Шляхи розгону процесора

Обсуждение всего, что связано с CPU
Автор
Junior

Заздалегідь вибачаюсь, якщо вже існує така тема, але питання от у чому. Я читав, що є кілька шляхів розгону процесора: підняття частоти у шині, підвищення множника. Та от нещодавно вирішив розігнати свій камінець і дізнався, що при підвищенні частоти шини треба багато інших маніпуляцій робити. Головне питання чи можна розганяти процесор лише за допомогою підвищення множника і підвищення напруги? Чи все ж таки доведеться страждати там с частотою оперативної пам'яті і тд.? Вибачте за таке тупе запитання, але ніколи ніщо не розганяв :lamer:
Clay Allison
Member

BrixBlaze, з вашим Core i5-3570K можете розігнати проц виключно множником. :)
BrixBlaze
Junior

Тобто якщо множник розблокований, то не треба морочити собі голову? :idea:
Clay Allison
Member

BrixBlaze:якщо множник розблокований, то не треба морочити собі голову?
У сучасних проц. інтел - так.
BrixBlaze
Junior

Тоді можна ще одне питання? :shuffle: Чи є якась залежність від напруги і частоти процесора? Ну можна десь визначити на яку частоту яку напругу? Якщо ні, то тоді як це зробити вручну?
Jumper007
Member

BrixBlaze
это опасно, может выйти из строя как сам процессор так и вся мат плата, нужно четко осознавать что влечет за собой изменение определенных значений и только потом что то менять.
производитель о вас уже позаботился и придумал турбо буст, проц сам разгоняется когда нужно.
Clay Allison
Member

BrixBlaze, напругу підвищують досвідчені оверклокери. Ви, здається, повний новачок, тож підвищуйте множник поки при стандартній напрузі.
BrixBlaze
Junior

Я просто стільки прочитав, та й друзі розказали стільки всього, що аж мозок пухне. Та все-таки, коли дізнатися, що треба підвищувати напругу?
StalkerAnarhist
Member

BrixBlaze:Чи є якась залежність від напруги і частоти процесора? Ну можна десь визначити на яку частоту яку напругу?
Процессоры Intel семейства Core i3/i5/i7 (микроархитектура Ivy Bridge).
Clay Allison
Member

BrixBlaze:коли дізнатися, що треба підвищувати напругу?
Коли далі якоїсь частоти вже процессор не розганяється, тоді тільки треба підвищувати напругу. І це зовсім не обов'язково.
Я ще раз повторюю - це для досвідчених. А ви, кращє, розганяйте без підвищення напруги. Бо ви задаєте питання, які вказують на те, що ви поки що нічого у розгоні не розумієте. ;)
BrixBlaze
Junior

Clay Allison:
BrixBlaze:коли дізнатися, що треба підвищувати напругу?
Коли далі якоїсь частоти вже процессор не розганяється, тоді тільки треба підвищувати напругу. І це зовсім не обов'язково.
Я ще раз повторюю - це для досвідчених. А ви, кращє, розганяйте без підвищення напруги. Бо ви задаєте питання, які вказують на те, що ви поки що нічого у розгоні не розумієте. ;)
Дякую, ви тут усі такі дружні =) Не те що на російському сайті. Добре спробую розігнати до 4.2 десь так, думаю цього вистачить.
Clay Allison
Member

BrixBlaze:Дякую, ви тут усі такі дружні =) Не те що на російському сайті.
Україна не Росія. :D
BrixBlaze:Добре спробую розігнати до 4.2 десь так, думаю цього вистачить.
Спробуйте. Потім протестуйте стабільність тестами. 4.2 вам вистачить. Та, навіть, 4.0 вам вистачить. :)
BrixBlaze
Junior

А чим 3д марком проганяти проц чи як? Чи розархівувати щось?
Clay Allison
Member

BrixBlaze:як?
Читайте FAQ, посилання на який вам дали тут, - там є пункт:
"Методика тестирования и определение стабильности при разгоне процессоров Intel"
BrixBlaze
Junior

А ще таке питання, як працює цей турбо буст? Якщо я розгоню проц до 4, то турбо буст підніме частоту до 4,5, я так зрозумів?
muronov22
Member

BrixBlaze
Нет, так 4 и будет.
Gnok
Member

Вот заметку ещё почитайте. Общее представление будет. А то в FAQе по-началу запутаться можно.
BrixBlaze
Junior

Gnok:Вот заметку ещё почитайте. Общее представление будет. А то в FAQе по-началу запутаться можно.
Без усіх цих маніпуляцій розігнати проц неможливо? Нащо там частоту пам'яті зменшувати, коли ми частоту шини не підвищуємо? О Господи, як тут все складно :eek:
muronov22
Member

BrixBlaze
Если нужно все и сразу - авторазгон..
Clay Allison
Member

BrixBlaze:Нащо там частоту пам'яті зменшувати
Бо так закортіло автору статті. :lol:
Насправді для стабільності. Щоб глюки розігнаної оперативки не були сприйняті юзером за помилку процесора при розгоні. Але це не обов'язково для вашої пам'яті і процесора. У 3570к більш сучасний контролер пам'яті, порівняно з 2500К.
BrixBlaze:Нащо там частоту пам'яті зменшувати, коли ми частоту шини не підвищуємо? О Господи, як тут все складно :eek:
Нащо займатися пустою балаканиною? :dontknow: Може краще за одну хвилину розігнати свій проц, ніж жалітися тут? :mad:
muronov22:авторазгон
Авторазгон це для білявок і людей з тяжкими ураженнями мозку та нервової системи. :weep: :)
Ответить