Последние статьи и обзоры
Новости
Шляхи розгону процесора
-
BrixBlaze
Junior
Заздалегідь вибачаюсь, якщо вже існує така тема, але питання от у чому. Я читав, що є кілька шляхів розгону процесора: підняття частоти у шині, підвищення множника. Та от нещодавно вирішив розігнати свій камінець і дізнався, що при підвищенні частоти шини треба багато інших маніпуляцій робити. Головне питання чи можна розганяти процесор лише за допомогою підвищення множника і підвищення напруги? Чи все ж таки доведеться страждати там с частотою оперативної пам'яті і тд.? Вибачте за таке тупе запитання, але ніколи ніщо не розганяв
-
Clay Allison
Member
BrixBlaze, з вашим Core i5-3570K можете розігнати проц виключно множником.
-
BrixBlaze
Junior
Тобто якщо множник розблокований, то не треба морочити собі голову?
-
Clay Allison
Member
У сучасних проц. інтел - так.BrixBlaze:якщо множник розблокований, то не треба морочити собі голову?
-
BrixBlaze
Junior
Тоді можна ще одне питання? Чи є якась залежність від напруги і частоти процесора? Ну можна десь визначити на яку частоту яку напругу? Якщо ні, то тоді як це зробити вручну?
-
Jumper007
Member
BrixBlaze
это опасно, может выйти из строя как сам процессор так и вся мат плата, нужно четко осознавать что влечет за собой изменение определенных значений и только потом что то менять.
производитель о вас уже позаботился и придумал турбо буст, проц сам разгоняется когда нужно.
это опасно, может выйти из строя как сам процессор так и вся мат плата, нужно четко осознавать что влечет за собой изменение определенных значений и только потом что то менять.
производитель о вас уже позаботился и придумал турбо буст, проц сам разгоняется когда нужно.
-
Clay Allison
Member
BrixBlaze, напругу підвищують досвідчені оверклокери. Ви, здається, повний новачок, тож підвищуйте множник поки при стандартній напрузі.
-
BrixBlaze
Junior
Я просто стільки прочитав, та й друзі розказали стільки всього, що аж мозок пухне. Та все-таки, коли дізнатися, що треба підвищувати напругу?
-
StalkerAnarhist
Member
Процессоры Intel семейства Core i3/i5/i7 (микроархитектура Ivy Bridge).BrixBlaze:Чи є якась залежність від напруги і частоти процесора? Ну можна десь визначити на яку частоту яку напругу?
-
Clay Allison
Member
Коли далі якоїсь частоти вже процессор не розганяється, тоді тільки треба підвищувати напругу. І це зовсім не обов'язково.BrixBlaze:коли дізнатися, що треба підвищувати напругу?
Я ще раз повторюю - це для досвідчених. А ви, кращє, розганяйте без підвищення напруги. Бо ви задаєте питання, які вказують на те, що ви поки що нічого у розгоні не розумієте.
-
BrixBlaze
Junior
Дякую, ви тут усі такі дружні =) Не те що на російському сайті. Добре спробую розігнати до 4.2 десь так, думаю цього вистачить.Clay Allison:Коли далі якоїсь частоти вже процессор не розганяється, тоді тільки треба підвищувати напругу. І це зовсім не обов'язково.BrixBlaze:коли дізнатися, що треба підвищувати напругу?
Я ще раз повторюю - це для досвідчених. А ви, кращє, розганяйте без підвищення напруги. Бо ви задаєте питання, які вказують на те, що ви поки що нічого у розгоні не розумієте.
-
Clay Allison
Member
Україна не Росія.BrixBlaze:Дякую, ви тут усі такі дружні =) Не те що на російському сайті.
Спробуйте. Потім протестуйте стабільність тестами. 4.2 вам вистачить. Та, навіть, 4.0 вам вистачить.BrixBlaze:Добре спробую розігнати до 4.2 десь так, думаю цього вистачить.
-
BrixBlaze
Junior
А чим 3д марком проганяти проц чи як? Чи розархівувати щось?
-
Clay Allison
Member
Читайте FAQ, посилання на який вам дали тут, - там є пункт:BrixBlaze:як?
"Методика тестирования и определение стабильности при разгоне процессоров Intel"
-
BrixBlaze
Junior
А ще таке питання, як працює цей турбо буст? Якщо я розгоню проц до 4, то турбо буст підніме частоту до 4,5, я так зрозумів?
-
muronov22
Member
BrixBlaze
Нет, так 4 и будет.
Нет, так 4 и будет.
-
muronov22
Member
BrixBlaze
Если нужно все и сразу - авторазгон..
Если нужно все и сразу - авторазгон..
-
Clay Allison
Member
Бо так закортіло автору статті.BrixBlaze:Нащо там частоту пам'яті зменшувати
Насправді для стабільності. Щоб глюки розігнаної оперативки не були сприйняті юзером за помилку процесора при розгоні. Але це не обов'язково для вашої пам'яті і процесора. У 3570к більш сучасний контролер пам'яті, порівняно з 2500К.
Нащо займатися пустою балаканиною? Може краще за одну хвилину розігнати свій проц, ніж жалітися тут?BrixBlaze:Нащо там частоту пам'яті зменшувати, коли ми частоту шини не підвищуємо? О Господи, як тут все складно
Авторазгон це для білявок і людей з тяжкими ураженнями мозку та нервової системи.muronov22:авторазгон