Проблеми з GTS450 після unlock voltage control

Видеокарты, графические процессоры, драйверы
Ответить
Автор
Member

Карта працювала довго і стабільно. Якось захотілось перевірити частотний потенціал... Розігнав, розблокував керування напругою в MSI Afterburner, поганяв в Unigine Heaven. Коли вперся в фрізи, відкотився до стабільного результату, так і використовував. В результаті зустрівся з проблемою вильоту драйвера nVidia (після фрізу). Я не надавав цьому великого значення, думав що Afterburner вніс настройки у вінду. Вилітало переважно з робочого столу. Пізніше придбав GTX660, а ту відяшку продав (місяця півтора тому), вчора він мені її приніс, каже що та сама проблема. Я собі так думаю, що є 2 варіанти, або чіп підгорів, або дух Afterburnera десь ще гуляє в біосі відеокарти (Вилітає коли нагрузка в 2d велика, а вольтаж низький). Сам схиляюсь до останнього віріанта, отаке. Питання полягає в тому, хто стикався, чи допоможе перепрошивка біоса відеокарти?
карта Zotac GTS450 AMP!EDITION 1GB 128BIT DDR5
Що я там міняв не пам'ятаю, величину напруги теж, ні початкову, ні кінцеву. :shuffle:

Добавлено через 2 часа 54 минуты 7 секунд:
Громадяни оверклокери, чекаю на вашу допомогу. До речі, вильоти відбуваються на будь-якій системі і версії драйверів
gehka3
Катярко

Афтербёрнер не вносит изменения в биос видеокарты.
Как вариант - править биос (поднять напряжение чуток для 2D режима), искать свежую версию биоса для данной карты (возможно баг был пофиксен)
starpallace
Member

до підняття напруги відяха робила нормально біля року, так що в оригіналі біос мав би бути -ОК...
gehka3
Катярко

starpallace
Деградация GPU/силовых элементов видеокарты, новые версии драйверов/софта - вариантов множество для крашения видеодрайвера. Выше дал рекомендации простейшие и действенные (раз при поднятии напряжения всё стабильно - то есть смысл подредактировать или обновить биос видеокарты)
BigTypoon
Member

Video Bios Colection by TechPowerUp
и на сайте mvktech.net
Сравнить Биос карты и образами представленными по этой ссылке.
Сохранить свой БИОС, прошить резервный

П.С.Не помогает? Поднять вольтаж в 2D путем модифицирования БИОСа.
starpallace
Member

дякую, буду пробувати
Ответить