Потрібна допомога в ремонті, або допоможіть виявити несправність в Mobility HD 4870.

Видеокарты, графические процессоры, драйверы
Ответить
Автор
Member

Не знаю чи вибрав правильний розділ, але вже як є....
Одним словом історія така. Взяв собі відеокарту на апгрейд mobility 4870 з асуса W90. Отаку :
asus_w90_mxm2_b111.jpg
Вставляю я її в ноут, все грузиться, но через пару секунд БІПИ і ноут виключається (так само навіть якшо в біос заходити). Ну пару раз я її повставляв, повитягував. А потім лапух не побачив шо аккум вставлений і запіхнув відяху, одним словон шось коротнуло(на MXM слоті пішла іскра). Ноут далі грузиться, через деякий час знову біпи і ноут вирубається - но одна біда на екрані після того як коротнуло нема зображення :-/ З іншою відяхою ноут грузиться нормально і є зображення. Значить шось сталося з 4870.

Напругу/опір ядра та памяті потіряв. Ось такі:
Напруга процессора-----1,16V
Опір процессора---------2,1 Ом
Напруга памяті-----------1,82V
Опір памяті---------------15,7 Ом

На такій самій відеокарті, але робочій показники такі (поміряла в себе людина яка теж купила таку відеокарту) :
Напруга процессора----1.146V
Опір процессора--------3 Ом
Напруга памяти---------1.828V
Опір памяти-------------16 Ом

Цікавить саме проблема з відсутністю зображеня.
Підкажіть куди копати дальші? Що робити? Чи що з відеокартою?
Последний раз редактировалось zeera 16.04.2012 13:30, всего редактировалось 11 раз.
sasha76
Member

походу gpu умер и возможно был плохим до искры.а бипы это отсутствие видухи.замена gpu ей светит но цена будет немалой думаю минимум баксов 100 а может и выше,сейчас прайся нет перед глазами.
Stel
Member

Раз пищит значит не видит этот видик - выгорело что-то по питанию (или чип). Если что-то по питанию умельцы в сервисе думаю смогут поднять, а если чип, то думаю дешевле взять б/у такую же.

Так что несите в сервис и сообщайте что вставляли/вынимали "на горячую". После чего ноут ее не видит. Шанс что подымут есть, но не сильно большой.
zeera
Member

Stel:Раз пищит значит не видит этот видик - выгорело что-то по питанию (или чип). Если что-то по питанию умельцы в сервисе думаю смогут поднять, а если чип, то думаю дешевле взять б/у такую же.

Так что несите в сервис и сообщайте что вставляли/вынимали "на горячую". После чего ноут ее не видит. Шанс что подымут есть, но не сильно большой.
Та нє, ви чучуть не правильно зрозуміли, на Ацері відео працювало, то в мене пищало і вирубався ноут, але зображення було :) (видно біос ноута не приймав відеокарту). То після того як коротнуло зникло зображення.
Stel
Member

Тоесть сейчас не пищит а изображения нет? Тогда почти 100% хана чипу. Соболезную. А вот почему он пищал и вырубался на живой... Может перегрев, может нехватало питания может еще что, тут увы не подскажу. На всякий случай если живая есть вставьте проверьте не зацепило ли мать ноута.
zeera
Member

Stel:Тоесть сейчас не пищит а изображения нет? Тогда почти 100% хана чипу. Соболезную. А вот почему он пищал и вырубался на живой... Может перегрев, может нехватало питания может еще что, тут увы не подскажу. На всякий случай если живая есть вставьте проверьте не зацепило ли мать ноута.
Пищить далі, но зображення нема (Ноут так само пищить і потім вирубається якщо його запускати взагалі без відеокарти). А на живій він вирубався, бо скоріше за все відеокарта не сумісна з біосом ноута. Коли ще було зображення, встигав загялнути в біос і в вінду до того як вирубався і відяха в біосі не опреділялася, але в вінді писало що є і все добре (GPU-Z і диспетчер пристроїв).

З другою відеокартою все норм, працює без проблем.
gehka3
Катярко

zeera:на живій він вирубався, бо скоріше за все відеокарта не сумісна з біосом ноута. Коли ще було зображення, встигав загялнути в біос і в вінду до того як вирубався і відяха в біосі не опреділялася, але в вінді писало що є і все добре (GPU-Z і диспетчер пристроїв).

З другою відеокартою все норм, працює без проблем.
Похоже на банальный перегрев и уход в ребут. Если в биос и тем более в винде загружался ноут - то дело не в несовместимости, там либо да либо нет.
Ну а то что пыхнуло что-то и видяха неопределяется - только при ближайшем рассмотрении можно будет говорить чип или не чип сдох
zeera
Member

gehka3: Похоже на банальный перегрев и уход в ребут. Если в биос и тем более в винде загружался ноут - то дело не в несовместимости, там либо да либо нет.
Ну а то что пыхнуло что-то и видяха неопределяется - только при ближайшем рассмотрении можно будет говорить чип или не чип сдох
Та вроді не може бути перегрів, всі радіатори добре сидять. Та і хіба в біосі може перегрітися???
А на рахунок опреділення в біосі, то та відеокарта що норм працює і попередня яка в мене була - опреділялися в біосі, був пункт в меню "VGA", писало повну назву і версію біоса відеокарти. А з цією 4870 навіть такого пункту не було тільки писало версію біоса "5557", що не правильно.
gehka3
Катярко

zeera
На ноут есть биос свежее твоего с поддержкой 4ххх серии?
zeera
Member

Добавлено через 3 минуты 36 секунд:
gehka3:zeera
На ноут есть биос свежее твоего с поддержкой 4ххх серии?
Ну біос самий останній доступний дня мого ноута. Причина може бути в тому що карточка з Asus W90, а в мене Clevo M570TU.
Але я ж кажу біпи і вирубання ноута мене зараз не цікавлять. Цікавить чому нема зображення? Хоча до того як пихнуло воно було.
gehka3
Катярко

zeera
В сервис/к ремонтникам - там ответят, на расстоянии это недиагностируется.

Если в твоём биосе есть поддержка твоей теперешней видяхи - то всё должно быть совместимо
zeera
Member

Если в твоём биосе есть поддержка твоей теперешней видяхи - то всё должно быть совместимо
Та прийдеться нести.
Зараз користуюся FX3700M з ноутбука HP.
zeera
Member

Справа ще в тому, що вольтажі і опір процессора/памяті в нормі. Значить справа в чомусь іншому.
smetankin
Member

хватит гадать... Вы не располагаете знаниями/опытом, а также необходимым инвентарём... несите грамотному человеку, а не тому, который при виде полурабочей/глючащей карточке сразу кинет на галимую галогенку и будет "готовить" это дело поливая говноканифолью
Ответить