[BTC] Біржа біткойнів для СНД

Разговоры обо всем
Автор
Junior

Є команда web-девелоперів, яка зараз обговорює доцільність створення біржі типу bitcoinmarket.eu , тільки з українською/російською/... специфікою.

Наше бачення:

bitcoinmarket.eu орієнтована на євросоюз, і виводити через неї невигідно і складно (або swift-платіж (5-7 банківських днів), або paypal (для СНД виводити напряму не можна, тільки з великою комісією на вебмані і т.д.)). Прив’язка теж буде не до e-bay, а до аккаунтів на оверах, аукро і т.д. з ручною валідацією.
+ система відгуків
Валюти: приватбанк гривня, webmoney, Yandex-деньги, ...
Основна перевага: торги у валютах СНД, відповідно виведення / введення БТС з мінімальною комісією.

Прохання відписатись, чи:
- продавали б ви на такій біржі
- купували б
- і продавали б, і купували б
- не користувалися б
- тема біткойнів вам не цікава

Коментарі / пропозиції / конструктивна критика теж вітаються.

PS Пошуком користувався, коротке обговорення у темі кранчингу читав.
Последний раз редактировалось Dmitrius 22.06.2011 15:03, всего редактировалось 2 раза.
yupi
Member

по любому нашлись бы люди, кто продавал.но мне кажется курс будет ни о чем первое время :(
Dmitrius
Junior

Так, фактично курс визначають найбільші біржі. Тобто на нашій біржі він просто з деякою похибкою повторюватиме світовий. ІМХО ))
yupi
Member

стоит тогда прикрутить прямой вывод на укр.банки сразу с биржи ;)
Dmitrius
Junior

Я не дарма назвав у якості прикладу bitcoinmarket.eu , а не MtGox . Фактично біржа не зберігатиме на своїх рахунках чужі гроші. На bitcoinmarket.eu гроші пересилаються безпосередньо між учасниками. На те багато причин:

- Питання довіри до біржі
- Юридичні питання
- Менша відповідальність
- Технічні заморочки з прийманням платежів

Більше того, на перших порах думаємо навіть не організовувати зберігання на внутрішніх рахунках біржі БТС. Тобто переказ БТС безпосередньо між учасниками. Функції біржі: валідація аккаунтів, презентація пропозицій з обох сторін, інтерфейс обміну, система відгуків про учасників.

З українських аналогів близьким є Аукро, тільки буде це не аукціон, а біржа (зовсім інші правила торгів).
Последний раз редактировалось Dmitrius 22.06.2011 15:05, всего редактировалось 1 раз.
anatolikostis
Member

"я бы вдул"... :up:
MOD.ANDREWS
Member

если курс будет примерно равен другим нормальным биржам - то конечно же я за.
yupi
Member

но для этого надо для начала все же сделать эту самую биржу и популяризировать ее среду украинских майнеров ;)
Dmitrius
Junior

MOD.ANDREWS:если курс будет примерно равен другим нормальным биржам - то конечно же я за.
В тому і прикол біржі, що курс формують учасники ;) Моє бачення - ціни у грн/руб/... будуть трохи нижчі, ніж на великих доларових біржах, бо продавці можуть зекономити на комісіях. За рахунок цього підтягнуться покупці і зростатиме обсяг торгів.
Artistus
Digital Artist

Зразу хотів би додати побажання на рахунок ордерів.
Ще не бачив біржі ВТС, де можна виставляти ордер, який спрацьовує після виконання попереднього. Хотів би бачити таку можливість на майбутній біржі. І ще одне - бажано функціонал відображення графіків зробити аналогічним bitcoincharts, щоб можна було спостерігати японські свічі і обирати їх часові інтервали.
На рахунок дизайну, щоб привабити користувачів, треба, щоб і він не підкачав. Якщо треба допомога з оформленням, я не проти допомогти, наскільки дозволить мій рівень.
ІМХО, по дизайну мудокс повний отстой.
DaKaR
Member

пардон, del.
Alexsandr1977
Junior

Маловероятно что у нас найдутся толстосумы готовые покупать BTC за гривну. Соответственно если кто то будет покупать, то только с целью перепродажи на других биржах (а купить будут хотеть только дешевле). Вообщем, имхо, она в Украине ни кому не нужна :(
gehka3
Катярко

Мне тоже не видно реальных "покупателей" - продавцы есть и будут, а кто будет выкупать в гривне коины?
Намного реалистичнее обменник видится "БТК- UAНПБ", но замутить такое - нужны приличные фонды и прочее
Victor Kotyara
Member

Хм, эксперимента ради предложу некоторый товар в BTC в своей теме http://forum.overclockers.ua/viewtopic.php?f=26&t=31131
yupi
Member

Victor Kotyara курс канеш :laugh:
Victor Kotyara
Member

Курс 12.
Dmitrius
Junior

Artistus:Зразу хотів би додати побажання на рахунок ордерів.
Ще не бачив біржі ВТС, де можна виставляти ордер, який спрацьовує після виконання попереднього. Хотів би бачити таку можливість на майбутній біржі. І ще одне - бажано функціонал відображення графіків зробити аналогічним bitcoincharts, щоб можна було спостерігати японські свічі і обирати їх часові інтервали.
На рахунок дизайну, щоб привабити користувачів, треба, щоб і він не підкачав. Якщо треба допомога з оформленням, я не проти допомогти, наскільки дозволить мій рівень.
ІМХО, по дизайну мудокс повний отстой.
з приводу дизайну та функціоналу - зазвичай застосовується модель, коли викладається і обкатується базова, більш примітивна версія, яку можна швидко розробити. А далі допилюються більш продвинуті функції, покращується (або з’являється :-P ) дизайн і т.д. Це дозволяє краще контролювати процес, мінімізувати ризики тощо.
Alexsandr1977:Маловероятно что у нас найдутся толстосумы готовые покупать BTC за гривну. Соответственно если кто то будет покупать, то только с целью перепродажи на других биржах (а купить будут хотеть только дешевле). Вообщем, имхо, она в Украине ни кому не нужна :(
А на MtGox для себе купують? ;) Хоч би й на перепродаж, зате комісія від вводу-виводу не осідатиме по обмінниках вебмані, ліберті і т.д. :) Наприклад, у мене при виводі через ліберті втратилось близько 17% суми - тобто, якщо гривневий курс буде 88 - 95% від доларового курсу, задоволені будуть і продавець, і покупець
gehka3:Мне тоже не видно реальных "покупателей" - продавцы есть и будут, а кто будет выкупать в гривне коины?
Намного реалистичнее обменник видится "БТК- UAНПБ", но замутить такое - нужны приличные фонды и прочее
Я вище уже наводив своє імхо щодо покупців, хоча можу й помилятись. Власне, для цього і треба публічне обговорення.
Щодо обмінника - знов-таки ІМХО, з нього користі буде мало. Бо власник зніматиме комісію, близьку до комісії при виводі через інші системи.
Последний раз редактировалось Dmitrius 22.06.2011 20:09, всего редактировалось 1 раз.
yupi
Member

сначала запусти биржу.а там будет видно.а то ты хочешь на готовое сразу прийти. сделай.если людям понравится - они подтянутся.а если не понравится - ищи ошибки и переделывай.по другому оно не будет и не начнет работать.
Dmitrius
Junior

eipku:сначала запусти биржу.а там будет видно.а то ты хочешь на готовое сразу прийти. сделай.если людям понравится - они подтянутся.а если не понравится - ищи ошибки и переделывай.по другому оно не будет и не начнет работать.
ІМХО 60% стартапів валяться, бо вони просто нав’язують людям те, що їм не потрібно :) От я і цікавлюсь.
gehka3
Катярко

Dmitrius:
gehka3:Мне тоже не видно реальных "покупателей" - продавцы есть и будут, а кто будет выкупать в гривне коины?
Я вище уже наводив своє імхо щодо покупців, хоча можу й помилятись. Власне, для цього і треба публічне обговорення.
Щодо обмінника - знов-таки ІМХО, з нього користі буде мало. Бо власник зніматиме комісію, близьку до комісії при виводі через інші системи.
Толк будет и спрос будет - минимум телодвижений - и средства на карте приветбанки, и комиссии ЛР + обменники = вполне лично меня устроили-бы, но ненужно бегать по трём ресурсам с этими операциями
Ответить