Gigabyte підтвердила, що Intel незабаром випустить нові процесори з підтримкою DDR4

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Member

колись вже Інтел робила щось подібне. Називалося Pentium Overdrive, ставився на старі мамки з 486 процами.
lividum
Member

Взагалі не розумію з чого вся ця істерія. Я вмикаю 4К, нейронку і розумію, що моя проблема зовсім не CPU :lol: І навіть найшвидкісна ДДР5 не змінила б ситуацію :) Привіт 60фпс гейминг. А я ще хочу на 5К монітор перейти :laugh: Не бачу взагалі змісту ні ЦП міняти ні платформу.

вов...в мене сьогодні 20 років з дня реєстрації на форумі :super:
Plush_Dragon
Member

Lorichic: ↑ 09.10.2026 16:39
Преувеличил скорее
Ні, друже, не перебільшив.
Убери онлайн помийки типу КС2 і раптом цей надрочений тисячами фанатиків старої карги Лізи 5800 на 15-20% уступає 14600к на ддр4. Майже у всіх одиночних іграх, за дуже рідким виключенням.
Та що тут списи ломати, відео на ютубі мільйон.
А на ддр5 14600к приблизно на рівні амудешного 9700х. А тут Інтел додає нові проци, і якщо там буде кращий ніж 14600k/kf, то мені справді жаль амудешників в наші часи золотої пам'яті, платинових відеокарт та діамантових SSD.
evenmore
Member

Проблема в том, что они не будут дешёвыми, новых дешёвых плат 1700@ddr4 тоже не наблюдаю, и ддр4 продолжает рост. В итоге кому-то под апгрейд мб и будет нормально, но для новых систем вряд ли выиграет по цена/качество у ддр5/250kf по сегодняшним ценам.
Kyro
Member

Plush_Dragon: ↑ 09.10.2026 19:15
Lorichic: ↑ 09.10.2026 16:39
Преувеличил скорее
Ні, друже, не перебільшив.
Убери онлайн помийки типу КС2 і раптом цей надрочений тисячами фанатиків старої карги Лізи 5800 на 15-20% уступає 14600к на ддр4. Майже у всіх одиночних іграх, за дуже рідким виключенням.
Та що тут списи ломати, відео на ютубі мільйон.
А на ддр5 14600к приблизно на рівні амудешного 9700х. А тут Інтел додає нові проци, і якщо там буде кращий ніж 14600k/kf, то мені справді жаль амудешників в наші часи золотої пам'яті, платинових відеокарт та діамантових SSD.
Нет нигде и близко 20%.
https://www.techpowerup.com/review/amd- ... ry/16.html , на 3% в среднем медленее от 14700k c DDR5. :lol:
Например Indiana Jones або Spiderman, бгг.
Тобто ти набрехав, спи_дів, напизд_нькаааав.
S0N1C
Member

без усіляких тестів, можу від себе сказати, шо перехід з 12700к ддр4(приблизно 14600к перформанс) на 9800х3д ддр5 найбільше було відчутно в іграх на UE, і так, навіть в 4к :shuffle:
KimRomik
Member

AssayMAS: ↑ 09.10.2026 15:32
Пентиум то "дорого богато" - будем воскрешать бренды Селерон, Атом, ... .
легендарні Сандалі на ДДР3 :super:
yariksom
Member

Plush_Dragon: ↑ 09.10.2026 16:10Головне не забувати що це ті самі люди які кудахчуть про новий сокет Інтелу кожний рік. А те що 1700 живе вже довго і йому ще продовжують термін, то фігня. Жріть 5800х3д який повністю програє навіть 13600/14600к. Або продавайте нирку та купляйте 9 покоління з комплектом золотої пам'яті.
В тебе все в порядку? Може щось по любовні лінії не так? Може на роботі проблеми?
У будь якому випадку - здай аналізи, зроби флюрографію, пройди КТ, а там як карта ляже.
Я хвилююся за тебе. :rotate:
daesz
Member

Lorichic: ↑ 09.10.2026 16:39их 3-4 года назад по десятке покупали
Їх дешевше 12к не було ніколи
спойлер
Изображение
Хіба з алі, та й то сумнівно. А от 5700х3д дійсно були навіть по 7.5к, правда, курс тоді був зовсім інший.
AssayMAS
Member

KimRomik: ↑ 09.10.2026 20:21легендарні Сандалі на ДДР3
Я даже обладаю одним Селероном на Sandy Bridge (2-ге покоління Intel Core) и сравниванию его с предыдущими сокетами понимаю что это был прорыв - не тяни толкай, а именно прорыв и по мощи и по цене - что не имела прецедентогв до этого. Сча оно из за ддр3 800\1066 и писи 2,0 конечно мусор - но сильно лучше 775 из за встройки что умеет в ютуб за 12-15 ватт под вин10... .когда древние аналоги требуют несколько десятков ватт и с кодеками тама не очень.
S0N1C
Member

AssayMAS
не було ніякого прориву, принаймі зі звичайними і7, тому що попереднє покоління мало три канали і шість ядер в топ конфігу :shuffle:
VladimirV
Member

Plush_Dragon: ↑ 09.10.2026 19:15А на ддр5 14600к приблизно на рівні амудешного 9700х. А тут Інтел додає нові проци, і якщо там буде кращий ніж 14600k/kf
14600KF був цікавий ціною, коли його кожен між собі замовити за 5-6к грн. Останній раз його замовляв в цьому діапазоні уже рік тому. Восени 2025.
І за таку ціну дійсно чудовий варік під ддр4 міг би бути зараз. Але ключове курсивом, міг би бути. Якби його не оверпрайснули на рівному місці. Але то проблеми Інтелу, якщо в голові каша то хай таку політику роблять.
Я наприклад за нього більше б і не дав. 5700х як золота середина в бюджетні збірки з ддр4 можна регулярно вихопити до 6к навіть, от пару днів тому на алі придивлявся за 132$ здається (~₴6к).
Якщо вже казати про ддр5, то за ціну 14600К можна знайти 7800x3d, там якщо буде переплата то зовсім невелика. От і все, що тут ще казати.
Цікаво звісно що вони викатять, і чи буде воно реально конкурентне в початкових лоу-прайс збірках.
Rosberg
Member

AlexWest: ↑ 09.10.2026 17:15
Rosberg: ↑ 09.10.2026 16:34 Ну таке. Який сенс платформи з ddr5, щоб можна було поставити стару і повільну пам'ять? Втрачається якби весь сенс апгрейду і перехід на вищу швидкодію в цілому.
Це для тих, хто не хоче купувати DDR5 пам'ять за ціною непоганої відеокарти. Продовжити життя старої платформи, доки ринок не вийде з цього дурдому. Або для тих, кого жаба душить відвалювати 20К за 5800X3D. Раптор Некст імовірно буде дешевшим в ФПС на долар.
Так а чим тоді попередні платформи з ДДР4 не підходять? Для чого брати таке "новіше" старе? От наприклад, кому потрібен Ryzen 7700 із повільною оперативкою, якщо є для цього є стара збалансована система на 5700X. Як на мене - це знову якісь мутки від Інтел, як із сокетами і рефреш рефрешами. Щодо рапторів, то поки дуже оптимістично звучить.
AssayMAS
Member

S0N1C: ↑ 09.10.2026 20:52не було ніякого прориву, принаймі зі звичайними і7, тому що попереднє покоління мало три канали і шість ядер в топ конфігу
те про лоу енд селерон ты про топ ай7
И цена проца + матери о трёх каналах была как у двух ай7 1155 и толку от трёх канала если такая цена. А сейчас куча процов за шаверму и ни одной живой материнки - а вот матерей 1155 ассортимент.
Три канала была серверным = овер прайсным решением.
А селерон был самым дешевым решением для офисного ПК - мать+проц +озу + охлад = менее 1000грвн = 120-130$. А i7 2600 - только проц 300+-$ был + мать надо с мощным питальником. И селерону дешевая память 800\1066, а вот ай7 1066 1333 требуется.
Да и скорость у 1 поколения триканала как у 2 поколения но двуканала у ай7.
Вот на ай7 тогда несколько штук ПК собрал и каждый раз "дорога приключений" - а на селеронах несколько десятков ПК и никаких проблем.
lw_007
Member

evenmore: ↑ 09.10.2026 19:40 Проблема в том, что они не будут дешёвыми, новых дешёвых плат 1700@ddr4 тоже не наблюдаю, и ддр4 продолжает рост. В итоге кому-то под апгрейд мб и будет нормально, но для новых систем вряд ли выиграет по цена/качество у ддр5/250kf по сегодняшним ценам.
Та блін, схоже всі надії на стабілізцію цін в 2026-27 пішли прахом.

Мб попит впаде, якщо ШІ вийде з під контроля, чи почнеться кібервійна?)
спойлер
https://www.yahoo.com/news/politics/art ... 11371.html
https://www.axios.com/newsletters/axios ... finance-AI
S0N1C
Member

AssayMAS: ↑ 09.10.2026 21:53 Вот на ай7 тогда несколько штук ПК собрал и каждый раз "дорога приключений" - а на селеронах несколько десятков ПК и никаких проблем.
та в тебе завжди якісь проблеми :laugh: в мене і7 2600к вже років 14 фактично 24/7 працює :shuffle:
yariksom
Member

Mozdev: ↑ 09.10.2026 15:13О так прогрес, у зворотному напрямку
Прогрес йде до того, що ми ще на ддр3 зможемо пограти іграшку рівня Відьмака3, а на ддр 2 рівня першого Кризису і два гігабайта ОЗУ буде достатньо, а 4 ОЗУ і 4 ВРАМ буде більш чим достатньо, мені відверто не потрібно ультракраси, дайте цікаві іграшки, а ШІ використовуйте для вирішення лікування хвороб та інших глобальних потреб.
AssayMAS
Member

S0N1C: ↑ 09.10.2026 22:01та в тебе завжди якісь проблеми :laugh: в мене і7 2600к вже років 14 фактично 24/7 працює
есть наблюдательные - а есть те кто отвал радиатора боксового через пол года тротлинга замечают... и включается ПК - не означает что он полностью работоспособен. Это как с человеком дышит не значит здоровый. Ну и десятилетиями ремонтом ПК промышлял и естественно что поломанные ПК постоянно вижу и "статистика" на подкорке.
evenmore
Member

daesz: ↑ 09.10.2026 20:42 Хіба з алі, та й то сумнівно. А от 5700х3д дійсно були навіть по 7.5к, правда, курс тоді був зовсім інший.
5700x3d брал по 5.5, 5800x3d по 7 видел, но не видел смысла брать, там же на Али. Но это всё черрипикинг, конечно.
AlexWest
Member

Rosberg: ↑ 09.10.2026 21:45
AlexWest: ↑ 09.10.2026 17:15
Це для тих, хто не хоче купувати DDR5 пам'ять за ціною непоганої відеокарти. Продовжити життя старої платформи, доки ринок не вийде з цього дурдому. Або для тих, кого жаба душить відвалювати 20К за 5800X3D. Раптор Некст імовірно буде дешевшим в ФПС на долар.
Так а чим тоді попередні платформи з ДДР4 не підходять? Для чого брати таке "новіше" старе? От наприклад, кому потрібен Ryzen 7700 із повільною оперативкою, якщо є для цього є стара збалансована система на 5700X. Як на мене - це знову якісь мутки від Інтел, як із сокетами і рефреш рефрешами. Щодо рапторів, то поки дуже оптимістично звучить.
Для тих, в кого щось рівня 14400 чи слабше, вже є плата, а переходити на DDR5 не по кишені – це топ-варіант.
Ответить