Выбор клавиатуры под все нужды и направления

Клавиатуры, мыши и прочая периферия
Ответить
Автор
Member

Барбарис: ↑ 05.10.2026 12:24 без ф-клавіш не зручно
За яких сценаріїв? Бо мені F ряду не вистачало лише в декількох онлайн іграх
leif
Member

я постійно перемикаюсь між різними лейаутами, і чисто моє імхо: все що 65% і більше -- ок.

60% особисто я не котірую по причині стрілок через fn і відсутність хоч якихось "додаткових" кнопок

Відправлено через 2 хвилини 21 секунду:
ну а менше 60% при використанні кирилиці це взагалі наркоманія :apes:
Барбарис
Member

karokum, Сталкер, наприклад, та збереження в багатьох іграх.
Барбарис
Member

Тут десь табличка з магнітними свічами гуляла, хтось має? NuPhy Air75 HE для мене має не зручну розкладку додаткових клавіш і звичайні близько. Хоча низькопрофільні кейрони такого ж формату були зручними.
Хочеться щось нове взяти.
karokum
Member

Барбарис
Щось таке раніше тут скидали
спойлер
Також ще feniks_tm скидав картинку зі словами що його вподобання збігаються з якимсь паном з твітеру (чи щось таке), я для себе теж шукав її але не знайшов
Знайшов :gigi:
спойлер
feniks_tm: ↑ 14.06.2026 18:23 Схоже, що наші смаки з цим хлопаком досить схожі, можна не рипатись поки :-P
спойлер
Изображение
leif
Member

Барбарис: ↑ 07.10.2026 12:15Хоча низькопрофільні кейрони такого ж формату були зручними.
:insane: :think:
це як?

такий же non exploded 75 був зручний у кейхрона а у нюфі ні?

Відправлено через 14 хвилин 5 секунд:
я свою гамінг-ластівочку навіть і не думаю міняти.
50 баксів дошка + 50 баксів світчі + 50 баксів кейкапи = що ще треба для іграшок :gamer:
спойлер
Изображение
Барбарис
Member

karokum, дякую. Та я її десь зберіг, щоб придбати щось собі, але не знайшов :gigi:

leif, мав на увазі їхні механічні типу Keychron K1 Low-Profile. Ніби теж збита клава таких габаритів, але відчуття інші. Ні розташування, ні висота чомусь не сподобались. Вернув поки механіку, поекспериментую з повноцінними магнітками.
Я на 60 не знаю, хіба що десь основу знайти, щоб спробувати різні.
Последний раз редактировалось Барбарис 07.10.2026 15:07, всего редактировалось 1 раз.
leif
Member

он вже як зашайнив пбт від wuque, зацініть:
спойлер
Изображение
пбт не шайниться казали вони)

дивлячись який пбт і дивлячись як користуватись)
Барбарис
Member

leif, візуально наче полаковані для захисту :laugh:
leif
Member

впевнений на 97%, що у wuque це мікс пбт з абс чи ще чимось, але вони його позначили як чисто ПБТ

Відправлено через 20 секунд:
Барбарис: ↑ 07.10.2026 15:08leif, візуально наче полаковані для захисту
це саме шайн)

Відправлено через 10 хвилин 54 секунди:
я б з магнітних, якщо б обирав зараз, то спробував би знайти або цю:
спойлер
або вже брав надійний варіант у вигляді нео https://www.qwertykeys.com/products/neo ... m-keyboard, щоб не паритись

але повторюсь, що фан60 не бачу сенсу міняти, враховуючи, що нічого крім сайлентів в магнітних клавіатурах я не використовую і не планую.

Відправлено через 11 хвилин 49 секунд:
з.і.

додам про шайн на wuque. я за компом не їм, завжди (буквально завжди) сідаю за комп помивши руки.

це я до того, що якщо сир косічку і чіпсєкі за компом є звичка хом'ячити (не засуджую), тоді шайн на цих ПБТ капах з'явився би ще раніше і був би куди більш потужний :yes:
Барбарис
Member

leif, я собі поки приглянув MonsGeek M1 V5, але доставка з їх сайту 30 доларів і 2 страховка, за фан 60 аналогічно. Виглядає не дуже цікаво. Брати пластикову не дуже хочеться
leif
Member

а з алі/тао?

Відправлено через 2 хвилини 11 секунд:
Барбарис: ↑ 07.10.2026 15:36пластикову не дуже хочеться
та нє, пластикова взагалі не варіант. в цілому MonsGeek M1 V5 виглядає поцікавіше ніж фан60, тут поза сумнівом. особисто мені просто зручніше 60% свапати замість основної клавіатури, тому такий форм-фактор. а якщо цей момент опустити, то MonsGeek M1 V5 гарний вибір, як на мене. за свої гроші тим паче. правда треба ще глянути якісь альтернативи, я не так щоб дуже слідкую

Відправлено через 1 хвилину 35 секунд:
ну оце womier недавно згадували і ще раніше про нього тут писали, теж 75% і HE, ще щось було точно
karokum
Member

UR Ice рекомендують зі всіх кутів, я вирішив спробувати і, чесно кажучи, не сильно вражений :-/
Може проблема в тому що я їх запхав в огризок який коштує менше ніж самі перемикачі :shuffle: До якості претензій немає, вобл прийнятний, змащені добротно, але відчуття від тайпінгу і звуковий профіль щось не те - в них весь корпус PC, відчуття дуже різкі, в погану сторону якось імхо
Періодично з'являється мулька взяти якийсь борд поцікавіше для них (може там розкриються), але в бюджетному сегменті щось все не те пальто. До теми про F ряд, шукаю якраз з ним, бо саме в моїх онлайн забавках їх не вистачає. Думав Su75pro v2 щось цікаве буде, а вони там лиш PCB компоновку переробили. Може тепер не буде проблем з дисконектом? Треба побільше відгуків
Барбарис
Member

leif, з алі та сама вартість, бо без скидки, але купонами можна скинути. Фан 60 в алюмінії давно на алі немає.
Тут на форумі було пару тем, подтивлюсь ще.

karokum, вони по оглядах ніби зовсім не топ. Чи це я просто реклами не бачив.
karokum
Member

Я щось теж вже не можу знайти в яких це я топах їх бачив, окрім як згаданих вище :rotate:
Через те що корпус з PC, в мене враження я наче по склу клацаю
Взагалі HE дошка лише для ігрульок в мене, тож думаю ідея leif поставити в таку сайлент перемикачі гарна, треба і собі так зробити
Барбарис
Member

Мене для ігор і звичайна механіка влаштовує, хотілося б універсальний варіант :gigi:
leif
Member

Барбарис: ↑ 07.10.2026 16:31Мене для ігор і звичайна механіка влаштовує
а навіщо тоді НЕ взагалі? :dontknow:

Відправлено через 32 секунди:
karokum: ↑ 07.10.2026 16:11тож думаю ідея leif поставити в таку сайлент перемикачі гарна, треба і собі так зробити
:yes: :beer:
karokum
Member

Барбарис
Якщо в списку немає змагального онлайну я би взагалі з магнітками не морочився. А ось якщо є, то там це звісно багато вирішує. В звичайних шутерах типу кс\батли мабуть в трохи меншій мірі для рядового гравця, а ось в хіро шутерах по типу марвел\овер якусь кнопку на сейв вчасно прожати може бути вирішальним. Чи в дедлоці ставиш клавішу для парирування на найшвидше спрацювання і маєш суттєво комфортнішу гру :up:
leif
Member

karokum: ↑ 07.10.2026 16:58Якщо в списку немає змагального онлайну я би взагалі з магнітками не морочився.
100%, я жодного сенсу не бачу для такого випадку.
karokum: ↑ 07.10.2026 16:58 В звичайних шутерах типу кс\батли мабуть в трохи меншій мірі для рядового гравця, а ось в хіро шутерах по типу марвел\овер якусь кнопку на сейв вчасно прожати може бути вирішальним.
для звичайного змагального шутера (я в них і не граю сам зараз), користь має бути відчутна в тому, що відбувається краща координація між рухом і еймом, між мишкою і клавою. на дистанції воно все одно покращує управління, чіткіше узгоджуючи рухи з клави та миші між собою.

в овервотчі до цього додаються критично важливі таймінги натискання Q, E, Shift, на чому побудований геймплей. але ейм і власне та ж вищезгадана координація ейму і руху так само важлива (тому що для усіляких хітсканів, на снайперських дуелях і не тільки, еймити зачасту потрібно клавіатурою, стрейфами, а не возити мишку туди-сюди).
Барбарис
Member

leif, інновації, цікавість та лінь міняти клаву для ігор :lol: :lol:
З онлайну в мене зараз нічого, а востаннє був пабг. В тесонлайн, здається, однаково все.
Последний раз редактировалось Барбарис 07.10.2026 17:36, всего редактировалось 1 раз.
Ответить