Ти прикидаєшся чи реально по життю такий? Мій проц - 250к, узагальнене поняття. Я тобі тести скинув конкретно з БФ6, там є і 7800Х3д і 250к, різниця 25 Вт. Хочеш купити мені БФ6 я не проти, прогоню тест для тебе.
І на майбутнє буду знати що з тобою треба спілкуватись як з дитиною, бо ти все сприймаєш буквально. Наступного разу наприклад напишу що у моєму місті ціна була така то, ти запитаєш як я став власником цілого міста
Это сингл BF6, а речь шла про мультиплеер, нагрузка на процессор разная
Из методики тестирования BF6
спойлер
В качестве тестового сценария мы используем реальные игровые ситуации на открытом воздухе в одиночном режиме, чтобы избежать случайных факторов, характерных для многопользовательского режима
MAKKACIN: ↑
02.10.2026 12:09
Проглядаю тенденцію інтел і напевно інтел на робочі задачі і рендеринг орієнтовані, ШІ локальні чи шо, бо для ігор купа ядер не потрібна, мало ігор можуть всі ядра задіювати... Могли б зробити з збільшеним кешом але тільки продуктивні ядра чисто для ігор, але видно їм цей сегмент ринку не цікавий
Мб якщо б мікромягенькі нормально працювали і в самій вінді вже на цей час була утиліта, яка б дозволяла обирати вручну на яких ядрах запускати процес - було б добре; по типу, кинув всякі браузери/музичні плеєри/афтебернери/інший легкий мотлох в купі з службами самої вінди на енергоефективні, в робочий софт та ігри на фіз.ядра. А так..
ну тобі ж ці тести не подобалися? а тут вже виявляється референсом. Так, прикинь, як раз між 60 Вт та 90 Вт різниця (неймовірно але факт) - третина! Як раз 2->3 FPS на Ватт. На цьому ж сайті є табличка з десятком ігр і для жодної не потрібно більше 100 Вт. Тепер ти вже заспокоїшся і приймеш мої запевнення що там 25 Вт різниці і при загальному споживанні компа у 500Вт це 5% і погоди не робить?
Тесты как тесты, ничего против не имею, я тебя поправил лишь что 8 ядер(9800x3d) меньше 18, и твоя теория о том что в батле чем больше ядер тем лучше по 1% не работает
От розетки, писал же про отключения света, станция не резиновая, я заандервольтил видяху, ~160w в батле, проц 50, всё остальное ещё 50w, монитор ~20w, итого 280, сверху 60-70w от интела мне не нужны
це не моя теорія що у батлі більше ядер краще. Я просто запитав тебе чому так. Для ігр завжди краще менше більш потужних ядер, я за це ніколи не сперечався. Чому так провалився 7800Х3Д цікаво просто. Та й навіть з 9800Х3Д у Інтела 1% Low різниця всього ~3,5%.
Альо, я тобі тести скину де вказана саме така різниця
Lorichic: ↑
04.10.2026 22:20В сингле может быть, в мультиплеере в два и больше раза, меньше 100w у 250k в сети не нашёл, парочку скину
Ти мені кидаєш "тести" де не зрозуміло які налаштування проца і чєл тестить відухи чи раму а не проци. По логікє щоб його проц не обмежував він його поставив скоріш за все у профіль LV3 Extreme Mode у біосі. Про це ми ніколи не дізнаємося бо твої тести чіткого опису тестового стенду і налаштувань не мають, навідмінно від моїх тестів що тестять, УВАГА!, проци!
04.10.2026 22:20От розетки, писал же про отключения света, станция не резиновая, я заандервольтил видяху, ~160w в батле, проц 50, всё остальное ещё 50w, монитор ~20w, итого 280, сверху 60-70w от интела мне не нужны
ну по перше не 60-70 зверху, а 25. А по друге у 250к можна відрубити кластер Е ядер, заандервольтити його теж і мати 60 Вт. А бонусом він дешевший і швидший у повсякденних задачах.
Не знаю как в других играх, в BF6 чем больше расслабляешь видеокарту(путём снижения настроек и\или разрешения) тем больше нагружается проц, процу приходится больше отрисовывать кадров, это видно как по его загрузке в процентном отношении, так и по потреблению камня
Это миф, повседневные задачи обычного пользователя на домашнем компе, музыка, фильмы, игры, браузер, соц.сети, ну учёба если молодёж, твой кодинг-пердолинг дома нужен единицам, я только что ролик записал в батле и на ютуб закинул, так это видяха работала, тоже самое стриминг, так вот, во всём перечисленном разницы (кроме игр) между 250к и 7800x3d не заметишь, даже если оно будет в режиме многозадачности запущенно, насчёт дешивизны, 250k plus ни кому не интересен кроме малочисленной кучки фанатов, жрёт кучу энергии, мёртвая платформа, отсюда и цена, на барахолке месяц продаётся, с бонусами, viewtopic.php?t=297577 спроса нет
В тоже время 7800x3d за 10 минут сметают
Доки інтели штампують 1.5 покоління на чіпсет, при тому "ну майже ж амд, ну тільки 5-10% відстає" - нічого і не зміниться. Мамонти, звичайно, ще залишились, які будуть купляти інтуль no matter what
Дивно, нікому не цікавий але майже всі тех блогери західні саме його вказують як кращий проц у бюджеті до 300 баксів. А 270К менше пів року продають але він уже в топ10 самих популярних проців на амазоні.
daesz: ↑
05.10.2026 02:57Доки інтели штампують 1.5 покоління на чіпсет, при тому "ну майже ж амд, ну тільки 5-10% відстає" - нічого і не зміниться
Ну якщо мать+проц від інтела по ціні однакові з АМДшним 5800Х3Д при тому інтел повально швидший в усіх тестах то ще не ясно хто тут мамонт. А при розмові 250К проти амдшні 7600Х3д або 9600Х то інтел там більше ніж в два рази обганяє амд у продуктивності в ту ж ціну.
Прикольно наблюдали комплекс каченят у місцевих, раніше мене мінусували інтелфани бо я доказував що деякі проци АМД за свою ціну топ, зараз те ж саме роблять амдшніки а через років 10 все знову перевернеться.
daesz: ↑
05.10.2026 02:57Доки інтели штампують 1.5 покоління на чіпсет, при тому "ну майже ж амд, ну тільки 5-10% відстає" - нічого і не зміниться
Ну якщо мать+проц від інтела по ціні однакові з АМДшним 5800Х3Д при тому інтел повально швидший в усіх тестах то ще не ясно хто тут мамонт. А при розмові 250К проти амдшні 7600Х3д або 9600Х то інтел там більше ніж в два рази обганяє амд у продуктивності в ту ж ціну.
може мать+проц +- і однакові по ціні, але от пам"ять - ні, бо на оверпрайснутий 5800х3д можня взяти або мати "дешеву" ддр4, на інтел 2хх вже треба ддр5, причому бажано не 6000 а шось пошвидше, і тоді стає питання, а навіщо брати інтел?
Відправлено через 3 хвилини 30 секунд:
ну і взагалі, навіщо брати юзаний 250к за 10, якщо можна взяти юзаний 7800х3д приблизно за ті ж гроші
Відправлено через 1 хвилину 40 секунд:
який потім і не буде висіти в продажах по місяцю viewtopic.php?p=4193829
Fulkrum: ↑
06.10.2026 17:03Ну якщо мать+проц від інтела по ціні однакові з АМДшним 5800Х3Д при тому інтел повально швидший в усіх тестах то ще не ясно хто тут мамонт. А при розмові 250К проти амдшні 7600Х3д або 9600Х то інтел там більше ніж в два рази обганяє амд у продуктивності в ту ж ціну.
5800 вийшов 4 роки тому, мамка під нього навіть зараз коштує 80$, проц на момент виходу коштував 300, а після того і за 150$ можна було взяти.
Прикольно спостерігати* як інтелбої думкою багатіють
Для игр пока не надо, ты же сам скидывал тест в многопоточной BF6, 8 ядер быстрее 18, то же самое было с 4 ядерниками в те времена, для каждой эпохи есть свой разумный оптимал
Там видно мониторинг, можно посчитать фпс/ватт, эти тесты намного информативней чем твои заявления о двуразовом преимуществе одного процессора над другим в многозадачности без каких либо пруфов
Я то в курсе, некоторые критикуют такой подход, потому как в та⁸ких условиях современные интелы на десятки процентов отстают от x3d
06.10.2026 17:03нікому не цікавий але майже всі тех блогери західні саме його вказують як кращий проц у бюджеті до 300 баксів.
Я не слушаю блогеров, смотрю графики и сам вывод делаю, если не учитывать потребление, жизненый цикл платформы, требование к более высокочастотной памяти и есть предубеждение к амд, то 250к пойдёт
Отправлено спустя 21 минуту 49 секунд:
06.10.2026 17:03Міф це коли один Вася з форуму вирішує за мільярд людей у світі чим вони вдома займаються.
Та нє, там і 5600 з головою, а будь які 5600 на 6000 працюють без проблем, 7200 дасть пару відсотків. Бульдзоїд тестив, лінь шукати. У 250к плюс же кеша так то 30 метрів, на відміну від 245К.
Бо він набагато швидший при незначній різниці у ціні? Тіпу збирати новий комп на ддр4 у 2026 році? Це ж гонєво. По барахолкам якщо брати то брати що є за кращу ціну, я б б/в розглядав і інтел 12-14 серій (хх600 проци) і амд 5800-5900(х3д). Коли збирав комп пощастило купити сет 32 гб рами за 250 євро. Далі просто вибрав кращу комбінацію ненька+проц, і у амд в ту ціну нічого крім 9600Х і 7600Х3Д не було.
Це був підкол у сторону аніверсарі едішн за 350 баксів. Сорян якщо занадто важко зрозуміти. 250к лишається кращим процом до 300 баксів у hardware unboxed, gamers nexus та інших ютуберів мільйонників, але тут на форумі нажаль наші експерти абсолютно впевнені що треба брати тільки амд.
А які налаштування? Я зараз включу анлішд мож і додам вольтажу у мене і 200 вт буде. Тести мають бути прозорі і в однакових умовах, на однакових версіях ОС і дров. Нажаль як казав класік твої "тести, не тести".
06.10.2026 18:15Не тупи. На упоманутом тобой амазоне первая пятерка самых продаваемых процессоров это 6-8 ядер, лучший core ultra на 19 месте
Вибач будь ласка що я туплю, а що за проц у тебе там на 10 місці?
Амазон каждый час обновляет рейтинги, сейчас 10, достижние, посыл был о том что народ покупает чаще, думаешь покупателя 5500 или 9800x3d сильно волнует как он будет рендерить , кодить и стримить одновременно
Найти полноценный ролик/тест 250к в батле со всеми раскладами довольно нетривиальная задача, я два нашёл на весь ютуб, ты пишешь что там блогеры рекламируют его как лучший проц за 300 баксов, а владельцев раз-два и нет, может они рендерят, не до игр им
Думаю більшість бере проц не під свої задачі а той що людині підходить по бюджету та більше розкручкний у медіа. Зараз амд проци більш розкручені от їх і беруть, так само як більшість гребуть карти НВ навіть якщо вони у півтора рази дорожче аналогів від амд.
Привіт! Я тут процу пів року. Власників кор ультра дофіга, подивись скільки переглядів на стрімах по розгону у буілдзоїда та скільки людей у топіках реддіта. І блогери його не рекламують, а роблять огляди де цей проц у своїй ніші кращий за інші. Точно так же як вони кажуть про 9800Х3Д кращий ігровий, або 9800Х3Д2 шляпа не варта своїх грошей.
Отправлено спустя 14 минут 6 секунд:
07.10.2026 00:43Амазон каждый час обновляет рейтинги, сейчас 10, достижние, посыл был о том что народ покупает чаще,
Ти хочеш сказати що годину тому кор ульра 270к був на 19 місці і скакнув на 10? А 250к взагалі не було у топ 20, і він залетів на 13 місце одразу? Та нє, вони там були, ти їх чомусь просто не побачив.
Амазон показує данні з урахуванням всіх продажів за весь час, той же 9800х3д мав на півтора роки більше часу щоб зайняти своє місце в рейтингу. Давай будь чемним, без всяких "не тупи" в той же час як ти робиш такі смішні помилки і не можеш їх потім визнати.
07.10.2026 12:11Ти хочеш сказати що годину тому кор ульра 270к був на 19 місці і скакнув на 10? А 250к взагалі не було у топ 20, і він залетів на 13 місце одразу?
Так, бо в той день пройшла акція з 180$ за 250К і 230$ 270К - народ скупив - статистика оновилась
По 230$ 270К норм проц, можна брати
Нє, бо тоді б старі проци з брєдовими цінами були б зараз в топах. Бо вони ж "доступні до покупки сьогодні", і "колись там добре продавались"; наприклад 5800X та 5950X
07.10.2026 00:43Найти полноценный ролик/тест 250к в батле со всеми раскладами довольно нетривиальная задача,
Та норм задача. От наприклад 9700Х гірший ніж 250к у БФ6, при тому що 9700Х має 32 метри кеша, а 250к 30 метрів. І у 1% low просідання на 30%. Ядра зароляли? Чи щось інше.
спойлер
Отправлено спустя 1 минуту 48 секунд:
Denvys5: ↑
07.10.2026 12:16Так, бо в той день пройшла акція з 180$ за 250К і 230$ 270К - народ скупив - статистика оновилась
Зайди на сайт амазону та почитай. Вони враховують історичні данні по продажам, це не єдина метрика, але вона ясно що дуже впливає на продукт який довше був доступний. Отправлено спустя 4 минуты 53 секунды: