Windows 11 відзначає п’ятиріччя, а Microsoft вирішила більше не мучити користувачів оновленнями

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Member

Аціо: ↑ 06.10.2026 12:37В сусідній темі пишуть що там видалили багато зайвого, може от тепер і сенс спробувати.
А що було раніше це вже буде таємниця чарівного коду з минулого.
Як це Win11 може щось робити з прошивками? Все вирішують контролери та драйвера до них.
Або биті прошивки.
kairo
Member

S0N1C: ↑ 06.10.2026 12:08kairo
скільки годин на 990 про?
спойлер
Screenshot 2026-10-06 124419.png
QFlash
Member

kairo
RAW/
Аціо
Member

QFlash: ↑ 06.10.2026 12:40
Аціо: ↑ 06.10.2026 12:37В сусідній темі пишуть що там видалили багато зайвого, може от тепер і сенс спробувати.
А що було раніше це вже буде таємниця чарівного коду з минулого.
Як це Win11 може щось робити з прошивками? Все вирішують контролери та драйвера до них.
Або биті прошивки.
Чому ні з БІОСами вони ж мали війну, пам'ятаю наче з НР сертифікаціями, наче ця новина.

Новина з WC

Один із найрезонансніших випадків стався з преміальними ноутбуками HP (лінійки EliteBook, ProBook та ZBook). Автоматичні оновлення системи безпеки Windows 11 намагалися оновити сертифікати безпеки Secure Boot 2023 у пам'яті NVRAM материнської плати. Через системну помилку цей процес зависав у нескінченному циклі. В результаті комп'ютери або взагалі «оцепеніли» при завантаженні, або потрапляли в циклічне відновлення BitLocker (BSOD), фактично блокуючи доступ до пристрою, поки виробник не випустив виправлення для прошивки.
QFlash
Member

Тут обережно. Це не є прошивка.
Secure boot/ але я ним не користуюсь.
S0N1C
Member

kairo: ↑ 06.10.2026 12:45
S0N1C: ↑ 06.10.2026 12:08kairo
скільки годин на 990 про?
спойлер
Screenshot 2026-10-06 124419.png
ну це роки три використання, і 60ТБ запису, ссд попростіше вже б показував не такі райдужні відсотки :gigi:
Аціо
Member

QFlash
Та і от знайшов на сайті МС.

Багато користувачів скаржилися на ситуації, коли Центр оновлень Windows (Windows Update) під виглядом «важливих пакетів драйверів від постачальника» (наприклад, для плат MSI) примусово запускав прошивку BIOS прямо з-під робочого столу, інколи це траплялось не тільки з прошивками материнських плат.
QFlash
Member

Аціо: ↑ 06.10.2026 12:54Багато користувачів скаржилися на ситуації, коли Центр оновлень Windows (Windows Update) під виглядом «важливих пакетів драйверів від постачальника» (наприклад, для плат MSI) примусово запускав прошивку BIOS прямо з-під робочого столу, інколи це траплялось не тільки з прошивками материнських плат.
Не скажу, ніколи такого не спостерігалось. Це фейк.
Дистрибутив точно з офіційного сайту?
Мається на увазі дистрибутив Win11/
kairo
Member

S0N1C: ↑ 06.10.2026 12:53ну це роки три використання, і 60ТБ запису, ссд попростіше вже б показував не такі райдужні відсотки
То в мене ще такий є)) Але по запису, щось в мене сумніви, має бути більше.
спойлер
Screenshot 2026-10-06 124604.png
Последний раз редактировалось kairo 06.10.2026 13:01, всего редактировалось 1 раз.
Аціо
Member

QFlash: ↑ 06.10.2026 12:56
Аціо: ↑ 06.10.2026 12:54Багато користувачів скаржилися на ситуації, коли Центр оновлень Windows (Windows Update) під виглядом «важливих пакетів драйверів від постачальника» (наприклад, для плат MSI) примусово запускав прошивку BIOS прямо з-під робочого столу, інколи це траплялось не тільки з прошивками материнських плат.
Не скажу, ніколи такого не спостерігалось. Це фейк.
Дистрибутив точно з офіційного сайту?
Мається на увазі дистрибутив Win11/
От таких подібних звітів на сайті МС, гілка віндовс 11 багато.
спойлер
https://learn.microsoft.com/en-us/answe ... date-kb506
QFlash
Member

kairo
RAW/ Змініть на нормальні. Там х/з.

Відправлено через 4 хвилини 29 секунд:
Аціо
Я сперечатися не збираюсь. Не можливо прослідкувати звідки дистрибютив + вірусня.
kairo
Member

QFlash: ↑ 06.10.2026 13:03kairo
RAW/ Змініть на нормальні. Там х/з.
спойлер
Screenshot 2026-10-06 131105.png
Screenshot 2026-10-06 131058.png
Відправлено через 2 хвилини 37 секунд:
Взагалі мене дивує відношення, наче Він10 писали Нобелевські лауреати, а Він11 немиті індуси, якщо і те і те писали індуси і скільки я себе пам'ятаю Завше світили мені завжди були косяки.
QFlash
Member

kairo
Норм.
У мене кучу помилок било поки не поставив Phison контролера.
Але у кожного можуть бути різні контролери. Можна ставити інші дрова, але на скільки це буде ефективно?
спойлер
CrystalDiskInfo_20261006132824.png
спойлер
CrystalDiskMark_20261006133344.png
Більшої швидкості роботи я не можу досягти, оскільки Z370 чипак вміє на gen3/

До речі у Вас звичайний SSD/ не NVMe
Klon
CG graphikos fan

QFlash: ↑ 06.10.2026 13:19У мене кучу помилок било поки не поставив Phison контролера.
Але у кожного можуть бути різні контролери. Можна ставити інші дрова, але на скільки це буде ефективно?

у мене на старому 970 ево = помилки туда пишуться коли вмикаю та вимикаю пк , нещодавно взяв 970 ево+ = пимилки не пише.
Тут на форумі тему подимав = у народа на старих 970 теж саме, і забив
kairo
Member

QFlash: ↑ 06.10.2026 13:19 До речі у Вас звичайний SSD/ не NVMe
850 SSD 2.5
990 NVME
QFlash
Member

kairo: ↑ 06.10.2026 14:04850 SSD 2.5
990 NVME
WOW! Пардоню. Я затупив.
Все рівно значення RAW/
kairo
Member

Kingston NV3
спойлер
Screenshot 2026-10-06 150144.png
QFlash
Member

kairo
Норм.
Andy7
Member

Andy7: ↑ 06.10.2026 00:32 Те, що Windows 10 старша не значить що вона стабільшіна. Там залишилось багато чого недопиляного що тільки погіршується з закінченням повноцінної підтримки з боку серверів. Наприклад у мене було зациклилось оновлення Viber.
Ого скільки експертів з операційних систем зібралось. І всім не подобається моя приватна думка. ;) Чуваки, розслабтесь.
Mozdev
Member

В мене лінукс і я не переживаю за вінду. З приводу вайбера то баг вайбера, я з таким стикався в мене на іншому пк 10-ка стоїть.
з ссд на вінді в мене так
спойлер
CrystalDiskInfo_20261006224524_n.png
Ответить