Windows 11 відзначає п’ятиріччя, а Microsoft вирішила більше не мучити користувачів оновленнями

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Member

Polybius: ↑ 05.10.2026 17:42Були часи!
А тепер мгновєнія :lol:
unique-neon
Member

Krakrakrya: ↑ 05.10.2026 15:40додали можливість зміни положення таскбару
Лосі нарешті повернули фічу, раніше казали що не потрібна і не пріорітетна. А тепер я вже юзаю десктоп без таскбара і ховаю його завжди. То вже й мені ця фіча не треба. Пройде ще років 5, може пофіксять ресет таскбара, коли опція автоматичного ховання самостійно відключається.
BoKl
Member

Filabatya: ↑ 05.10.2026 16:17 alex_sul
В тому що дві англійських і клацати контрл шіфт треба на 50% більше :gigi:
Я її не добавляв і видалити теж не можу просто так :shuffle:
В мене теж така проблема була, дуже бісила, тільки зайва для мене en-UK була. Позбувся проблеми забороною для System на внесення змін, вже майже 9 місяців не маю проблем з цим, віндовс оновлюється.
На всяк собі зберіг інструкцію, ось :idea: :
спойлер
1. HKEY_USERS\.DEFAULT\Control Panel\International\User Profile - в Languages видалити непотрібну розкладку
2. Заборонити System права на зміни User Profile (ПКМ → Permissions → Додатково → Вимкнути успадкування → "Перетворити успадковані дозволи на явні дозволи для цього об’єкта"
3. Для користувача SYSTEM Переключити на Тип: Заборонити, Зняти всі галочки крім Set Value → ОК
Filabatya
Member

BoKl
командний рядок через адміністратора)
спойлер
$LangList = Get-WinUserLanguageList
$LangList = $LangList | Where-Object { $_.LanguageTag -ne "en-US" }
Set-WinUserLanguageList -LanguageList $LangList -Force
BoKl
Member

Filabatya: ↑ 05.10.2026 19:38 BoKl
командний рядок через адміністратора)
спойлер
$LangList = Get-WinUserLanguageList
$LangList = $LangList | Where-Object { $_.LanguageTag -ne "en-US" }
Set-WinUserLanguageList -LanguageList $LangList -Force
Без заборони SYSTEM додавати зайву мову, вона буде постійно з'являтися. Мене це дістало, бо це відбувалося в рандомний момент після завантаження системи.
mavrsmart
Member

Polybius: ↑ 05.10.2026 17:42 Були часи!

Гретє зараз 50-60 років. Живіть тепер з цим :laugh:
alexander-magnus
Member

BoKl: ↑ 05.10.2026 19:09В мене теж така проблема була, дуже бісила, тільки зайва для мене en-UK була
У меня получилось второй английский язык удалить через настройки. докачал его полностью через настройки, а потом он спокойно удаляется и не появляется больше :)
Alexsandr
Member

Polybius: ↑ 05.10.2026 17:42 Були часи!
Були. Дивлюсь як контексте меню працює, без затримок. А у себе місцями нажав праву кнопку наприклад у вікні вибору файлів і секунд 10 воно щось думає. Що завантаження ОС, що роздуми контекстного меню, що швидше ще питання. і це лише один приклад "довершенного" коду він 11.

Отправлено спустя 2 минуты 24 секунды:
unique-neon: ↑ 05.10.2026 19:00 Лосі нарешті повернули фічу, раніше казали що не потрібна і не пріорітетна. А тепер я вже юзаю десктоп без таскбара і ховаю його завжди. То вже й мені ця фіча не треба. Пройде ще років 5, може пофіксять ресет таскбара, коли опція автоматичного ховання самостійно відключається.
Повернули у порізаному вигляді. Раніше панель можливо було просто перетягнути мишею, а зараз тільки а меню вибирати. тобто функціонал старих ОС індусам не дався.
S0N1C
Member

а ще зараз іноді таскбар ховаєится за вікнами, хоча повинен бути завжди поверх (і в 99% випадків так і є), це вже не можуть побороти пару років :facepalm:

Відправлено через 2 хвилини 13 секунд:
ну і те що експлорер іноді зависає на дискових операціях, не відповідає і рестартує повністю, прям як на він 9х, тільки без синьки :laugh:
Andy7
Member

Те, що Windows 10 старша не значить що вона стабільшіна. Там залишилось багато чого недопиляного що тільки погіршується з закінченням повноцінної підтримки з боку серверів. Наприклад у мене було зациклилось оновлення Viber.
S0N1C
Member

ох, ще згадав, чого тільки вартий невмирущій невидаляємий Thumbs.db :rotate:

Відправлено через 23 секунди:
скільце це гівно вже з нами? :insane:
kairo
Member

Alexsandr: ↑ 05.10.2026 23:50 Були. Дивлюсь як контексте меню працює, без затримок. А у себе місцями нажав праву кнопку наприклад у вікні вибору файлів і секунд 10 воно щось думає. Що завантаження ОС, що роздуми контекстного меню, що швидше ще питання. і це лише один приклад "довершенного" коду він 11.
Не знаю, в мене контекстне меню моментально відкривається. Вінда завантажується за секунди.
MATRIXUA
Junior

Геральт
а для чього ,якщо сбоку є папки якіми часто користуешся , туди вручни їх можно поставитиBorisBrejcha
Аціо
Member

А тим часом інформація для людей, а не не мамонтів.

Парк ноутбуків 300+ одиниць, з них 200+ працювало на віндовс 11 три роки, та 100+ на віндовс 10 чотири роки, з однаковими налаштуваннями системи, на 150+ ноутбуках з віндовс 11 повмирали ssd, на віндовс 10 на одному помер ssd.

Встановлюйте віндовс 11 люди, вона дуже гарна! Маркет-олухи не дадуть збрехати, вони у захваті.
Enjthesilence
Member

Аціо: ↑ 06.10.2026 05:58 А тим часом інформація для людей, а не не мамонтів.

Парк ноутбуків 300+ одиниць, з них 200+ працювало на віндовс 11 три роки, та 100+ на віндовс 10 чотири роки, з однаковими налаштуваннями системи, на 150+ ноутбуках з віндовс 11 повмирали ssd, на віндовс 10 на одному помер ssd.

Встановлюйте віндовс 11 люди, вона дуже гарна! Маркет-олухи не дадуть збрехати, вони у захваті.
Так а яка причина?
Аціо
Member

Enjthesilence: ↑ 06.10.2026 06:23
Так а яка причина?
Здебільшого можна тільки здогадуватись, ПЗ різні дає симптоми.
Особисто я встановивши на ще з живим SSD ПЗ моніторингу, побачив аномальне використання записів/затирань на віндовс 11, буквально х10 більше ніж на системах з віндовс 10. І далеко ще не все ПЗ це показує, більш менш бачить аномалії саме HDS, а от наприклад CD не бачив.

P.S. Робочий парк звичайно передбачає, що використання в таких умовах систем припустиме, але тут буквально на порядок ресурс промотали, для домашнього використання може буде і не так критично.
Але ж варто зауважити, що те що у вас жило 20-30-40 років, на віндовс 11 може так статись житиме 4-5 років. А з врахуванням що ще і сама пам'ять стає з меншим ресурсом запису, то і годі казати покращення вже сьогодні за х300% вартості.
username_1
Member

Аціо: ↑ 06.10.2026 07:05побачив аномальне використання записів/затирань на віндовс 11
И что с того?
Это пользовательский софт мог делать. Например, новый более мощный ноут на 11 позволял делать больше задач.

Еще последние годы даже у Самсунг очень много проблемных моделей ССД.
stoned
Member

Не знаю.. не знаю, спробував 26H1 і працює воно на профільному барахлі, обєктивно, як шмат лайна.
З іншого боку, точно так само можу сказати і про Tahoe в порівнянні з Sequoia на бомжебуці М1.
спойлер
Тому на IoT з вимкненими оновленнями й надалі. :-/
шо.png
QFlash
Member

kairo: ↑ 06.10.2026 01:32Не знаю, в мене контекстне меню моментально відкривається. Вінда завантажується за секунди.
Якщо точніше то від писку спікера до появи робочого столу - 31 секунда. Це задовго.
Але не про то мова. Win11 стабільно працює вже 2 роки, воно і на 775 гнізді працювало стабільно, але то вже занадто.
Синяків ніколи не було. Тільки одного разу коли BIOS розпотрошував під релізні проци 6-9Th - злетіли дрова відака.
1234waltz
Member

BoKl: ↑ 05.10.2026 19:09 В мене теж така проблема була, дуже бісила, тільки зайва для мене en-UK була.
Так, проблема абсолютно ідіотська. що курили індуси, коли зробили так, щоб без додаткового пакету воно само вивалювало резервну мову, яку ти не встановлював - не відомом. Можливо священий коров'ячий кізяк. Благо фікситься.
Ответить