Фотки системников сюда

Модификации любого компьютерного оборудования
Ответить
Автор
Member

Интересно посмотреть, как у людей кейс выглядит

Требования к разещаемым фото:
1. Картинки в количестве более одной - под спойлер!
2. Картинки размером более 1000р в любом количестве - под спойлер (прикреплённых файлов тоже касается)!
3. Цитирование картинок - запрещено!
Уважайте себя и других, простыни многометровые прячьте. Посты с нарушением данного требования - удаляются без разбирательств, авторам будут раздаваться плюшки
4. Разрешено обсуждение а также конструктивная и обоснованная критика.
5. ЗАПРЕЩЕНЫ реплики без конкретики и/или в виде смайлов/прочее

Оффтоп - строго наказуем. Выбор железа - в профильных ветках
Последний раз редактировалось gehka3 17.09.2013 21:44, всего редактировалось 3 раза.
daesz
Member

Як же бісить авто виправлення на телефоні.
Striker
Member

daesz: ↑ 04.10.2026 05:10По темі - той пропелер нічого не дасть, у нас дуже низькі п'ятки на корпусі, потрібно хоча б з сантиметр, щоб той пропелер нормально забирав повітря.
Я ж вище написав, може ви не дочитали. Вже дало. І як ви так заміряли, там як раз з сантиметр точно є, нормальні ніжки. Блок живлення якось же живе з ними. Я спеціально для вас заміряю навіть.
Striker: ↑ 04.10.2026 01:35До мене тільки-но дещо дійшло. В мене у ВІДКРИТОМУ кейсі при тих же фіксованих обертах температура ГПУ була всього на 1-2 градуси менше ніж зараз, пам'ять на 2 градуси менша. Тобто, я максимально наблизився до температур у відкритому кейсі без бокового скла.
В мене майже, як відкритий системник стало. Точно нічого не дало? :facepalm:
Скріни викладу, також писав вище. Бо вчора вже не було сил і часу ліпити звіти.

Ще помітив, що при абсолютно однакових вольтажах 120-ки видувної на задній стінці за процом і 120-ки верхньої над процом, друга розганяється обертів на 50 здається більше, умовно 700-710 rpm задня і 750-760 верхня, при однакових налаштуваннях. Здається, що знизу такий сильний потік йде, що аж розганяє верхній видув. Точно треба ще взяти ще один 140 Arctic наверх замість 120. Я навіть накинув на один рівень більше вольт (десь на 0.4-0.5 В приблизно) на задній видув, щоб їх трохи вирівняти, і то навіть при цьому задній дає трохи менші оберти, ніж верхній.
Melki
Member

Striker: ↑ 04.10.2026 09:25знизу такий сильний потік йде, що аж розганяє верхній видув
:lol: :lol: :lol:
Striker
Member

Melki
Я спеціально для тебе проведу тест з вимкненим вдувом знизу і подивимося на результати, швидкість кулерів. Хоч відеокарті і так буде легше через отвір знизу, навіть без примусового задування.

З теми про вентилятори.
Melki: ↑ 27.09.2026 17:24
Striker: ↑ 27.09.2026 16:21Температури з відкритим кейсом впали
вот тебе и цель экспериментов...
спойлер
2 выдув 1 вдув сделай из 120-х одинаковых
Ну, так що? Ціль експерименту таки досягнута? Мій закритий кейс зараз майже = відкритий кейс тоді. Коментувати це якось будеш, чи тільки потужні смайлики буду бачити. Потужні поради від тебе я вже чув, виявились повною шляпою. :rotate:
Последний раз редактировалось Striker 04.10.2026 10:34, всего редактировалось 1 раз.
XXXshadyXXX
Member

Striker: ↑ 04.10.2026 09:25Я ж вище написав, може ви не дочитали. Вже дало. І як ви так заміряли, там як раз з сантиметр точно є, нормальні ніжки.
А вот не пойму зачем было делать дырку? :D
Сделал бы просто перфорацию аккуратно, а вентилятор посадил бы на резиновые проставки(1-2мм) та и все :)
Striker
Member

XXXshadyXXX: ↑ 04.10.2026 10:33А вот не пойму зачем было делать дырку?
Сделал бы просто перфорацию аккуратно, а вентилятор посадил бы на резиновые проставки(1-2мм) та и все
Я так і планував зробити, як ти написав. Але після свердління метал ставав не рівний, а вигинався. Вирішив вже краще повністю висвердлити в такому випадку, і повітря буде більше. Тепер зрозумів? Я вирівняв по рівню і трохи зачистив, а тепер вставлю і посаджу на клей в те "коло" гумову двусторонню вставку і буде краса.
спойлер
Изображение
alexander-magnus
Member

Striker: ↑ 04.10.2026 10:26Ну, так що? Ціль експерименту таки досягнута? Мій закритий кейс зараз майже = відкритий кейс тоді
Когда я на своём корпусе экспериментировал с вентиляторами на вход и выход на влияние температур, то самый больший эффект дала установка сверху вентилятора на вытяжку. Тогда по температурам стабилизировалось и стало условно прохладно в корпусе. Он даже большее влияние имел чез вентилятор что стоит сзади. Возможно на верхнем дополнительно увеличить обороты? И всё будет норм :)
Sanьka
Member

А я чекаю коли Striker відпишеться в темі корпусів, з питанням " допоможіть вибрати нормальний корпус" :laugh:
Striker
Member

alexander-magnus: ↑ 04.10.2026 10:54Возможно на верхнем дополнительно увеличить обороты? И всё будет норм
Зараз вже все і так норм. Для експерименту спробую, як раз подивлюсь чи є сенс взагалі туди 140-ку ставити. От вже 2 тести можна зробити - з більшими обертами верхнього видуву і з виключеним нижнім вдувом.
Sanьka: ↑ 04.10.2026 11:07А я чекаю коли Striker відпишеться в темі корпусів, з питанням " допоможіть вибрати нормальний корпус"
Нахіба? Якщо і в цьому вже чудове охолодження.
alexander-magnus
Member

Striker: ↑ 04.10.2026 11:42Зараз вже все і так норм
То и у меня особой проблемы не было. я говорю о том, что в моём случае наибольший эффект дал именно от установки верхнего ветилятора
Melki
Member

Striker: ↑ 04.10.2026 10:26З теми про вентилятори.
спойлер
Melki: ↑ 27.09.2026 17:24
Striker: ↑ 27.09.2026 16:15Замінив 3х120 мм на вдув на фронтальній панелі на 2х140 мм. Думав ставити ще одну 120, але сенсу не бачу дути на пустий лоток HDD/SSD. Ззаду 120 видув, зверху ззаду 140 на видув, і ще додав 120 на вдув/видув.
вот чтобы не возиться со свем этим зоопарком разных по характеристикам вентиляторов, люди используют одинаковые вентиляторы везде...
140 и 120 всегда имеют разные характеристики:
140 всегда дует больше воздуха но при меньшем давлении чем 120 при одинаковых оборотах
сейчас у тебя просто цифры с кучей неизвестных и абсолютно не понятно, где можно улучшить

Striker: ↑ 27.09.2026 16:21Температури з відкритим кейсом впали
вот тебе и цель экспериментов...
спойлер
2 выдув 1 вдув сделай из 120-х одинаковых
в теме про вентиляторы ты вибырал вентиляторы - то и рекомендации были на основе выбора вентиляторов

здесь тема про фотки системников а не про моддинг
спойлер
ты там еще флудишь в теме про выбор корпуса и напомни где еще...
советов ты ничьих не слушаешь а только хамишь
Tesseract
Member

Striker: ↑ 04.10.2026 04:16Який краще фільтр вліпити, нейлон чи перфорована металева сіточка?
Я собі колись робив дірку спереду корпуса, і закрив її нейлоном. Дуже задоволений результатом.
Striker
Member

alexander-magnus: ↑ 04.10.2026 11:46То и у меня особой проблемы не было. я говорю о том, что в моём случае наибольший эффект дал именно от установки верхнего ветилятора
Так, в мене hotspot пішов вниз після того, як суттєво збільшив оберти верхнього.
Melki: ↑ 04.10.2026 12:36в теме про вентиляторы ты вибырал вентиляторы - то и рекомендации были на основе выбора вентиляторов
Я ж не проти. Але схема з 2 видув, 1 вдув - ще раз кажу, що повна шляпа в моєму корпусі так точно. Я сьогодні півдня проводив тести, навіть варіант 2 на вдув - знизу і з фронту низу, і 2 видув також не дуже. Найкращий результат - весь фронт вдув, знизу вдув, 2 видув в верхніх кутах.
Melki: ↑ 04.10.2026 12:36здесь тема про фотки системников а не про моддинг
Я фотки системника і кидав. Тут багато чого пов'язаного, тому і виходить, що можна в кожну тему писати. Я в тебе дозволу питати не буду.
Melki: ↑ 04.10.2026 12:36советов ты ничьих не слушаешь а только хамишь
Так я ж пробував все, що ти мені казав. Але до тебе ніяк не доходить)

В мене зараз купа результатів з багатьох тестів, лінь все розписувати. Пізніше спробую написати стисло. Головне - нижній вдув на відеокарту суттєво знизив температури, не дарма колхозив.
daesz
Member

Striker: ↑ 04.10.2026 09:25Я ж вище написав, може ви не дочитали. Вже дало. І як ви так заміряли, там як раз з сантиметр точно є, нормальні ніжки. Блок живлення якось же живе з ними. Я спеціально для вас заміряю навіть.
Мб не дочитав. З тих фото, що бачу - там 3-4мм, якщо блок працює в напівпасиві - то йому і того не те щоб було потрібно..
S0N1C: ↑ 03.10.2026 15:48 Striker
для більш охайних дірок раджу купити таке https://prom.ua/ua/p1384842803-vysechny ... oskit.html :shuffle:
Можна ще болгаркою це робити, прикладаючи "круг" паралельно до самої стінки. Потребує трохи практики, то ж я б не починав із чогось "цінного" :gigi:
Striker
Member

daesz: ↑ 04.10.2026 18:29Мб не дочитав. З тих фото, що бачу - там 3-4мм, якщо блок працює в напівпасиві - то йому і того не те щоб було потрібно..
Читав, але руки не дійшли. 17 мм від підлоги до дна корпусу, тут високі ніжки.
daesz
Member

Striker: ↑ 04.10.2026 18:31Читав, але руки не дійшли. 17 мм від підлоги до дна корпусу.
Ні, маю на увазі мб я не дочитав. 17мм то добре :up:
S0N1C
Member

daesz: ↑ 04.10.2026 18:29 Можна ще болгаркою це робити, прикладаючи "круг" паралельно до самої стінки. Потребує трохи практики, то ж я б не починав із чогось "цінного" :gigi:
ну і не завжди коло треба :shuffle:
спойлер
Изображение

Изображение

Изображение
Melki
Member

Striker: ↑ 04.10.2026 18:23в мене hotspot пішов вниз після того, як суттєво збільшив оберти верхнього
нет сил тебе объяснять, что происходит, когда ты увеличиваешь обороты верхнего вентилятора та и тема не про это
Striker: ↑ 04.10.2026 18:23Я в тебе дозволу питати не буду
людей на форуме пожалей, выскочка
daesz
Member

S0N1C: ↑ 04.10.2026 18:45
daesz: ↑ 04.10.2026 18:29 Можна ще болгаркою це робити, прикладаючи "круг" паралельно до самої стінки. Потребує трохи практики, то ж я б не починав із чогось "цінного" :gigi:
ну і не завжди коло треба :shuffle:
спойлер
Изображение

Изображение

Изображение
Оо, візьму цю приблуду на замітку. Болгаркою я в свій час дуже намучився, здебільшого, через відсутність досвіду роботи :gigi:
Striker
Member

Melki: ↑ 04.10.2026 19:39людей на форуме пожалей, выскочка
Melki: ↑ 04.10.2026 12:36здесь тема про фотки системников а не про моддинг
Подивись спочатку, де ти знаходишся і не позорся більше. Реально вже дістав.
Изображение

Відправлено через 41 хвилину 48 секунд:
З приводу результатів. Обіцяв написати все стисло. До цього перепробував купу різних варіантів.
Результат ДО маніпуляцій з корпусом.
спойлер
Изображение
Тоді ж результат з відкритим кейсом без бокового скла.
спойлер
Изображение
Результат зараз ПІСЛЯ манупуляцій.
ГПУ -4, hotspot -3, пам'ять -4, системна плата -3, чипсет -4, оперативка -2, SSD -3.
спойлер
Изображение
Після відключення нижнього кулеру під відеокартою - майже повернення в стоковий стан. Нижній кулер дуже добре працює.
спойлер
Изображение
На 2240 обертах відеокарти. ГПУ 54, hotspot 80, пам'ять 88. Температури стали адекватними.
спойлер
Изображение
Фото колхозу.
спойлер
Изображение
Ответить