erkins007: ↑
03.10.2026 06:03
Якщо ви вважаєте, що більшість чекали 26го року щоб купляти ссд, то це не так.
Я нагадаю що в 24-25 році топовий 4.0 ссд коштував 120$ за 2тб.
Дивуватися відсутності підтримки шдд в 26році це прям дуже дивно
Відміняємо молодше покоління геймерів? Дійсно ті хто не всьиг вчасно піти на роботу, а це студенти і тінейджери нехай ще десять років почекають - офігенна логіка
Отправлено спустя 1 минуту 35 секунд:
kairo: ↑
03.10.2026 11:18
Дифіцит почався в цьому році, а ССД масово на ринку років вже з десять.
А враховуючи дефіцит памяті, то у бвльшості 1тб чи 2тб ссд памяті
В мене для ігор 600ГБ виділено. Зараз встановлено 6 ігор(включаючи Форзу, яка займає 176ГБ). І ще є 150ГБ вільних.
І ноут добротний, як бачиш є такі проблеми
256ГБ SSD?))
Масово у кого? Подивіться статистику скільки продається тих ноутбуків в рік. При чому багато отримує техніку вперше в житті. Молодше покоління взагалі без пк часто, а має лише мобілки (і це світова статистика)
В когось і 256 гіг було, але переважно навіть донедавна ставили 500 гіг і все

може ще розкажете як там всі макбуки мають з терабайтовими ссд?
То у вас на 1тб памяті? Якісь явний перекос у вас в сторону ігор, ви мабуть програмуванням займаєтесь, що не вимагає скільки місця для робочих програм?
А от у людей, які працюють з графікою буває виділено під розваги 100 гіг.
Мені от з усіма нейронками і графічними програмами, відеокурсами і 4тб мало
Отправлено спустя 7 минут 55 секунд:
Enjthesilence: ↑
03.10.2026 13:33
MqM: ↑
03.10.2026 04:08
Уважно перечитай написане. Проблема в тому, що гра зроблена так, щоб всю оптимізацію зіпхнути на потужність пк.
Навіщо принципово робити під більш сучасну техніку відсікаючи частину аудиторії зі старішими девайсами без нагальної потреби?
Я не побачив ні супер деталізованих моделей, ні 8к текстур.
А враховуючи дефіцит памяті, то у бвльшості 1тб чи 2тб ссд памяті
До речі знаю людей, які не змогли встановити якусь гру через обсяг, бо їм не вистачало через робочі програми на ноуті. І ноут добротний, як бачиш є такі проблеми
все так, але ссд - це не якась сучасна річ, вони на ринку дуже давно і коштували адекватних коштів, якщо в 2026 році, людина зібралась грати у важкі тайтли-бенчмарки і в нього нема базового ссд, який можна було купити біс його зна скільки років назад. + в консолях в нас ссд стоять, це пріоритетна платформа для сучасних ігор
Ну то виходить люди ідіоти, що наперед не закупилися відеокартами перед майнінгбумом і чомусь страждали, а могли всі закупитися 2080ті і не страждати по 30 серії.
Я теж би хотів би мати можливість передбачувати події
Саме цікавиться завжди йдеться мова про тих хто вже давно має пк і встиг оновитися, і що це норма

Пс а чому тут на форумі ниють, що не закупилися ддр5 по 32 чи 64 гіга? Оперативка теж не перший рік.