Gears of War: E‑Day отримує високі оцінки від критиків та гравців

Обсуждение статей и новостей сайта
Ответить
Автор
Member

Gears of War: E‑Day отримує високі оцінки від критиків та гравців

Оптимизиция божественная. В UE5 есть куча фишек для оптимизиции но разрабам просто лень их использовать говорили они. Только Эпики могут грамотно использовать движок UE5 и добиться хорошией производительности говорили они. Так помогите разрабам, эта игра же лицо вашего движка.
спойлер
Изображение
подумать только, когда-то эта контора всерьез соперничала с id software когда во главе той стоял сам Джон Кармак
1234waltz
Member

М'яко кажучи сумнівної якості огляд, де 3060 Ті швидше за 4060/5060 Ті. 10 ГБ карта обгоняє в 1440р карти з 12 та 16 ГБ врами. Вірю, я повірив.
warp37
Member

54 FPS на RTX 5090, 32 FPS на RTX 5080, если верить тестам.
MqM
Member

vsx: ↑ 02.10.2026 14:01 Gears of War: E‑Day отримує високі оцінки від критиків та гравців

Оптимизиция божественная. В UE5 есть куча фишек для оптимизиции но разрабам просто лень их использовать говорили они. Только Эпики могут грамотно использовать движок UE5 и добиться хорошией производительности говорили они. Так помогите разрабам, эта игра же лицо вашего движка.
спойлер
Изображение
подумать только, когда-то эта контора всерьез соперничала с id software когда во главе той стоял сам Джон Кармак
Я підозрював, що жостка привязка до ссд це маркер ліні розробників. Бо якщо невеликі арени грузить півгодини на харді, то в цьому немає логіки при відсутності вражаючої графіки
Rabbitultra
Member

MqM: ↑ 02.10.2026 15:46
vsx: ↑ 02.10.2026 14:01 Gears of War: E‑Day отримує високі оцінки від критиків та гравців

спойлер
Изображение
Я підозрював, що жостка привязка до ссд це маркер ліні розробників. Бо якщо невеликі арени грузить півгодини на харді, то в цьому немає логіки при відсутності вражаючої графіки
В цьому є логіка для тотальної економії при розробці. Перекласти питання оптимізації на залізо гравця
Enjthesilence
Member

Rabbitultra: ↑ 02.10.2026 16:56
MqM: ↑ 02.10.2026 15:46

В цьому є логіка для тотальної економії при розробці. Перекласти питання оптимізації на залізо гравця
не захищаю розробників, але ссд у 2026 році в ігровому пк - це проблема?
Unsecond
Member

87 на метакритик. Значит в стиме будет вскоре 60% позитивных :lol:
erkins007
Member

Unsecond: ↑ 02.10.2026 22:01 87 на метакритик. Значит в стиме будет вскоре 60% позитивных :lol:
84% в Стиме.
Ещё у четвёртых гирь были всякие экспериментальные настройки, которые никто в реальности не включал, только обзорщики. Вот так и тут. На обычных ультра с лучами все замечательно играется.

Отправлено спустя 3 минуты 51 секунду:
1234waltz: ↑ 02.10.2026 14:07М'яко кажучи сумнівної якості огляд, де 3060 Ті швидше за 4060/5060 Ті
Так и есть
Изображение
Shaolin_Style
Member

warp37: ↑ 02.10.2026 14:27 54 FPS на RTX 5090, 32 FPS на RTX 5080, если верить тестам.
это в бэтке:
viewtopic.php?p=4169816#p4169816
warp37
Member

Shaolin_Style: ↑ 02.10.2026 22:45
warp37: ↑ 02.10.2026 14:27 54 FPS на RTX 5090, 32 FPS на RTX 5080, если верить тестам.
это в бэтке:
viewtopic.php?p=4169816#p4169816
Увы.
спойлер
Изображение
Конечно, сверху будет надеваться DLSS и FG, но перед этим лучше быть честным по отношению к себе и понимать, какие входные показатели, от которых будет проходить генерация.

У Вас в бете же я увидел DLSS Ultra Performance - а это лютый позор даже для RTX 5080, не говоря уже о Вашей RTX 5090. Там он вселенский, уж простите.
MqM
Member

Enjthesilence: ↑ 02.10.2026 21:44
Уважно перечитай написане. Проблема в тому, що гра зроблена так, щоб всю оптимізацію зіпхнути на потужність пк.
Навіщо принципово робити під більш сучасну техніку відсікаючи частину аудиторії зі старішими девайсами без нагальної потреби?
Я не побачив ні супер деталізованих моделей, ні 8к текстур.
А враховуючи дефіцит памяті, то у бвльшості 1тб чи 2тб ссд памяті
До речі знаю людей, які не змогли встановити якусь гру через обсяг, бо їм не вистачало через робочі програми на ноуті. І ноут добротний, як бачиш є такі проблеми
Rabbitultra
Member

Ссд це база, хоча би сата. Пам'ятаю як грав індюшатину перші рази на ссд і як дота завантажувалася швидко, імба.
Тут я скоріше при відповіді згадав як на курсах по анріалу тіпів вчили буквально тяп ляп і в продакшн, ну таке. Але це частково можна списати на часи ковіду і що тоді набирали купу розробників просто щоб набрати. Зараз у нас є трошки більш сяюча річ в кімнаті ніж ігри-сервіси, в яку вливають всі ресурси

Відправлено через 10 хвилин 42 секунди:
MqM: ↑ 03.10.2026 04:08

Уважно перечитай написане. Проблема в тому, що гра зроблена так, щоб всю оптимізацію зіпхнути на потужність пк.
Навіщо принципово робити під більш сучасну техніку відсікаючи частину аудиторії зі старішими девайсами без нагальної потреби?
До речі знаю людей, які не змогли встановити якусь гру через обсяг, бо їм не вистачало через робочі програми на ноуті. І ноут добротний, як бачиш є такі проблеми
2 tb ссд в 26 це вже жир якщо чесно :)
Ще є таке питання, що ігри стали більше по розмірах, але через ціни ссд, навіть регулярні, люди все одно брати в основному терабайт. Тобто за останні 10 років розмір ігор виріс, а от сховище в дефолтного геймера не дуже. Але це так, думки в слух
erkins007
Member

MqM: ↑ 03.10.2026 04:08А враховуючи дефіцит памяті, то у бвльшості 1тб чи 2тб ссд памяті
Якщо ви вважаєте, що більшість чекали 26го року щоб купляти ссд, то це не так.
Я нагадаю що в 24-25 році топовий 4.0 ссд коштував 120$ за 2тб.
Дивуватися відсутності підтримки шдд в 26році це прям дуже дивно
kairo
Member

MqM: ↑ 03.10.2026 04:08А враховуючи дефіцит памяті, то у бвльшості 1тб чи 2тб ссд памяті
Дифіцит почався в цьому році, а ССД масово на ринку років вже з десять.
В мене для ігор 600ГБ виділено. Зараз встановлено 6 ігор(включаючи Форзу, яка займає 176ГБ). І ще є 150ГБ вільних.
І ноут добротний, як бачиш є такі проблеми
256ГБ SSD?))
Mozdev
Member

Тоді така гра йде у смітник, або хай оптимізують, ну або тільки чуваки з 5080 та 5090 будуть грати, а це дуже невеликий процент гравців.
Там навіть в FHD все погано.
Enjthesilence
Member

все так, але ссд - це не якась сучасна річ, вони на ринку дуже давно і коштували адекватних коштів, якщо в 2026 році, людина зібралась грати у важкі тайтли-бенчмарки і в нього нема базового ссд, який можна було купити біс його зна скільки років назад. + в консолях в нас ссд стоять, це пріоритетна платформа для сучасних ігор
Shaolin_Style
Member

warp37: ↑ 02.10.2026 23:12 У Вас в бете же я увидел DLSS Ultra Performance - а это лютый позор даже для RTX 5080, не говоря уже о Вашей RTX 5090. Там он вселенский, уж простите.
тут важен контекст, запуская игру на 120гц тв мне не особо критично иметь сверх детализацию до последнего пикселя. Более важным является отсутствие инпут-лага, который создает фреймген, или просто постоянно низкий перформанс. Так что скейлер выкурченный в ультраперф, это единственный вариант для соревновательного TPS-шутера, чем и являлась августовская бета Gears of War.

кооп кампанию и в 50 фпс поиграть можно, это вообще не проблема.
Sutter_Cane
Member

Shaolin_Style: ↑ 03.10.2026 14:47 кооп кампанию и в 50 фпс поиграть можно, это вообще не проблема.
кстати замечу что для соревновательной игры выкручивать все параметры вправо тоже не несет особого смысла, разве что если они драматично влияют на дистанцию прорисовки объектов, геометрию лодов и тд и тп
MqM
Member

erkins007: ↑ 03.10.2026 06:03
Якщо ви вважаєте, що більшість чекали 26го року щоб купляти ссд, то це не так.
Я нагадаю що в 24-25 році топовий 4.0 ссд коштував 120$ за 2тб.
Дивуватися відсутності підтримки шдд в 26році це прям дуже дивно
Відміняємо молодше покоління геймерів? Дійсно ті хто не всьиг вчасно піти на роботу, а це студенти і тінейджери нехай ще десять років почекають - офігенна логіка :lol:

Отправлено спустя 1 минуту 35 секунд:
kairo: ↑ 03.10.2026 11:18
Дифіцит почався в цьому році, а ССД масово на ринку років вже з десять.
В мене для ігор 600ГБ виділено. Зараз встановлено 6 ігор(включаючи Форзу, яка займає 176ГБ). І ще є 150ГБ вільних.
І ноут добротний, як бачиш є такі проблеми
256ГБ SSD?))
Масово у кого? Подивіться статистику скільки продається тих ноутбуків в рік. При чому багато отримує техніку вперше в житті. Молодше покоління взагалі без пк часто, а має лише мобілки (і це світова статистика)
В когось і 256 гіг було, але переважно навіть донедавна ставили 500 гіг і все :) може ще розкажете як там всі макбуки мають з терабайтовими ссд? :D
То у вас на 1тб памяті? Якісь явний перекос у вас в сторону ігор, ви мабуть програмуванням займаєтесь, що не вимагає скільки місця для робочих програм?
А от у людей, які працюють з графікою буває виділено під розваги 100 гіг.
Мені от з усіма нейронками і графічними програмами, відеокурсами і 4тб мало :shuffle:

Отправлено спустя 7 минут 55 секунд:
Enjthesilence: ↑ 03.10.2026 13:33

все так, але ссд - це не якась сучасна річ, вони на ринку дуже давно і коштували адекватних коштів, якщо в 2026 році, людина зібралась грати у важкі тайтли-бенчмарки і в нього нема базового ссд, який можна було купити біс його зна скільки років назад. + в консолях в нас ссд стоять, це пріоритетна платформа для сучасних ігор
Ну то виходить люди ідіоти, що наперед не закупилися відеокартами перед майнінгбумом і чомусь страждали, а могли всі закупитися 2080ті і не страждати по 30 серії.
Я теж би хотів би мати можливість передбачувати події :D
Саме цікавиться завжди йдеться мова про тих хто вже давно має пк і встиг оновитися, і що це норма :D
Пс а чому тут на форумі ниють, що не закупилися ддр5 по 32 чи 64 гіга? Оперативка теж не перший рік. :laugh:
kairo
Member

MqM: ↑ 03.10.2026 22:08Масово у кого? Подивіться статистику скільки продається тих ноутбуків в рік.
77% продажів, це ноутбуки. Практично усі йдуть на SSD. Я на днях взяв собі бюджетний Сяомі Редмі, в якості резервного ноутбуку, там NVME і можливості поставити 2,5 HDD немає.
Молодше покоління взагалі без пк часто, а має лише мобілки (і це світова статистика)
На мобілках SSD майже завжди і було)) На консолях вже багато років SSD, це стандарт.
В когось і 256 гіг було, але переважно навіть донедавна ставили 500 гіг і все :) може ще розкажете як там всі макбуки мають з терабайтовими ссд? :D
Я собі взяв Редмі на 512ГБ і накатив туди пару ігор на всяк випадок.
То у вас на 1тб памяті? Якісь явний перекос у вас в сторону ігор,
То ж все в профілі. Під ігри в мене виділено 600ГБ.
що не вимагає скільки місця для робочих програм?
Про які саме програми йде мова?) Фотошоп? Лайтрум? Вони в мене на диску С, який займає 200ГБ. Треба буде в наступний раз розмічати на 250ГБ, але так частіше чищу системний диск від сміття.
Мені от з усіма нейронками і графічними програмами, відеокурсами і 4тб мало :shuffle:
Так для цього є старий добрий HDD. В мене під фільми 4ТБ. Хоча, якби не ШІ, то взяв би 4ТБ NVME.
Ответить