Совкова геронтократія сама себе і завалилаInqizitor2022: ↑ 29.09.2026 17:39В Союзе так и было в отличии от.
Новости
Последние статьи и обзоры
ASML скаржиться на відсутність замовлень від європейських виробників мікросхем
-
Denvys5
Member
-
Inqizitor2022
Member
Пфф, даже в 90-е и 2000-е оставалось, завод Малышева, например и Протон обеспечивали работников всем необходимым и медосмотры каждые полгода.Scoffer: ↑ 29.09.2026 17:43 Inqizitor2022
Пф, нічого подібного в совку і близько не було. Хіба що в лозунгах![]()
-
Shepard1985
Member
Медогляд у доктора Айболіта! У совку медицини взагалі не існувало! Ви про що взагалі верзете?!Inqizitor2022: ↑ 29.09.2026 19:02Пфф, даже в 90-е и 2000-е оставалось, завод Малышева, например и Протон обеспечивали работников всем необходимым и медосмотры каждые полгода.Scoffer: ↑ 29.09.2026 17:43 Inqizitor2022
-
Inqizitor2022
Member
Shepard1985: ↑ 29.09.2026 19:05Медогляд у доктора Айболіта! У совку медицини взагалі не існувало! Ви про що взагалі верзете?!
-
dead_rat
Member
От би вони ще й зарплатою забезпечували..Inqizitor2022: ↑ 29.09.2026 19:02Пфф, даже в 90-е и 2000-е оставалось, завод Малышева, например и Протон обеспечивали работников всем необходимым и медосмотры каждые полгода.Scoffer: ↑ 29.09.2026 17:43 Inqizitor2022
-
Shepard1985
Member
То, про що ви кажете, назвати медициною не можна було. Медогляди і все інше то добре, але відношення до людей було, як до бидла. Ані технологій, ані знань. Більше калічили, ніж лікували. Увесь совок займався самолікуванням. Мене теж мастили всілякою хрінью, ліпили банки на спину, експериментували різними настойками, бо фактично ані ліків, ані лікарів нормальних не було. Та про що ми взагалі, в нас їжі часом не бувало вдосталь, особливо взимку вітамінів 0....Inqizitor2022: ↑ 29.09.2026 19:52Shepard1985: ↑ 29.09.2026 19:05Медогляд у доктора Айболіта! У совку медицини взагалі не існувало! Ви про що взагалі верзете?!Как бы был на предприятиях и в вузах обязательный медосмотр каждые полгода. Я лично проходил эти медосмотры, были и диспанцеризации при необходимости, мне так аппендицит сразу после медосмотра удалили очень вовремя, например в 90-е. Завод Малышева был очень солидной конторой и многое для сотрудников делал и Протон тоже.
-
dead_rat
Member
Shepard1985
Що ж ви про вітаміни не дбали? Треба було варення закатувати
-
Shepard1985
Member
Так у варенні вітамінів обмаль через те, що варення треба варити при високій температурі) У компотах так само. А ось фруктів не було взагалі. Можливо десь завалялося зморщене яблуко, або груша. Згадайте, як зберігали картоплю у совку у колхозпах)dead_rat: ↑ 29.09.2026 20:14 Shepard1985
-
Inqizitor2022
Member
Как раз совсем наоборот, это сейчас медицина уровня - через месяц приходите, когда место будет на хелси, ага. А тогда могли в этот же день в риалтайме в больничку госпитализировать. Тогда медицина была на порядок более высоком уровне, во всяком случае у нас в Харькове, может в каком-то селе и плохо было.Shepard1985: ↑ 29.09.2026 20:04То, про що ви кажете, назвати медициною не можна було. Медогляди і все інше то добре, але відношення до людей було, як до бидла. Ані технологій, ані знань. Більше калічили, ніж лікували. Увесь совок займався самолікуванням. Мене теж мастили всілякою хрінью, ліпили банки на спину, експериментували різними настойками, бо фактично ані ліків, ані лікарів нормальних не було. Та про що ми взагалі, в нас їжі часом не бувало вдосталь, особливо взимку вітамінів 0....
-
Scoffer
Member
Зараз медицина рівня "вночі телефонуєш на гарячу лінію страхової і кажеш: половина обличча болить що на стіну лізти хочеться, ніякі колеса не допомагають; а тобі відповідають: на 8 ранку до нервопатолога, ніяких черг." І дійсно, приходиш одразу до профільного лікаря, кажеш шо голова і просто болить часто окрім очевидного лицевого нерва, вона тебе на мртшечку в той же день, на енцифалограму, і вже години за дві після приходу в аптеці при лікарні тобі видають пакет з більш потужними, рецептурними колесами, ширялки всякі і т.п., юзаєш і біль як рукою знімає.Inqizitor2022: ↑ 30.09.2026 22:57сейчас медицина уровня
А залишки совкової медицини я теж застав, хоч вже і не при совку: занесло мене після універу попрацювати в кб деякий час, де на території сидить місцевий терапевт, вся функція котрого це відправити до цехового терапевта в поліклініку, там відсидіти чергу півдня з бабками і тоді тебе може відправлять нарешті до профільного лікаря, тижня через два. Дякую, якось не хочеться більше.
-
divinity
Member
Scoffer
це про яку країну річ, а то неясно
це про яку країну річ, а то неясно
-
Scoffer
Member
divinity
Не знаю де ви шаритесь, а я живу в Україні.
Не знаю де ви шаритесь, а я живу в Україні.
-
Inqizitor2022
Member
"на гарячу лінію страхової" - что это такое вообще? Я в поликлинику прихожу, там смотрят и направляют в больницу, где запись на месяц вперёд. В советское время и 90-е в посидел в очереди в поликлинике (а не по дебильной записи на непонятно когда) к терапевту, в тот же день оказался у профильного врача в той же поликлинике (не нужно в хелси тыкать ничего и искать через две недели дату приёма), сдал все анализы, если натощак пришёл, либо на следующее утро и после этого либо говорили что принимать, либо в больницу в тот же день направляли.Scoffer: ↑ 01.10.2026 00:33Зараз медицина рівня "вночі телефонуєш на гарячу лінію страхової і кажеш: половина обличча болить що на стіну лізти хочеться, ніякі колеса не допомагають; а тобі відповідають: на 8 ранку до нервопатолога, ніяких черг." І дійсно, приходиш одразу до профільного лікаря, кажеш шо голова і просто болить часто окрім очевидного лицевого нерва, вона тебе на мртшечку в той же день, на енцифалограму, і вже години за дві після приходу в аптеці при лікарні тобі видають пакет з більш потужними, рецептурними колесами, ширялки всякі і т.п., юзаєш і біль як рукою знімає.
-
Scoffer
Member
А це називається медична страховка, де до терапевта ходити не треба. Точно такий самий черговий терапевт сидить на телефоні в страховій 24/365 і виписує направлення одразу до профільних лікарів. Або якщо по простому питанню то прямо в аптеку. Ласкаво просимо в 21 століттяInqizitor2022: ↑ 01.10.2026 01:10что это такое вообще?
-
Inqizitor2022
Member
Так это не бесплатно, как я понимаю? Или бесплатно и можно получить где-то?Scoffer: ↑ 01.10.2026 01:17А це називається медична страховка, де до терапевта ходити не треба. Точно такий самий черговий терапевт сидить на телефоні в страховій 24/365 і виписує направлення одразу до профільних лікарів. Або якщо по простому питанню то прямо в аптеку. Ласкаво просимо в 21 століття
-
Scoffer
Member
Inqizitor2022
Звичайно що не безкоштовно. За сервіс треба платити. Мене забезпечує роботодавець, це входить в мій контракт, поняття не маю скільки воно для нього коштує. Втім, це одні з найдешевших тарифів котрі існують хоча б тому що там смішні ліміти, роботодавець не те щоб дуже щедрий на цю тему. Але і їх достатньо щоб не сидіти по поліклінікам.
Звичайно що не безкоштовно. За сервіс треба платити. Мене забезпечує роботодавець, це входить в мій контракт, поняття не маю скільки воно для нього коштує. Втім, це одні з найдешевших тарифів котрі існують хоча б тому що там смішні ліміти, роботодавець не те щоб дуже щедрий на цю тему. Але і їх достатньо щоб не сидіти по поліклінікам.
-
Shepard1985
Member
Сьогодні медицина на порядок краша, ніж була тоді, просто в нас ніяк не можуть зробити щось для людей і саме через таких людей, як ви, які все ще живуть і дихають тим соком, тією пліснявою. Була колись така міністр ОЗ Супрун з США, так вона розпочала дуже гарні реформи в медицині, які їй не дали на жаль завершити. Вона була не красунею за зовнішністю і увесь одяг на ній вартував 100 баксів, але такі, як ви були ладні жерти її з л@йном, бо вам і таким, як ви була потрібна богатирьова, ригоаналка прости Господи.Inqizitor2022: ↑ 30.09.2026 22:57Как раз совсем наоборот, это сейчас медицина уровня - через месяц приходите, когда место будет на хелси, ага. А тогда могли в этот же день в риалтайме в больничку госпитализировать. Тогда медицина была на порядок более высоком уровне, во всяком случае у нас в Харькове, может в каком-то селе и плохо было.Shepard1985: ↑ 29.09.2026 20:04То, про що ви кажете, назвати медициною не можна було. Медогляди і все інше то добре, але відношення до людей було, як до бидла. Ані технологій, ані знань. Більше калічили, ніж лікували. Увесь совок займався самолікуванням. Мене теж мастили всілякою хрінью, ліпили банки на спину, експериментували різними настойками, бо фактично ані ліків, ані лікарів нормальних не було. Та про що ми взагалі, в нас їжі часом не бувало вдосталь, особливо взимку вітамінів 0....
Так ось, якби Супрун дали змогу довести реформу до кінця, то в нас сьогодні була б страхова медицина, ми б могли лікуватися у приватних, державних лікарнях, ці лікарні між собою конкурували б... І ваші заводи і фабрики платили б страховку на працівників... Але це було невигідно саме олігархам! Супрун ходила рандомно по різним лікарням, поліклінікам у різних областях і наочно перевіряла, як працює та, чи інша її реформа. Ну але на богатирьовій був одяг на 20 тисяч євро + "біжутерії" на 100 тисяч євро, тому вона вам більше підходила і вселяла у вас більше надії, ніж якась "бомжиха" Супрун.
-
Inqizitor2022
Member
Народ — не тот (с). Я вообще не удивлён.Shepard1985: ↑ 01.10.2026 10:08 Сьогодні медицина на порядок краша, ніж була тоді, просто в нас ніяк не можуть зробити щось для людей і саме через таких людей, як ви
Про Супруниху все вспоминают исключительно матом, ага.Shepard1985: ↑ 01.10.2026 10:08Була колись така міністр ОЗ Супрун з США
Очень хорошие, до сих пор выгребаем. Врачи-частники очень довольны реформой.Shepard1985: ↑ 01.10.2026 10:08так вона розпочала дуже гарні реформи в медицині
Никогда не голосовал за регионалов и не слышал про Богатырёву, но продолжайте, очень интересно. Такое впечатление, что с другой планеты пишите.Shepard1985: ↑ 01.10.2026 10:08 бо вам і таким, як ви була потрібна богатирьова, ригоаналка прости Господи.
Короче нет работы или самозанятый - нет страховки, есть хронические заболевания - нет страховки. Отказ в страховом лечении со словами не страховой случай, если лимит страховки исчерпан - бери кредит на лечение. То-то в США они обожают свою медицину, а европейцы над амерами смеются, сейчас Трамп довёл всё совсем до абсурда, а вам лишь бы не было как раньше, движухи хочется. Схема Супрун очень напоминает путинскую, там как раз полисы и работодатель оплачивает, может она как раз была путинским засланцем для развала нашей медицины, а раз вы поддерживаете, то меня терзают смутные сомнения (с).Shepard1985: ↑ 01.10.2026 10:08то в нас сьогодні була б страхова медицина, ми б могли лікуватися у приватних, державних лікарнях, ці лікарні між собою конкурували б... І ваші заводи і фабрики платили б страховку на працівників...
Снова про какую-то Богатырёву упоминаете.Shepard1985: ↑ 01.10.2026 10:08 Ну але на богатирьовій був одяг на 20 тисяч євро + "біжутерії" на 100 тисяч євро, тому вона вам більше підходила і вселяла у вас більше надії, ніж якась "бомжиха" Супрун.
-
Shepard1985
Member
Винен не увесь народ, а виключно такі, як ви, які живуть минулим і др@чать на совок.Inqizitor2022: ↑ 01.10.2026 10:50Народ — не тот (с). Я вообще не удивлён.Shepard1985: ↑ 01.10.2026 10:08 Сьогодні медицина на порядок краша, ніж була тоді, просто в нас ніяк не можуть зробити щось для людей і саме через таких людей, як виПро Супруниху все вспоминают исключительно матом, ага.Shepard1985: ↑ 01.10.2026 10:08Була колись така міністр ОЗ Супрун з СШАОчень хорошие, до сих пор выгребаем. Врачи-частники очень довольны реформой.Shepard1985: ↑ 01.10.2026 10:08так вона розпочала дуже гарні реформи в медициніНикогда не голосовал за регионалов и не слышал про Богатырёву, но продолжайте, очень интересно. Такое впечатление, что с другой планеты пишите.Shepard1985: ↑ 01.10.2026 10:08 бо вам і таким, як ви була потрібна богатирьова, ригоаналка прости Господи.Короче нет работы или самозанятый - нет страховки, есть хронические заболевания - нет страховки. Отказ в страховом лечении со словами не страховой случай, если лимит страховки исчерпан - бери кредит на лечение. То-то в США они обожают свою медицину, а европейцы над амерами смеются, сейчас Трамп довёл всё совсем до абсурда, а вам лишь бы не было как раньше, движухи хочется. Схема Супрун очень напоминает путинскую, там как раз полисы и работодатель оплачивает, может она как раз была путинским засланцем для развала нашей медицины, а раз вы поддерживаете, то меня терзают смутные сомнения (с).Shepard1985: ↑ 01.10.2026 10:08то в нас сьогодні була б страхова медицина, ми б могли лікуватися у приватних, державних лікарнях, ці лікарні між собою конкурували б... І ваші заводи і фабрики платили б страховку на працівників...Снова про какую-то Богатырёву упоминаете.Shepard1985: ↑ 01.10.2026 10:08 Ну але на богатирьовій був одяг на 20 тисяч євро + "біжутерії" на 100 тисяч євро, тому вона вам більше підходила і вселяла у вас більше надії, ніж якась "бомжиха" Супрун.Супрун - бомжиха, ага. Последние публичные электронные декларации были опубликованы в 2019 году. Тогда она декларировала около 354 тыс. грн годовой зарплаты в Минздраве и значительные сбережения на счетах в США, накопленные за годы жизни и работы до возвращения в Украину. С такой зарплатой в 2019 совсем бомжиха.
![]()
Так, Супрун згадують матом саме такі недолугі, як ви, які не розуміють, що і як повинно функціонувати, які в житті нікуди, ніколи не виїжджали, окрім до себе на батьківщину на росію. Ну ви не чули про богатирьову і табачника і янукович сам себе обрав президентом. На рахунок страхової медицини, то хронічні хвороби і вся хрінь, що ви написали не мають жодного відношення до того, що хотіла зробити Супрун. І до речі, якщо Супрун зробила все погано, то чому жодну з її реформ не відмінили? Питання риторичне.
Щодо статків Супрун - то в неї окрім офіційної ЗП в Україні були ще і заощадження і у США, так як вона там працювала велику частину свого життя, і там було пів мільйона доларів США, якщо мені не зраджує пам'ять на той момент. Але те, що вона ходила у звичайному вбранні, те що вона ходила пішки, маршрутками, потягами по всій країні, вже дуже багато говорить про саму людину. Звідки такому, як ви це зрозуміти? Вам аби халява була від заводу Протон, а все інше вас не цікавить. Щодо того, що немає роботи, то немає страховки, то це гарна штука, бо пенсіонерам і дітям до 18 років медицина безкоштовна. Хто не має роботу, той її знайде і буде платити за нього роботодавець страхові внески. Для того, аби розуміти, що і як працює, то треба було десь пожити, попрацювати закордоном, аби це розуміти. Я працював в різних країнах і всюди система охорони здоров'я працює нормально. В нас вона була б кращою, бо в нас багато приватних клінік, тому черг було б менше, ніж в деяких країнах. В Україні я за 34 роки свого життя нічого безкоштовного від медицини не отримав. За все платив. Краще б платив страховку, було б дешевше. А щодо того, що вона була агентом кремля, то ви набагато ближче до того, аби бути тим агентом і морально, і ментально виходячи навіть з цієї розмови.
-
Inqizitor2022
Member
Виноваты такие как вы социальные дарвинисты и технофашисты. А народ для вас - вообще никто и его мнение вас не интересует.Shepard1985: ↑ 01.10.2026 14:05Винен не увесь народ, а виключно такі, як ви, які живуть минулим і др@чать на совок.
Было с чем сравнивать, поэтому оказалась, что наша медицина одна из лучших в мире была.Shepard1985: ↑ 01.10.2026 14:05Так, Супрун згадують матом саме такі недолугі, як ви, які не розуміють, що і як повинно функціонувати, які в житті нікуди, ніколи не виїжджали
К счастью, саботировали и не довели до конца.Shepard1985: ↑ 01.10.2026 14:05хронічні хвороби і вся хрінь, що ви написали не мають жодного відношення до того, що хотіла зробити Супрун. І до речі, якщо Супрун зробила все погано, то чому жодну з її реформ не відмінили? Питання риторичне.
Миллионерше не понять проблемы простых людей.Shepard1985: ↑ 01.10.2026 14:05Але те, що вона ходила у звичайному вбранні, те що вона ходила пішки, маршрутками, потягами по всій країні, вже дуже багато говорить про саму людину.
То есть нет стаховки - помирай. Понятно, вопросов нет.Shepard1985: ↑ 01.10.2026 14:05Вам аби халява була від заводу Протон, а все інше вас не цікавить. Щодо того, що немає роботи, то немає страховки, то це гарна штука, бо пенсіонерам і дітям до 18 років медицина безкоштовна. Хто не має роботу, той її знайде і буде платити за нього роботодавець страхові внески.
Я наоборот никогда ни за что ни копейки не платил, кроме лекарств. Только после реформы долго ждать нужно приёмов,Shepard1985: ↑ 01.10.2026 14:05В Україні я за 34 роки свого життя нічого безкоштовного від медицини не отримав. За все платив. Краще б платив страховку, було б дешевше.
это печально.
Вотэбаутизм в самом ярком его проявлении. Баба, которая разрушила хорошо работающее - явно не агент, ага, искренне верю. И евреи плохие. А все, кто не поддерживает технофашизм - евреи и агенты кремляShepard1985: ↑ 01.10.2026 14:05А щодо того, що вона була агентом кремля, то ви набагато ближче до того, аби бути тим агентом і морально, і ментально виходячи навіть з цієї розмови.