Ні, з пластини буде в півтора рази менше, це ж просто інша кількісь кристалів покладених пачкою. Умовно 2 гб це 20 кристілів, а 3гб це 30maxud_b: ↑ 24.09.2026 17:22Це вже очікувано. Але ж і з однієї пластини буде більше гігабайт і ще й дорожчої. Подвійний пофіт.dead_rat: ↑ 23.09.2026 23:55 Реверсне здешевлення
Новости
Последние статьи и обзоры
Micron припиняє виробництво 2‑гігабайтних чипів GDDR7, які використовуються в GeForce RTX 50
-
dead_rat
Member
-
maxud_b
Member
Наче, гддр7 планарна 2д структура, а не пачка як в НВМ, а більша щільність йде за рахунок більш тонкого техпроцесу... процент браку виросте але не думаю, що критично, тому Гб з 1 пластини все одно буде більше. А ціну називали 20 проти 60 баксів за чіп - вартість за гіг також в півтора рази...dead_rat: ↑ 24.09.2026 17:25 Ні, з пластини буде в півтора рази менше, це ж просто інша кількість кристалів покладених пачкою. Умовно 2 гб це 20 кристілів, а 3гб це 30
-
daesz
Member
maxud_b
вартість за ГБ була при меншій пропозиції цих чіпів, із її збільшенням, думаю, зрівняється.
вартість за ГБ була при меншій пропозиції цих чіпів, із її збільшенням, думаю, зрівняється.
-
dead_rat
Member
Перечитав, так там один кристал. Але тех процес той самий, тому його площа для 3гб має бути десь у півтора рази більшою.maxud_b: ↑ 25.09.2026 00:23Наче, гддр7 планарна 2д структура, а не пачка як в НВМ, а більша щільність йде за рахунок більш тонкого техпроцесу... процент браку виросте але не думаю, що критично, тому Гб з 1 пластини все одно буде більше. А ціну називали 20 проти 60 баксів за чіп - вартість за гіг також в півтора рази...dead_rat: ↑ 24.09.2026 17:25 Ні, з пластини буде в півтора рази менше, це ж просто інша кількість кристалів покладених пачкою. Умовно 2 гб це 20 кристілів, а 3гб це 30