Ентузіасти з Teclab довели, що старі 8‑контактні роз’єми живлення на GeForce RTX 5090 здатні витримати будь-яке навантаження

Обсуждение статей и новостей сайта
Ответить
Автор
Member

leif: 12.09.2026 14:20 госпадє, там тих змін кіт наплакав, чисто підстрахівка від криворукості:
Врахувати толеранс та реальні сценарії застосування - також частина будь-якого нормального стандарту, цей не прожив і року на практиці, хоча повинен був 10 за рекламними буклетами пана oversteve
зробили коротше 4 сигнальні піни і аж на цілі 0.25мм подовжили 12 основних. а що змінилось при нормально вставленому до кінця кабелі? нічого? так отож
Звичайно нічого, бо якщо потягнути окремі дроти - площа контакту/опір змінюється навіть при повністью вставленому роз'ємі, суто механічна особливість всіх обтистутих конекторів, про яку інженегри мініатюрного 12pin забули або не знали :rolleyes:
головне про це "випустили новий стандарт" верещати так ніби попередня версія була повним провалом і горіла в 99% випадків, що, звичайно, абсолютно не відповідає дійсності
Головне, що горіло воно в достаній кількості, щоби пнути інженерів і поспіхом випустити аж новий стандарт і відхреститися від старого -- чим фанати цієї поробки займаються на постійній основі.

Казати "майже нічого не змінили, це ні на що не впливає" та одночасно "сам винен, бо не купив новий ATX 3.1+++ БЖ" - це як мінімум дивно, як максимум - до відповідного спеціаліста :yes:

---

Загалом, аналіз даташитів (рекламних буклетів у випадку 12pin), з'ясовування який же там диво-сплав, дискусії щодо шкільної фізики, все фіналізувалося в єдине беззаперечне - температуру, як інтегральний показник якості/довговічності та компетенції інженерів (інженегрів у випадку 12pin)

розумію негативний контекст щодо *негр*, але нічого кращого тут придумати не можна :rolleyes:
sensey
Member

А шо такоє, цього ж неможе бути і де ці свідки не правильних рук... :gigi: :gigi:
oversteve
Member

dext: 12.09.2026 20:09 Загалом, аналіз даташитів (рекламних буклетів у випадку 12pin), з'ясовування який же там диво-сплав, дискусії щодо шкільної фізики, все фіналізувалося в єдине беззаперечне - температуру, як інтегральний показник якості/довговічності та компетенції інженерів (інженегрів у випадку 12pin)
загалом що за сплав ви не сказали, з фізикою у вас проблеми, температури роз'єму в межах норми, приклади деградації обтиснутого роз'єму не навели - щось я не бачу тут нічого беззаперечного і фіналізованого :D

Відправлено через 15 хвилин 57 секунд:
хтось підключає живлення до карти і з силою смикає дроти в протилежному напрямку щоб ... власне щоб що? :think:
штурпак в роз'ємі мамі торчить на 4мм+, а зона контакту приходиться десь на перші 2 мм, якщо подивитися на креслення терміналу, так що ті додаткові 0.25мм погоди не роблять
https://www.molex.com/content/dam/molex ... pdf?inline
dext
Member

oversteve: 12.09.2026 23:02 загалом що за сплав ви не сказали, з фізикою у вас проблеми, температури роз'єму в межах норми, приклади деградації обтиснутого роз'єму не навели - щось я не бачу тут нічого беззаперечного і фіналізованого :D
    Все так, тому і "10-річні" стандарти поміняли за рік, і ваші дописи з віктімблеймінгом чи не під кожною новиною -- все як і повинно бути, коли "все добре" і до справи причетні інженегри 12pin

Щодо фізики: падіння напруги на вашій поробці під навантаженням яке? Бо пан leif ухилився від коректних замірів та відповіді :rotate:
    beeer
    Member

Все фігня у порівнянні з XT90, тільки хто ж буде ставити копійчаний роз'єм який легко тягне 90 ампер, якщо всяке фуфло за дофіга грошей і так купляють :)
    oversteve
    Member

dext: 12.09.2026 23:22 Щодо фізики: падіння напруги на вашій поробці під навантаженням яке? Бо пан leif ухилився від коректних замірів та відповіді :rotate: [/off]
    у вас явно якісь когнітивні проблеми :insane: пан leif накидав скріни з замірами у попередній темі
    viewtopic.php?p=4174050#p4174050
    viewtopic.php?p=4174061#p4174061
    dext
    Member

oversteve: 12.09.2026 23:54 у вас явно якісь когнітивні проблеми :insane: пан leif накидав скріни з замірами у попередній темі
    Лайка - показник відчаю :dontknow:

Як саме коректно поміряти падіння напруги я розписав тут
    Різниця між фактичними та показами програм моніторингу виявилася 2+ кратною
    leif
    Member

dext: 12.09.2026 20:09Врахувати толеранс та реальні сценарії застосування
    до чого тут толеранс? :D

єдине, що не врахували при розробці це ступінь криворукості категорії юзерів "я у мами збірник ПК", такі от погані інженери не інклюзивні, не врахували при розробці людей з рівнем інтелекту хлібчика :tomat:
    dext: 12.09.2026 20:09якщо потягнути окремі дроти - площа контакту/опір змінюється навіть при повністью вставленому роз'ємі,
    ну вам же вже пояснювали за це відео продавця китайських погремушек для переляканих, а ви знову його тягнете? :laugh: не солідно :nunu:
    dext: 12.09.2026 20:09аж новий стандарт
    такий новий, що аж кабелі не треба було міняти) від того що ви це повторите ще раз суть змін і причина випуску нової ревізії не зміниться
    dext: 12.09.2026 20:09"сам винен, бо не купив новий ATX 3.1+++ БЖ"
    вкторе звертаю вашу увагу, що моя 5090 від самого початку роботи живиться віж БЖ стандарту АТХ 2.32, ви мене з кимось переплутали, будьте уважніше.
    dext: 12.09.2026 20:09єдине беззаперечне - температуру
    абсолютно нормальну температуру для таких компонентів, яка, як ми вже можемо пересвідчитись, дозволяє працювати навіть картам що споживають 600вт вже майже по 4 роки (це лише те, що доведено на практиці, але ми продовжуємо спостереження)

Відправлено через 15 хвилин 51 секунду:
    dext: 13.09.2026 05:42Як саме коректно поміряти падіння напруги я розписав тут
    вже побіг виконувати ваші забаганки, бо, бачте, ви контур у себе перебирали і вирішили розважитись з мультиметром) а тепер вам точність недостатня :laugh:

ну, якщо недостатня, то доведеться вам чекати "деградації" роз'єму і її наслідків, вона ж там є на моїй карті, ви знаєте напевне як фахівець :write:

і що там зачекати залишилось? буквально трошки. при ТАКІЙ то температурі. залишайтесь на лінії :kbd:
    oversteve
    Member

dext: 13.09.2026 05:42
    oversteve: 12.09.2026 23:54 у вас явно якісь когнітивні проблеми :insane: пан leif накидав скріни з замірами у попередній темі
    Лайка - показник відчаю :dontknow:

Як саме коректно поміряти падіння напруги я розписав тут
    Різниця між фактичними та показами програм моніторингу виявилася 2+ кратною
    у вас таки когнітивні проблеми, достатньо подивитись на різницю між 12в на рсіе і на шнурку під навантаженням, і отримаєте просадку :dontknow:
    dext
    Member

leif: 13.09.2026 11:23 до чого тут толеранс? :D
    До будь-якого стандарту, спроектованого не інженеграми
    єдине, що не врахували при розробці це ступінь криворукості категорії юзерів
    Див. вище
    ну вам же вже пояснювали за це відео продавця китайських погремушек для переляканих, а ви знову його тягнете?
    Це не реклама його іграшок, а демонстрація генетичних вад 12pin, бо якщо wireview прибрати, то аналогічний розбаланс буде як на конекторі ВК, так і конекторі БЖ, просто ніхто про це не знатиме, до певного часу
    вкторе звертаю вашу увагу, що моя 5090
    Вкотре типовий survivorship bias
    абсолютно нормальну температуру для таких компонентів, яка
    Більша на 10-30 градусів за минулий стандарт, а далі - справа кисню, фізики та статистики
    вже побіг виконувати ваші забаганки, бо, бачте, ви контур у себе перебирали і вирішили розважитись з мультиметром) а тепер вам точність недостатня :laugh:
    Точність цих сенсорів +/- 100 мілівольт, тому недостатня.

І не потрібно вередувати, просто скажіть не хочу/не маю можливості, відповідно цифри зі свого боку залишу для тих, хто поміряе (хоча зрозуміло, що вони для вас і так невтішні з огляду на температури)

Відправлено через 7 хвилин 51 секунду:
    oversteve: 13.09.2026 12:57 у вас таки когнітивні проблеми, достатньо подивитись на різницю між 12в на рсіе і на шнурку під навантаженням, і отримаєте просадку :dontknow:
    На слот PCIE є навантаження + маєму ту саму велику похибку вбудованих сенсорів.

Якщо відмовляєтесь то так і скажіть, чудово розумію причину не робити марні заміри, результат яких відомий зазделегідь :rotate:
    oversteve
    Member

dext: 14.09.2026 01:59 На слот PCIE є навантаження + маєму ту саму велику похибку вбудованих сенсорів.

Якщо відмовляєтесь то так і скажіть, чудово розумію причину не робити марні заміри, результат яких відомий зазделегідь :rotate:
    аж 11Вт навантаження, похибка зашкалює :D
    ви хочь на скріни гпуз дивіться, перед тим як дурню писати :rolleyes:
    leif
    Member

dext: 14.09.2026 01:59До будь-якого стандарту, спроектованого не інженеграми
    але ж при вставленому до кінця роз'ємі не змінилось нічого :think: про які допуски іде мова?
    dext: 14.09.2026 01:59Див. вище
    все одно не зрозуміло, поясніть.
    dext: 14.09.2026 01:59Це не реклама його іграшок
    спойлер
    Изображение
    dext: 14.09.2026 01:59Вкотре типовий survivorship bias
    що ви мелете? ви мені закинули, що я писав про блоки живлення "сам винен, бо не купив новий ATX 3.1+++ БЖ" (це ваші слова приписані мені помилково) -- я відповів, що я такого не писав і не міг написати, адже сам використовую БЖ досить древнього стандарту. слідкуйте уважніше за ниткою розмови, будь-ласка і не приписуйте опоненту того, чого він не казав.
    dext: 14.09.2026 01:59а далі - справа кисню, фізики та статистики
    статистикою (і ЛЛМ для її збору) ви користуватись категорично не вмієте, це ми вже з'ясували давно, щодо справи кисню і і фізики, то тут ми чекаємо і спостерігаємо, як я написав вище, бо все інше для вас не аргумент :write:
    dext: 14.09.2026 01:59(хоча зрозуміло, що вони для вас і так невтішні з огляду на температури)
    якщо вам зрозуміло, що цифри невтішні, то значить і наслідки відповідні не за горами, так? по вольтажу невтішно, по температурах взагалі страшне, який може бути результат? що ж, чекаємо, нічого іншого вас не переконає, йшов 15й місяць роботи моєї карти, залишайтесь на лінії :kbd:
    dext: 14.09.2026 01:59На слот PCIE є навантаження + маєму ту саму велику похибку вбудованих сенсорів.
    яку? звідки у вас ця інфа?
    dext: 14.09.2026 01:59результат яких відомий зазделегідь
    і результат невтішний, як вам сказала кришталева куля)) от тільки 4090 працюють майже по 4 роки, а 5090 по півтора і більше і у абсолютної більшості політ нормальний. Статистику майндфекторі, яку ви ще нещодавно знаходили такою переконливою, коли мова зайшла про гарантійні звернення, ви тепер вперто ігноруєте, бо картина світу рушиться, еге ж? ;)
    dext
    Member

leif: 14.09.2026 11:12 але ж при вставленому до кінця роз'ємі не змінилось нічого
    Так, воно все одно горить...
    все одно не зрозуміло, поясніть.
    Дивітся відео з огляду wireview з таймкодом, який я надав
    що ви мелете? ви мені закинули, що я писав про блоки живлення "сам винен, бо не купив новий ATX 3.1+++ БЖ" (це ваші слова приписані мені помилково) -- я відповів, що я такого не писав і не міг написати, адже сам використовую БЖ досить древнього стандарту. слідкуйте уважніше за ниткою розмови, будь-ласка і не приписуйте опоненту того, чого він не казав.
    Уточнюю: під "ви" малося на увазі "фанати віктімблеймінгу" да захисники інженергів
    статистикою (і ЛЛМ для її збору)
    Статистика керується ймовірністю виходу з ладу, яка (ймовірність виходу з ладу) для конекторів живлення при вищих температурах завжди вища, завжди
    по вольтажу невтішно, по температурах взагалі страшне, який може бути результат?
    Єдиний можливий - прискорена деградація, прогар
    йшов 15й місяць роботи моєї карти
    Як я вже казав, це типовий survivirship bias
    яку? звідки у вас ця інфа?
    З вашого скріна, де значення зовнішніх напруг +/- 100 мілівольт, що є дуже грубим -- чи ви вірите, що у вас БЖ видає рівну напругу до сотих мілівольта? Ох вже ці гуманітарії...
    і результат невтішний, як вам сказала кришталева куля)) от тільки 4090 працюють майже по 4 роки, а 5090 по півтора і більше і у абсолютної більшості політ нормальний. Статистику майндфекторі, яку ви ще нещодавно знаходили такою переконливою, коли мова зайшла про гарантійні звернення, ви тепер вперто ігноруєте, бо картина світу рушиться, еге ж? ;)
    Достатньо того, що воно стабільно і частіше горить, і ви стабільно виправдовуєтесь під кожною новиною, в тому числі під цією - що особливо дивно, бо вона прямо не стосується 12pin -- і якраз руйнує вашу картину світу (доцільність існування 12pin-поробки), я тут лише спостерігач з попкорном :popcorn:
    oversteve: 14.09.2026 10:02 аж 11Вт навантаження, похибка зашкалює :D
    Там може стояти інший підсилювач, живлення може йти через ланцюги захисту і т.п.
    Поміряйте один раз, але правильно - чи це занадто складно?

Зовсім не здивуюсь, якщо інженегри 12pin саме з такою точністью тестували свої поробки :rolleyes:
    Последний раз редактировалось dext 14.09.2026 12:52, всего редактировалось 1 раз.
    leif
    Member

dext: 14.09.2026 12:42Так, воно все одно горить...
    крутитесь як вуж на пательні) мова йшла про інше
    dext: 14.09.2026 12:42Дивітся відео з огляду wireview з таймкодом, який я надав
    дякую, дивіться цього продавця китайських погремушек самі
    dext: 14.09.2026 12:42Уточнюю: під "ви" малося на увазі "фанати віктімблеймінгу" да захисники інженергів
    то так і пишіть, а то там, де ви це використали, склалось враження, що це конкретно до мене звертання.
    dext: 14.09.2026 12:42Статистика керується ймовірністю виходу з ладу, яка (ймовірність виходу з ладу) для конекторів живлення при вищих температурах завжди вища, завжди
    ваші докази непереконливі для мене і я багато разів пояснював чому саме.
    dext: 14.09.2026 12:42Єдиний можливий - прискорена деградація, прогар
    чекаємо. пан фахівець не може помилитись :learn:
    dext: 14.09.2026 12:42Ох вже ці гуманітарі...
    коли не залишається ніяких аргументів в хід іде ця імба)))
    dext: 14.09.2026 12:42Як я вже казав, це типовий survivirship bias
    так так) але коли так "щастить" абсолютній більшості юзерів, це те, що ви заявляєте тільки навпаки. вам це вже пояснювали буквально цими ж словами, але, звісно, до вас нічого не дійшло :laugh: тому і зараз не дійде.
    dext: 14.09.2026 12:42Достатньо того, що воно стабільно і частіше горить
    а чому не підтверджується статистикою майндфекторі?
    dext: 14.09.2026 12:42ви стабільно виправдовуєтесь під кожною новиною
    :laugh:

ви не розумієте, коли з вас прикол тягнуть? буває
    dext: 14.09.2026 12:42і якраз руйнує вашу картину світу (доцільність існування 12pin-поробки)
    читайте обговорення повністю, я буквально написав, що ця новина це "молдавські вчені відкрили двері" ось тут:
    viewtopic.php?p=4184130#p4184130

оце зруйнувало так зруйнувало :lol:
    oversteve
    Member

dext: 14.09.2026 12:45
    oversteve: 14.09.2026 10:02 аж 11Вт навантаження, похибка зашкалює :D
    Там може стояти інший підсилювач, живлення може йти через ланцюги захисту і т.п.
    Поміряйте один раз, але правильно - чи це занадто складно?
    а може не стояти і не йти :D
    12в на рсіе роз'ємі напряму коротять на 12в на атх24 роз'ємі мами, так що все там ок відображається
    dext
    Member

leif: 14.09.2026 12:51 дякую, дивіться цього продавця китайських погремушек самі
    Це не реклама його поробки, а демонстрація генетичних дефектів 12pin, коли при найменшому зміщенні - миттєвий розбаланс, те саме можна показаті зі струмовими кліщами, але менш зручно
    то так і пишіть, а то там, де ви це використали, склалось враження, що це конкретно до мене звертання.
    Ви не займаєтесь віктімблеймінгом и не захищаєте інженегрів 12pin?
    ваші докази непереконливі для мене і я багато разів пояснював чому саме.
    Ви вже написали, вас все влаштовує, що ви тоді робите під кожною новиною та цією особисто? Бачу відверте протиріччя
    чекаємо. пан фахівець не може помилитись
    Я не чекаю і не шукаю, користувачі самі стабільно про це пишуть, і так вже сталося в - сабредітах, які мені цікаві
    так так) але коли так "щастить" абсолютній більшості юзерів, це те, що ви заявляєте тільки навпаки. вам це вже пояснювали буквально цими ж словами, але, звісно, до вас нічого не дійшло :laugh: тому і зараз не дійде.
    Так, як і у випадку 8pin, просто з 12pin відсоток "щасливих" зменшився, але то таке, так і повинно бути, "прогрес" від інженегрів він такий
    а чому не підтверджується статистикою майндфекторі?
    Публічних випадків на тому ж reddit - цілком достатньо, вибірки ШІ - також
    читайте обговорення повністю, я буквально написав, що ця новина це "молдавські вчені відкрили двері" ось тут:
    viewtopic.php?p=4184130#p4184130
    оце зруйнувало так зруйнувало :lol:
    600w-rated кабелі 2*8
    300Wx2 8pin це EPS12V, а не PCIE-8PIN, які ніхто ніколи більше за 150W не сертифікував - і які виявляється тримають 780W краще, за 12pin.
    Тож поясніть ціль існування 12pin поробки за таких умов? От про це і мова

Відправлено через 58 секунд:
    oversteve: 14.09.2026 12:58 а може не стояти і не йти :D
    12в на рсіе роз'ємі напряму коротять на 12в на атх24 роз'ємі мами, так що все там ок відображається
    Аргумент, з точністю +/- 100 мілівольт :yes:
    oversteve
    Member

dext: 14.09.2026 13:12
    oversteve: 14.09.2026 12:58 а може не стояти і не йти :D
    Аргумент, з точністю +/- 100 мілівольт :yes:
    аргумент з точністю +-0 Ом, дивитесь на 12в на мамі, рсіе та шнурі з та без навантаження і порівнюєте, нічого складного, якщо школу закінчив :dontknow:
    big_bang
    Member

а блоки вам нові як продавати ?
    dext
    Member

oversteve: 14.09.2026 13:16 аргумент з точністю +-0 Ом, дивитесь на 12в на мамі, рсіе та шнурі з та без навантаження і порівнюєте, нічого складного, якщо школу закінчив :dontknow:
    Ми, нагадую, міряємо падіння напруги на ланцюгу 12pin, з якою точністю ви вимірюєте падіння напруги?

Дуже живна у вас поведінка: самі носилися з міліомами (які не допомогли), а як попросили провести елементарний замір з дешевим мультимером, який доступний кожному - одразу у відмову і +/- 100 це норма, в чому причина? Відповідати не обов'язково :rotate:
    oversteve
    Member

dext: 14.09.2026 13:42
    oversteve: 14.09.2026 13:16 аргумент з точністю +-0 Ом, дивитесь на 12в на мамі, рсіе та шнурі з та без навантаження і порівнюєте, нічого складного, якщо школу закінчив :dontknow:
    Ми, нагадую, міряємо падіння напруги на ланцюгу 12pin, з якою точністю ви вимірюєте падіння напруги?

Дуже живна у вас поведінка: самі носилися з міліомами (які не допомогли), а як попросили провести елементарний замір з дешевим мультимером, який доступний кожному - одразу у відмову і +/- 100 це норма, в чому причина? Відповідати не обов'язково :rotate:
    для елементарного заміру треба комп'ютер розбирати, не бачу змісту, якщо є датчики, які роблять те саме
    падіння в межах 100мВ це цілком собі ок при навантаженні в 600Вт, всього лиш 5 Вт тепла на весь шнурок, не бачу протиріч
    Ответить