TypStar: ↑
06.09.2026 07:50XG27AQWMG але тут глянцеве покриття щось я себе накрутив що мені воно буде заважати
там треба дивитись на наявність бандінгу та джинси з коробки, примусово зробити пару чисток, оновити і якщо влаштовує то брати його, а далі вже почнеться інший квест з налаштуваннями
Asus ROG Strix OLED XG27AQWMG - это WOLED Gen 4 от LG Display - TrueBlack Glossy Tandem
MAG 271QP QD-OLED X24 - это QD-OLED Gen 3 от Samsung - глянцевый Anti-Reflection
Яркость выше у Asus, насыщенность и максимальный цветовой охват у MSI
Лучше перед покупкой почитать обзоры про +/- технологий WOLED и QD-OLED... на последних десятках страниц форума это часто обсуждали...
06.09.2026 07:50
розглядаю до покупки:
1) Asus ROG Strix OLED XG27AQWMG але тут глянцеве покриття щось я себе накрутив що мені воно буде заважати.
2) MAG 271QP QD-OLED X24 - тут не знайшов яке покриття пише просто антиблікове
Взяв нещодавно XG27AQWMG, і після глянця дивитись на мої профільні, матові монітори без сльози неможливо, дуже подобається асус) Буде тільки дискомфорт якщо з вікна постійно сонце світить на єкран
В комфі якщо шо, w4 с прошивкої 107 з коробки привезли, бандінг є, не такий як на реддіт в старих темах, але треба розуміти що він точно буде, як і джинса на сірому)
w4 це випуск квітень 2026, знайомому попався такий самий з майже ідеальним екраном і теж з комфі
Ну майже ідеальний це суб'єктивно, в кого більш, в кого менш помітно, але він буде точно) В мене дизкомфорт не викликає, ні бандінг, ні джинса, в іграх чи фільмах його нема, навіть в юніти не бачу бандінг, та і при 240 гц він трохи менш помітни. HDR на олед всі ці косяки перекриває (і не тільки HDR), але ж треба розуміти, що ще є олед без бандінга, якщо ви прискіпливий) Але при цьому я вибрав волед свідомо і не жалкую
06.09.2026 07:50
розглядаю до покупки:
1) Asus ROG Strix OLED XG27AQWMG але тут глянцеве покриття щось я себе накрутив що мені воно буде заважати.
2) MAG 271QP QD-OLED X24 - тут не знайшов яке покриття пише просто антиблікове
Взяв нещодавно XG27AQWMG, і після глянця дивитись на мої профільні, матові монітори без сльози неможливо, дуже подобається асус) Буде тільки дискомфорт якщо з вікна постійно сонце світить на єкран
В комфі якщо шо, w4 с прошивкої 107 з коробки привезли, бандінг є, не такий як на реддіт в старих темах, але треба розуміти що він точно буде, як і джинса на сірому)
дякую! а W4 це типу серійник? де його дивитися?
і в комфі дають перевірити екран на їхньому ПК?
на їхньому пк тільки за гроші і це юзлесс, треба ноут і самому дивитись тести типу https://whitescreen.im/oled-gray-screen-test/ бо це головна проблема моніторів woled
якщо що можна притарабанити додому і вже там перевіряти не чіпаючи плівки але це хардмод і треба мати ауру коли його треба бути повертати. краще ноут та самому дивитись
Вітаю! Підкажіть, будь ласка, дешевий IPS 4k екран на 27" 75Гц+. Потрібен для роботи з текстом і офісними програмами. Без колонок, півота, юсб. Тіки hdmi/dp і якісний екран.
sdbndfgn: ↑
06.09.2026 17:08Підкажіть, будь ласка, дешевийIPS 4k екран на 27" 75Гц+. Потрібен для роботи з текстом і офісними програмами. Без колонок, півота, юсб. Тіки hdmi/dp і якісний екран.
Чуда не будет с такими требованиями - если хочется качества с такими параметрами запросов, то сильно дешево не получится:
romius30: ↑
06.09.2026 13:50
дякую! а W4 це типу серійник? де його дивитися?
і в комфі дають перевірити екран на їхньому ПК?
Там одназу на коробці, серійний номер, я доставкою замовляв, коли будете бандінг перевіряти, посилання вам дав камрад вище, ставте 280 гц (треба виключити захист в налаштуваннях монітора, бо буде макс 240, при якому бандінг менш агресивно відображаєтся) і не більше 30 відсотків яскравості
Також можете запустити нвідіа апп, або краще темну тему віндовс для наглядності, там будет видно наскільки все добре чи погано)
Я брал в Комфи. Без лишних разговоров - вывезли, распаковали, я врубил в него свой ноут по USB-C - и все проверил. Ни стоило ни сколько. Базовая процедура.
sdbndfgn: ↑
06.09.2026 17:08Вітаю! Підкажіть, будь ласка, дешевий IPS 4k екран на 27" 75Гц+. Потрібен для роботи з текстом і офісними програмами. Без колонок, півота, юсб. Тіки hdmi/dp і якісний екран.
Samsung LU28R550 на ОЛХ 5-6 тыс грн, он 60 гц но это никак не мешает работе.
Хлопці, в мене проблема
Якщо стоїть вибір між моделями не звертаючи уваги на вартість, то який краще взяти враховуючи, що граю іноді тільки у варфейс і геройців ( годинка, дві на день буває, але не завжди)
а так в основному тільки серфінг по інету та кіно. Хочеться звичайно в першу чергу якісну картинку без мастил і надійність моніка.
Зараз у мене вже багато років, свого часу був флагманом для кіберспорту, відмінний монік на 27" на TN-матриці BENQ XL2720Z, але хочеться на 32" !!! Ось те, що мені пропонують у магазині:
1. GIGABYTE MO32U2 - 775 евро
2. GIGABYTE FO32U2P - 920 евро
3. GIGABYTE MO32U24 - 965 евро
Шоб ви порадили?
Останній звичайно
Навіть не уявляю, яке прозріння буде після тнки правда це ігровий монік, йому відуху треба від 9070, можна лджі с6 48 тандемку розглянути, буде більше толку без пк
Filabatya: ↑
10.09.2026 17:24
Останній звичайно
Навіть не уявляю, яке прозріння буде після тнки правда це ігровий монік, йому відуху треба від 9070, можна лджі с6 48 тандемку розглянути, буде більше толку без пк
Чому не FO32U2P ? Це в нього зараз така ціна по скидці, так то віно коштує на 350 евро дорожче ніж MO32U24.
Бо він гірший на попередньому 3 поколінні, яке шкрябається від одного погляду на нього, менше яскавість на 50 ніт і тру блек 400 проти 500. В мене такий без р в кінці, тобто нема дісплей порта 2.1. Не коштує він стільки)
Ви, як купляєте таку дорогу річ, в х-ки взагалі не дивитесь?