Рольовий екшен про вампірів The Blood of Dawnwalker сподобалася гравцям

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Member

Геральт: 04.09.2026 23:56 Ціна на реквієм і сабж однакова. Тільки реквієм зайняла в мене 12год. Сильно сумніваюсь, що вдасться пройти не те, що за 12, а й за 30год. Там в ГГ часу місяць, а один ігровий день кілька реальних год займає.
Ціну на Dawnwalker можна, звісно, вважати зависокою, але точно не відносно реквієм, а взагалі. Реквієм - лютий оверпрайс.
2х FPS в С2 також перебільшення. Хоча графіка слабша в поляків, факт.
О, ти реально з тих, хто цінність гри виміряє ігровими годинами?
Чістіш вілкой вапросікі в атсасінах? Атвічай, чістіш? ;)

PS ну так у тому то й прикол, що ніби поляки, а цінник регіональний задрали так, як ніби це ААА продовження якоїсь крутої серії, яку люди мільйонами купляють, тому і за 2К всеодно візьмуть.

PSS Щодо оверпрайсу згоден. Але не те щоб... був би цінник 1500, та навіть 1700 - не так би болюче било по сприйняттю.
З іншого боку, що таке зараз 300 гривень... півтори піцци? :shuffle:
Геральт
Active Member

D_ad: 05.09.2026 14:28 О, ти реально з тих, хто цінність гри виміряє ігровими годинами?
Чістіш вілкой вапросікі в атсасінах? Атвічай, чістіш? ;)

PS ну так у тому то й прикол, що ніби поляки, а цінник регіональний задрали так, як ніби це ААА продовження якоїсь крутої серії, яку люди мільйонами купляють, тому і за 2К всеодно візьмуть.

PSS Щодо оверпрайсу згоден. Але не те щоб... був би цінник 1500, та навіть 1700 - не так би болюче било по сприйняттю.
З іншого боку, що таке зараз 300 гривень... півтори піцци? :shuffle:
В тому числі годинами. І не тільки забавок. На 30хв кіно прем'єру за фулпрайс я не піду, хай там навіть буде супер геніальна гра акторів, неймовірні сценарій/режисура і небачені раніше спец. ефекти.
Сайди у відкритих світах як правило зачищаю до потрібної мені прокачаки і ті, що мені цікаві. Потім свічаюсь на сюжет і йду до фіналу. А можу й комбінувати, під настрій. В коридорках по закамарках заглядаю, але без фанатизму. По дорозі - ок, сильно вбік чи назад - скіп.

зі. Побігав ще трохи. Ну які ж вони молодці. Складність налаштовується так, що мабуть задовольнить будь-кого. І то стосовно як дослідження світу так і бойовки.
спойлер
Хочеш клікер? Ось тобі "круговий блок", який буде блочити все (крім червоних атак) простою ПКМ. І матимеш простеньку схему "блок-удар-удар". Хочеш щось складніше? Блок буде блочити тільки при правильно вибраному напрямку, а з викачкою певного перку стане блочити як в першому варіанті. Ще складніше? Забираємо підказки напрямків і мусиш слідкувати за анімаціями ворожих атак і вивчати патерни. Такий собі соулс.
Звісно, куди ж без ідеального блоку/контратаки, для яких таймінги також налаштовуються.

В світі: не хочеш, щоб на карті показували не відвідані ще місця? Без проблем. Знаки питання заважають? Ну то виключи собі їх.
І т.д. Десь так і мала б налаштовуватись складність в сучасній аРПГ.
Це що за піца така, по 200грн?
D_ad
Member

Геральт: 05.09.2026 15:30 В тому числі годинами. І не тільки забавок. На 30хв кіно прем'єру за фулпрайс я не піду, хай там навіть буде супер геніальна гра акторів, неймовірні сценарій/режисура і небачені раніше спец. ефекти.
Давай так, лінійкою міряти час гри - це реально "вкусовщіна": кожному своє, бо все залежить від сугубо суб'єктивного сприйняття часу та його цінності.
Хтось тобі скаже, що коли гра розповідає тобі якусь історію і робить це на всі 100, хоч за 2-3 години, то і це варте своїх грошей - і буде правий.
Геральт: 05.09.2026 15:30 Складність налаштовується так, що мабуть задовольнить будь-кого. І то стосовно як дослідження світу так і бойовки.
спойлер
Хочеш клікер? Ось тобі "круговий блок", який буде блочити все (крім червоних атак) простою ПКМ. І матимеш простеньку схему "блок-удар-удар". Хочеш щось складніше? Блок буде блочити тільки при правильно вибраному напрямку, а з викачкою певного перку стане блочити як в першому варіанті. Ще складніше? Забираємо підказки напрямків і мусиш слідкувати за анімаціями ворожих атак і вивчати патерни. Такий собі соулс.
Звісно, куди ж без ідеального блоку/контратаки, для яких таймінги також налаштовуються.

В світі: не хочеш, щоб на карті показували не відвідані ще місця? Без проблем. Знаки питання заважають? Ну то виключи собі їх.
І т.д. Десь так і мала б налаштовуватись складність в сучасній аРПГ.
Але тупі баранчики-мобчики все ще нападають по одному.
В принципі, так багато де. Але десь це палиться більше, десь менше.
Геральт: 05.09.2026 15:30 Це що за піца така, по 200грн?
У нас така. :shuffle:
Маленька може менше 200, середня трохи більше, а велику я ніколи не брав.
Може вже і 250... давно не ходив у той заклад.
Геральт
Active Member

D_ad: 05.09.2026 17:27 Але тупі баранчики-мобчики все ще нападають по одному.
В мене по 2 бувало атакували майже одночасно. Але якщо з підказкою напрямку це ще сяк так (навіть при збільшених інших повзунках складності), то без підказок на разі анріал просто. Там на самому початку невеличка зграйка голумів (назву їх так) розриває ГГ на ізі (на макс складності), хоча атакують по одному фактично. "Одночасно" взагалі не уявляю як вести бій. Хіба скіпати, бо він не обов'язковий. ГГ після падіння досить пошарпаний, правда, але все одно.

От уяви собі якийсь соулс, де в кожного різновиду мобів свої патерни і таймінги, і вони накидаються, скажімо, по 4. Тобі треба побачити атаку першого, визначити напрямок, вибрати потрібну кнопку, вчасно протиснути її (бажано у вікно ідеального втиснутись), побачити атаку 2го, проробити те саме, потім 3, потім 4. І це все майже одночасно, щось типу цього, тільки тут просто парирування, без напрямків:

https://fex.net/uk/s/frbcayp (дивись з 00:48)

Але додай сюди ще камеру і стаміну, якої тупо не вистачить навіть на блоки. А ще ж самому треба якось насипати. Ну, тобто ти просиш, сам мабуть не розуміючи до кінця, наскільки це буде важко. Ти будеш просто відлітати в кожному бою на перших секундах. Бо на високих складностях блока як такого і нема (до викачки перка), а є фактично лише парирування, ну, і ухиляння.
"Нападати не по 1му" можна зробити, тільки це вже буде зовсім інша бойовка. Без стаміни, з якимось максимально примітивним блоком і т.д.
mycolaevich
Member

D_ad: 05.09.2026 14:28 ну так у тому то й прикол, що ніби поляки, а цінник регіональний задрали так, як ніби це ААА
Насправді не зовсім поляки: видавець - Bandai Namco.

А за завищену ціну я і на заході бачив багато коментарів. Люди в цілому погоджуються що це класна гра за 50$, ОК за 60 але 70 за неї просити трохи перебор.
D_ad
Member

Геральт: 05.09.2026 18:39
D_ad: 05.09.2026 17:27 Але тупі баранчики-мобчики все ще нападають по одному.
От уяви собі якийсь соулс, де в кожного різновиду мобів свої патерни і таймінги, і вони накидаються, скажімо, по 4...
Та, в принципі... можу і не уявляти..) А просто далі грати собі у справжній Dark Souls і насолоджуватися..)) ;)
Agoris
Member

Дочекаюсь коли трошки завезуть оптимізаціїї, може на знижках візьму. Бо якось трохи забагато хочуть за такий проект.
Ответить