Інвертори, БМС, АКБ. Налаштування, тонкощі і т.д. (ділимось досвідом)

Разговоры обо всем
Ответить
Автор
Member

1000 W інвертор. 2000 Wh батарея ціна 250 доларів. звісно в Україні ціни такі самі :lol:

Відправлено через 46 секунд:
GreenMile: 05.09.2026 16:02А ну ясно, просто балаблол, проходьте повз.
клоун купи собі калькулятор бо без нього ти не можеш ціну якось уявити
GreenMile
Member

Hotspur: 05.09.2026 16:04 1000 W інвертор. 2000 Wh батарея ціна 250 доларів. звісно в Україні ціни такі самі :lol:
Чувак, або давай посилання, де люди цієї теми можуть його купити, чим всім допоможеш, або просто припини цей парад маразму, добре?

Відправлено через 45 секунд:
Hotspur: 05.09.2026 16:05
GreenMile: 05.09.2026 16:02А ну ясно, просто балаблол, проходьте повз.
клоун купи собі калькулятор бо без нього ти не можеш ціну якось уявити
А ти купи слона (с)
Hotspur
Member

GreenMile: 05.09.2026 16:06Чувак, або давай посилання, де люди цієї теми можуть його купити, чим всім допоможеш, або просто припини цей парад маразму, добре?
тобі не цікаво. бидло іде купляє саме
GreenMile
Member

Hotspur: 05.09.2026 16:05 1000 W інвертор. 2000 Wh батарея ціна 250 доларів. звісно в Україні ціни такі самі :lol:
Це, завіно конкурент станції на 2400Вт і 2 квт.год. :facepalm: :apes:

Відправлено через 1 хвилину 29 секунд:
Hotspur: 05.09.2026 16:07
GreenMile: 05.09.2026 16:06Чувак, або давай посилання, де люди цієї теми можуть його купити, чим всім допоможеш, або просто припини цей парад маразму, добре?
тобі не цікаво. бидло іде купляє саме
Так мені і не треба :tomat: А ви просто пустопорожне хамло :facepalm:
1985god
Member

хто там хотів для котла б\у ? https://www.itbox.ua/ua/product/exclusi ... 000163928/
Danilo
Junior

Шановне панство, підкажіть, що краще придбати для звичайної квартири - Pylontech Voltdeer SR5000 Pro чи Marstek Venus-E V3?
1985god
Member

Danilo: 05.09.2026 22:25 Шановне панство, підкажіть, що краще придбати для звичайної квартири - Pylontech Voltdeer SR5000 Pro чи Marstek Venus-E V3?
не знаю пілон більш давній бренд, давно відомий , марстек новий але пасивний безвентиляторний. Ну тут не вгадаєш треба розбірки ремонти дивитися. Я взагалі поставив ecoflow stream бо там є мппт і сонце для мене було головним, бо на мою думку без генерації це біг на милицях. Хоч генератор хоч панелі мають бути бо як війна не закінчиться то прогнози тривожні. От дейе робить хороші інвертори а балконні станції в них гівняні. Марстек інші модельки дешевші всередині залиті клеєм чи як його там резиною , хрін віддереш при ремонті, ремонтується, але морочно дуже, ваша дорожча може краще

Відправлено через 13 хвилин 27 секунд:
Отут нема клею про інші не знаю
Hotspur
Member

1985god: 05.09.2026 23:42дейе робить хороші інвертори
ні

Відправлено через 1 хвилину 16 секунд:
Danilo: 05.09.2026 22:25 Pylontech Voltdeer SR5000 Pro чи Marstek Venus-E V3?
жоден. інвертор+ акумулятори Lifepo4. інвертор - автомобільний чи ДБЖ чи гібридний який хочете
BorisBrejcha
Member

Програмне забезпечення: для інверторів Must зазвичай використовується фірмова
утиліта SolarPower або UPSilon 2000

Розробником і виробником програмного забезпечення UPSilon 2000 є тайванська компанія Mega System Technologies, Inc., також відома на ринку під брендом MegaTec.

Компанія спеціалізується на розробці рішень для керування живленням та моніторингу систем безперебійного живлення (ДБЖ/UPS).

MegaTec свого часу створила один із найпопулярніших у світі однотипних протоколів передачі даних для ДБЖ (так званий протокол MegaTec чи Mega[USB]).

Сумісність: Оскільки більшість виробників силової електроніки (включаючи бренд Must, а також KSTAR, Powercom, Digitus тощо) інтегрують цей відкритий стандарт у свої мікросхеми, утиліта UPSilon 2000 вважається базовим «народним» софтом для десятків брендів інверторів та безперебійників по всьому світу.
Nic_Roman
Member

спойлер
Хто може по рекомендувати якусь телескопічну палицю, з власного досвіду, щоб з панельок сніг згортати
https://hozdom.com/ruchka_teleskopiches ... cgQAvD_BwE
1985god
Member

Ага тобі добре, а мені як ? коли голуби засрали дальню :weep:
спойлер
IMG_0022.jpeg
fludimir
Member

GreenMile: 05.09.2026 15:38Тиристорний регулятор не зменшує потужність, яку бере пристрій з розетки, він зменшує час, протягом якого пристрій бере цю максимальну потужність з розетки. Тому не можна пилосмок з регулятором потужності "від 300 до 1600Вт" включати в положенні "300Вт" в зарядну станцію потужністю 1000Вт. Бо бере він все одно всі 1600Вт, просто з переривами.
вот это я хотел услышать, спасибо
GreenMile: 05.09.2026 15:38Такого не може бути, ви або в різні моменти роботи його міряли, або включено не в ту ж розетку (може десь у вас є розетка з заземленням, яке занулене), або вилка в розетку зараз навпаки включена, або був десь включений якийсь пристрій із заземленням абощо.
ну вот сейчас могу сказать что когда марстек включен в розетку и работает в режиме байпас - ноль прозванивается, те ноль на входе это ноль на выходе
GreenMile: 05.09.2026 15:38Побутовим пристроям це до пічки, окрім котлів, де для детекції витоку газу треба обов'язково мати нуль.
окей, у меня тут вопрос чисто практический - как правильно подключить марстек в щиток для безопасной постоянной работы.
Общая идея - резервная линия все время питается от марстека, весь день будет работать от аккумулятора, ночью марстек заряжается по ночному тарифу и включает байпас на выход. Соответственно может оно и не обязательно, но не лишним будет запомнить положение вилки при котором на выходе марстека/входе переключателя 102 будет фаза и ноль там где они должны быть.

Розетку от которой заряжается марстек я могу подключить как прямо ко вводу электросети, так и через УЗО - какой вариант лучше?
Для того чтобы выключать станцию днем лучше использовать двухполюсный автомат, который будет разрывать и фазу и ноль, или обычный который разрывает только ноль?

Отправлено спустя 1 минуту 11 секунд:
Danilo: 05.09.2026 22:25Шановне панство, підкажіть, що краще придбати для звичайної квартири - Pylontech Voltdeer SR5000 Pro чи Marstek Venus-E V3?
у меня VenusE, спрашивайте что интересует. Пилонтек рассматривал, но ввиду отсутствия наличия и отзывов отбросил этот вариант
Nic_Roman
Member

1985god
Кархер
Danilo
Junior

1985god: 05.09.2026 23:42 Я взагалі поставив ecoflow stream бо там є мппт і сонце для мене було головним, бо на мою думку без генерації це біг на милицях. Хоч генератор хоч панелі мають бути бо як війна не закінчиться то прогнози тривожні.
На зиму бажано генератор, бо взимку від панелей профіт зовсім невеликий, приблизно разів в 10 менше, ніж влітку.
Hotspur: 06.09.2026 03:56 жоден. інвертор+ акумулятори Lifepo4. інвертор - автомобільний чи ДБЖ чи гібридний який хочете
Стара панелька, якби там була можливість врізатись між лічильником і квартирою, то взяв би Дею 5-6 кВт+ 1-2 аккуми по 100 А. Майструвати колгосп з інвертора, зарядки і акумів теж не хочу, тому шукаю щось потужне в єдиному корпусі, щоб можна було використовувати в квартирі з радянською алюмінієваю проводкою під час зимових блекаутів.
Filabatya
Member

1985god
Шланг з епіцентра на кухні натягнути і з вікна періодично мити :up:
Hotspur
Member

Danilo: 06.09.2026 15:23Майструвати колгосп з інвертора, зарядки і акумів теж не хочу, тому шукаю щось потужне в єдиному корпусі, щоб можна було використовувати в квартирі з радянською алюмінієваю проводкою під час зимових блекаутів.
швидкість зарядки можна обмежувати завжди. ви переплачуєте 3-4 рази за повітря. я останню батарею 12 V 314 Ah зібрав за шось типу 650 доларів це по багатому з металевим корпусом і кабелями 2 AWG і керамічними запобіжниками. можна було в 500 спокійно вложитись це з зарядкою на 60 ампер
Nic_Roman
Member

Hotspur
12 V 314 Ah це 4 квт? Якщо правильно я думаю! 650 баксів це дорого я завод дею 16квт за 1800 брав в травні

Відправлено через 1 хвилину 54 секунди:
Зараз там дея 2100-2200! Друг брав в квітні2 шт по 1800 і зараз по перерахунку ще 2 взяв по 2200
1985god
Member

Про вибір перенсоки/ ака подовжувача - можна не читати ))
В кулон хочу вставити переносу щоб за живити котел та якісь інші маленькі навантаження можливо електро грілку зарядки телефону настольну лампу вибираю мережевий фільтр переноску https://www.itbox.ua/ua/product/Merejhe ... -p1200127/ Або https://videx.ua/products/titanum-stand ... g-3w-140_2 або плюнути і зробити самому з https://videx.ua/products/titanum-stand ... -w-10100_2 і проводу 3*1,5. Але хочеться термозапобіжник , варисторів я сам туди напаяю .
Вимальовується не дуже хороша схема: спочатку маленький короткий подовжувач на 2 місця щоб в одне з них увімкнути котел, а в інше увімкнути ще 1 довший подовжувач з кухні в кімнату для гаджетів роутерів настольної лампи і таке. Так звісно включати по подовжувач в подовжувач по техніці безпеки - погане рішення , але «трійник» що буде стирчати з кулона не краще. Тому преший короткий в 1,5 зберу сам а інший буде з кнопочкою певно теж сам зберу але тоді треба іншу колодку з доступо до контаків , а не з клемами , бо я хочу туди варистрів напаяти з алі експресс, може доречі порадите хороші ?
Nic_Roman
Member

60квт панелей, 3 фази дея 20кв і 30 соліс мережевий і батарейки не заряжаються

Відправлено через 2 хвилини 12 секунд:
1985god
В мене все працювало на екофлоу! Зараз екофлоу тягне 4-6 годин стоматології!
1985god
Member

Filabatya: 06.09.2026 15:25 1985god
Шланг з епіцентра на кухні натягнути і з вікна періодично мити :up:
Якось буду пробувати головне щоб вистачило напору , можнадійсно садовий шланг і пістолет
Ответить