Вибір відеокарти

Видеокарты, графические процессоры, драйверы
Ответить
Автор
Member

Nouriel: 02.09.2026 17:26мені щось не подобається це підсажування на ші користувачів яке задумала Nvidia,
Так это основное направление компании. Какой ей смысл не подсаживать на это если это основной доход . Плюс это то что сейчас стремительно прогрессирует, вто время как сами инженерные технологии железа в кризисе застоя.
Чортківський: 02.09.2026 15:56Я, наприклад, сидів на червоних декілька років, зараз переліз на відеокарту від зелених. Кожна карта має право на життя, головне - співвідношення ціна-продуктивність.
Ну я аналогично гдето в средние своего опыта с железом переходил на красных, как-раз по соотношению выгодного на тот момент цены-продуктивности , после чего вернулся на зеленых и сделал вывод что некоторая разумная доплата стоит того чтобы оставаться на зеленых .
Rosberg
Member

NST1983: 01.09.2026 15:38
Vlaad13: 01.09.2026 15:08 доктор - я не відчуваю радіонів
Доктор: бо у вас їх немає ось і не відчуваєте :laugh:
Що треба мати в голові, щоб обирати собі відеокарту не за реальною продуктивністю та ціною, а за відсотком користувачів у Steam :lol: Ти ще зайди на стрімінгові сервісі і відповідно до його ТОП-ам музику порадь - можна правда блюванути, ну а що топ, треба слухать.

Про що говорити, коли роками в так званих топах залишаються всякі огризки з приставкою 50 і 60. "Ti" і то не так часто побачиш :D Взагалі не розумію, нащо купувати цей шлак, типу 4060, 5060 і тд.
NST1983
Member

Про що говорити, коли роками в так званих топах залишаються всякі огризки з приставкою 50 і 60. "Ti" і то не так часто побачиш :D Взагалі не розумію, нащо купувати цей шлак, типу 4060, 5060 і тд.
Бо технологіїї :lol:
Striker
Member

Того шо ось.
спойлер
Изображение
Більшості з головою вистачає лоу/середньої карти.
man1242
Member

Nouriel: 02.09.2026 01:26
SPEC1AL1ST: 01.09.2026 16:46Под что игры оптимизируют, то и покупаем. Видел видосы где на том же радике не работают в играх лучи в лужах, просто пропадают лужи, нет луж - нет проблем... Позор
тобто хуанг спеціально нам насажує свої так звані технології і ші шоб було ще важче комусь увіти на ринок відеокарт, тим самим монополізує ринок, а ти і радий цим "технологіям". ну коли буде 6070ті чи 7070ті по 100к грн то шоб не плакав
Я б так гучно не казав, амд у співпраці з майками та соні наразі теж працює над аналогом інстаграм фільтру від кожанки, про це ще згадували в новинах за 2024 рік. З останіх згадувань то це ще на початку року було. Звісно спираючись на повідомлення зелених що за півроку змогли полегшети продуктивність моделі у 5 разів вражає, виходить що хуанг тільки зробив фальшстарт з форою у пару рік.
Вложения
b0fw0to3olpg1.jpeg
Nouriel
Member

man1242
мені хочеться шоб це було більше стандартом а не пріпроетарною технологією
GreenMile
Member

Nouriel: 02.09.2026 17:26 мені щось не подобається це підсажування на ші користувачів яке задумала Nvidia, хіба тільки якщо це реалізують так стандарт, який буде працювати на будь-якому прискорювачі ші тоді норм (ті шо прооці чи як окрема карта розширення).
Ми вже на тому етапі, коли тупе нарощування сирої продуктивності не дає очікуваного профіту і не встигає за вимогами і викликами ігрової індустрії. Хочемо, чи ні, але від ШІ ніхто не піде, бо його не можна перебороти, просто випустивши навіть втричі більший чип, не кажучи про те, що це просто економічне фіаско буде.

Це ж було вже™ на прикладі SLI/Crossfire, спочатку нвідія проштовхнула викуплену у 3дфх і допиляну технологію паралельного рендеринга, а потім Аті випустила "відповідь", зараз рівно те саме але з ШІ. Хто зна, може знов повернемось до витоків, коли 3Д прискорювач (в нашому випадку ШІ-прискорювач) буде чіплятись до основної карти як колись Вуду від 3дфх :rotate:

Відправлено через 53 хвилини 17 секунд:
Rosberg: 03.09.2026 00:03 Про що говорити, коли роками в так званих топах залишаються всякі огризки з приставкою 50 і 60. "Ti" і то не так часто побачиш :D Взагалі не розумію, нащо купувати цей шлак, типу 4060, 5060 і тд.
Якщо в них немає хліба - нехай їдять тістечка (с)?
Ну, як би, люди явно не від тупості купляють карти **60, а не **80 чи **90 :rolleyes:
vsx
Member

Nouriel: 03.09.2026 12:38 мені хочеться шоб це було більше стандартом а не пріпроетарною технологією

Не будет стандарта. Хаунг делает все возможное чтобы игры на разных видеокартах, даже на разных поколениях одного производителя выглядели по разному. Этим они будут подкупать геймеров чтобы те каждый раз покупали новую все более дорогую карту. Ведь делать нейронный рендеринг все более тяжелым им никто не запрещает. Это даже круче чем переход от RT к PT, тут вообще возможности безграничны.
Vlaad13
Member

Знову у всьому винуватий Хуанг на пару з Рептилоїдами та Жидомасонами
Ладно...
shnok
Member

Rosberg: 03.09.2026 00:03
NST1983: 01.09.2026 15:38

Трішки мізків Вам не завадить. Це все одно що сказати, а хто взагалі їздить на skoda 2010-2013 років, коли є vw touareg :facepalm:
насамперед 5060 значно швидше за 4060, вона трішки швидше за 4060ті.
Rosberg
Member

shnok: 03.09.2026 19:08
Rosberg: 03.09.2026 00:03 Трішки мізків Вам не завадить. Це все одно що сказати, а хто взагалі їздить на skoda 2010-2013 років, коли є vw touareg :facepalm:
насамперед 5060 значно швидше за 4060, вона трішки швидше за 4060ті.
Купіть собі для початку і не порівнюйте зовсім різні речі. Краще докинути 1000-1500 і купити Ауді, от і вся аналогія. Насамперед бюджетні карти - то є шляпа, особливо 4060, 4060ti, 5060 і їм подібне. Чим вони відрізняються від 3070? Енергоефективністю і наявністю гарантії як у випадку з 5060? Але прайс майже в два рази :lol: Забув про технології :laugh:
h0ck
Member

Доброго вечора, планую замінити 9060xt 16gb на xfx 9070 gre swift роскажіть паруслів про фірму, охлад і шумність цієї відеокарти, варто брати під Lian Li A3?
Yurius
Member

ось і знайшовся перший в світі покупець 9070 гре :lol:
h0ck
Member

Yurius: 03.09.2026 19:54 ось і знайшовся перший в світі покупець 9070 гре :lol:
Я чогось не знаю?
Nouriel
Member

Yurius
так а шо такого коли ціна то уже менше 9070
Alvaro
Member

vsx: 03.09.2026 18:19Хаунг делает все возможное чтобы игры на разных видеокартах, даже на разных поколениях одного производителя выглядели по разному
Это какаято теория заговора, учитывая что новые технологии стабильно в каком-то количество завозят на более старые поколения, а у амд наоборот, новые поколения резко отсекают старые по технологиям.
Nouriel
Member

Alvaro
то ти просто недалекий і наївний.
Нагадай, яку технологію випустила нвідія опенсорною? шо вона зробила крвм наживи для ринку карт?
Alvaro
Member

Nouriel: 04.09.2026 01:05Нагадай, яку технологію випустила нвідія опенсорною? шо вона зробила крвм наживи для ринку карт?
Причём тут опенсорс если речь идет об поддержании своей линейки продуктов. Где у амд новое поколение жёстко отрезает старое по очень вкусным технологиям, в то время как у хуанга это сделано очень плавно и щядящее. Взяв карту 40 серии при выходе 50 ты не сидишь сглатывая слюну смотря на всякие длсс новые генерации кадров из драйверов и так далее . ты все получаешь также , только с минимальными ограничениями некоторых фишек, 30 серия получает так же новые технологии но еще в меньшем количестве и т п.

Если ты брал карту 70 серии амд ты сидишь пуская слюни на то как внезапно 90 серия поддерживает наконец-то адекватный фср , который не идет в сравнение со старым , наконец-то там большинство лучей можно без боли запускать и так далее. Но ты в пролете даже на самых топовых картах предыдущего поколения.

Для меня это самое показательное и актуальное. Это все чем я пользуюсь постоянно и прямо сейчас. И у нвидии объективно гораздо лучше условия в этом плане.

А прочая критика кто там какие опенсорсы делает меня не интересует. Это уже развлечение для энтузиастов. Разговор шел конкретно про намерение ухудшение качества жизни для разных поколений карт в рамках своей же продукции.
Nouriel
Member

Alvaro
тобто ти викатив стіну води і по факту нічо не написав)) я вобще не про це питав
SPEC1AL1ST
Member

Nouriel: 04.09.2026 03:51 Alvaro
тобто ти викатив стіну води і по факту нічо не написав)) я вобще не про це питав
Так то что ты спрашиваешь - это какой то бред. Все он правильно написал.
Зачем коммерческой компании делать что-то опенсорсное? И причем тут вообще какой-то опенсорс...
Ответить