25 рік, були по 650, підходить? Я думаю можна якийсь поганий паліт геймінг про і за 600 знайти, але, ну сенс?Enjthesilence: ↑ 02.09.2026 19:07де реальна ціна була 600 баксів на 9070хт?
Новости
Последние статьи и обзоры
NVIDIA покращила продуктивність DLSS 5 у п’ять разів з моменту першої демонстрації
-
bombeybox
Member
-
Sanьka
Member
Сказав той, у кого тільки НВидія, але найбільша активність за весь час в теміEnjthesilence: ↑ 02.09.2026 19:06до чого тут фанатизм? бро це ти в темі про длсс5 строчиш про крутизну 9070хт, я не розумію.
"AMD FSR 4 запустили на Radeon RX 6800 XT — якість краща, але продуктивність нижча на 10-20%"
Ахахах
Так у НВ передові технології, за це і дорожче.
Але це не відміняє того факту, що 9070хт чудова карта. Бо не всім тре ті технології, а потужний растр і смачна ціна дуже ок.
-
Enjthesilence
Member
і? ну і прикинь там саме про апскейлер мова йде, в чому праблемс? чи ти різницю не розумієш між чубриками, які заходять в тему про длсс5 і розповідають, що "9070хт - топ карта і за ші слоп платять майнери?"Sanьka: ↑ 02.09.2026 19:17Сказав той, у кого тільки НВидія, але найбільша активність за весь час в теміEnjthesilence: ↑ 02.09.2026 19:06до чого тут фанатизм? бро це ти в темі про длсс5 строчиш про крутизну 9070хт, я не розумію.
"AMD FSR 4 запустили на Radeon RX 6800 XT — якість краща, але продуктивність нижча на 10-20%"
Ахахах![]()
-
Sanьka
Member
-
Enjthesilence
Member
bombeybox: ↑ 02.09.2026 19:1225 рік, були по 650, підходить? Я думаю можна якийсь поганий паліт геймінг про і за 600 знайти, але, ну сенс?Enjthesilence: ↑ 02.09.2026 19:07де реальна ціна була 600 баксів на 9070хт?
а якщо без жартів, різниця в нас була 6-8к грн. кажу за офіційні магазини
- Вложения
-
-
bombeybox
Member
Enjthesilence
Круто! Поверніть такий цінник на 5070Ті і ніхто не буде навіть дивитись в сторону 9070хт, але ж це неможливо. В цьому і річ.
Круто! Поверніть такий цінник на 5070Ті і ніхто не буде навіть дивитись в сторону 9070хт, але ж це неможливо. В цьому і річ.
-
Enjthesilence
Member
ну дик, жлобологія перемогла, що можу сказати. коли можна було брати за 40к 5070ті і за 50к 5080 - плювались, тепер беруть 5070ті за 55-60bombeybox: ↑ 02.09.2026 19:24 Enjthesilence
-
bombeybox
Member
ПоправивEnjthesilence: ↑ 02.09.2026 19:28тепер беруть 9070XT за 40
-
vmsolver
Member
Нейтив мёртв не из-за нанометров, а из-за желания тратить ресурсы эффективнее, если можно получить дешевле примерно тоже самое, то стоит это сделать. Если что, Sony Playstation об этом знает не понаслышке, все эти шахматки и прочие костыли это начало этих начал, и это было ~20 лет тому назад. Нейросети лишь новый, гораздо более совершенный способ, получать тоже самое, а то и лучше - дешевле.Sanьka: ↑ 02.09.2026 18:31Він мертвий бо гонка нанометрів дійшла кінця.
С удивлением тут прочитал всхлипы о том, что надо улучшать растеризацию в видеокартах. Как будто она от поколения к поколению не растёт, как будто вычислительная мощь GPU не выросла в несколько раз за последние поколения, пытаясь компенсировать усложнение рендера и кучу новшеств в графическом конвейере за последние ~4-8 лет. Увы, но разрабам нужно время освоить всё это.
-
bombeybox
Member
саме тому Die size та memory bus з кожним поколінням все менше і менше в лінійці всіх відеокарт окрім флагмана за овердофіга. Все через розподіл ресурсів, а не жадібність зеленого чоловічка)vmsolver: ↑ 02.09.2026 19:30а из-за желания тратить ресурсы эффективнее
Последний раз редактировалось bombeybox 02.09.2026 19:32, всего редактировалось 1 раз.
-
Sanьka
Member
Є і такі і інші.Enjthesilence: ↑ 02.09.2026 19:20ть в тему про длсс5 і розповідають, що "9070хт - топ карта і за ші слоп платять майнери?"
Але ти теж якось занадто потужно реагуєш
Отправлено спустя 1 минуту 55 секунд:
8 лєт натів трусіліvmsolver: ↑ 02.09.2026 19:30новшеств в графическом конвейере за последние ~4-8 лет
-
vmsolver
Member
В смысле всё меньше и меньше? У 5090 самая широкая шина за последние много лет? В середине как были 256 бит так и остались.bombeybox: ↑ 02.09.2026 19:31 саме тому Die size та memory bus з кожним поколінням все менше і менше в лінійці всіх відеокарт окрім флагмана за овердофіга. Все через розподіл ресурсів, а не жадібність зеленого чоловічка)
Размер кристалла зависит от техпроцесса, у Тьюрингов/Амперов были весьма большие кристаллы у всех, в следующих линейках выбран более тонкий техпроцесс.
А вы сами заметили, что я говорил о рендере, а вы о ценах и шине? Или можно всё смешивать, ибо какая разница?
-
Pensioner62
Junior
ПОдскажите пожалуйста для меня как для владельца 5090 какие перспективы данной технологии, и что бы вы посоветовали делать владельцам 5090astral?
большое спасибо
большое спасибо
-
bombeybox
Member
В прямому, ознайомтесь.vmsolver: ↑ 02.09.2026 19:38В смысле всё меньше и меньше?
- спойлер
Тейк про мертвий натив придумала Нвіда, щоб виправдати порізані характеристики новіших відеокарт в цілях Виключно екомонії і надприбутку. "Натив мертвий, всі юзаєм ДЛСС, щоб було хоч чим наші тензорні ядра зайняти".
Як цей тейк корелює з тим, що 4090 та 5090 мають зростання в розмірі кристалу і це єдині відеокарти в новому поколінні між якими є хоч якось відчутний прогрес в продуктивності, а не як 4080S та 5080 (однаковий кристал - майже однаковий фпс)?vmsolver: ↑ 02.09.2026 19:38у Тьюрингов/Амперов были весьма большие кристаллы у всех, в следующих линейках выбран более тонкий техпроцесс.
-
vmsolver
Member
Как это относится к нейтиву и тому что обсуждали выше?bombeybox: ↑ 02.09.2026 19:49 В прямому, ознайомтесь.
DLSS вышел в поколении Тьюринг, когда кристаллы GPU были чуть ли не самыми большими ever.bombeybox: ↑ 02.09.2026 19:49Тейк про мертвий натив придумала Нвіда, щоб виправдати порізані характеристики новіших відеокарт в цілях Виключно екомонії і надприбутку. "Натив мертвий, всі юзаєм ДЛСС, щоб було хоч чим наші тензорні ядра зайняти".
Нвидиа пришла к способу более эффективно делать то, что ранее делалось не так эффективно, так и появился DLSS, и как видим технология развивается.
У вас странная мания обвинять в том, что прямо заявлено в документах любой компании, что они осуществляют свою деятельность ради прибыли. Кому-то надо повзрослеть.
Топы это имиджевый продукт, не надо их сравнивать с массовыми продуктами. Так коррелирует?bombeybox: ↑ 02.09.2026 19:49 Як цей тейк корелює з тим, що 4090 та 5090 мають зростання в розмірі кристалу і це єдині відеокарти в новому поколінні між якими є хоч якось відчутний прогрес в продуктивності, а не як 4080S та 5080 (однаковий кристал - майже однаковий фпс)?
Почти одинаковый кристалл, одинаковый ТП. Загадка, почему же они весьма близки? Потому что более тонкого техпроцесса не было доступно, поэтому и роста производительности почти нет. И представляете, им это не мешает зарабатывать деньги. Вот к таким мы чудесам пришли обсуждая DLSS.
-
bombeybox
Member
Ну, тобто ви задали мені багато питань, але зрозуміли, що я хотів вам сказати.vmsolver: ↑ 02.09.2026 20:23У вас странная мания обвинять в том, что прямо заявлено в документах любой компании, что они осуществляют свою деятельность ради прибыли.
Приклад про розмір кристалу - всього лише приклад, один із багатьох які можна навести.
Мораль - Нвідіа застрягла в розвитку ГПУ, свідомо застрягла, а продавати щось треба.
Спочатку нам продавали Gameworks, тепер продають RTX та DLSS і кажуть навіть не думати тестити це в нативі, бо нативний резолюшн мертвий як і нативний фпс (слава MFG x6, ага). Але якщо спочатку окрім зелених приблуд у відеокарт і приріст був потужний (980→1080 \ 1080→2080S (опустимо 2080) \ 2080S→3080 \ 3080→4080 (перший дзвіночок) ну і 4080S→5080 (позорисько), то тепер нам продають тільки зелені фічі, бо більше немає чого.
спробуйте зрозуміти що це не виправдання ліні і жадібності нвідії. Коли "треба було", то між 770 і 970 була прірва в перформансі на однакових 28 nm. Коли треба було то збільшували чіп і шину, додавали пам'яті, розганяли, робили все щоб був приріст. А тут зараз роблять по принципуvmsolver: ↑ 02.09.2026 20:23Потому что более тонкого техпроцесса не было доступно
- спойлер

(я свідомо опустив той факт, що Апскейлінг DLSS - це ні разу не заміна нативного резолюшина (як ви намагались стверджувати в першому повідомленні), бо DLSS таки має графічні артефакти, які відсуні в нативі, будь яка його версія. Так само як і Генерація кадрів DLSS - не заміна реального ФПС, як би Нвідіа не намагалась нас всіх в переконати в зворотньому).
-
Samilo
Member
Так драйвер на цьому тижні має вийти?