Клуб поціновувачів старого заліза

Куратор темы: mklm
Общие вопросы по настройке и разгону. А также прочие околокомпьютерные вопросы
Ответить
Автор
Member

spoglyadach: 29.08.2026 15:15 це все вже не канає, там вже BGA
так VSA-100 - теж BGA
spoglyadach
Member

radical: 29.08.2026 15:12 Шо? У нього множник 15. І в P5PE-VM він пхається нормально, в мене один на 1066 шину став на 4ггц
Навіть так, ну всьо тоді шукаю його і пхаю втуда B-) я тільки зашив той МОД бівас який тут стільки обговорювали. Якщо чесно після стокового навіть трошки кафанув, на скільки це можливо в рамках такої вбогої материнки, хоч і пропатченої мною на полімери і все інше. Ще ось радіатори хочу підібрати на ту парочку прикопчених мосфетів під слотами пам'яті :mad: Але ще не дуже розібрався в налаштуваннях, я так розумію кожен з цією платою має пройти довгий тернистий шлях танців з бубєнами, ну або діліться оптимальними налаштуваннями у будь-якій зручній формі.

Відправлено через 3 хвилини 36 секунд:
S0N1C: 29.08.2026 15:18 так VSA-100 - теж BGA
А блін це ж не та вуда де графічні чіпи на виводах, то я поплутав вуди, бо я їх в живу не мацав і не дуже за них шарю. Це та що з двома вентиляторами, так там вже на BGA сидять, все вірно. Ну що ж, тоді чекаємо ворклог з успішним ремонтом двоповерхового зеленого "Ікаруса" :up:
radical
Member

spoglyadach: 29.08.2026 15:23 Якщо чесно після стокового навіть трошки кафанув, на скільки це можливо в рамках такої вбогої материнки, хоч і пропатченої мною на полімери і все інше.
Порада - не пробуйте налаштувати все за раз, бо не будете знати, від чого воно не стартує.
Змінюйте по одному параметру за раз.
Скільки ваша плата бере по шині? У мене ревізія з полімерами біля сокету бере 299, 300 немає старту, там наче як якийсь дільник не переключається правильно.
spoglyadach
Member

Так вийшло, що я зібрав всі 3 ревізії, дві правда в не дуже гарному стані але на всіх трьох характеринй загар біля мосфетів присутній. Конкретно зараз я домучив плату першої ревізії яка дісталась після афінажників які зідрали радіатор, електроліти свапнув на полімери 820мф, я тут трохи раніше викладав фото. Правда ще не завантажував фото після всіх робіт, бо ще треба вирішити який радіатор їй приткнути на постійну основу. Зараз тимчасовий на двох скобах замість чотирьох, та й по нагріву наче потребує трохи більшої теплоємності. Треба знайти з коробку з вентиляторами маленькими, підкинути на радіатор чипсета і нормально поганяти з 5700 або 5800 :up:

Ось вона ДО всіх процедур :laugh: страшна капєц

Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение
radical
Member

У мене є оригінальний асус радіатор чорний на 4 гачки, можу подарувати.
Такі стояли на P4P800**
offece-trader
Member

В общем наделал фото. Всего есть 89 разных планок. Я старался отсортировать, но уже потом увидел что в паре мест, что не угадал.
Если на картинке нажать правую кнопку и выбрать "открыть в новом окне" то картинка откроется в полном разрешении со всеми подробностями.
Что из этого рабочее, а что нет - не проверял. Цена без всяких проверок одна. С проверкой другая. Если мертвая - то сами радиаторы за совсем недорого.

Желающие приобщиться к прекрасному - пишите в личку.

DDR
спойлер
Изображение
Изображение
DDR2 512
спойлер
Изображение
Изображение
DDR2 1Gb
спойлер
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
DDR2 2Gb
спойлер
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
DDR3
спойлер
Изображение
Изображение
mklm
Member

spoglyadach: 28.08.2026 20:43 А має хтось вже не дуже потрібного Soltek SL-75KAV бо мій друже як виявилось дуже її хоче але не хоче чекать на випадкову зустріч :lol:
Родова травма у вигляді напухших кандьорів його наче не сильно бентежить
є така, вздута, ніколи не вмикав, можу безкоштовно віддати
Zakarul
Member

Всем привет!
Народ, ищу для себя редкие процессоры из серии p4 EE под 775 и 478 сокеты. Можно на обмен старших версий видеокарт. от Geforce 256 DDR до 6800ultra и 7900gs, 7800gs+. Коробочные версии nforce 2 ultra,
Athlon FX тоже в поиске. Тоже на обмен или выкуп.
spoglyadach
Member

Zakarul: 30.08.2026 10:09 Коробочные версии nforce 2 ultra
Так ось же вона, лежить чекає на вас
спойлер
https://www.olx.ua/d/uk/obyavlenie/asus ... bserved_ad
Zakarul
Member

spoglyadach: 30.08.2026 16:03
спойлер
Мне интересны только процессоры :) Мамок у меня тьма. Девать некуда.
offece-trader
Member

спойлер
Тю, я и не думал что оно какое то ценное, ИСА слота нет - сразу уезжало в утиль :(
Zakarul
Member

offece-trader: 30.08.2026 17:22
спойлер
Тю, я и не думал что оно какое то ценное, ИСА слота нет - сразу уезжало в утиль :(
это же старший epox на 462. топ мамка. Конечно она имеет стоимость. Так же как и abit nf-7 например. Любителей море)
offece-trader
Member

Zakarul: 30.08.2026 17:38
offece-trader: 30.08.2026 17:22
это же старший epox на 462. топ мамка. Конечно она имеет стоимость. Так же как и abit nf-7 например. Любителей море)
абиты где то валялись :)
Zakarul
Member

offece-trader: 30.08.2026 17:42
Zakarul: 30.08.2026 17:38

абиты где то валялись :)
смело на олх, если это рабочие nf-7. я 3 штуки продал вообще без проблем. Это же одна из лучших плат на 462.
S0N1C
Member

Zakarul: 30.08.2026 17:38 это же старший epox на 462. топ мамка.
Асус же, ще і з фіговими капами, всі під заміну :shuffle:
Zakarul
Member

S0N1C: 30.08.2026 17:52
Zakarul: 30.08.2026 17:38 это же старший epox на 462. топ мамка.
Асус же, ще і з фіговими капами, всі під заміну :shuffle:
Вообще не страшно. Кому нужно, то поменяет. Этих материнок явно больше не становится. Их там пара штук в год всплывает. Найдет своего покупателя.
spoglyadach
Member

S0N1C: 30.08.2026 17:52 Асус же, ще і з фіговими капами, всі під заміну :shuffle:
Ну правильно, а ви чого очікували за 2200 гривень, ще кандьорів на 400 купіть і сидіть з паяльнічком пару вечорів B-)
До речі там дивна історія з тими асусами, вони буває і не пухнуть зовсім, а буває прям все надуте хоча і там і там однакові банки серії KGZ
S0N1C
Member

Навіть якщо вони не дуті - все одно фігові, я таку рекапив, тільки плати з рубіконами - нормальні :shuffle:
Ответить