Выбор звуковой карты

Звуковые карты, акустика, гарнитуры
Ответить
Автор
Junior

В этой теме выбираем звуковые карты

Пофилософствовать на тему звука можно там

Флуд наказуем и преследуется по всей строгости правил
Последний раз редактировалось gehka3 02.06.2015 19:00, всего редактировалось 2 раза.
Scoffer
Member

Melofon: 27.08.2026 19:54Я вашу точку зрения понял, все усилители класса D не нормальные бо никто не делает их так как нужно (фильтрация и т.п.) бо это дорого и никому не нужно, ясно.
Це ти сам вигадав. Високоякісні підсилювачі класу д в природі існують. Тільки коштують вони також високоякісно. І габаритами не кишенькові ніразу.
Дешевих і високоякісних не існує. Тому що чудес не буває.
QFlash
Member

Ви в кімнаті не повинні шукати джерело звуку - воно само вас знаходить.
Просто слухаєте музику.
Так у мене працює.
Всякі різні басові ловці непотріб.

Відправлено через 8 хвилин 42 секунди:
Scoffer: 27.08.2026 20:09Тільки коштують вони також високоякісно.
Нічого там не коштує, хіба для ллохів.

Відправлено через 3 хвилини 13 секунд:
Завжди хотів щоб наші форумчани слухали якісне музло. :up: :up: :up:
StTechnik
Member

Дешовые усилители Д класса? Что что простите? Marantz Model 30 который в Д классе дороже всей средней линейки АВ как бы говорит Подержите мое пиво. :D
И ему на помощь приходит тот же EVO 150 или EVO 300 от Кембриджа, которые еще дороже.
Дешовый Д класс. Ага :lol:
Z440_User
Member

QFlash: 22.08.2026 19:43 Має бути щось типу
My Movie (1).gif
От ти наярюєш на графіки та тонкомпенсацію.
А на якій гучності ти демонструєш цей графік?
А як бути з тим, що деякі підсилювачі криву АЧХ з "птички" тонкомпенсації на тихому рівні поступово переводять в рівну лінію з поворотом ручки і після деякого положення взагалі вимикають тонкомпенсацію?

Наприклад як в моїх обох Optonica, як в Tandberg TIA3012 (+/- як предтопова Optonica SM-7100, але зливає топовому комплекту Optonica 9100, вже послухав...), як Естонія 010, як Електроніка 50У-017

На якій гучності Spectroid'ом зняти тобі графік? По шумоміру в тому ж смартфоні.
І з якої відстані від АС його знімати?

запис з відстані 4,7метри до АС я наводив, його запалювали і я в тому числі, як і запис з відстані 1,6метри, ті що останні я викладав. То геть різні записи.

Можу зняти графік з відстані 4,7метри з гучністю 20дБ (щось типу цокання маленького годинника), в можу з 60дБ (щось типу тихого офісу/тиші бібліотеки)

На моєму preamp положення гучності на 7годин - це повний 0 звуку, немає звуку з АС. Положення 8годин - буде десь біля 20дБ гучності, положення 10годин - буде десь 40дб і вимикається перша ступінь тонкомпенсації, положення 12годин - гучність біля 70дб і вимикається повністю тонкомпенсація, положення 2 години - вмикається тонкомпенсація і починає валити ВЧ діапазон. Далі логарифмічний графік регулятора гучності починає прискорюватись з додаванням гучності і завалом ВЧ (бо людський слух при великій гучності починає глохнути на ВЧ діапазоні
QFlash
Member

StTechnik: 27.08.2026 20:35Дешовые усилители Д класса? Что что простите? Marantz Model 30 который в Д классе дороже всей средней линейки АВ как бы говорит Подержите мое пиво.
И ему на помощь приходит тот же EVO 150 или EVO 300 от Кембриджа, которые еще дороже.
Дешовый Д класс. Ага
Ні. Так воно не працює
Далеко не так

Відправлено через 6 хвилин 4 секунди:
Вивчіть суть питання. Навіщо це якщо не знаєте суті питання...

Відправлено через 12 хвилин :
Бінауральні звуки це цікаво.
Завжди слухаю.

Відправлено через 16 хвилин 58 секунд:
Z440_User
Ці записи якщо пустити і Ви хочете танцювати? Якщо так то мої вітання. Ви досягли Hi-Fi/
Це суть системи HI-FI
Воно повинно відпрацювати по повній.

Відправлено через 4 хвилини 21 секунду:
Саме передати настрій автора, задумки тої композиції.

Відправлено через 3 хвилини 52 секунди:
Так має бути. Це система Hi-FI. Інші варіанти не то.

Відправлено через 4 хвилини 6 секунд:
Так є розмахи, але не критично.

Відправлено через 34 хвилини 26 секунд:
Z440_User[/b
На всяких оптоніках не має того самого звуку.
Якось.
Z440_User
Member

А де є?
І який він "той самий звук"?
QFlash
Member

Z440_User: 27.08.2026 22:02А де є?
І який він "той самий звук"?
А це дуже хороше питання/
Я б сказав правильне питання.

Відправлено через 7 хвилин 23 секунди:
Z440_User
Як думаєш чи вартує воно того?

Відправлено через 3 хвилини 37 секунд:
Цікавить Твоя думка.
Z440_User
Member

QFlash: 27.08.2026 22:11А це дуже хороше питання/
От у мене на горищі лежить ударна установка.
Якщо я її зберу та розставляю та пограю, звісно що сусіди не зрадіють, але там буде звук?
А якщо у мене записи гуртів з такою самою ударною установкою звучать на оптоніці 9100 так само як мої справжні барабани, там буде звук?
А якщо система промальовує голографічний 3Д звук з двох АС і стабільно зберігає оте 3Д на любих рівнях гучності, і систему хочеться слухати і слухати та зовсім не хочеться вимикати, там є той самий звук?
:rotate:

доречі, мені дуже подобається її слухати на рівні 20-30дБ, майже шепіт, але бас вібрує кишки, голографічна 3д картинка звуку, напівморок і тиша в хаті, бо всі спати лягли і в тебе є 10-15хв провести в нірвані, подумати про день прийдешній та спланувати наступний, або просто вимкнути мозок та насолодитись музикою .
Последний раз редактировалось Z440_User 27.08.2026 22:28, всего редактировалось 2 раза.
QFlash
Member

Чи варта давати знання.

Відправлено через 3 хвилини 16 секунд:
Z440_User
Чи вартує дати знання.?

Відправлено через 2 хвилини 5 секунд:
Навіщо давати знання тим які не хочуть знати?

Відправлено через 2 хвилини 30 секунд:
Навіщо давати знання тим які не хочуть знати?
Z440_User: 27.08.2026 22:23доречі, мені дуже подобається її слухати на рівні 20-30дБ, майже шепіт, але бас вібрує кишки, голографічна 3д картинка звуку, напівморок і тиша в хаті, бо всі спати лягли і в тебе є 10-15хв провести в нірвані, подумати про день прийдешній та спланувати наступний, або просто вимкнути мозок та насолодитись музикою .
Так, я знаю.

Відправлено через 2 хвилини 15 секунд:
Z440_User
То що Ти описуєш у мене вже працює.
Так працює якщо викручу НЧ на повну.

Відправлено через 7 хвилин 23 секунди:
я коли складав схеми у мене мозок вилітав
потім привик.
Z440_User
Member

QFlash: 27.08.2026 22:34Z440_User
То що Ти описуєш у мене вже працює.
Але той самий ефект у мене стабільний та зберігається в любому положенні регулятора гучності.
Та сама прозорість, тиск на НЧ, 3Д сцена, ілюзія присутності.
Предтопова 7100 ( на відміну від 9100 ) на тихій гучності стає 2Д і трохи мутною, на більшій гучності так само з'являється гучність, але зникає прозорість і 3Д звук.
Tandberg 3012 теж не має стабільного звуку в любому положенні регулятора гучності, як і в 7100 є зона де зі звуком все ок, а поза нею звук "губиться".
QFlash
Member

Z440_User
Дякую Тобі, багато почерпнув.

Відправлено через 4 хвилини 11 секунд:
Z440_User
Схиляюсь до АЧХ воно має вирішальне ні колосальне значення. Це суть систем HI-FI
Бо я дурак читав психоакустику. :D
Z440_User
Member

QFlash: 27.08.2026 22:47Схиляюсь до АЧХ воно має вирішальне значення. Це суть систем HI-FI
Чому Естонія 010 має стабільний звук по всьому регулятору гучності, але картинка яку вона малює, хоч і 3Д, але 480р, після якої Оптоніка 7100 промалювала таку саму картинку в 3Д але 1080р, провалюючись на деяких положеннях регулятора до 480р?
Чому Електроніка 50У-017 грає 3Д як 1080р в любому положенні, але звук мертвий та стерильний, повна відсутність ефекту присутності. Він настільки стерильний, що аж не цікаво слухати.
Воно все Hi-Fi за характеристиками і графіками, але має зовсім різний звук по факту прослуховування в одному приміщенні, з одного джерела, на одні й ті ж самі АС. Чому? :spy:
480р / 1080р наведено як асоціації для більшого розуміння того що я намагаюся описати.
QFlash
Member

В принципі можна обернути ті срані графіки психоакустики і співставити. Так має працювати стереосистема. Як думаєш звідки Харман взяв ті дані?

Відправлено через 1 хвилину 44 секунди:
Z440_User: 27.08.2026 22:55Чому Естонія 010 має стабільний звук по всьому регулятору гучності, але картинка яку вона малює, хоч і 3Д, але 480р, після якої Оптоніка 7100 промалювала таку саму картинку в 3Д але 1080р, провалюючись на деяких положеннях регулятора до 480р?
Чому Електроніка 50У-017 грає 3Д як 1080р в любому положенні, але звук мертвий та стерильний, повна відсутність ефекту присутності. Він настільки стерильний, що аж не цікаво слухати.
Воно все Hi-Fi за характеристиками і графіками, але має зовсім різний звук по факту прослуховування в одному приміщенні, з одного джерела, на одні й ті ж самі АС. Чому?
480р / 1080р наведено як асоціації для більшого розуміння того що я намагаюся описати.
АЧХ + системи тонкорекції
Тонкорекція не так працює як драний еквалайзер. Ти знаєш.
Ніякої магії там немає - фізика.
Потрібно дивитись графіки.

Відправлено через 8 хвилин 25 секунд:
Z440_User: 27.08.2026 22:55Він настільки стерильний, що аж не цікаво слухати.
АЧХ і тонкомпенсація биті.

Відправлено через 2 хвилини 7 секунд:
Z440_User
Те що я дізнався недавно і з тою інформацією я можу рознести салон звукотехніки. Питання навіщо воно мені потрібно?
Щоб коцали всякі придурки? Ладно.
У мене ніколи в думках не було комусь збитки зробити. Радше поможу в питаннях.
Природа така у мене.
Filabatya
Member

QFlash
а якщо в салоні не будуть наливати?
QFlash
Member

Filabatya: 27.08.2026 23:33а якщо в салоні не будуть наливати?
У мене є косяк. :lol:
Та ладно і для Тебе є косяк. Якось.
Тільки обережно, а то всяке.

Відправлено через 10 хвилин 31 секунду:
Filabatya
Так, у мене в магазині дегустація завтра. Запрошую.

Відправлено через 4 хвилини 18 секунд:
Filabatya
Можеш приїхати. Франко не дуже далеко від Лева.

Відправлено через 7 хвилин 44 секунди:
Ще один момент.
Поважайте своє місто. Копайте русню в сраку. Або русня Вас копне сапогом.
QFlash
Member

Z440_User: 27.08.2026 22:55Воно все Hi-Fi за характеристиками і графіками, але має зовсім різний звук по факту прослуховування в одному приміщенні, з одного джерела, на одні й ті ж самі АС. Чому?
Ти певен. Всі транзистори без витоку? Все має працювати ідеально, майже. Я кожен транзистор перевіряв при 100 град. в кипятку на витік.
Совкове лайно то ще то лайно. Як думаєш, чому я всі 808 поздавав на драги? Якщо тече транзистор то х/з що з тим кристалом відбувається при навантажені.
Для силових модулів MX50SE все перевіряв по 10 разів. Та навіть ті КиТаЯцКі компліменти були без витоку. А оті тошибовські що поставив подзвонюють.
Струм спокою вихідного каскада також має значення, є межа після якої його зростання абсолютно не впливає на THD. Залежить від транзистора. Отої всратої сходинки я ніколи не бачив. Рекомендують 30mA - я ставлю 90mA, радіатор чуть теплий.

Можна в симуляторі проганяти то лайно. Я так роблю і в реалії очікую результат на порядок гірший. Якось.

Відправлено через 43 хвилини 33 секунди:
QFlash: 28.08.2026 08:46Як думаєш, чому я всі 808 поздавав на драги?
Воно навіть комплімента не має. Квазікомпліментари робили. Лайно.
Scoffer
Member

QFlash: 28.08.2026 09:29Як думаєш, чому я всі 808 поздавав на драги?
Тому що даташити не читаєш. КТ808А призначений для комутації високочастотних сигналів, а не для лінійного підсилення. І їм нафіг не всралась ні власна лінійність (котрої немає), ні компліментарна пара в цьому конкретному застосуванні. Їхнє місце в безконтактному запалюванні зіла і строковій розгортці телевізорів марки електрон.
QFlash
Member

Scoffer: 28.08.2026 09:43Тому що даташити не читаєш.
WOW!
Scoffer
Member

Беруть транзистор, в справочнику про котрий кирилицею написано що призначений для комутаційних схем. По суті - імпульсний. Там же для нього прописані параметри в цьому самому імпульсному режимі. І роблять підсилювач. Підсилювач виходить кривий-косий, і ще й саморозганяється по струму аж до феєрверків. Дійсно, що ж могло піти не так? В чому була проблема? :laugh:
QFlash
Member

Scoffer: 28.08.2026 10:02Дійсно, що ж могло піти не так? В чому була проблема?
Течуть по чорному. По всіх переходах в звороті.
Навіщо Ти питаєш якщо сам знаєш відповаідь.
Їх ще ставлять в блоки живлення.
В ті часи їх пихали куди завгодно. Можливо вони були без витоку? Я тепер х/з. Це старе і має золото. Тому здав. Хоч якась користь.
Ответить