Новости
Последние статьи и обзоры
Выбор звуковой карты
-
Scoffer
Member
Клас Д робити нормальним можна, але дорого. І от на цьому пункті постає питання "а нафіга козі баян" якщо основна перевага класу Д є саме дешевизна.QFlash: ↑ 27.08.2026 10:06Клас D нормальний, якщо нормальний.
Так-то в класі Д можна взагалі прибрати вхідний цап і подавати одразу цифру якщо реалізувати його самого через дельту-сігму, але це зникаюча меншість конструкцій.
-
QFlash
Member
Звісно можна. І воно буде тягнути потужні АС, але...Scoffer: ↑ 27.08.2026 10:33Клас Д робити нормальним можна, але дорого.
Віддаю перевагу AB. Класика жанра.
Відправлено через 31 хвилину 55 секунд:
Вибрати найкраще і найпростіше серед класів і загнати в єдиний апарат. Мая мрія.
Відправлено через 42 хвилини 46 секунд:
Я тому тягнув догори отой бісів графік. Оскільки акустика не витягне. Це при роботі тонкорекції мається на увазі.
Деякі речі можна тягнути, а деякі проблемні.
Відправлено через 1 годину 32 хвилини 3 секунди:
Тут якось.
Поки не знайшов TCA730 в Україні. Львіські магазини морозяться. Як і решта, чого і очікував.
TCA740, яка формує АЧХ звичайним еквалайзером чудово, але якщо я знайду і поставлю TCA730 - буде шедевр в плані тонкорекції.
Совок круто К174УН12 - воно норм. Але я хочу ще більшого підйому по НЧ. Щоб вікна позлітали
Жартую!
Для тих що в мене є всяких Only Music_3.0, самопальних та ін. потужності транса бракує.
-
Melofon
Member
Что за бред? То есть класс D не нормальный? КаК ЭТО? И он не просто дешёвый, он в разы дешевле классов АВ и тем более А, даже тот который сделали без какой-либо экономии на элементах как это иногда делают китайцы!, и при этом хоть они и импульсные (как сам усилитель так и его блок питания) они не привносят никаких шумов или искажений в звук как некоторые там думают, по крайней мере современный класс D, уже столько насмотрелся и начитался про них и в сравнении с А и АВ, и это говорят все знающие люди, а конкретно не просто аудиофилы а инженеры разрабатывающие эти все виды усилителей, они сами говорят что D абсолютно ничем не хуже, а даже лучше в некоторых аспектах не касающихся звука (энергоэффективность, тепловыделение, размер, масса). Я конечно в курсе что у аудиофилов свои понятия и именно для них как раз компании до сих пор выпускают дорогие и очень дорогие тяжелые усилители класса А и АВ т.к. они готовы за это платить и есть спрос.Scoffer: ↑ 27.08.2026 10:33Клас Д робити нормальним можна, але дорого. І от на цьому пункті постає питання "а нафіга козі баян" якщо основна перевага класу Д є саме дешевизна.QFlash: ↑ 27.08.2026 10:06Клас D нормальний, якщо нормальний.
Так-то в класі Д можна взагалі прибрати вхідний цап і подавати одразу цифру якщо реалізувати його самого через дельту-сігму, але це зникаюча меншість конструкцій.
-
QFlash
Member
Melofon
Ні, Ти не зрозумів. Клас D норм. Але люди не там шукають гудза.
Навіщо шукати того чого немає?
Навіщо обсирати клас D? Я давно казав, кожен amplifier буде співати просто чудово, але на свої W.
Треба лише витягнути графік і всьо. Решта лірика.
Не має значення клас. Є АЧХ. В розумінні.
Я недавно то зрозумів.
Якщо так хочеться зрозуміти - візьми паяльник і скорегуй АЧХ.
Здивуєшся. Ще краще зроби тонкомпенсацію так щоб Ти хотів танцювати при прослуховуванні треків.
Відправлено через 22 хвилини 54 секунди:
Ти повинен слухати композицію до кінця і не перемикати на наступну, бо щось не то. Це головне. Щось не то, такого не має бути.
Відправлено через 8 хвилин 3 секунди:
Те що слухаю - сподіваюсь що кожен почує.
Немає поганих amplifier - є паршиво налаштовані.
Відправлено через 38 хвилин :
Ніхто вам не диктує правила - ви Самі створюєте правила звучання Hi-Fi системи.
Те що пропонує Mac - добре. Вони так не витягнули як у мене. Запускати 100W не збираюсь.
Ні, Ти не зрозумів. Клас D норм. Але люди не там шукають гудза.
Навіщо шукати того чого немає?
Навіщо обсирати клас D? Я давно казав, кожен amplifier буде співати просто чудово, але на свої W.
Треба лише витягнути графік і всьо. Решта лірика.
Не має значення клас. Є АЧХ. В розумінні.
Я недавно то зрозумів.
Якщо так хочеться зрозуміти - візьми паяльник і скорегуй АЧХ.
Здивуєшся. Ще краще зроби тонкомпенсацію так щоб Ти хотів танцювати при прослуховуванні треків.
Відправлено через 22 хвилини 54 секунди:
Ти повинен слухати композицію до кінця і не перемикати на наступну, бо щось не то. Це головне. Щось не то, такого не має бути.
Відправлено через 8 хвилин 3 секунди:
Те що слухаю - сподіваюсь що кожен почує.
Немає поганих amplifier - є паршиво налаштовані.
Відправлено через 38 хвилин :
Хоча з паяльником не всі в друзях. Так важко буде..., повірте воно того варте.QFlash: ↑ 27.08.2026 15:07візьми паяльник і скорегуй АЧХ.
Ніхто вам не диктує правила - ви Самі створюєте правила звучання Hi-Fi системи.
Те що пропонує Mac - добре. Вони так не витягнули як у мене. Запускати 100W не збираюсь.
-
Melofon
Member
QFlash
Кстати один инженер который делает усилители сказал что уже через лет 5-7 уже 90% всех Hi-End усилителей будут именно класса D? тут можно послушать что он о них говорит и эта же цитата там будет: , тут много чего интересного они обсуждают.
Кстати один инженер который делает усилители сказал что уже через лет 5-7 уже 90% всех Hi-End усилителей будут именно класса D? тут можно послушать что он о них говорит и эта же цитата там будет: , тут много чего интересного они обсуждают.
-
QFlash
Member
Melofon
Так я не маю проти класу D/
Це походу норм. На любителя.
Логарифмічний? Може інтегральний. Яка різниця між інтегральним УНЧ і простим лінійним? Хто дасть відповідь?
Інтегральний включає більшість функцій і співіснує з передвихідним підсилювачем.
Два мішка з індикаторами то є лінійні. Вони працюють на потужність.
Вся суть полягає у налаштуванні інтегрального УНЧ. Саме пердак вирішує питання.
Інженери давно про це знали.
PS/ Мішки працюють як повторитель + навалюють потужність. Звісно якщо у них потече хоч один елемент, можна забути про HI-FI.
То я про мішки загнув, бо на дачі.
Відправлено через 1 годину 23 секунди:
PS/ Немає поняття Hi-END це маркетинг. Є суть HI-FI.
Hi-FI системи це найкращий варіант. І Воно працює на 100%
Те що говориться в тому відео - дуже цікаво але проблем АЧХ не висвітлено.
Ніколи, ніколи, ніколи не буде співати amplifier без налаштування + психоакустика.
Так я не маю проти класу D/
Це походу норм. На любителя.
Логарифмічний? Може інтегральний. Яка різниця між інтегральним УНЧ і простим лінійним? Хто дасть відповідь?
Інтегральний включає більшість функцій і співіснує з передвихідним підсилювачем.
Два мішка з індикаторами то є лінійні. Вони працюють на потужність.
Вся суть полягає у налаштуванні інтегрального УНЧ. Саме пердак вирішує питання.
Інженери давно про це знали.
PS/ Мішки працюють як повторитель + навалюють потужність. Звісно якщо у них потече хоч один елемент, можна забути про HI-FI.
То я про мішки загнув, бо на дачі.
Відправлено через 1 годину 23 секунди:
PS/ Немає поняття Hi-END це маркетинг. Є суть HI-FI.
Hi-FI системи це найкращий варіант. І Воно працює на 100%
Те що говориться в тому відео - дуже цікаво але проблем АЧХ не висвітлено.
Ніколи, ніколи, ніколи не буде співати amplifier без налаштування + психоакустика.
Последний раз редактировалось QFlash 27.08.2026 17:05, всего редактировалось 1 раз.
-
Filabatya
Member
QFlash
В категорії 500грн на олх, ясний перець, що нема
В категорії 500грн на олх, ясний перець, що нема
-
QFlash
Member
А Ти всьо в бабках вмимірюєш.Filabatya: ↑ 27.08.2026 16:57В категорії 500грн на олх, ясний перець, що нема
Щастя не в грошах... а в їх кількості
Відправлено через 28 хвилин 46 секунд:
Filabatya
Краще подивись по науковому на ці речі. Ти все зрозумієш.
Я сам досяг того. Мені потрібен був час. Мені ніхто не допоміг.
Якщо не враховувати Дага Селфа.
-
Melofon
Member
Это может в твоём личном мире нету такого понятия, а во всём остальном мире есть, но Hi-END это немного другое в отличие от HI-FI, есть суть и того и другого, а так вот чтоб ты понимал суть:QFlash: ↑ 27.08.2026 16:54PS/ Немає поняття Hi-END це маркетинг. Є суть HI-FI.
Главная разница между Hi-Fi и High-End в том, что Hi-Fi подчиняется строгим техническим стандартам точности, а High-End стремится к абсолютному звучанию без ограничений по цене и правилам
Что такое Hi-Fi?:
Название: Расшифровывается как High Fidelity (высокая верность звука).
Стандарты: Звук соответствует официальным техническим нормам (например, по уровню искажений).
Производство: Это серийная аппаратура для массового покупателя.
Стоимость: Цена остается разумной и доступной для любителей музыки
Что такое High-End?:
Название: Означает «высший класс» или «на самом краю».
Стандарты: Официальных правил нет. Это субъективное понятие лучшего качества.
Производство: Технику часто собирают вручную малыми партиями. Инженеры используют уникальные и дорогие материалы.
Стоимость: Цена исчисляется тысячами или даже миллионами долларов
-
Scoffer
Member
А от так. Широтно-імпульсну модуляцію після д необхідно фільтронути. Так само як фільтрують вч після дельта-сігми цапа. І бажано щонайменше четвертим плрядком. Тільки після цапа це мікровати, а після д сотні ват. Ти ціни на конденсатори з тангенсом кута втрат менше 0.001 бачив?Melofon: ↑ 27.08.2026 14:33То есть класс D не нормальный? КаК ЭТО?
Мене записати в аудіофіли це прям анекдотMelofon: ↑ 27.08.2026 14:33аудиофилов свои понятия
-
QFlash
Member
Не так. Це нето.Scoffer: ↑ 27.08.2026 19:22А от так. Широтно-імпульсну модуляцію після д необхідно фільтронути. Так само як фільтрують вч після дельта-сігми цапа. І бажано щонайменше четвертим плрядком. Тільки після цапа це мікровати, а після д сотні ват. Ти ціни на конденсатори з тангенсом кута втрат менше 0.001 бачив?
Відправлено через 1 хвилину 41 секунду:
Scoffer
Старайся краще.
Відправлено через 10 хвилин 23 секунди:
Ця інфо корисна але...Melofon: ↑ 27.08.2026 19:13Это может в твоём личном мире нету такого понятия, а во всём остальном мире есть, но Hi-END это немного другое в отличие от HI-FI, есть суть и того и другого, а так вот чтоб ты понимал суть:
Главная разница между Hi-Fi и High-End в том, что Hi-Fi подчиняется строгим техническим стандартам точности, а High-End стремится к абсолютному звучанию без ограничений по цене и правилам
Что такое Hi-Fi?:
Название: Расшифровывается как High Fidelity (высокая верность звука).
Стандарты: Звук соответствует официальным техническим нормам (например, по уровню искажений).
Производство: Это серийная аппаратура для массового покупателя.
Стоимость: Цена остается разумной и доступной для любителей музыки
Что такое High-End?:
Название: Означает «высший класс» или «на самом краю».
Стандарты: Официальных правил нет. Это субъективное понятие лучшего качества.
Производство: Технику часто собирают вручную малыми партиями. Инженеры используют уникальные и дорогие материалы.
Стоимость: Цена исчисляется тысячами или даже миллионами долларов
Відправлено через 2 хвилини 5 секунд:
Кожен повинен знайти шлях до Hi-Fi.
-
Scoffer
Member
Melofon
А ще так як вихідний фільтр - реактивний елемент, то на нього впливає навантаження приблизно як на вихідний трансформатор в ламовому підсилювачі, тільки гірше бо в лампадах намагаються спрямити, а тут навпаки. А значить треба обгорнути петлею нзз побільше, дб так хоча б на 40. А значить треба задрати частоту шім в космос щоб фаза не поплила і підсилювач не перетворився на генератор. Це знову ж таки дорого.
Ото тому д саме місце в сабвуфері на його ста герцях. Якісний повнополосний втрачає всі свої переваги і в ціні, і в габаритах. Як би там не в мінуса розмін пішов відносно g/h.
І тут повертаємось до питання про тролейбус з батона. Зробити можна. Але нафіга? Бо хтось не осилив в аналогову схемотехніку? Так собі причина.
А ще так як вихідний фільтр - реактивний елемент, то на нього впливає навантаження приблизно як на вихідний трансформатор в ламовому підсилювачі, тільки гірше бо в лампадах намагаються спрямити, а тут навпаки. А значить треба обгорнути петлею нзз побільше, дб так хоча б на 40. А значить треба задрати частоту шім в космос щоб фаза не поплила і підсилювач не перетворився на генератор. Це знову ж таки дорого.
Ото тому д саме місце в сабвуфері на його ста герцях. Якісний повнополосний втрачає всі свої переваги і в ціні, і в габаритах. Як би там не в мінуса розмін пішов відносно g/h.
І тут повертаємось до питання про тролейбус з батона. Зробити можна. Але нафіга? Бо хтось не осилив в аналогову схемотехніку? Так собі причина.
Последний раз редактировалось Scoffer 27.08.2026 19:41, всего редактировалось 1 раз.
-
QFlash
Member
Scoffer
Так, це має значення.
Але це не суть Ні-Fi/
Відправлено через 3 хвилини 26 секунд:
Підкажу, як ви любите спати на стоя чи лежачи?
Цікаве позиціонування.
Так, це має значення.
Але це не суть Ні-Fi/
Відправлено через 3 хвилини 26 секунд:
Підкажу, як ви любите спати на стоя чи лежачи?
Цікаве позиціонування.
-
Melofon
Member
Через лет 10-20 у тебя и вариантов не будет если выбирать новое, любитель, или будешь сидеть на древних усилителях или покупать класс D, а всякие А и АВ будут в очень маленьких партиях Hi-End за много денег, и я не понимаю что значит на любителя? то есть ты реально веришь что класс D как-то хуже играет чем эти все древние (по схемотехнике) линейные усилители? Ты же вроде в графики веришь? А они то как раз и показывают что они сильно превосходят все запрашиваемые параметры, он покажет ту же ровную АЧХ с минимальными искажениями и гармониками при одинаковых остальных компонентах типа источника и акустики, то есть ты никак не услышишь разницу на слух при слепом прослушивании, но ты же никогда так не тестировал!, а разница у тебя появляется когда ты видишь или знаешь с какого именно играет т.к. твой мозг уже тебя начнет обманывать дорисовывая картинку
-
QFlash
Member
Як думаєте, як поширюються звукові хвилі?
Відправлено через 2 хвилини 4 секунди:
Відправлено через 3 хвилини 37 секунд:
Melofon
Немає значення. Де звукові хвилі їх ніхто міряти не буде.
Має значення побудова цих хвиль.
Помилився я міряю.
Як без того.
Відправлено через 2 хвилини 4 секунди:
Я хотів сказати що ніяк. Звуковим хвилям повігу де Ви знаходетесь.QFlash: ↑ 27.08.2026 19:47Як думаєте, як поширюються звукові хвилі?
Відправлено через 3 хвилини 37 секунд:
Melofon
Немає значення. Де звукові хвилі їх ніхто міряти не буде.
Має значення побудова цих хвиль.
Помилився я міряю.
Як без того.
Последний раз редактировалось QFlash 27.08.2026 19:55, всего редактировалось 1 раз.
-
Melofon
Member
Scoffer
Я вашу точку зрения понял, все усилители класса D не нормальные бо никто не делает их так как нужно (фильтрация и т.п.) бо это дорого и никому не нужно, ясно.
Я вашу точку зрения понял, все усилители класса D не нормальные бо никто не делает их так как нужно (фильтрация и т.п.) бо это дорого и никому не нужно, ясно.
-
QFlash
Member
Ні, ні, клас D норм. на свої W.Melofon: ↑ 27.08.2026 19:54Я вашу точку зрения понял, все усилители класса D не нормальные бо никто не делает их так как нужно (фильтрация и т.п.) бо это дорого и никому не нужно, ясно.
-
Melofon
Member
Если бы мерял нормальный усилитель D класса то наверно врядли бы написал что они для любителейQFlash: ↑ 27.08.2026 19:53Помилився я міряю.
-
QFlash
Member
D нормальний. Але я віддаю перевагу AB.Melofon: ↑ 27.08.2026 19:56Если бы мерял нормальный усилитель D класса то наверно врядли бы написал что они для любителей
Відправлено через 1 хвилину :
АВ згладжує квантування.
Цифра дає чути.
Але це не головне.
Є речі потужніші за квантування.