Новости
Последние статьи и обзоры
Стабилизатор и реле напряжения
-
afhpwnd
Member
StTechnik
а що робити, коли 380В прилітає на стабілізатор?
Ось, кілька років потому в нашому під'їзді з 3го поверху і вище, вигорів 0 і всім прилетіло 380. Стабілізатор в сусідів "покинув цей чат".
Навіщо мені світло за межами діапазону реле напруги, якщо воно може призвести до фатальних випадків?
Прочитав про своє реле напруги:
Нижня межа напруги:
120-210 В
Верхня межа напруги:
220-280 В
а що робити, коли 380В прилітає на стабілізатор?
Ось, кілька років потому в нашому під'їзді з 3го поверху і вище, вигорів 0 і всім прилетіло 380. Стабілізатор в сусідів "покинув цей чат".
Навіщо мені світло за межами діапазону реле напруги, якщо воно може призвести до фатальних випадків?
Прочитав про своє реле напруги:
Нижня межа напруги:
120-210 В
Верхня межа напруги:
220-280 В
-
StTechnik
Member
afhpwnd
Тут главное понимать - я не призываю ничего менять. Устраивает - ради бога. Если все работает как нужно потребителю - ради бога. Я ж не против.
Ничего. Защита сработает.а що робити
Тут главное понимать - я не призываю ничего менять. Устраивает - ради бога. Если все работает как нужно потребителю - ради бога. Я ж не против.
-
Z440_User
Member
Під час одного з обстрілів, мені на стабілізатор Елекс Ампер 32А прилетіло спочатку 280-290В, він втримав мережу 220В в хаті.
З наступним вибухом в хату полетіло 380-400В і стабілізатор пішов у захист, показуючи вхідну напругу. Висів в захисті десь хвилин 15мин.
Після ще декількох вибухів, напруга почала падати, та просіла до 130-150В. А ще через деякий час світло вимкнули взагалі.
З наступним вибухом в хату полетіло 380-400В і стабілізатор пішов у захист, показуючи вхідну напругу. Висів в захисті десь хвилин 15мин.
Після ще декількох вибухів, напруга почала падати, та просіла до 130-150В. А ще через деякий час світло вимкнули взагалі.
-
StTechnik
Member
Z440_User
У меня на 64А. На 14 кВт который. Отличный аппарат.Елекс Ампер 32А
-
Nuclear World
Member
Как правило подавляющее число стабилизаторов начинают работать по низу от 140-145 вольт и нету смысла настраивать работать реле по низу на 160 вольт вообще, когда подавляющее число реле настраиваются от 120-130 вольт. Так что не совсем понял посыл сообщения выше. Смысл как раз таки есть очень большой ставить реле ДО стабилизатора, и очень желательно фирмы Зубр или Дигитоп с диапазоном работы до 400 вольт. Тогда любые аварийные ситуации на линии вообще не будут страшны ни стабилизатору, ни всему, что идёт за ним. 1к грн потратить для своего спокойствия, чтобы один раз поставить и забыть не слишком высокие вложения. Условно говоря - рабочий диапазон стабилизатора 140-260 вольт, вот в таком диапазоне и выставить реле напряжения идущее перед ним и спать спокойно.
Последний раз редактировалось Nuclear World 25.08.2026 23:14, всего редактировалось 2 раза.
-
Z440_User
Member
StTechnik у мене вхідний автомат ДТЕКа був 32А, тож стаб брав на 32А.
А потім редиски міняли лічильник і поставили 25А, типу немає договору на більшу потужність, тож тримайте максимальні 25А.
А потім редиски міняли лічильник і поставили 25А, типу немає договору на більшу потужність, тож тримайте максимальні 25А.
-
Nuclear World
Member
Z440_User
А кто мешает обратно поставить на 32А? Автоматы же не под пломбами идут.
-
StTechnik
Member
Z440_User
Про толщину проводом все как то радостно забывают. А потом провода горят раньше чем автомат успевает понять что происходит. Оте все отгорающие нули - это последствия неверных автоматов в купе со старой проводкой.
Если у тебя там провода идут 2,5 квадрата - 25 ампер даже много. 16 в самый раз.міняли лічильник і поставили 25А
Про толщину проводом все как то радостно забывают. А потом провода горят раньше чем автомат успевает понять что происходит. Оте все отгорающие нули - это последствия неверных автоматов в купе со старой проводкой.
-
Z440_User
Member
StTechnik со столба на ящик ідуть 8 чи 10мм.кв. після ящика я в хату заводив 6мм.кв і далі розводка після шафи автоматів 2,5мм.кв на розетки та 1,5мм.кв на світло.
-
_VlaD_
Member
Сучасні лічильники мають вшите обмеження по струму.Nuclear World: ↑ 25.08.2026 23:10 Z440_User
Моїм батькам в селі таке поставили з обмеженням на 15А.
Тобто, якщо струм перевищує 15А, то в лічильнику релюха вимикає струм. А потім автоматично вмикає через хвилину.
Довелось їхати в їх контоу та платити за зміни у проекті, щоб 15А на 25А замінили. Ну і лічильник перепрошили на 25А.
-
Z440_User
Member
_VlaD_ ух ти, не знав про такі приколи.
Хоча я і 25А не вибирав жодного разу, не те щоб 32А зжерти...
Хоча я і 25А не вибирав жодного разу, не те щоб 32А зжерти...
-
StTechnik
Member
Это по уму. Но очень далеко не все этого придерживаются. Насмотрелся как то) Там и необхатые многожилы, и 2.5квадрата под 32 ампера автоматом и много чего еще.Z440_User: ↑ 25.08.2026 23:22о столба на ящик ідуть 8 чи 10мм.кв. після ящика я в хату заводив 6мм.кв і далі розводка після шафи автоматів 2,5мм.кв на розетки та 1,5мм.кв на світло.
-
afhpwnd
Member
Який захист? Де про це вказано? Задача стабілізатора напруги - стабілізація в заданому діапазоні, а не захист від перенапруги.StTechnik: ↑ 25.08.2026 21:58 afhpwndНичего. Защита сработает.а що робити
-
StTechnik
Member
А что в твоей вселенной делает стабилизатор, когда напряжение выходит за "заданный диапазон"? В моем мире - он отключает сеть, т.е. срабатывает защита по типу реле. А в твоем?afhpwnd: ↑ 26.08.2026 15:16Задача стабілізатора напруги - стабілізація в заданому діапазоні, а не захист від перенапруги.
-
afhpwnd
Member
Так може треба відкрити підручника та вивчити тему, щоб не виникало таких питань і не було чогось "по типу реле" ?.StTechnik: ↑ 26.08.2026 15:59А что в твоей вселенной делает стабилизатор, когда напряжение выходит за "заданный диапазон"? В моем мире - он отключает сеть, т.е. срабатывает защита по типу реле. А в твоем?afhpwnd: ↑ 26.08.2026 15:16Задача стабілізатора напруги - стабілізація в заданому діапазоні, а не захист від перенапруги.
В такому випадку можете зовсім прибрати стабілізатор напруги, бо "по типу нього" уже майде у всій побутовій техніці є свої стабілізатори, а інша техніка "якось" працюють за межами 220-230В.
-
StTechnik
Member
afhpwnd
Ты даже не читаешь что написано.
Ну да строго пофик. Ты можешь ставить что хочешь и куда хочешь. Никто вообще не возражает. Главное что бы ты это делал строго у себя.
Ты даже не читаешь что написано.
Ну да строго пофик. Ты можешь ставить что хочешь и куда хочешь. Никто вообще не возражает. Главное что бы ты это делал строго у себя.
-
afhpwnd
Member
може не варто роздавати поради, якщо ти зовсім не розумієшся в темі?StTechnik: ↑ 26.08.2026 19:03 afhpwnd
![]()
Ты даже не читаешь что написано.![]()
-
StTechnik
Member
Так не раздавай. Никто ж не против.afhpwnd: ↑ 27.08.2026 16:10може не варто роздавати поради,
-
afhpwnd
Member
докази будуть, що при наявності стабілізатора напруги - реле напруги непотрібно і навіть зайве?StTechnik: ↑ 27.08.2026 19:39Так не раздавай. Никто ж не против.afhpwnd: ↑ 27.08.2026 16:10може не варто роздавати поради,