NVIDIA анонсувала презентацію GeForce On. Очікується випуск DLSS 4.5 Ray Reconstruction

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Active Member

CnC_General: 24.08.2026 21:21
спойлер
ну я б пограв в отаке, а деякі ще раз. тільки цього разу на максималках та епік налаштуваннях))

Anno 117: Pax Romana, Crimson Desert, Dead Space (2023), DIRT 5, Forza Horizon 5, Forza Horizon 6, Gears of War: E-Day, Gothic 1 Remake, Half-Life 2 RTX, Halo: Campaign Evolved, Homeworld 3, Need for Speed: Underground, Quake II RTX, The Callisto Protocol, The Elder Scrolls IV: Oblivion Remastered, Tomb Raider (1996) (із скінами ню), Warhammer 40,000: Space Marine II,
Хоч на супер-мега-епік, різницю в тій же Forza треба буде шукати з лупою на стопкадрі. Заради справедливості, то і жере воно там небагато. В Crimson Desert растр трохи зломаний і це єдина причина, чому я її проходив з променями. А так різниця невелика, так ще й тіні артефачать.
https://fex.net/uk/s/7orpx4l

Отой список вище включає такі забавки як портал, майнкрафт та подібні. Де промені ніяк не приховають стару/примітивну графіку. А також такі ігри як FС6 чи згадана Forza, де різниця з/без не вловима. І такого там повно. В свіжій Plague tale норм картинка і без променів. При тому, що в попередній були. 007 релізилась без променів. І т.д. Одним словом, як були промені 8 рочків тому переоцінені, так і лишились. Як було 1-2 рекламні проєкти на покоління, так і лишилось.
Але за мідлову карту будь добрий викласти 1к$, ото прогрес :-/
Nekros
Member

Геральт: 24.08.2026 23:21 Хоч на супер-мега-епік, різницю в тій же Forza треба буде шукати з лупою на стопкадрі.
А також такі ігри як FС6 чи згадана Forza, де різниця з/без не вловима. І такого там повно.
Точно тiльки з лупою помiтно? Може вже час замислитись про окуляри? :gigi:
спойлер
1.jpg
2.jpg
4.jpg
Kassatka
Member

Nekros: 25.08.2026 01:06 Точно тiльки з лупою помiтно? Може вже час замислитись про окуляри? :gigi:
спойлер
1.jpg
2.jpg
4.jpg
Ну от і тут теж зліва картинка краща, чіткіша. Як і в Diablo 4.
Nekros
Member

Kassatka: 25.08.2026 01:30 Ну от і тут теж зліва картинка краща, чіткіша. Як і в Diablo 4.
Ти не туди дивишся. З огляду реалiзма машина зправа видно що знаходиться у цьому оточеннi.
Як лежать тiнi на машинi, як зеленiє оточення через свiтло яке проходить скрiзь листву. Пiди у лiс i пофоткайся, ти теж будеш зелений.
Про тiнi та вiдзеркалення я вже мовчу. Машину що злiва наче як витягли з iншого оточення i вставили там де стоiть, i виглядає зовсiм не натурально.
Перший та другий скрiн. Машина стоїть у тіні дерев, це видно по тіні на землі. Машина справа затемнена як і належить, машина зліва - підсвічена з усіх боків як у фотостудії.
Стовпи дерев злiва з контрастними тiнями, та видно що оточуюча зелень не впливає на їх колір. Дерева справа пiдсвiченi відбитим світлом від землі, плюс також мають реалістичний зелений колір від світла через листя.
Я вас не виню, просто є люди з маленькою наочністю, якi не розуміють що є реалізм. Що є красиво, а що просто "чіткіше" сприймаючи більший контраст за красу :gigi:
Последний раз редактировалось Nekros 25.08.2026 02:01, всего редактировалось 3 раза.
kairo
Member

Проблема розповсюдженості ігор з рейтрейсингом в тому, що через майнінг-бум та ШІ-бум масовий гравець застряг на старому залізі. Досі найпопулярніша карта на ринку, це 3060 яка вийшла 5 років тому.
Геральт
Active Member

Nekros: 25.08.2026 01:06 Точно тiльки з лупою помiтно?
Nekros: 25.08.2026 01:45 Ти не туди дивишся.
:lol:
Я ж про це і писав: з лупою, на стоп-кадрі. Дивитись треба в правильне місце. :-/
Запиши 2 відоси (але самостійно, а не з ютубчиків), хоч по пару хвилин з тими самими налаштуваннями тільки з RT on/off. Виклади, і ми оцінимо...відсутність нагальної потреби в променях. Але ти цього не зробиш, бо вся теорія посипиться.
А в картинки можна по різному. Наприклад так:
спойлер
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Bukakanga
Member

Геральт: 24.08.2026 23:21 Отой список вище включає такі забавки як портал, майнкрафт та подібні. Де промені ніяк не приховають стару/примітивну графіку. А також такі ігри як FС6 чи згадана Forza, де різниця з/без не вловима. І такого там повно. В свіжій Plague tale норм картинка і без променів. При тому, що в попередній були. 007 релізилась без променів. І т.д. Одним словом, як були промені 8 рочків тому переоцінені, так і лишились. Як було 1-2 рекламні проєкти на покоління, так і лишилось.
как раз для Портала, Майнкрафта, Квейка 2 - лучи довольно неплохо освежают графику. Особенно неплохо лучи показывают себя в Майнкрафте, где сцена в принципе непредсказуема - никто не знает, какой будет сид мира, что настроит игрок и сколько будет ночью источников освещения. А вот для игр с заранее разработанной сценой/уровнем - там лучи, я бы сказал, опциональны. Освещение зачастую статическое или хорошо предсказуемое, игрок в каком-нибудь шутере не вносит изменения в уровень и т.п. При этом запеченное в текстуры освещение просчитывается с помощью того же рейтрейсинга, что сводит вау-эффект от лучей к минимуму.

а в целом по больнице - есть штук 15 игр с хорошей реализацией лучей, где имеет смысл их включить и есть все остальное, где оно фиг знает зачем надо.
S0N1C
Member

ну та ж GTA V після додавання RT почала виглядати значно приємніше :shuffle:
dead_rat
Member

Nekros: 25.08.2026 01:45
Kassatka: 25.08.2026 01:30 Ну от і тут теж зліва картинка краща, чіткіша. Як і в Diablo 4.
Ти не туди дивишся. З огляду реалiзма машина зправа видно що знаходиться у цьому оточеннi.
Як лежать тiнi на машинi, як зеленiє оточення через свiтло яке проходить скрiзь листву. Пiди у лiс i пофоткайся, ти теж будеш зелений.
Про тiнi та вiдзеркалення я вже мовчу. Машину що злiва наче як витягли з iншого оточення i вставили там де стоiть, i виглядає зовсiм не натурально.
Перший та другий скрiн. Машина стоїть у тіні дерев, це видно по тіні на землі. Машина справа затемнена як і належить, машина зліва - підсвічена з усіх боків як у фотостудії.
Стовпи дерев злiва з контрастними тiнями, та видно що оточуюча зелень не впливає на їх колір. Дерева справа пiдсвiченi відбитим світлом від землі, плюс також мають реалістичний зелений колір від світла через листя.
Я вас не виню, просто є люди з маленькою наочністю, якi не розуміють що є реалізм. Що є красиво, а що просто "чіткіше" сприймаючи більший контраст за красу :gigi:
1. Реалізмом і не пахне. Сядьте в авто і подивіться на своі руки на рулі, ну не буває щоб одна аж світилася, а друга аж чорна. Просто задрали контраст у космос, щоб була різниця.
2. Ліс справа ще більш нереалістиний. Кадр з синім авто: ствол дерева аж світиться, але трава відразу під ним у абсолютній тіні як відрізали.

Для зручності гри картинка зліва контрастніша, для власних вподобань обирайте як вам хочеться, для реалізму - не смішіть мої шкарпетки. Коли останній раз у лісі були?

Відправлено через 2 хвилини 31 секунду:
Геральт: 25.08.2026 08:06
Nekros: 25.08.2026 01:06 Точно тiльки з лупою помiтно?
Nekros: 25.08.2026 01:45 Ти не туди дивишся.
:lol:
Я ж про це і писав: з лупою, на стоп-кадрі. Дивитись треба в правильне місце. :-/
Запиши 2 відоси (але самостійно, а не з ютубчиків), хоч по пару хвилин з тими самими налаштуваннями тільки з RT on/off. Виклади, і ми оцінимо...відсутність нагальної потреби в променях. Але ти цього не зробиш, бо вся теорія посипиться.
А в картинки можна по різному. Наприклад так:
спойлер
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Я гадаю, що картинки з RT перші, бо вони трохи темніші :laugh:
Але реально я не відрізню
Shepard1985
Member

Давайте продавайте останні сподні, нирки, шмат печінки, аби купити "рішення" від Нвідіа.
Хуангу респект! Стільки дурнів в цьому світі, що він просто за рахунок цього озолотиться і може далі доїти плебс.
CnC_General
Member

Геральт: 24.08.2026 23:21
спойлер
CnC_General: 24.08.2026 21:21
спойлер
ну я б пограв в отаке, а деякі ще раз. тільки цього разу на максималках та епік налаштуваннях))

Anno 117: Pax Romana, Crimson Desert, Dead Space (2023), DIRT 5, Forza Horizon 5, Forza Horizon 6, Gears of War: E-Day, Gothic 1 Remake, Half-Life 2 RTX, Halo: Campaign Evolved, Homeworld 3, Need for Speed: Underground, Quake II RTX, The Callisto Protocol, The Elder Scrolls IV: Oblivion Remastered, Tomb Raider (1996) (із скінами ню), Warhammer 40,000: Space Marine II,
Хоч на супер-мега-епік, різницю в тій же Forza треба буде шукати з лупою на стопкадрі. Заради справедливості, то і жере воно там небагато. В Crimson Desert растр трохи зломаний і це єдина причина, чому я її проходив з променями. А так різниця невелика, так ще й тіні артефачать.
https://fex.net/uk/s/7orpx4l
Отой список вище включає такі забавки як портал, майнкрафт та подібні. Де промені ніяк не приховають стару/примітивну графіку. А також такі ігри як FС6 чи згадана Forza, де різниця з/без не вловима. І такого там повно. В свіжій Plague tale норм картинка і без променів. При тому, що в попередній були. 007 релізилась без променів. І т.д. Одним словом, як були промені 8 рочків тому переоцінені, так і лишились. Як було 1-2 рекламні проєкти на покоління, так і лишилось.
спойлер
1. промені як технологія сама по собі гарна та може надати багато вражень за мінімальну ціну. але її реалізація та бажання заробити на цьому.... якщо пригадати перші покоління жирафів та радеонів, вони мали блок T&L (Transform and Lightning). Поточна реалізація променів це наступна фаза розвитку цього. В ідеалі це займатиме мікросекунди для визначення джерела точок освітлення, обрізання тих поверхонь де вони не приймають участь в освітленні, витягнути з банка даних потрібні рівні, накласти. Зверху згладжевання, фільтрація, фремген тощо.
2. Ігри які реально хочеться повернутись та повторно пограти вже з променями - ну дуже мало. Мало не тому що там немає підтримки, а тому що там така реалізація, що прям в ....опу прикручена для галочки. на відміну там, де реально проробили гарну роботу. Quake 2 RTX. тут реально видно різницю застосовання променів.
3. форза для мене не як приклад (прикрученого в останній зверху режиму променів, а роботу треба проводити з самого початку, впроваджувати на етапі проектування та розробки самої гри технологію променів), а лише як симулятор гонок. так само як і дірт.
3.1. картинки з форзи, для мене зліва більш реалістичніші, ніж справа. хоча промені там навпаки. хто часто їздив на шашлики на своїй машині знає різницю.
4. реалізація тіней та нічного освітлення без променів гарно зроблена та показана в модифікації ОП 2.2 на основі Сталкера Тіні Чорнобиля, вогні та полум'я коло багаття на стоянках сталкерів. нагадаю одноядерний рушій 2009 року випуску.
5. До появи ПЕЧ780 та радеона Р9 290 (2014р) мідлову карту можна було купити приблизно за 100у.е. Та такої карти вистачало з головою на поточні Ігри на 1080р на найближчі півроку-рік. а потім уклон в крипту. а хто має оплачувати розробку та збільшення транзисторного бюджету відеокарт???
6. З 2002 року до 2014 типовий апгрейд ігрового компутера виглядав так - 300у.е. проц+материнка+оперативка. продати старий комплект, докласти з наступної зарплати та купити другу планку оперативки. через півроку апгрейд відеокарти. з прицілом на оверклокінг відеокарти та процесора. Усьо!!! живем та шпилимо в усі ігри!!!!!! черз півроку апгрейд вінчестера або купівля другого. заміна сд-рв або двд-рв. Через рік процедуру повторити.
7. а зараз за мідлову відеокарту по потужності треба викласти 1 кілобакс. щоб в найближчі півроку-рік можна було грати в ігри без обмежень на 1080р.

Це перемога!!!! :gigi: :gigi: :gigi: :gigi:
Filabatya
Member

CnC_General
1к баксом, це бюджет на топовий 2к, або початковий 4к
CnC_General
Member

Filabatya: 25.08.2026 11:58 CnC_General
1к баксом, це бюджет на топовий 2к, або початковий 4к
спойлер
Як я розумію Ви хочете сказати в подальшому ціни на відеокарти впадуть після оголошення наступної лінійки відеокарт. та повернуться лицем до споживача?

Я закладаю в наступний апгрейд свого компутера той рівень цін та суму, щоб міг спокійно купити необхідні комплектуючі та зробити це одразу. в потрібний мені момент. Без чекання одна покупка з яєць, інша амазону штатівського, третя німецького CU.net бо там кругом зміг купити по великій знижці, а не те що мені потрібно по ціні та очікуваним і спрогнозованим результатам швидкодії ПК в іграх.

наступне, зараз більшість ігор подібні одна до одної. рушій анріл енжін, зверху розставили декорації, прикрутили люмен, додали реклами. на тестовому сервері запустили на убер максималках гру, зняли кат сцени, з них нарізали та зробили промо-відосики можливостей. Виставили на продаж.
Чим більше ігор випустить студія, тим більше шансів отримати прибуток за перші півроку поки гра слуху. А оптимізація.... ну спихнемо на менеджерів підтримки, нехай переводять рельси на драйвера відеокарти чи материнської плати. та й тикати будуть, оновіть залізо, у вас занадто стара платформа, на сучасному і ФПС вище, та проблем з ним менше))))
а там юзвері і забудуть навіщо вони це все питали.
Filabatya
Member

CnC_General
спойлер
Просто взяти б у на олх з залишковою гарантією, 5070 для ваших цілей більш ніж достатньо, або 9070(бажано самсунг), якщо готові спробувати екзотику :gigi: нове би взагалі зараз не розглядав, крім моніторів :idea:
CnC_General
Member

Filabatya: 25.08.2026 12:49 CnC_General
спойлер
Просто взяти б у на олх з залишковою гарантією, 5070 для ваших цілей більш ніж достатньо, або 9070(бажано самсунг), якщо готові спробувати екзотику :gigi: нове би взагалі зараз не розглядав, крім моніторів :idea:
спойлер
якщо чисто для Сталкер 2, тоді мені 4070 вистачить з головою. Вистачить щоб пересидіти та награтись у Сталкер 2 з доповненнями. + 400 ігор зі стіму та епіків.
Поки не буде наступний апгрейд. Приблизно 10700 + 24+24 + материнка В950 + 5070/6060 або радеон Н500/Н700 :eek: :eek:
Мій другий комп вже віджив своє. пора апгрейд. скільки можна відкладати.
Нове чи бу рахую на поточний момент що вигідніше. Можна попасти на розводілово на ОЛХ, а можна отримати після майнінга горілу. А можна навпаки, на ОЛХ отримати практично новьо навіть муха не лежала, а після майнінга як з магаза, бо там хазяїн добрий- майніфнг пул навіть кондішеном обдував.
незалежно від комплектуючих, всеодно задарма не буде. ну виграю сотню-дві-три у.е. з цілої збірки, але всеодно системник + монітор менше 2 кілобаксів навіть не надіюсь. дружині теж треба за чимось працювати. та й серіали/фільми теж хочеться часто дивитись разом. збірка потужна зараз, але через рік-два...... теж треба грейдити під поточні завдання.
S0N1C
Member

Ответить