Інвертори, БМС, АКБ. Налаштування, тонкощі і т.д. (ділимось досвідом)

Разговоры обо всем
Ответить
Автор
Member

Nic_Roman: 23.08.2026 18:01Зараз виникає деколи помилка f55, сила заряду акума 100а, була до сьогодні 50а
так дея ж на экранном меню умеет подсвечивать что не так. я б в "солар" зашел и посмотрел там во время ошибки, не светится ли красным входное от солнышка. если светится - то отключи лишние панели
GreenMile
Member

Nic_Roman: 23.08.2026 20:40 GreenMile 1985god
То треба підключати зелений тариф або відключати панелі або навантаження більше робити? Або розділити на 3 стрінги? Іншого рішення не має? Якісь захисти?
Тільки зменшувати панелі в стрінгах, тобто перекидати частину на 3-й стрінг. У мас може бути 3 стрінга по 9 таких панелей максимум.
Інше рішення є звісно - взяти інший інвертор з більшою напругою PV.
Захисти від чого, від того що ви намагаєтесь впихнути невпихуєме?
Nic_Roman
Member

Ем, а підключав вам хто?
думаєте є багато варіантів) я сам так по просив зробити, мені і не пояснювали що таке холостий хід

Відправлено через 2 хвилини 41 секунду:
Кабель 50м прокладений під землею(

Відправлено через 49 секунд:
В додатку показує 502~503V

Відправлено через 2 хвилини 44 секунди:
Простіше рішення по 1 панельці відключити? Чи замінити інвертор на 16кВт? Бо ще тягнути 1 кабель на 50м чи давати більше навантаження?
GreenMile
Member

Nic_Roman: 23.08.2026 20:50 В додатку показує 502~503V
І це при стелі у 500В, взимку в сонячнй день може бути і більше. Ремонтувати інвертор потім буде дорого. Якщо ще буде, що ремонтувати.
Nic_Roman: 23.08.2026 20:50 Простіше рішення по 1 панельці відключити? Чи замінити інвертор на 16кВт? Бо ще тягнути 1 кабель на 50м чи давати більше навантаження?
Вам прямо зараз треба повідключати по 1 панелі з кожного стрінга. А далі вже самі обирайте, який з варіантів вам підходить: чи менше панелей, чи заміна інвертора.
Ще раз: навантаженням ви проблему не вирішите, у вас неправильно зібрана система, що може призвести до виходу з ладу інвертора, або більш сумних наслідків.
Dubass
Member

Або зробити 2 стрінги по 8 шт, а останні на окремий мппт
1985god
Member

Nic_Roman
Відключити по 2 панелі в кожному стрінгу.
Nic_Roman
Member

GreenMile
По 1 буде достатньо?

Відправлено через 29 секунд:
1985god
Значить по 2 завтра відключу

Відправлено через 39 секунд:
Буду прокладати новий кабель значить! Бо інвертор продати буде в напряг
1985god
Member

Nic_Roman
:up:

Відправлено через 2 хвилини 10 секунд:
Коли залишиться 1-2 не використаних панелі в наш буремний час коли літають шахеди балістика і так далі то нехай десь стоять в запасі. Це краще ніж спалений зимою інвертор
Подивитвся у вас три мппт то тих 4 панелі можна підключити на третій вхід , правда тут вже бажано додати панелей бо 4 малувато .
BorisBrejcha
Member

Какие грабли с нконовскими батареями.
НКОН не настраивает дисплеи вообше.

спойлер
2,668 views May 15, 2026
всім кому потрібно налаштувати даний монітор ось кінцеві правильні налаштування які зараз на цю хвилину в мене стоять на даних акумуляторах і почало показувати коректно співвідношення вольтажа до відсотків налаштування показую в двох варіантах:

ручне налаштування

H-1- FO4

H-2 -10.0 -це заявлений мінімум всіх виробників по 2,5 в на одну комірку., але при цьому ви повинні бути спокійні бо БМС як правило відсікає раніше не дає розряджається до таких цифр десь наприклад на 11,6 воно вже відсікає розряд.

Н-3 -13.4-13.6 після того як зарядне заряди на 100% і акумулятор відстою біля двох годин це саме 100% в стані спокою. в кожного буде по-різному від 13,3 до 13,7 цей кілометр має погрішність -3.5десятих вольта потрібно провести першу калібровку після першого заряджання як отримуєте акумулятор після повного заряджання і в стані спокою тоді подивитися скільки буде у вас вольт і виставити цю величину і відразу автоматичний режим підтягнеться під ці значення.

Н-4- 010

Н-5- %v

Н-6-12.8v або 20%

Н-7 -13,6v aбо 100% або взагалі виключений

автоматичне налаштування

H-1 - F04
H-2 - викл.
H-3 - викл.
H-4 - 010
H-5 - %v
H-6 - 020%
Відправлено через 13 хвилин 30 секунд:
1985god: 23.08.2026 18:14 Так не супер високо але гудить так наче в нього старий не змазаний підшипник у вентиляторі.
300 ваттній имеет вентилятор, которій заметно слышно.
буду менять на что-то типа Noctua

Тож звертаюся до вас пророки святого кулона, що це за така помилка Р ? І чи має він в простої дирчати як трактор? V4
перегрузка по выходу.
GreenMile
Member

Nic_Roman
Щоб позбутись помилки 55 - достатньо відключити по 1 панелі з кожного стрінга, але з 2-х панелей, що вивільняться, ви третій стрінг не зберете, бо напруга замала буде для роботи контролера (треба від 125В, а у вас буде до 90В). Тому логічніше забрати по 2 панелі з кожного стрінга і зібрати третій з 4-х панелей.
Ну або докупити панелей.
Nic_Roman
Member

1985god
Та можна! Все летить через мій район(((! Просто кабель закопаний в землі і 2по 60м тоже дорого) вирити я не вирию сам! Завтра відключу по 2 панелі! І буду рити по трошки щераз :weep: GreenMile

Відправлено через 1 хвилину 10 секунд:
Витрати на кожному кроці((
спойлер
ще комп затіяв оновити і мамку замовив нову і проц з оперативою 3 тижні чекають

Відправлено через 50 секунд:
Дуже дякую хлопці що ви барану підказали) :gigi:
fludimir
Member

_clawfinger_: 23.08.2026 20:28Так, перевіряв й так, працює.
Тогда это супер, но не совсем понимаю какая роль умного счетчика если городского электричества нет и все запитано через бекап розетку - ведь он должен показывать 0 потребления?
Удивительно конечно получается что марстек рассчитан на работу при подключении вилка-вилка
Z440_User
Member

1985god: 23.08.2026 20:16Завтра буду дзвонити і відправляти в сервіс))) купуй українське з коробки не бачить мережу, з коробки не видає 230…
Зате штампік ОТК є
Десь вже бачив скаргу на таку поломку, один в один. Чи то відео ремонтників, чи то у відгуках десь...
Hotspur
Member

tablestikus: 23.08.2026 20:32З тижневим блекаутом міста швидко здихаються людей.
Одеса регулярно так сидить кожен рік по 2-4 рази. поки місто повне
tablestikus
Member

Hotspur: 23.08.2026 23:41
tablestikus: 23.08.2026 20:32З тижневим блекаутом міста швидко здихаються людей.
Одеса регулярно так сидить кожен рік по 2-4 рази. поки місто повне
Тижнями? Ні.
_clawfinger_
Member

fludimir
Лічильник обленерго показує 0 А розумний лічильник в моєму випадку показує споживання будинку, незалежно від джерела енергії, чи то місто, чи то резерв. Він стоїть після перемикача, який перемикає джерела енергії.
Hotspur
Member

звичайно
SergN
Member

fludimir: 23.08.2026 17:48SergN
_VlaD_
Главная разница между 20 и 30вт потребления - это трата запаса батареи на 500 втч или 750 втч за сутки работы инвертора, а не 31грн в месяц.
Сенс в тому, що з 0 витрат все одно не будеш при роботі девайсу. І тут (як в тому баянчику: "чи труси одягнути, чи хрестик зняти") варто визначитися, під який сценарій в основному збирається система: повний блекаут на всю зиму, чи ж під відключення по графіках (як базовий варіант). Все ж впевнений, що більшість підбирає під другий, і от при в ньому точно ніхто не трястиметься про 10Вт, бо ці "величезні" витрати швиденько компенсуються при зарядці. А той, хто готується під блекаут на місяць, то він вже мав забезпечити себе джерелом генерації, а не на батарейки розраховувати, і також 10Вт його не мають хвилювати. Та і будь-яку адекватну людину ці 10Вт не мали б хвилювати, бо для забезпечення відносно нормального режиму проживання в квартирі/будинку (де забезпечуєш роботу більшості побутової та комп'ютерної техніки, а також джерел світла), це взагалі похибка вимірювання споживання, а не якийсь критерій оптимізації.
Z440_User
Member

BorisBrejcha: 23.08.2026 21:30
1985god: 23.08.2026 18:14 Так не супер високо але гудить так наче в нього старий не змазаний підшипник у вентиляторі.
300 ваттній имеет вентилятор, которій заметно слышно.
буду менять на что-то типа Noctua
Ось приклад роботи мого на 1кВт, зйомка з відстані 1.9-2метри на старенький фотоапарат, бо телефон шумодавом звук давить.
Відео
Шорхав руками для порівняння рівня гучності, ну щоб було зрозуміло рівень гучності відносно оточуючих звуків.
На відео режими: Робота від АКБ зі стартовим навантаженням 300-350Вт, подальшим збільшенням до 1кВт, перемикання на мережу та початок заряду.
навантаження 1кВт на шкалі Кулона
IMG20260823225931.jpg
перемкнув будинок на великий стаб 6кВт, що показує він по навантаженню
IMG20260823224644.jpg
Ось такий рівень шуму видає мій Кулон.

Під постійним навантаженням в 1.2кВт - він на декілька секунд увімкнув турбо режим вентилятора та вимкнув, відбулося це через 40 хв роботи, всього робив він близько 1.5години під постіним навантаженням 1.2кВт і ото було єдиний раз коли він вмикав турбо.
І взагалі, то був перший раз з 2023р коли я почув роботу турборежиму.
1985god
Member

Спіть спокійно, доповім вам по сервісу елекса потім. Часу нема тим займатися , дуже невчасно оце займатися відправкам / отриманням, вперше в житті купив щось нове і воно одразу не робоче. От купуй після цього українське.
Ответить