так дея ж на экранном меню умеет подсвечивать что не так. я б в "солар" зашел и посмотрел там во время ошибки, не светится ли красным входное от солнышка. если светится - то отключи лишние панелиNic_Roman: ↑ 23.08.2026 18:01Зараз виникає деколи помилка f55, сила заряду акума 100а, була до сьогодні 50а
Новости
Последние статьи и обзоры
Інвертори, БМС, АКБ. Налаштування, тонкощі і т.д. (ділимось досвідом)
-
Shpoker
Member
-
GreenMile
Member
Тільки зменшувати панелі в стрінгах, тобто перекидати частину на 3-й стрінг. У мас може бути 3 стрінга по 9 таких панелей максимум.Nic_Roman: ↑ 23.08.2026 20:40 GreenMile 1985god
То треба підключати зелений тариф або відключати панелі або навантаження більше робити? Або розділити на 3 стрінги? Іншого рішення не має? Якісь захисти?
Інше рішення є звісно - взяти інший інвертор з більшою напругою PV.
Захисти від чого, від того що ви намагаєтесь впихнути невпихуєме?
-
Nic_Roman
Member
думаєте є багато варіантів) я сам так по просив зробити, мені і не пояснювали що таке холостий хідЕм, а підключав вам хто?
Відправлено через 2 хвилини 41 секунду:
Кабель 50м прокладений під землею(
Відправлено через 49 секунд:
В додатку показує 502~503V
Відправлено через 2 хвилини 44 секунди:
Простіше рішення по 1 панельці відключити? Чи замінити інвертор на 16кВт? Бо ще тягнути 1 кабель на 50м чи давати більше навантаження?
-
GreenMile
Member
І це при стелі у 500В, взимку в сонячнй день може бути і більше. Ремонтувати інвертор потім буде дорого. Якщо ще буде, що ремонтувати.Nic_Roman: ↑ 23.08.2026 20:50 В додатку показує 502~503V
Вам прямо зараз треба повідключати по 1 панелі з кожного стрінга. А далі вже самі обирайте, який з варіантів вам підходить: чи менше панелей, чи заміна інвертора.Nic_Roman: ↑ 23.08.2026 20:50 Простіше рішення по 1 панельці відключити? Чи замінити інвертор на 16кВт? Бо ще тягнути 1 кабель на 50м чи давати більше навантаження?
Ще раз: навантаженням ви проблему не вирішите, у вас неправильно зібрана система, що може призвести до виходу з ладу інвертора, або більш сумних наслідків.
-
Dubass
Member
Або зробити 2 стрінги по 8 шт, а останні на окремий мппт
-
1985god
Member
Nic_Roman
Відключити по 2 панелі в кожному стрінгу.
Відключити по 2 панелі в кожному стрінгу.
-
Nic_Roman
Member
GreenMile
По 1 буде достатньо?
Відправлено через 29 секунд:
1985god
Значить по 2 завтра відключу
Відправлено через 39 секунд:
Буду прокладати новий кабель значить! Бо інвертор продати буде в напряг
По 1 буде достатньо?
Відправлено через 29 секунд:
1985god
Значить по 2 завтра відключу
Відправлено через 39 секунд:
Буду прокладати новий кабель значить! Бо інвертор продати буде в напряг
-
1985god
Member
Nic_Roman

Відправлено через 2 хвилини 10 секунд:
Коли залишиться 1-2 не використаних панелі в наш буремний час коли літають шахеди балістика і так далі то нехай десь стоять в запасі. Це краще ніж спалений зимою інвертор
Подивитвся у вас три мппт то тих 4 панелі можна підключити на третій вхід , правда тут вже бажано додати панелей бо 4 малувато .
Відправлено через 2 хвилини 10 секунд:
Коли залишиться 1-2 не використаних панелі в наш буремний час коли літають шахеди балістика і так далі то нехай десь стоять в запасі. Це краще ніж спалений зимою інвертор
Подивитвся у вас три мппт то тих 4 панелі можна підключити на третій вхід , правда тут вже бажано додати панелей бо 4 малувато .
-
BorisBrejcha
Member
Какие грабли с нконовскими батареями.
НКОН не настраивает дисплеи вообше.
буду менять на что-то типа Noctua
НКОН не настраивает дисплеи вообше.
- спойлер
-
2,668 views May 15, 2026
всім кому потрібно налаштувати даний монітор ось кінцеві правильні налаштування які зараз на цю хвилину в мене стоять на даних акумуляторах і почало показувати коректно співвідношення вольтажа до відсотків налаштування показую в двох варіантах:
ручне налаштування
H-1- FO4
H-2 -10.0 -це заявлений мінімум всіх виробників по 2,5 в на одну комірку., але при цьому ви повинні бути спокійні бо БМС як правило відсікає раніше не дає розряджається до таких цифр десь наприклад на 11,6 воно вже відсікає розряд.
Н-3 -13.4-13.6 після того як зарядне заряди на 100% і акумулятор відстою біля двох годин це саме 100% в стані спокою. в кожного буде по-різному від 13,3 до 13,7 цей кілометр має погрішність -3.5десятих вольта потрібно провести першу калібровку після першого заряджання як отримуєте акумулятор після повного заряджання і в стані спокою тоді подивитися скільки буде у вас вольт і виставити цю величину і відразу автоматичний режим підтягнеться під ці значення.
Н-4- 010
Н-5- %v
Н-6-12.8v або 20%
Н-7 -13,6v aбо 100% або взагалі виключений
автоматичне налаштування
H-1 - F04
H-2 - викл.
H-3 - викл.
H-4 - 010
H-5 - %v
H-6 - 020%
300 ваттній имеет вентилятор, которій заметно слышно.1985god: ↑ 23.08.2026 18:14 Так не супер високо але гудить так наче в нього старий не змазаний підшипник у вентиляторі.
перегрузка по выходу.Тож звертаюся до вас пророки святого кулона, що це за така помилка Р ? І чи має він в простої дирчати як трактор? V4
-
GreenMile
Member
Nic_Roman
Щоб позбутись помилки 55 - достатньо відключити по 1 панелі з кожного стрінга, але з 2-х панелей, що вивільняться, ви третій стрінг не зберете, бо напруга замала буде для роботи контролера (треба від 125В, а у вас буде до 90В). Тому логічніше забрати по 2 панелі з кожного стрінга і зібрати третій з 4-х панелей.
Ну або докупити панелей.
Щоб позбутись помилки 55 - достатньо відключити по 1 панелі з кожного стрінга, але з 2-х панелей, що вивільняться, ви третій стрінг не зберете, бо напруга замала буде для роботи контролера (треба від 125В, а у вас буде до 90В). Тому логічніше забрати по 2 панелі з кожного стрінга і зібрати третій з 4-х панелей.
Ну або докупити панелей.
-
Nic_Roman
Member
1985god
Та можна! Все летить через мій район(((! Просто кабель закопаний в землі і 2по 60м тоже дорого) вирити я не вирию сам! Завтра відключу по 2 панелі! І буду рити по трошки щераз
GreenMile
Відправлено через 1 хвилину 10 секунд:
Витрати на кожному кроці((
Відправлено через 50 секунд:
Дуже дякую хлопці що ви барану підказали)
Та можна! Все летить через мій район(((! Просто кабель закопаний в землі і 2по 60м тоже дорого) вирити я не вирию сам! Завтра відключу по 2 панелі! І буду рити по трошки щераз
Відправлено через 1 хвилину 10 секунд:
Витрати на кожному кроці((
- спойлер
- ще комп затіяв оновити і мамку замовив нову і проц з оперативою 3 тижні чекають
Відправлено через 50 секунд:
Дуже дякую хлопці що ви барану підказали)
-
fludimir
Member
Тогда это супер, но не совсем понимаю какая роль умного счетчика если городского электричества нет и все запитано через бекап розетку - ведь он должен показывать 0 потребления?_clawfinger_: ↑ 23.08.2026 20:28Так, перевіряв й так, працює.
Удивительно конечно получается что марстек рассчитан на работу при подключении вилка-вилка
-
Z440_User
Member
Десь вже бачив скаргу на таку поломку, один в один. Чи то відео ремонтників, чи то у відгуках десь...1985god: ↑ 23.08.2026 20:16Завтра буду дзвонити і відправляти в сервіс))) купуй українське з коробки не бачить мережу, з коробки не видає 230…
Зате штампік ОТК є
-
Hotspur
Member
Одеса регулярно так сидить кожен рік по 2-4 рази. поки місто повнеtablestikus: ↑ 23.08.2026 20:32З тижневим блекаутом міста швидко здихаються людей.
-
tablestikus
Member
Тижнями? Ні.Hotspur: ↑ 23.08.2026 23:41Одеса регулярно так сидить кожен рік по 2-4 рази. поки місто повнеtablestikus: ↑ 23.08.2026 20:32З тижневим блекаутом міста швидко здихаються людей.
-
_clawfinger_
Member
fludimir
Лічильник обленерго показує 0 А розумний лічильник в моєму випадку показує споживання будинку, незалежно від джерела енергії, чи то місто, чи то резерв. Він стоїть після перемикача, який перемикає джерела енергії.
Лічильник обленерго показує 0 А розумний лічильник в моєму випадку показує споживання будинку, незалежно від джерела енергії, чи то місто, чи то резерв. Він стоїть після перемикача, який перемикає джерела енергії.
-
Hotspur
Member
звичайноtablestikus: ↑ 23.08.2026 23:49Тижнями?
-
SergN
Member
Сенс в тому, що з 0 витрат все одно не будеш при роботі девайсу. І тут (як в тому баянчику: "чи труси одягнути, чи хрестик зняти") варто визначитися, під який сценарій в основному збирається система: повний блекаут на всю зиму, чи ж під відключення по графіках (як базовий варіант). Все ж впевнений, що більшість підбирає під другий, і от при в ньому точно ніхто не трястиметься про 10Вт, бо ці "величезні" витрати швиденько компенсуються при зарядці. А той, хто готується під блекаут на місяць, то він вже мав забезпечити себе джерелом генерації, а не на батарейки розраховувати, і також 10Вт його не мають хвилювати. Та і будь-яку адекватну людину ці 10Вт не мали б хвилювати, бо для забезпечення відносно нормального режиму проживання в квартирі/будинку (де забезпечуєш роботу більшості побутової та комп'ютерної техніки, а також джерел світла), це взагалі похибка вимірювання споживання, а не якийсь критерій оптимізації.fludimir: ↑ 23.08.2026 17:48SergN
_VlaD_
Главная разница между 20 и 30вт потребления - это трата запаса батареи на 500 втч или 750 втч за сутки работы инвертора, а не 31грн в месяц.
-
Z440_User
Member
Ось приклад роботи мого на 1кВт, зйомка з відстані 1.9-2метри на старенький фотоапарат, бо телефон шумодавом звук давить.BorisBrejcha: ↑ 23.08.2026 21:30300 ваттній имеет вентилятор, которій заметно слышно.1985god: ↑ 23.08.2026 18:14 Так не супер високо але гудить так наче в нього старий не змазаний підшипник у вентиляторі.
Відео
Шорхав руками для порівняння рівня гучності, ну щоб було зрозуміло рівень гучності відносно оточуючих звуків.
На відео режими: Робота від АКБ зі стартовим навантаженням 300-350Вт, подальшим збільшенням до 1кВт, перемикання на мережу та початок заряду.
- навантаження 1кВт на шкалі Кулона
- перемкнув будинок на великий стаб 6кВт, що показує він по навантаженню
Під постійним навантаженням в 1.2кВт - він на декілька секунд увімкнув турбо режим вентилятора та вимкнув, відбулося це через 40 хв роботи, всього робив він близько 1.5години під постіним навантаженням 1.2кВт і ото було єдиний раз коли він вмикав турбо.
І взагалі, то був перший раз з 2023р коли я почув роботу турборежиму.
-
1985god
Member
Спіть спокійно, доповім вам по сервісу елекса потім. Часу нема тим займатися , дуже невчасно оце займатися відправкам / отриманням, вперше в житті купив щось нове і воно одразу не робоче. От купуй після цього українське.