Baldurs Gate 3 - рецензия

Разговоры обо всем
Автор
Member

я х з, но мне хватило названия игры, что б пройти мимо неё
nutman
Member

SERGBILL: 23.08.2026 01:05 я х з, но мне хватило названия игры, что б пройти мимо неё
И правильно сделал, то утилизатор времени, бессмысленный и абсолютно неинтересный
GreenMile
Member

corruptedflesh: 19.08.2026 23:35 А от так. Реальний приклад з-за столу: твій хід, робиш постріл з лука, викинув 1, дм каже що тетива порвалась, поки інші ходять читаєш шо було в інвентарі, запасного лука чи тетиви нема, як і іншої зброї, біжиш в мілі і помираєш. Весь стіл угорає.
О, прям нагадили мої епік фейли в застільних рольовках по гурпсі, змахнув скупу сльозу.
Перша партія. Граю ловкачем, рапіра + майн-гош, є перк all-out defence (можна блочити безкінечну кількість атак, чи дохріна атак вже не пам'ятаю), перше же застосування: вриваюсь в кімнату з купою слабеньких 1-хітовх мобів і тупо фейл-ролл, дм каже: ти невдало блоканув, випустив майн-гош з руки і пошкодив зап'ястя, більше не можеш блочити... мене ледь не загризли, в останній момент наш партіець-варвар рольнув на силу, відірвав двері и витяг мене звідти прикриваючи ними як щитом.

Нова інша партія, після попредньої думаю: нахрін ловкачів, м'язи рулять, граю тупим воїном, макс вкачаним на силу, меч і щит. В першій же значній бійні під час атаки фейл-рол, дм каже, що так розмахнувся, що аж промазав і меч вилетів з руки хрін зна куди, до нього короче 3 чи 4 ходи треба бігти. Весь бій короч, я ролив на силу і тупо всіх навколо забив або роздушив щитом, жодного фейла. Короче весь стіл угорав, казали, що наступного разу бери 2 щити в 2 руки бо нормальна зброя - то не твоє :lol:
mycolaevich
Member

corruptedflesh: 19.08.2026 23:35 Автор теми походу не чув про настолки і що викинути нат 1 - це частина фану.

А от так. Реальний приклад з-за столу: твій хід, робиш постріл з лука, викинув 1, дм каже що тетива порвалась, поки інші ходять читаєш шо було в інвентарі, запасного лука чи тетиви нема, як і іншої зброї, біжиш в мілі і помираєш. Весь стіл угорає.
Тут я певною мірою погоджуюсь з автором теми. В настолках використовують кубики бо це напевно найкращий спосіб реалізувати рандом irl, плюс в настолці є ДМ який може цікаво обіграти нат 1 або нат 20 і є братюні за столом щоб поугорати. Але навіщо цю систему 1в1 переносити в комп'ютерну гру? Я гарантую що у 99.9% випадків які щось вирішують після критичної невдачі тиснеться F8, то може варто повністю прибрати критичну невдачу та успіх?
GreenMile
Member

mycolaevich: 23.08.2026 19:18 Тут я певною мірою погоджуюсь з автором теми. В настолках використовують кубики бо це напевно найкращий спосіб реалізувати рандом irl, плюс в настолці є ДМ який може цікаво обіграти нат 1 або нат 20 і є братюні за столом щоб поугорати.
Вам просто не розказали, як воно "цікаво", коли ви померли на початку партії і далі всі грають без вас, а ви просто сидите і курите бамбук. Кілька тижнів. Якщо ти вмер - ти вмер, все, фініш.
mycolaevich: 23.08.2026 19:18 Але навіщо цю систему 1в1 переносити в комп'ютерну гру? Я гарантую що у 99.9% випадків які щось вирішують після критичної невдачі тиснеться F8, то може варто повністю прибрати критичну невдачу та успіх?
Тому що це весело. Навіщо тоді взагалі грати? Можна включити годмод, автовиграш у боях і успішне автозакінчення квестів тоді. В чому тоді суть гри - просто почитати історію чи залутати супер-пупер артефакти, які все одно не потрібні, бо годмод?

Стосовно БГ3, то у хонор моді Ф8 нема, наприклад, власне як і в рольовках ІРЛ.
corruptedflesh
Member

mycolaevich: 23.08.2026 19:18Я гарантую що у 99.9% випадків які щось вирішують після критичної невдачі тиснеться F8, то може варто повністю прибрати критичну невдачу та успіх?
сейв скам - вічна проблема в будь-якій грі загалом. в бг3 можна грати на хонор моді щоб не сейв скамити.
GreenMile: 23.08.2026 19:50Вам просто не розказали, як воно "цікаво", коли ви померли на початку партії і далі всі грають без вас, а ви просто сидите і курите бамбук. Кілька тижнів. Якщо ти вмер - ти вмер, все, фініш.
не завжди, залежить від дма і як довго граєте, якщо тільки почали, то дм може дозволити нового створити і ввести в гру, тільки треба вигадати норм історію чого він раптом з'явився

загалом нічого нового, днд-подібні ігри були нішевими і переважній більшості народу це було занадто складно, за виключенням чогось типу котор1-2, хоча там той самий кубик крутиться. бг3 привернув занадто багато уваги до себе, що зайшла велика кількість хом'ячків, які очікували від днд-гри якесь діабло чи ассассін крід.

Відправлено через 1 хвилину 33 секунди:
дуже дякую, ця всрата тема надихнула знов пройти
GreenMile
Member

corruptedflesh: 23.08.2026 20:35 не завжди, залежить від дма і як довго граєте, якщо тільки почали, то дм може дозволити нового створити і ввести в гру, тільки треба вигадати норм історію чого він раптом з'явився
Може, але не завжди, залежить від сеттінга і бажання ДМ :D У мене були обидва варіанти, там де і чекав мертвий (грали 1,5 місяця), бо сам дурак, і там де вводили нового перса, бо реально просто зірки не так стали для персонажа.
mycolaevich
Member

GreenMile: 23.08.2026 19:50 Тому що це весело. Навіщо тоді взагалі грати?
Мені щось не дуже весело коли гра замість мене вирішила що я програв, незалежно від моїх дій. Так само при крит. успіху нема відчуття досягнення тому що цей успіх - рішення гри а не результат моїх дій.
destructX
Member

mycolaevich: 23.08.2026 21:34
Мені щось не дуже весело коли гра замість мене вирішила що я програв, незалежно від моїх дій. Так само при крит. успіху нема відчуття досягнення тому що цей успіх - рішення гри а не результат моїх дій.
грати в dnd жанр та бути не задоволеним правилами цього жанру :laugh:
mertvei
Member

nutman
Якщо ця гра тобі не,зайшла не треба,так категорично,а те що вона довга,як на мене не е недоліком,ця гра цілий світ,подібного за останній час,з сучасних,ігор не виходило.
GreenMile
Member

mycolaevich: 23.08.2026 21:34
Чому саме програв, чи виграв? В іграх зазвичай не буває "доленосних" рішень, які залежать від кидка кубика. Наприклад, ви не зможете підкорити Нетеритьский мозок, навіть викинувши критичний успіх. Критична невдача зазвичай нічим не відрізняється від звичайної невдачі, вона просто не враховує ваші бонуси, але таких низьких перевірок в грі майже немає, або вони ні на що не впливають по суті.
waryag
Member

GreenMile: 23.08.2026 18:55Нова інша партія, після попредньої думаю: нахрін ловкачів, м'язи рулять, граю тупим воїном, макс вкачаним на силу, меч і щит. В першій же значній бійні під час атаки фейл-рол, дм каже, що так розмахнувся, що аж промазав і меч вилетів з руки хрін зна куди, до нього короче 3 чи 4 ходи треба бігти. Весь бій короч, я ролив на силу і тупо всіх навколо забив або роздушив щитом, жодного фейла.
М'язи рулять!
Ответить