Клуб поціновувачів старого заліза

Куратор темы: mklm
Общие вопросы по настройке и разгону. А также прочие околокомпьютерные вопросы
Ответить
Автор
Member

Prescot478
я останній комп на 775 мАТХ збирав у такому(майже, інше розташування кнопок було), чисто через його компактність та ціну :shuffle:

https://hard.rozetka.com.ua/ua/gamdias- ... 523327899/
spoglyadach
Member

KingpinUA
Якщо об'єктивно то це навіть чудово що є такий захист, бо скільки разів я випаював вспучені банки які прилад заміряв як резистор, як пачка таких банок працює в зоні VRM можна в принципі приблизно зрозуміти. Але з іншого боку якщо візуально кондьор виглядає норм і питань нема, то звісно біда, бо я одну материнку отак колись підіймав з колін, просто почав випаювати мілкі кондюки і виявилось що баночки на 1000мкф по живленню чипсета та AGP при повністю ідеальному зовнішньому вигляді вже насправді давно всі передохли, параметри там попливли хто куди. Потім всі такі банки з плати зняв, а вони прям кожна показували якусь діч, і плата одразу завелась та полетіла, але ж скільки це зайняло часу :eek:
Prescot478
Member

S0N1C: 20.08.2026 22:11 Prescot478
я останній комп на 775 мАТХ збирав у такому(майже, інше розташування кнопок було), чисто через його компактність та ціну :shuffle:

Класний, та треба АТХ формфактор, та всеж додав собі в обрані , дякую!!!
Prescot478
Member

S0N1C: 20.08.2026 22:11 Prescot478

Доречі, а як ви обходетесь без оптичного приводу ???
S0N1C
Member

XP поставив з флешки, ігри потім з образів через daemon tools lite
offece-trader
Member

Возник вопрос. Что было из видео на 8бит иса ? ВГА уже были такие ? были ли какие то 16 битные карточки которые перемычками обрезались до 8 что бы вставить в 8ми битный слот ? А то хочу попробовать завести ХТ материнку и теряюсь как получить картинку и в какой монитор ?
Vitus
Junior

offece-trader
Все було. Але вам краще шукати vga/svga бо їх можна під'єднати до сучасного монітору. cga/ega/hercules мають інший відео роз'єм і свої монітори (не завжди сумісні між собою).
acidburn
Member

offece-trader: 23.08.2026 02:00 Возник вопрос. Что было из видео на 8бит иса ? ВГА уже были такие ? были ли какие то 16 битные карточки которые перемычками обрезались до 8 что бы вставить в 8ми битный слот ? А то хочу попробовать завести ХТ материнку и теряюсь как получить картинку и в какой монитор ?
Звісно все було, хоча VGA на XT не автентично. І 8біт VGA карти є, але це раритет і дорого. З попсових - на Trident 9000 серії є дуже простий ALE mod і воно без проблема працює в 8біт слоті. Або, наприклад, є дешеві Realtek з пізніх типу 3105, вони одразу без проблем заводяться на ХТ
spoglyadach
Member

S0N1C: 22.08.2026 23:28 XP поставив з флешки, ігри потім з образів через daemon tools lite
USB DVD ;)
offece-trader
Member

acidburn: 23.08.2026 12:33Або, наприклад, є дешеві Realtek з пізніх типу 3105, вони одразу без проблем заводяться на ХТ
А вот с этого момент поподробней, 3105 любой подходит или какой то строго определенный, потому как быстрый поиск показал что их с таким индексом полно вариантов с разными буквами после цифр.
acidburn
Member

offece-trader: 23.08.2026 18:34
acidburn: 23.08.2026 12:33Або, наприклад, є дешеві Realtek з пізніх типу 3105, вони одразу без проблем заводяться на ХТ
А вот с этого момент поподробней, 3105 любой подходит или какой то строго определенный, потому как быстрый поиск показал что их с таким индексом полно вариантов с разными буквами после цифр.
У мене всі заводилися (3 шт), але пишуть різне, кажуть є варіанти в залежності і від плати і від відяхи, корочє треба пробувати
Бумик
Member

offece-trader
Є 8-бітна картка робоча, вона начебто на 14 пінів,але в мене ще десь кабель ВЖА,де я цей зайвий пін відломив.То воно робить на материнці.Чи буде робити на ХТ,мабуть треба спробувати.Зара трохи зайнятий,згодом знайду картку та шнур ВЖА,якщо такий варіант влаштує.То дам на спробу цю картку.
Prescot478
Member

spoglyadach: 23.08.2026 14:02
S0N1C: 22.08.2026 23:28 XP поставив з флешки, ігри потім з образів через daemon tools lite
USB DVD ;)
є таке, від ЕЛДЖІ , доречі цей привід краще читає диски за стаціонарний, правда їх незаписує :)
S0N1C
Member

Ну в мене немає записаних ігор на дисках, тому юзати юсб dvd і не треба :shuffle: та і плата від intel хоч і одна з перших під коре, але норм впізнала флешку і поставила ХР вінду :super:
Prescot478
Member

Стосовно дисків, в ігри я не іграю, маю лиш декілька дисків Калофдюті і Нідфорспід, але маю багато відео в образах на дисках в форматі videoTS, перетискати їх знову у файл на флешку немає сенсу, бо диск мені більш надійнішим видається, +дивитись ці відео на нативному моніку 5:4 одне задоволеня а нена тих витянутих телеках :mad:
одним словом: дівіді привід маст хев :super:
Ответить