Минулого кварталу AMD відвантажила понад 30% усіх x86-процесорів для ПК та ноутбуків

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Member

Georgin: 22.08.2026 09:25 інших варіантів там не було
было было - даже если фирменная мать не тянет смену питания совсем никак
ставишь вин10 в профиле питания ставишь максимальное не 100%, а 99% и чудо замеcто 3ГГц будет 1,6ГГц
Панель управления\Оборудование и звук\Электропитание\Изменение параметров схемы\Изменение дополнительных параметров питания\электропитание\управление питание процессора\максимальное состояние процессора\ и 100% меняешь на 99%.
STARL1GHT
Member

powerpizza: 21.08.2026 20:01 у кого ни амд то вечные бсоды и проблемы с контроллером памяти у знакомых ,я как юзер интела просто посижу с попкорном и понаблюдаю :lol:
Профільна мамка бачила 7500F, 7700, 7800X3D, 7900X, 7950X та 9500F, 9700X.
3-й рік як з Intel перейшов на АМ5 і все нормально.
Georgin
Member

AssayMAS: 22.08.2026 13:09
Georgin: 22.08.2026 09:25 інших варіантів там не було
было было - даже если фирменная мать не тянет смену питания совсем никак
ставишь вин10 в профиле питания ставишь максимальное не 100%, а 99% и чудо замеcто 3ГГц будет 1,6ГГц
Панель управления\Оборудование и звук\Электропитание\Изменение параметров схемы\Изменение дополнительных параметров питания\электропитание\управление питание процессора\максимальное состояние процессора\ и 100% меняешь на 99%.
Ви точно розумієте про який процесор ми говоримо? :) Яка щє Win_10?
Його реліз був у 2006-му році, у мене (як і, мабуть, у більшості користувачів) він з'явився у 2007-му. Тоді тільки Win_XP була і щойно релізнулась Vista :)

P.S. І щодо самої Вашої ідеї знизити частоту заради нижчіх температур - на фіга знижувати частоту процесору, який і на поточній частоті програвав конкуренту?
Ви ж розумієте, що це були часи, коли частоту все щє нарощували на максимум? Тоді далеко не всі додатки працювали у два потоки і своїми руками "каструвати" продуктивність свого CPU юзери не збирались.
Ідея була в іншому - розігнати на максимум, при якому буде стабільно працювати на "постоянку" без тротлінгу.
Nikolay Yeryomenko
Member

https://itc.ua/ua/novini/28-yadernyj-in ... me-296-vt/
Intel хіба що плани по розігріву планети виконує.
Аціо
Member

... І ці люди забороняли мені колупатись у носі ...

А якщо без жартів, та по справі - рахую все гармонійно, всупереч можливо поглядів з дописів.
От дивіться закономірність - бидло, покидьок, моральна потвора, фанат неадекват, росіянин.
Ну ви здогадуєтесь за що я, тільки не вистачає того самого вислову Ігор Валерійовича.
спойлер
Від Адміністрації прошу розуміння, адже інакше тут і не висловитись, нацист, шовініст, патерналіст та ультра фанат бидло - іншого і не заслуговує висловлювання.
AssayMAS
Member

Georgin: 22.08.2026 17:05на фіга знижувати частоту процесору, який і на поточній частоті програвав конкуренту?
как маленький - что бы древняя мать не сгорела! А то я ВРМ под сотню на 775 у фирменной платы Интел увидел и понял что ПК это от 1155 и ам3+. А всё что ДО то для недалёких энтузиастов или на халяву.
Просто у 1155 встройка впервые осилила Ютуб в браузере, как и на ам3...
Georgin
Member

AssayMAS
Ви розглядаєте ситуацію з позиції сьогодення, а я - як власник цього процессора саме у роки його релізу :)

Я downclock'ом цього процесора не займався, бо це не мало сенсу. Тому зараз довелося погуглити :)
Не у всіх Pentium D930 можна було знизити базову частоту нижче 3GHz через "processor power management" просто тому, що для такого фокусу процесор має на рівні "заліза"
підтримувати відповідну технологію. Технологія ця називається "Enhanced Intel SpeedStep" і ранні ревізії D930 її не підтримували. Відповідно, OС не могла перемикати частоту нижче базової якщо не було EIST.
А у тих, що підтримували - максимальне зниження лише до 2.4GHz. Можна було щє множником знизити до 2.0GHz і на цьому все. Проте цим майже ніхто не займався, бо як я вже і казав, навіть на базовій частоті
ці процесори програвали конкурентам від AMD, тому їх треба було "розганяти", а не "тормозити".

Щодо аргументу "что бы древняя мать не сгорела" - яка щє "древняя мать"? Знову повторюю, я розглядаю ситуацію як власник цьоого процесора саме у роки його актуальності.
Тоді теж були хороші плати (середній та верхній ціновий сегмент) і вони тримали навантаження нормально і нічого не горіло, а для дешманських плат такі процесори ніхто брав - там стояли Celeron,
які теж намагались гнати наскільки це можливо. Кажу ж Вам, тоді майже ніхто не знижував частоти - у пошані був оверклок а не даунклок :)

Аргумент типу "А то я ВРМ под сотню на 775 у фирменной платы Интел увидел и понял что ПК это от 1155 и ам3+." - це дуже сумнівний аргумент. Яка саме модель плати? Який процесор?
На будь якому сокеті навіть зараз можна знайти плати, які при експлуатації з певними CPU будуть швидко перегріватись і CPU буде тротлити. Навіть спалити плату можна, якщо накрутити кривими руками.
Коли говорять про перегрів і небезпеку експлуатації - говорять про конкретні моделі, а не втупу узагальнюють весь сокет.

Я от чесно не пам"ятаю, яка в мене тоді була плата під C2D E6300, але вона була якісна і "розганяв" свій CPU досить сильно. Ніяких перегрівів і ніякого тротлінгу не було.
Якщо є мізки та руки з плеч ростуть - на будь якому сокеті можна зібрати відносно недорогий та продуктивний ПК, який буде працювати стабільно і довго.
Але це, звісно, не відміняє факту того, що деякі архітектури були невдалі від "народження" і CPU на цих архітектурах були "гарячі" по дефолту і слабкі у плані продуктивності відносно конкурентів.
AssayMAS
Member

Georgin: 23.08.2026 09:48Коли говорять про перегрів і небезпеку експлуатації - говорять про конкретні моделі, а не втупу узагальнюють весь сокет.
я утверждаю что если зона ВРМ у Л Ю Б О Й матери под 100+ градусов - то это плохо, вот те 2-3 года дали гарантии на мать - вот столько и проживёт если будет в 100+градусов долбится.
Просто в описании платы 775 от мини ПК даже у Интела написано 95Ватт процессор, а в реальности с таким процом через 10-20 минут уже никак пользоваться ибо перегрев.
Georgin: 23.08.2026 09:48навіть на базовій частоті
ці процесори програвали конкурентам від AMD
смысл в пнях был это новый набор инструкций - а у АМД кажись позже появился - я ту истерию не застал лично ибо с сокета А на 1155 сразу пересел
Georgin: 23.08.2026 09:48Яка саме модель плати? Який процесор?
Любой мать и любой процессор не должен греться до 100 градусов ибо его участь будет печальна.
Georgin: 23.08.2026 09:48Навіть спалити плату можна, якщо накрутити кривими руками.
авто стояло всё и под 100градусов через 20 минут... кривые руки не причём.
Georgin: 23.08.2026 09:48і слабкі у плані продуктивності відносно конкурентів.
цена за комплект всегда решала - вот на 775 был ассортимент, а у АМД как я помню было значительно меньше ассортимента и 754 939 сокет процессора что имело короткий период продолжительность поддержки.
Fulkrum
Member

erkins007: 21.08.2026 21:22Для проф софта который прям сильно требует цпу мощи есть тредриперы и епики.
Дорого тредрипери та епіки. У мене було 32 гб халявної серверної пам'яті і коли я спєкнув комп на тредріпері то цінник вийшов десь х2 від нової збірки на ароу рефреш з ддр5. І не завжди потрібні 64+ ядер. Є певна золота середина.
erkins007: 21.08.2026 16:43На ноутах из-за встройки и цены
Та здається вбудоване відео у пантер лейків не гірше за амдшне. Ціна не дуже адекватна це 100%.

Отправлено спустя 3 минуты 9 секунд:
Nekros: 21.08.2026 21:55інтел це повна шляпка яка немає ніяких переваг
Ну ціна перевага зараз. Ті ж 250к+ і 270к+ дешевші рази в півтора за аналогічні амд якщо суто під робочі задачі. Під ддр4 14700к плюс мінус як 5800Х3Д по ціні але швидший до двох разів теж за рахунок більшої кількості ядер.

Отправлено спустя 5 минут 51 секунду:
Soto: 22.08.2026 02:05Стоит в арткаме врубить симуляцию сточасового проекта и где-то на втором часу симуляции привет стопор или перезапуск
Ну ти ж розумієш що твоя вибірка абсолютно нерепрезентативна, у когось на інтелі буде вилітати якийсь проект у екзотичних умовах ти ж не доведеш що це не інтел нестабільний а амд топ. Працює воно у тебе, підходить під твої задачі - насолоджуйся. По факту обидві контори роблять стабільні якісні проци, більше боків вилазить через криві біоси, глючні мамки чи память.
erkins007
Member

Fulkrum: 23.08.2026 14:54Та здається вбудоване відео у пантер лейків не гірше за амдшне. Ціна не дуже адекватна це 100%.
Если сравнивать хотябы примерно ту же цену, то хуже.
Я слабо интересовался ноутами с 17 года и до этого апреля. И был удивлен когда за 500$ я получил 8/16 проц, встройки уровня 1660, которая все до 14 года тянет на ультрах и 16 Гб оперативки.
У интела цены сильно выше, а встройка в несколько раз хуже.
Аціо
Member

erkins007
Та чого казати з 680 та 780 ноути буквально партіями брав Леново ПРОшки з 24-32гб ОЗП за 500-600 євро, реально гарні робочі машинки, ще непогані ДрімМашин є подібної конфігурації, і гріє воно залізо до 70-80 а не як у Інтел 101+, і коштує помірно, і виправили компаунд.
Інтел немає зараз що запропонувати, вони виключно існують за рахунок фанатиків та 0.01% ПЗ для єдинорогів - яке не любить Адреналін.
Ответить