Общая тема по OLX

Разговоры обо всем
Ответить
Автор
Moderator

В данной теме всё о мошенничестве и мошенниках на OLX

Местные "герои": Внимание! Ненадежные люди!

Для того, чтобы ознакомиться или оставить отзыв о сделках на Барахолке нашего форума, просьба обратить внимание на следующую тему:
Путеводитель по разделу отзывов. Где оставить отзыв, как искать, FAQ

Правила конференции распространяются в полной мере на данную тему (п.2.3, п.2.4, п.3.6, п.3.9, п.3.10)

Сообщения без конкретики - удаляются

OlxSupport:Здравствуйте.

Оставьте, пожалуйста, контакты мошенников по этой ссылке - _http://blog.olx.ua/4019/ne-dadim-moshennikam-shansa/ чтобы проинформировать и обезопасить других пользователей. Также обязательно напишите нам о подозрении на мошенника через Службу поддержки _http://olx.ua/uk/contact/. Если Вы стали жертвой мошенника, то советуем поступить так:
Свяжитесь с администрацией сайта с помощью раздела «Обратная связь». Предоставляйте, пожалуйста, полное подтверждение мошеннических действий пользователя (а именно - сканкопию или фото чека, накладной, счета с координатами, телефоном и другими данными мошенника), подробности вашей сделки, переписку с продавцом.

Мы также рекомендуем вам обратиться в местное отделение милиции с заявлением о факте мошенничества. После вашего обращения на основании официального запроса мы сможем предоставить представителям правоохранительных органов данные для дальнейшего расследования.

Обязательно прочитайте нашу статью, которая может Вам помочь вернуть деньги. _http://blog.olx.ua/9185/o-moshennichestve-kak-vernut-ukradennyie-dengi-s-bankovskoy-kartyi/

Официальная поддержка Olx
viewtopic.php?p=1558297#p1558297

Центр поддержки клиентов: 0800204444

Полезная статья: Как уберечься от мошенников в интернете

Сайт Управління боротьби з кіберзлочинністю МВС України: порядок действий

Альтернатива ОЛХ: всё о других торговых площадках
fludimir
Member

shnok: 21.08.2026 18:40От такі люди мене і дратували найбільше
Ну то не продавайте. Я точно так же відповідаю на питання щодо речей які я сам продаю, і воно мене чомусь жодного разу не дратує
shnok: 21.08.2026 18:40для такого є накладний платіж нової пошти, уявляєте
Уявляю. Але все одно буду дзвонити та дратувати розмовляти з продавцем який звісно ж захоче передоплату за доставку наложкою, а мені воно не дуже треба викинути кілька тисяч щоб на відділенні побачити суттеві недоліки. Або взагалі всю суму, якщо будет якийсь дефект що не можна перевірити у відділенні
shnok
Member

fludimir: 21.08.2026 19:04
Ну то не продавайте. Я точно так же відповідаю на питання щодо речей які я сам продаю, і воно мене чомусь жодного разу не дратує
Уявляю. Але все одно буду дзвонити та дратувати розмовляти з продавцем який звісно ж захоче передоплату за доставку наложкою, а мені воно не дуже треба викинути кілька тисяч щоб на відділенні побачити суттеві недоліки. Або взагалі всю суму, якщо будет якийсь дефект що не можна перевірити у відділенні
Передоплата за доставку і кілька тисяч? :gigi:
fludimir
Member

shnok: 21.08.2026 19:16Передоплата за доставку і кілька тисяч?
Не ну если вы возьмёте 200грн предоплаты за доставку 50кг с оплатой наложкой то.. побольше бы таких продавцов! :super:
tablestikus
Member

fludimir: 21.08.2026 19:04
через таких покупців я телефон і не показую на олх, бо вони тіки мозок виносять
fludimir
Member

Які в нас продавці цікаві тепер, продавати хочуть, а розповісти про товар - ні
shnok
Member

fludimir: 21.08.2026 19:20
shnok: 21.08.2026 19:16Передоплата за доставку і кілька тисяч?
Не ну если вы возьмёте 200грн предоплаты за доставку 50кг с оплатой наложкой то.. побольше бы таких продавцов! :super:
Як часто ви купуєте товар вагою у 50кг? Ви серйозно тут нам йдете в крайнощі і думаєте що це ніхто не розуміє?
Skoda
Junior

fludimir
Обычно про товар я пишу все в описании. Кто много вопросов задаёт, особенно на товары б.у. по цене 100-300 грн и получает развернутые ответы- пропадают. Смысла тратить на развернутые ответы хоть в переписке - хоть по телефону нет.

По сложным и дорогим техническим товарам - тут уж покупатель должен смотреть на рейтинг продавца, внешним состоянием и общение по телефону не даёт 100% гарантии в нормальности вещи. Да и покупать б.у. - всегда риск. А у нас люди хотят купить новое по цене б.у. да ещё и чтоб частник дал гарантию :laugh:
Или сказал полную правду и все нюансы про товар, в то время когда магазины тупо врут (а частник берет описание с магазина/производителя, к примеру).
fludimir
Member

shnok
Несколько раз в год случается купить что-то что по весу или по стоимости превышает олх доставку. И примерно столько же, а может и больше раз - не купить, именно разговора с продавцом.
Пример буквально недавний - хотел купить зарядную станцию, цена хорошая, внешне все ок, по описанию ок, можно покупать. Но созвонился, расспросил, попросил зайти в приложение сделать пару скриншотов - и тут оказалось что станция вроде как включается, но с телефоном почему-то не коннектится, хотя раньше все было ок. Проверил бы я это на почте - нет, осмотрел бы внешне, увидел бы что станция включается и забрал бы посылку - а дома бы уже обнаружил что полноценно станцией не могу пользоваться.

Вообще если вы занимаетесь бизнесом на олх, у вас десяток отправок в день и сотня звонков сообщений то нежелание отвечать на звонки я понять могу(хотя определенный процент покупателей точно пойдет к другому продавцу), а если иногда продаете условно дорогие б/у вещи - то нет.
Skoda: 21.08.2026 21:42покупатель должен смотреть на рейтинг продавца, внешним состоянием и общение по телефону не даёт 100% гарантии в нормальности вещи.
Естественно я как покупатель смотрю на рейтинг продавца, и если там не 5 звёзд то буду читать отзывы. Ни рейтинг ни разговор не дадут полной уверенности, но сильно увеличат шанс успеха.
Skoda: 21.08.2026 21:42Кто много вопросов задаёт, особенно на товары б.у. по цене 100-300 грн и получает развернутые ответы- пропадают
Тут согласен, за дешевые вещи покупатели выносят мозг гораздо чаще чем за дорогие, но тут уж ты либо просто не продаешь дешёвую фигню с минимальным заработком, либо надо смириться что гемора от этого будет много.
nummus777
Junior

Я не ганяю фурмарк на відеокартах, яким більше 10 років, бо маю сумний досвід коли фурмарком просто вбивав відеокарту і це досвід не поодинокий. Якщо і тестити відеокарту фурмарком, то хвилини 2-3 не більше. В мене навіть були відеокарти, які відвалювалися в 3д марку, ось наприклад одна з них: https://skylots.org/6588961692/Videokar ... +Artefakti

На OLX якщо продаю справну відеокарту, то відразу всі хочуть йти ло мене додому її перевіряти і навіть якщо це відеокарта за 50 грн., і людям начхати на відмінний рейтинг і гарантію(манібек).

Телефон на OLX не вказую з 2022 року. Як правило і в реалі і по телефону я двох слів зв"язати не можу, бо я є інтровертом. Тому навіть самовивіз без перевірок для мене проблематичний. Від самовивозу я вже відмовився(виключення хіба що становлять громіздкі речі або ті речі які я відправити з якихось причин не можу).

Васильович
Останній покупець це звісто жесть. Видно в нього грошей просто немає і він вирішив поморочити Вам голову. В такому випадку треба вимагати, щоб зробив фото грошей на фоні переписки, щоб розуміти чи його наміри серйозні.
Shpoker
Member

nummus777: 21.08.2026 23:35В такому випадку треба вимагати, щоб зробив фото грошей на фоні переписки
гениально! блин, спасибо, теперь буду таким способом отшивать особо одаренных)
vovse
Junior

fludimir: 21.08.2026 17:34 vovse
Реальний стан це не тільки зовнішній вигляд, а перш за все функціональність товару. От купляете ви телефон чи ноут вживаний, що ви на пошті за 5 хвилин перевірите - зовнішній стан та те що він вмикаеться. А коли поговорите з продавцем то можна дізнатися як він цим девайсом користувався, чи були якісь проблеми, чому саме продає. Звісно сказати можна все що завгодно, але в реальності продавани які легко збрешуть в розмові зустрічаються не так вже й часто. А от відсутність телефона в оголошення та небажання дати контакт для зв'язку - одразу підозра. Я так навіть москаля зустрічав на олх який намагався на гроші розвести (товар був не в габаритах олх доставки), відмовлявся дати телефон для зв'язку і передоплату хотів через якесь money24
В Україні майже ніхто не бреше, особливо коли продають авто, там це дуже чітко відслідковується :D

Не дивно чому) Я подібні питання чув на нових товарах за пару сотень)) Так от хто задає багато питань той нічого в 90% випадків не купує.
воно робоче, ви його перевіряли, воно нове (навіть не читає що купує :facepalm: ), прічіна продажи, гарантія есть = далі після всіх відповідей злив або неадеватний торг. :rotate:
nummus777
Junior

vovse: 21.08.2026 23:42 В Україні майже ніхто не бреше, особливо коли продають авто, там це дуже чітко відслідковується :D
Якщо написати про всі недоліки і не вказати переваги, то ви машину ніколи не продасте.
Hash
Junior

Дуже багато людей взагалі опис не хочуть читати, навіть якщо там зручно і читабельно написано. В кожному оголошені один і той самий текст: самовивіз, наложки немає. Але все одно задають ці питання по телефону "як це немає наложки, чого?"
Трішки кул сторі під спойлером
спойлер
З смішного за останні декілька років, тиждень тому дзвонив "покупець" на моє оголошення з набір корпусних вентиляторів, ціна 1400 грн. Я це вказав в назві і в описі. Всі фото зроблені мною без корпусу просто на столі лежать, і одне фото для прикладу взяв з якогось китайського форуму з цими вентилторами всередині корпусу, а там корпус акваріум з відяхою саппфір 7800хт нітро, якась mpg msi мамка і водянка трьохсекційна і т.д. Так ось дзвінок:
- Ало, Ви продаєте ще системник?
- Ало, ні, системник точно немає такого
- Ну ось у Вас фото системника і ціна 1400
- (пауза 5 секунд) так це ж вентилятори, Ви назву і опис дивилися?
- ААА, ну.... тобто за 1400 одні вентилятори? Ну я подумаю
- А Ви дійсно думали що хтось буде такий системник продавати за 1400?
- Ну а вдруг...
evenmore
Member

shnok: 21.08.2026 18:40 От такі люди мене і дратували найбільше. Безкінечно якась кількість запитань, як користувалися? Серйозно? - руками. Так так, скажуть вам правду, якщо захочуть обманути, тут на форумі індивідууми попадались які розводили на гроші, а тут олх. Я вам більше скажу, що більше здібні шахраї, як раз і дуже добре саме розмовляють і входять в довіру.
Що ви там зустрічали москаля, це класична схема розводу, для такого є накладний платіж нової пошти, уявляєте? І там немає ніяких обмежень по габаритах, притому що ви включаєте мізки і дивитись на рейтинг продавця.
Может это вопрос восприятия, но мне редко попадаются раздражающие покупатели, так же не вижу проблемы изложить всю известную мне историю товара.
Но и сам пытаюсь получить как можно более полную информацию в диалоге. И это не "а вот протестируйте так, и вот так, и ещё вот такое фото". Да, могут соврать/умолчать, но чем выше опыт/экспертность, тем больше полезного извлекаешь даже из неполных данных.
LiquidStorm
Member

Зазвичай досить кількох речень в переписці, щоб зрозуміти, чи варто продовжувати.

Кейс цього тижня: в об'яві 6 фото, в принципі все добре видно, в описі продавець пише "як нове", хоча по фотках я б так не сказав. Питаю, чи є в наявності, чи робоче - так, є, робоче. Питаю сьодня відправити можете - так. Ціна питання 1000грн, оплачую олх доставку, пишу продавцю, що оплатив. Через годину додаток НП пушить, що отримали посилку від продавця, їде з Харкова. Через 2 дні доїхало до мене, запаковане не супер, але на вигляд усе ціле. Встановив - працює, нарікань нема.

І отаких простих в переписці та оперативних у відправці - буває не часто, ну і сума не така, щоб страшно було помилитися.
daesz
Member

LiquidStorm: 22.08.2026 03:32 Зазвичай досить кількох речень в переписці, щоб зрозуміти, чи варто продовжувати.

Кейс цього тижня: в об'яві 6 фото, в принципі все добре видно, в описі продавець пише "як нове", хоча по фотках я б так не сказав. Питаю, чи є в наявності, чи робоче - так, є, робоче. Питаю сьодня відправити можете - так. Ціна питання 1000грн, оплачую олх доставку, пишу продавцю, що оплатив. Через годину додаток НП пушить, що отримали посилку від продавця, їде з Харкова. Через 2 дні доїхало до мене, запаковане не супер, але на вигляд усе ціле. Встановив - працює, нарікань нема.

І отаких простих в переписці та оперативних у відправці - буває не часто, ну і сума не така, щоб страшно було помилитися.
В мене такий випадок був із 7800хт, тут на форумі валялась пів року (писали якісь дурнуваті пропозиції за пів вартості в ПМ), на лосі написав мужик чи можу відправити в той же день, кажу йому - "ніякі додаткові етсти не треба?", а він відповідає - "та навіщо, в об'яві є знімок фурмарка/суперпозішна/хвінфо, мені достатньо". При тому всьому, не забирав посилку 2 чи навіть 3 дні із пошти після того :gigi:
Я на лосі якщо й продаю то суто щось із свого ж вжитку, що не забрали по місцю чи тут на форумі (то ж не часто), але поки ніяких от таких випадків, щоб любили мозок не було :shuffle:
Ответить