Новости
Последние статьи и обзоры
Минулого кварталу AMD відвантажила понад 30% усіх x86-процесорів для ПК та ноутбуків
-
erkins007
Member
Предлагаю обсудить Минулого кварталу AMD відвантажила понад 30% усіх x86-процесорів для ПК та ноутбуків
И будет продолжать отжимать, если Интел не опомнится.
На ПК из-за x3d, который тянет на себе локомотивом прочие процы.
На ноутах из-за встройки и цены.
Я в апреле ноут брал - версия с r7 и 680м стоила на 7к дешевле чем версия с ultra5 и встройкой куда слабее.
А щас не 2020 год - энергоэффективность одинаковая.
И будет продолжать отжимать, если Интел не опомнится.
На ПК из-за x3d, который тянет на себе локомотивом прочие процы.
На ноутах из-за встройки и цены.
Я в апреле ноут брал - версия с r7 и 680м стоила на 7к дешевле чем версия с ultra5 и встройкой куда слабее.
А щас не 2020 год - энергоэффективность одинаковая.
-
alex_sul
Advanced Member
Ну і славно! Конкуренція - це чудово!
Конкуренція змусила інтел перейти на TCMC і з'явилися Arrow Lake\Refresh.
Дуже толкові проци з смішним цінником і температурним пакетом не тощо Sandy Bridge, а Core 2 Duo\AMD K10 (Deneb ядро)!
Я таких смішних температур не бачив з часів свого 930D (Pentium D 930 SL94R (B1))
Конкуренція змусила інтел перейти на TCMC і з'явилися Arrow Lake\Refresh.
Дуже толкові проци з смішним цінником і температурним пакетом не тощо Sandy Bridge, а Core 2 Duo\AMD K10 (Deneb ядро)!
Я таких смішних температур не бачив з часів свого 930D (Pentium D 930 SL94R (B1))
-
l-m
Member
Цікаво чи колись буде 50/50.
-
warp37
Member
Ну я больше двадцати лет сидел на Intel, в этом году перешёл на AMD...и:
- Сокет не одноразовый.
- Флагманская игровая производительность.
- Температура на 40 градусов ниже моего бывшего Raptor Lake.
- Энергоэффективность.
Теперь труднее будет вернуться на Intel.
- Сокет не одноразовый.
- Флагманская игровая производительность.
- Температура на 40 градусов ниже моего бывшего Raptor Lake.
- Энергоэффективность.
Теперь труднее будет вернуться на Intel.
-
MaxNew
Member
Думаю да, сині ще не скоро повернуть свою репутацію на ринку. А жаль, 10 років на ам4, хочеться топчик і від синіх наразі.l-m: ↑ 21.08.2026 17:06 Цікаво чи колись буде 50/50.
Не зрозумійте не правильно. Хочеться побачити ультимативну домашню машинку, як зараз 9800x3d.
-
Goddan
Member
Я майже завжди був на амд,, 4200+, х440, 750к, потім купив інтел 4670, і після нього тільки амд. 1600 ,5600g, 5600,7500f. Зараз в мене 2 комп'ютери на 5600g та 7950х. Я за амд бо коли ціни на інтел було дорого , я купляв амд по своїм можливим коштам.
-
Soto
Member
Вписывать себя в статистику потребителей той или иной фирмы из-за ограничений в средствах, это как сказать - "я попу подтираю старой 65м бумагой, а не мягкой (салфеточной) бумагой".Goddan: ↑ 21.08.2026 17:23 Я майже завжди був на амд бо ціни на інтел було дорого
Тут или берёшь под рабочие программы, или под игры. Вот и всё деление, так как для работы и отсутствия проблем в ней не пожалеют средств.
-
Usagi
Member
Так останні роки інтел як раз і проблемний для роботи) за стабільностю - до амдSoto: ↑ 21.08.2026 17:52Вписывать себя в статистику потребителей той или иной фирмы из-за ограничений в средствах, это как сказать - "я попу подтираю старой 65м бумагой, а не мягкой (салфеточной) бумагой".Goddan: ↑ 21.08.2026 17:23 Я майже завжди був на амд бо ціни на інтел було дорого
Тут или берёшь под рабочие программы, или под игры. Вот и всё деление, так как для работы и отсутствия проблем в ней не пожалеют средств.
-
Nekros
Member
Хочеш сказати що інтел це для ігр (core ultra який гірше попередника), чи стабільний для роботи 14700-14900 з бсодами?Soto: ↑ 21.08.2026 17:52 Тут или берёшь под рабочие программы, или под игры. Вот и всё деление, так как для работы и отсутствия проблем в ней не пожалеют средств.
-
Piter Cantrope
Member
20,6% -> 28,9% за рік в mobile. Виходить, що оті всі ноути з чипами з назвами, в яких навіть чорт не розбереться, і ноути на старих чипах з ddr4 і Vega графікою є дуже навіть популярними.
-
Sanьka
Member
Вітаю АМД
Воно й не дивно - чудові проци по всім фронтам, довгоживучі сокети!
Думаю подібна динаміка буде й далі, бо :
1. Новий проц АМД це 12 ядерні ссх + 3д кеш.
Потужно, ефективно.
Як то кажуть рецепт успіху простий - дай те, що хоче покупець.
2. Новий проц Інтел.... Ну наче великий кеш буде (але наскільки воно дасть профіт саме синім - ще не ясно) і це добре. Але якщо знову і7 буде мати всього 8Р ядер, то це фіаско. Саме цінова категорія і5/і7 повинна наростити Р ядра, тоді він стане цікавим, в інакшому випадку сині будуть втрачати позиції і далі.
Ідеальний ігро Інтел це
і5 8Р+4Е;
і7 12Р+4Е;
і7 12Р х3Д+4Е.
Але такого звісно не буде.
Воно й не дивно - чудові проци по всім фронтам, довгоживучі сокети!
Думаю подібна динаміка буде й далі, бо :
1. Новий проц АМД це 12 ядерні ссх + 3д кеш.
Потужно, ефективно.
Як то кажуть рецепт успіху простий - дай те, що хоче покупець.
2. Новий проц Інтел.... Ну наче великий кеш буде (але наскільки воно дасть профіт саме синім - ще не ясно) і це добре. Але якщо знову і7 буде мати всього 8Р ядер, то це фіаско. Саме цінова категорія і5/і7 повинна наростити Р ядра, тоді він стане цікавим, в інакшому випадку сині будуть втрачати позиції і далі.
Ідеальний ігро Інтел це
і5 8Р+4Е;
і7 12Р+4Е;
і7 12Р х3Д+4Е.
Але такого звісно не буде.
-
Soto
Member
Теперь понятно откуда минусы.Nekros: ↑ 21.08.2026 18:11 Хочеш сказати що інтел це для ігр (core ultra який гірше попередника), чи стабільний для роботи 14700-14900 з бсодами?![]()
x3d и прочее у нынешнего амд для игр. А для работы - интел. Вообще не понимаю откуда такой глупый вопрос мог возникнуть. Разве что если ты никогда не работал в проф. программах
Usagi: ↑ 21.08.2026 18:11 Так останні роки інтел як раз і проблемний для роботи) за стабільностю - до амд

-
erkins007
Member
Для работы ГПУSoto: ↑ 21.08.2026 18:40 А для работы - интел. Вообще не понимаю откуда такой глупый вопрос мог возникнуть. Разве что если ты никогда не работал в проф. программах
-
Georgin
Member
alex_sul
І що смішного та цікавого Ви знайшли у Pentium D930? У мене була якраз ця модель - малопродуктивний і гарячий навіть в номіналі шлак. Єдиний позитив у всій лінійці D9xx тільки у тому,
що ця лінійка була меньш гарячим і більш продуктивним шлаком ніж попередники D8xx - ті взагалі грілися як скажені через старий техпроцесс і мертву архітектуру NetBurst.
Але і D9xx все щє програвала AMD з їх Athlon 64 X2 і по температурах і по продуктивності.
Sandy Bridge порівняно з ними - просто крижані.
Як у Вас взагалі вийшло в один ряд поставити лайно та цукерку
І що смішного та цікавого Ви знайшли у Pentium D930? У мене була якраз ця модель - малопродуктивний і гарячий навіть в номіналі шлак. Єдиний позитив у всій лінійці D9xx тільки у тому,
що ця лінійка була меньш гарячим і більш продуктивним шлаком ніж попередники D8xx - ті взагалі грілися як скажені через старий техпроцесс і мертву архітектуру NetBurst.
Але і D9xx все щє програвала AMD з їх Athlon 64 X2 і по температурах і по продуктивності.
Sandy Bridge порівняно з ними - просто крижані.
Як у Вас взагалі вийшло в один ряд поставити лайно та цукерку
-
den888
Member
У інтела є tb5. Дорогі звісно такі ноути, але якщо гуляти «на всі гроші», далі можна знову ж таки «на всі гроші» купити якусь виносну приблуду типу 5080-5090. Амд таких варіантів не дає без колхозінгу-пердолінгу
-
powerpizza
Member
Ох и сторонников лишних 10фпс при 480р налетело
аналогоф нет,амд то любоф
у кого ни амд то вечные бсоды и проблемы с контроллером памяти у знакомых ,я как юзер интела просто посижу с попкорном и понаблюдаю 
-
yariksom
Member
А може краще вже системник замість ноута тягати чим таку приблуду?den888: ↑ 21.08.2026 19:19 У інтела є tb5. Дорогі звісно такі ноути, але якщо гуляти «на всі гроші», далі можна знову ж таки «на всі гроші» купити якусь виносну приблуду типу 5080-5090. Амд таких варіантів не дає без колхозінгу-пердолінгу
-
Earanak
Member
Далеко не весь софт работает на GPU. Мягко говоря.erkins007: ↑ 21.08.2026 18:43Для работы ГПУSoto: ↑ 21.08.2026 18:40 А для работы - интел. Вообще не понимаю откуда такой глупый вопрос мог возникнуть. Разве что если ты никогда не работал в проф. программах
Конкретно тебе, я уже отвечал по этому поводу.
Наверное какие то проблемы с памятью.
-
erkins007
Member
Да, у тебя явно проблемы с памятью если ты не помнишь что щас 2026 года, а не 2006.Earanak: ↑ 21.08.2026 20:46Далеко не весь софт работает на GPU
Для проф софта который прям сильно требует цпу мощи есть тредриперы и епики.
А для домашнего софта с головой любого современного процессора.
-
Earanak
Member
Да в чем твоя проблема... Я на все это уже отвечал. Просто дичь какая то... Тугой, я в том же сообщении написал про тредриперы. И минуты больше на тебя тугодума не потрачу, пошел в игнор 
Последний раз редактировалось Earanak 21.08.2026 21:56, всего редактировалось 5 раз.