Клуб поціновувачів старого заліза

Куратор темы: mklm
Общие вопросы по настройке и разгону. А также прочие околокомпьютерные вопросы
Ответить
Автор
Member

Prescot478
я останній комп на 775 мАТХ збирав у такому(майже, інше розташування кнопок було), чисто через його компактність та ціну :shuffle:

https://hard.rozetka.com.ua/ua/gamdias- ... 523327899/
spoglyadach
Member

KingpinUA
Якщо об'єктивно то це навіть чудово що є такий захист, бо скільки разів я випаював вспучені банки які прилад заміряв як резистор, як пачка таких банок працює в зоні VRM можна в принципі приблизно зрозуміти. Але з іншого боку якщо візуально кондьор виглядає норм і питань нема, то звісно біда, бо я одну материнку отак колись підіймав з колін, просто почав випаювати мілкі кондюки і виявилось що баночки на 1000мкф по живленню чипсета та AGP при повністю ідеальному зовнішньому вигляді вже насправді давно всі передохли, параметри там попливли хто куди. Потім всі такі банки з плати зняв, а вони прям кожна показували якусь діч, і плата одразу завелась та полетіла, але ж скільки це зайняло часу :eek:
Prescot478
Member

S0N1C: 20.08.2026 22:11 Prescot478
я останній комп на 775 мАТХ збирав у такому(майже, інше розташування кнопок було), чисто через його компактність та ціну :shuffle:

Класний, та треба АТХ формфактор, та всеж додав собі в обрані , дякую!!!
Prescot478
Member

S0N1C: 20.08.2026 22:11 Prescot478

Доречі, а як ви обходетесь без оптичного приводу ???
S0N1C
Member

XP поставив з флешки, ігри потім з образів через daemon tools lite
offece-trader
Member

Возник вопрос. Что было из видео на 8бит иса ? ВГА уже были такие ? были ли какие то 16 битные карточки которые перемычками обрезались до 8 что бы вставить в 8ми битный слот ? А то хочу попробовать завести ХТ материнку и теряюсь как получить картинку и в какой монитор ?
Vitus
Junior

offece-trader
Все було. Але вам краще шукати vga/svga бо їх можна під'єднати до сучасного монітору. cga/ega/hercules мають інший відео роз'єм і свої монітори (не завжди сумісні між собою).
acidburn
Member

offece-trader: 23.08.2026 02:00 Возник вопрос. Что было из видео на 8бит иса ? ВГА уже были такие ? были ли какие то 16 битные карточки которые перемычками обрезались до 8 что бы вставить в 8ми битный слот ? А то хочу попробовать завести ХТ материнку и теряюсь как получить картинку и в какой монитор ?
Звісно все було, хоча VGA на XT не автентично. І 8біт VGA карти є, але це раритет і дорого. З попсових - на Trident 9000 серії є дуже простий ALE mod і воно без проблема працює в 8біт слоті. Або, наприклад, є дешеві Realtek з пізніх типу 3105, вони одразу без проблем заводяться на ХТ
spoglyadach
Member

S0N1C: 22.08.2026 23:28 XP поставив з флешки, ігри потім з образів через daemon tools lite
USB DVD ;)
offece-trader
Member

acidburn: 23.08.2026 12:33Або, наприклад, є дешеві Realtek з пізніх типу 3105, вони одразу без проблем заводяться на ХТ
А вот с этого момент поподробней, 3105 любой подходит или какой то строго определенный, потому как быстрый поиск показал что их с таким индексом полно вариантов с разными буквами после цифр.
Ответить