G.Skill почала виплачувати покупцям компенсації у справі щодо оманливих швидкостей пам'яті

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Member

Пропоную обговорити G.Skill почала виплачувати покупцям компенсації у справі щодо оманливих швидкостей пам'яті

Я правильно зрозумів: для досягнення частоти необхідно перемкнути в бівісі профіль і тому на них подали в суд?
warp37
Member

Тупые овощи решили докопаться. Но на подлость мозгов хватило.

Завтра иск на производителей средств для чистки труб за то, что не написали, что нельзя использовать в качестве средства для умывания? :lol:
Scoffer
Member

Ararat: 21.08.2026 11:22Я правильно зрозумів: для досягнення частоти необхідно перемкнути в бівісі профіль і тому на них подали в суд?
А у тебе профілі в бівісі прям одразу і стовідсотково спрацьовували і стабільно надалі працювали?)
Бо от у мене наприклад ні разу.
S0N1C
Member

в мене навіть XMP тільки пам"ять G.Skill DDR5 Ripjaws S5 на амд одразу запрацювала :shuffle:
MqM
Member

« Позивачі стверджували, що маркування створювало враження, ніби заявлена частота доступна одразу після встановлення пам’яті без будь-яких додаткових налаштувань»
Формально юридично це введення в обман покупця. В США є відповідальність за оманливу рекламу :D
Georgin
Member

Ararat: 21.08.2026 11:22 Пропоную обговорити G.Skill почала виплачувати покупцям компенсації у справі щодо оманливих швидкостей пам'яті

Я правильно зрозумів: для досягнення частоти необхідно перемкнути в бівісі профіль і тому на них подали в суд?
Ні, не зовсім правильно.
GSkill (та й не тільки вони - як мінімум щє Patriot, ADATA, Kingston) часто зашивають у XMP параметри які стабільно не працюють.
У якихось додатках все стабільно, а у інших та стресс-тестах (і іноді навіть просто на робочому столі) - вилітають "синьки".

P.S. У мене прямо зараз в профільному ПК комплект DDR3 GSkill, у якому відразу 2 профілі XMP зашито і жоден з них стабільно не працює. Доводиться вручну корегувати параметри.
А до цього схожі проблеми мав з серіями DDR4 Patriot Viper та Kingston HyperX.
Последний раз редактировалось Georgin 21.08.2026 11:49, всего редактировалось 1 раз.
_Andrik_
Member

Scoffer: 21.08.2026 11:34
Ararat: 21.08.2026 11:22Я правильно зрозумів: для досягнення частоти необхідно перемкнути в бівісі профіль і тому на них подали в суд?
А у тебе профілі в бівісі прям одразу і стовідсотково спрацьовували і стабільно надалі працювали?)
Бо от у мене наприклад ні разу.
Саме так і було в мене , при тому що фірмового АМД EXPO немали, просто в біосі вибрав заявлену на коробці частоту і вже як два роки не заглядаю, окрім випадків коли пару раз хотілося з оверклоком побавитись :dontknow:
lw_007
Member

Georgin: 21.08.2026 11:41
Ararat: 21.08.2026 11:22 Пропоную обговорити G.Skill почала виплачувати покупцям компенсації у справі щодо оманливих швидкостей пам'яті

Ні, не зовсім правильно.
GSkill (та й не тільки вони - як мінімум щє Patriot, ADATA, Kingston) часто зашивають у XMP параметри які стабільно не працюють.
У якихось додатках все стабільно, а у інших та стресс-тестах (і іноді навіть просто на робочому столі) - вилітають "синьки".

P.S. У мене прямо зараз в профільному ПК комплект DDR3 GSkill, у якому відразу 2 профілі XMP зашито і жоден з них стабільно не працює. Доводиться вручну корегувати параметри.

Власне, колись мав MSI X470 gaming plus max та жскіл ріпжавс.

У мене вони з апу на хмппрацювати не хотіло, у друга на gaming pro в пару кліків той же комплект брав 3200 без підвищення таймінгів.
Поставив собі свіжий біос - 3200 в пару кліків.
dfcz
Member

Ararat: 21.08.2026 11:22 Я правильно зрозумів: для досягнення частоти необхідно перемкнути в бівісі профіль і тому на них подали в суд?
Всё правильно. Поставил – и оно должно работать. Если для этого ещё нужно лезть в bios переключать режимы то эту частоту нужно было сразу помечать звёздочкой и дописывать мелким шрифтом в описании. А они тупо написали XMP частоту без нюансов. У других производителей такого нет, потому что они эту условность соблюдают.
Georgin
Member

lw_007: 21.08.2026 12:22
Georgin: 21.08.2026 11:41

Ні, не зовсім правильно.

Власне, колись мав MSI X470 gaming plus max та жскіл ріпжавс.

У мене вони з апу на хмппрацювати не хотіло, у друга на gaming pro в пару кліків той же комплект брав 3200 без підвищення таймінгів.
Поставив собі свіжий біос - 3200 в пару кліків.
У кого як, багато факторів впливає. Мій DDR3 GSkill-комплект перевірити на іншій платі не можу (зараз хороші плати на 1150 в дефіциті), але моя Z87-G45 це далеко не найгірший варіант у плані розгону та стабільності.

Пара DDR4-комплектів (Viper та HyperX) у мене була разом із відразу 3-ма платами (GIGABYTE B450M S2H, GIGABYTE B550 AORUS ELITE V2, MSI B450-A PRO MAX) і на всіх них результат був однаковий - нестабільність XMP.
Причому при ручних налаштуваннях я з цих планок зрештою отримав результати навіть кращє, ніж теоретично міг отримати на XMP :)
Earanak
Member

Особенно актуально среди моих коллег по архивизу. Пихают свои 192-256гб и потом вопят, почему же 6400Mhz не заводится (или заводится и все вылетает/зависает). Или вопят че за статтеры такие появились, почему тупит все. Смотришь а там вкуснейшая комбуха из - (2T+GDM-On+550ns tRFC+8-12к tREFI и просто максимально убитые вторички) и все это полирнуто заниженным FCLK, 120ns Latency, ммм как же вкусно. Ведь главное что бы диспетчер задач показывал 6400Mhz на 256 гигах :laugh: Потом же идут смотрят васянские гайды по поверхностной настройке памяти, рассчитанной на игрунов в 16-32гб ОЗУ и диву даются, почему эти гайды им не помогают. Потом начинается, а может продешевил, и плату подороже взять и вот это вот все... Потом либо меня душат что бы я помог, или все таки сами начинают разбираться.
AssayMAS
Member

Georgin: 21.08.2026 12:40і на всіх них результат був однаковий - нестабільність XMP
прогнал 6-8 часов стресс теста памяти ддр4 (2,4ГГц JEDEC) на XMP профите 3ГГц всё ОК.
Системник выключили и нежно перенесли с 5 этажки в 9 этажку "с землёй" так более 2,4ГГц не могёт память стабильно работать. Просто 230Вольт другая подстанция даёт 9 этажке и вся электроника через землю связана и дико помехи наводит на землю.
Afit
Member

Earanak: 21.08.2026 12:46 Особенно актуально среди моих коллег по архивизу. Пихают свои 192-256гб и потом вопят, почему же 6400Mhz не заводится (или заводится и все вылетает/зависает). Или вопят че за статтеры такие появились, почему тупит все. Смотришь а там вкуснейшая комбуха из - (2T+GDM-On+550ns tRFC+8-12к tREFI и просто максимально убитые вторички) и все это полирнуто заниженным FCLK, 120ns Latency, ммм как же вкусно. Ведь главное что бы диспетчер задач показывал 6400Mhz на 256 гигах :laugh: Потом же идут смотрят васянские гайды по поверхностной настройке памяти, рассчитанной на игрунов в 16-32гб ОЗУ и диву даются, почему эти гайды им не помогают. Потом начинается, а может продешевил, и плату подороже взять и вот это вот все... Потом либо меня душат что бы я помог, или все таки сами начинают разбираться.
Мда... На таких объёмах и для работы они бы у меня максимум на 5200 работали бы. Стабильность главное :nunu:
Georgin
Member

AssayMAS: 21.08.2026 12:52
Georgin: 21.08.2026 12:40і на всіх них результат був однаковий - нестабільність XMP
прогнал 6-8 часов стресс теста памяти ддр4 (2,4ГГц JEDEC) на XMP профите 3ГГц всё ОК.
Системник выключили и нежно перенесли с 5 этажки в 9 этажку "с землёй" так более 2,4ГГц не могёт память стабильно работать. Просто 230Вольт другая подстанция даёт 9 этажке и вся электроника через землю связана и дико помехи наводит на землю.
Теж можливо, але я таких експериментів не проводив :)

У моєму випадку все тестувалось (а мій ПК і зараз працює) з UPS і у одному й тому ж приміщєнні.
Віддав ті комплекти у складі готових ПК клієнтам (які живуть у іншому районі і підстанція там точно інша) але на додачу дав їм налаштовані BIOS-профілі на флешках і показав куди тикати у разі чого,
тому навряд чи вони експериментували з XMP. Принаймні за майже 4 роки не дзвонили і не жалілись :)
AssayMAS
Member

Georgin: 21.08.2026 13:25тому навряд чи вони експериментували з XMP.
У многих биосов есть фишечка пять раз нажми кнопку ресет - и биос сбросится в заводские настройки убрав разгон. А что пользователь при зависании ПК мацает? ресет - вот и не жаловались у них на JEDEC сбросились частоты и тайминги.
У меня есть разгон от асус на матери 1155 помимо автобуста так от фаз луны зависит он автоматом 3% накинет или 7%, память на 23,5ГБ в сек или на 25ГБ в сек...
kairo
Member

Особистий приклад. Три роки назад зібрав новий ПК: CPU - 13600KF, MB - STRIX B760-F, RAM - G.Skill DDR5-7200. Виставив в БІОСі XMP і почав отримувати BSODи. Виявляється, треба було читати огляд Техпаверап, де сказано, що пам'ять заведеться лише на Z790.
Georgin
Member

AssayMAS
Так навіть коли вручну щось фіксуєшь - всеодно параметр може трохи "плавати", не кажучі вже про авто-параметри.
Моя совість чиста - я дав їм флешки з профілями та інструкції. Можливо, вони їх навіть застосовували. Та й номер мій у них був :)
Liquidator
Member

Ну хоть кто-то начал шевелиться и долбить их;) То же касается и производителей матплат, которые поголовно штапмуют везде по 4 слота под ОЗУ, каких то косомчастот оперативки и все поголовно красиво пишут на сайтах в ситемных характеристиках о беззаговрчной поддержке аж 128, и 192 и 256 Гб озу, производителей процессоров с их частотами в тех паспортах, где фактически все эти их данные достигаются при определнных идельных условиях при удачном стечении обстоятельств с небольшой долей вероятности -- короче если повезет...... и за эту всю трахомудитю полувранья люди платят ежегодно сверху и много;)
stoned
Member

:facepalm:
splitter
Junior

У мене був прикол з XMP (EXPO) коли на мат платах воно не працювало через високу частоту, якщо вставлені не в ті слоти на материнці (А В канали), при чому на одних материнках в мануалі пишуть, що треба використовувати канал В якщо немє 4х плашок, а в інших виробників не написано нічого на цю тему.
Ответить