Новости
Последние статьи и обзоры
G.Skill почала виплачувати покупцям компенсації у справі щодо оманливих швидкостей пам'яті
-
Ararat
Member
Пропоную обговорити G.Skill почала виплачувати покупцям компенсації у справі щодо оманливих швидкостей пам'яті
Я правильно зрозумів: для досягнення частоти необхідно перемкнути в бівісі профіль і тому на них подали в суд?
Я правильно зрозумів: для досягнення частоти необхідно перемкнути в бівісі профіль і тому на них подали в суд?
-
warp37
Member
Тупые овощи решили докопаться. Но на подлость мозгов хватило.
Завтра иск на производителей средств для чистки труб за то, что не написали, что нельзя использовать в качестве средства для умывания?
Завтра иск на производителей средств для чистки труб за то, что не написали, что нельзя использовать в качестве средства для умывания?
-
Scoffer
Member
А у тебе профілі в бівісі прям одразу і стовідсотково спрацьовували і стабільно надалі працювали?)Ararat: ↑ 21.08.2026 11:22Я правильно зрозумів: для досягнення частоти необхідно перемкнути в бівісі профіль і тому на них подали в суд?
Бо от у мене наприклад ні разу.
-
S0N1C
Member
в мене навіть XMP тільки пам"ять G.Skill DDR5 Ripjaws S5 на амд одразу запрацювала 
-
MqM
Member
« Позивачі стверджували, що маркування створювало враження, ніби заявлена частота доступна одразу після встановлення пам’яті без будь-яких додаткових налаштувань»
Формально юридично це введення в обман покупця. В США є відповідальність за оманливу рекламу
Формально юридично це введення в обман покупця. В США є відповідальність за оманливу рекламу
-
Georgin
Member
Ні, не зовсім правильно.Ararat: ↑ 21.08.2026 11:22 Пропоную обговорити G.Skill почала виплачувати покупцям компенсації у справі щодо оманливих швидкостей пам'яті
GSkill (та й не тільки вони - як мінімум щє Patriot, ADATA, Kingston) часто зашивають у XMP параметри які стабільно не працюють.
У якихось додатках все стабільно, а у інших та стресс-тестах (і іноді навіть просто на робочому столі) - вилітають "синьки".
P.S. У мене прямо зараз в профільному ПК комплект DDR3 GSkill, у якому відразу 2 профілі XMP зашито і жоден з них стабільно не працює. Доводиться вручну корегувати параметри.
А до цього схожі проблеми мав з серіями DDR4 Patriot Viper та Kingston HyperX.
Последний раз редактировалось Georgin 21.08.2026 11:49, всего редактировалось 1 раз.
-
_Andrik_
Member
Саме так і було в мене , при тому що фірмового АМД EXPO немали, просто в біосі вибрав заявлену на коробці частоту і вже як два роки не заглядаю, окрім випадків коли пару раз хотілося з оверклоком побавитисьScoffer: ↑ 21.08.2026 11:34А у тебе профілі в бівісі прям одразу і стовідсотково спрацьовували і стабільно надалі працювали?)Ararat: ↑ 21.08.2026 11:22Я правильно зрозумів: для досягнення частоти необхідно перемкнути в бівісі профіль і тому на них подали в суд?
Бо от у мене наприклад ні разу.
-
lw_007
Member
Georgin: ↑ 21.08.2026 11:41Ні, не зовсім правильно.Ararat: ↑ 21.08.2026 11:22 Пропоную обговорити G.Skill почала виплачувати покупцям компенсації у справі щодо оманливих швидкостей пам'яті
GSkill (та й не тільки вони - як мінімум щє Patriot, ADATA, Kingston) часто зашивають у XMP параметри які стабільно не працюють.
У якихось додатках все стабільно, а у інших та стресс-тестах (і іноді навіть просто на робочому столі) - вилітають "синьки".
P.S. У мене прямо зараз в профільному ПК комплект DDR3 GSkill, у якому відразу 2 профілі XMP зашито і жоден з них стабільно не працює. Доводиться вручну корегувати параметри.
Власне, колись мав MSI X470 gaming plus max та жскіл ріпжавс.
У мене вони з апу на хмппрацювати не хотіло, у друга на gaming pro в пару кліків той же комплект брав 3200 без підвищення таймінгів.
Поставив собі свіжий біос - 3200 в пару кліків.
-
dfcz
Member
Всё правильно. Поставил – и оно должно работать. Если для этого ещё нужно лезть в bios переключать режимы то эту частоту нужно было сразу помечать звёздочкой и дописывать мелким шрифтом в описании. А они тупо написали XMP частоту без нюансов. У других производителей такого нет, потому что они эту условность соблюдают.Ararat: ↑ 21.08.2026 11:22 Я правильно зрозумів: для досягнення частоти необхідно перемкнути в бівісі профіль і тому на них подали в суд?
-
Georgin
Member
У кого як, багато факторів впливає. Мій DDR3 GSkill-комплект перевірити на іншій платі не можу (зараз хороші плати на 1150 в дефіциті), але моя Z87-G45 це далеко не найгірший варіант у плані розгону та стабільності.lw_007: ↑ 21.08.2026 12:22Georgin: ↑ 21.08.2026 11:41
Ні, не зовсім правильно.
Власне, колись мав MSI X470 gaming plus max та жскіл ріпжавс.
У мене вони з апу на хмппрацювати не хотіло, у друга на gaming pro в пару кліків той же комплект брав 3200 без підвищення таймінгів.
Поставив собі свіжий біос - 3200 в пару кліків.
Пара DDR4-комплектів (Viper та HyperX) у мене була разом із відразу 3-ма платами (GIGABYTE B450M S2H, GIGABYTE B550 AORUS ELITE V2, MSI B450-A PRO MAX) і на всіх них результат був однаковий - нестабільність XMP.
Причому при ручних налаштуваннях я з цих планок зрештою отримав результати навіть кращє, ніж теоретично міг отримати на XMP
-
Earanak
Member
Особенно актуально среди моих коллег по архивизу. Пихают свои 192-256гб и потом вопят, почему же 6400Mhz не заводится (или заводится и все вылетает/зависает). Или вопят че за статтеры такие появились, почему тупит все. Смотришь а там вкуснейшая комбуха из - (2T+GDM-On+550ns tRFC+8-12к tREFI и просто максимально убитые вторички) и все это полирнуто заниженным FCLK, 120ns Latency, ммм как же вкусно. Ведь главное что бы диспетчер задач показывал 6400Mhz на 256 гигах
Потом же идут смотрят васянские гайды по поверхностной настройке памяти, рассчитанной на игрунов в 16-32гб ОЗУ и диву даются, почему эти гайды им не помогают. Потом начинается, а может продешевил, и плату подороже взять и вот это вот все... Потом либо меня душат что бы я помог, или все таки сами начинают разбираться.
-
AssayMAS
Member
прогнал 6-8 часов стресс теста памяти ддр4 (2,4ГГц JEDEC) на XMP профите 3ГГц всё ОК.Georgin: ↑ 21.08.2026 12:40і на всіх них результат був однаковий - нестабільність XMP
Системник выключили и нежно перенесли с 5 этажки в 9 этажку "с землёй" так более 2,4ГГц не могёт память стабильно работать. Просто 230Вольт другая подстанция даёт 9 этажке и вся электроника через землю связана и дико помехи наводит на землю.
-
Afit
Member
Мда... На таких объёмах и для работы они бы у меня максимум на 5200 работали бы. Стабильность главноеEaranak: ↑ 21.08.2026 12:46 Особенно актуально среди моих коллег по архивизу. Пихают свои 192-256гб и потом вопят, почему же 6400Mhz не заводится (или заводится и все вылетает/зависает). Или вопят че за статтеры такие появились, почему тупит все. Смотришь а там вкуснейшая комбуха из - (2T+GDM-On+550ns tRFC+8-12к tREFI и просто максимально убитые вторички) и все это полирнуто заниженным FCLK, 120ns Latency, ммм как же вкусно. Ведь главное что бы диспетчер задач показывал 6400Mhz на 256 гигахПотом же идут смотрят васянские гайды по поверхностной настройке памяти, рассчитанной на игрунов в 16-32гб ОЗУ и диву даются, почему эти гайды им не помогают. Потом начинается, а может продешевил, и плату подороже взять и вот это вот все... Потом либо меня душат что бы я помог, или все таки сами начинают разбираться.
-
Georgin
Member
Теж можливо, але я таких експериментів не проводивAssayMAS: ↑ 21.08.2026 12:52прогнал 6-8 часов стресс теста памяти ддр4 (2,4ГГц JEDEC) на XMP профите 3ГГц всё ОК.Georgin: ↑ 21.08.2026 12:40і на всіх них результат був однаковий - нестабільність XMP
Системник выключили и нежно перенесли с 5 этажки в 9 этажку "с землёй" так более 2,4ГГц не могёт память стабильно работать. Просто 230Вольт другая подстанция даёт 9 этажке и вся электроника через землю связана и дико помехи наводит на землю.
У моєму випадку все тестувалось (а мій ПК і зараз працює) з UPS і у одному й тому ж приміщєнні.
Віддав ті комплекти у складі готових ПК клієнтам (які живуть у іншому районі і підстанція там точно інша) але на додачу дав їм налаштовані BIOS-профілі на флешках і показав куди тикати у разі чого,
тому навряд чи вони експериментували з XMP. Принаймні за майже 4 роки не дзвонили і не жалілись
-
AssayMAS
Member
У многих биосов есть фишечка пять раз нажми кнопку ресет - и биос сбросится в заводские настройки убрав разгон. А что пользователь при зависании ПК мацает? ресет - вот и не жаловались у них на JEDEC сбросились частоты и тайминги.Georgin: ↑ 21.08.2026 13:25тому навряд чи вони експериментували з XMP.
У меня есть разгон от асус на матери 1155 помимо автобуста так от фаз луны зависит он автоматом 3% накинет или 7%, память на 23,5ГБ в сек или на 25ГБ в сек...
-
kairo
Member
Особистий приклад. Три роки назад зібрав новий ПК: CPU - 13600KF, MB - STRIX B760-F, RAM - G.Skill DDR5-7200. Виставив в БІОСі XMP і почав отримувати BSODи. Виявляється, треба було читати огляд Техпаверап, де сказано, що пам'ять заведеться лише на Z790.Ararat: ↑ 21.08.2026 11:22Я правильно зрозумів: для досягнення частоти необхідно перемкнути в бівісі профіль і тому на них подали в суд?
-
Georgin
Member
AssayMAS
Так навіть коли вручну щось фіксуєшь - всеодно параметр може трохи "плавати", не кажучі вже про авто-параметри.
Моя совість чиста - я дав їм флешки з профілями та інструкції. Можливо, вони їх навіть застосовували. Та й номер мій у них був
Так навіть коли вручну щось фіксуєшь - всеодно параметр може трохи "плавати", не кажучі вже про авто-параметри.
Моя совість чиста - я дав їм флешки з профілями та інструкції. Можливо, вони їх навіть застосовували. Та й номер мій у них був
-
Liquidator
Member
Ну хоть кто-то начал шевелиться и долбить их;) То же касается и производителей матплат, которые поголовно штапмуют везде по 4 слота под ОЗУ, каких то косомчастот оперативки и все поголовно красиво пишут на сайтах в ситемных характеристиках о беззаговрчной поддержке аж 128, и 192 и 256 Гб озу, производителей процессоров с их частотами в тех паспортах, где фактически все эти их данные достигаются при определнных идельных условиях при удачном стечении обстоятельств с небольшой долей вероятности -- короче если повезет...... и за эту всю трахомудитю полувранья люди платят ежегодно сверху и много;)
-
stoned
Member
-
splitter
Junior
У мене був прикол з XMP (EXPO) коли на мат платах воно не працювало через високу частоту, якщо вставлені не в ті слоти на материнці (А В канали), при чому на одних материнках в мануалі пишуть, що треба використовувати канал В якщо немє 4х плашок, а в інших виробників не написано нічого на цю тему.