Samsung підвищує ціни на виробництво мікросхем на тлі ажіотажного попиту

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Member

dead_rat: 20.08.2026 16:57Робимо консалтингову компанію на сейшелах і платимо їй 10 мільярдів за консалтінг щомісяця. І вуаля - збитки, треба ще дотацій від державоньки
В них вже є такі консільєрі, і вони дійсно отримують мільярди, те, що я написав навіть не схема, а так накидка. :rotate:

Отправлено спустя 10 минут 32 секунды:
alex_sul: 20.08.2026 15:04Хай увесь управляючий склад вийде з вікна
Тоді управлячими стануть люди з середньої ланки, з такою філософією Корея буде пустою за кілька років :lol:
n+gibat[]r
Member

EvhenS: 20.08.2026 16:07 Мені тільки одне цікаво, як у самсунга організоване виробництво мікросхем, що вони досі не можуть в плюс вийти. Це ж золота рибка, яка раз в сто років буває. А у них виробництво збиткове.
Золоті унітази для керівництва багато коштів забирають, тому і збитки :lol:
yariksom
Member

big_bang: 20.08.2026 18:34я цього року вже заклав помідори, огірки і кабачки
хоббі нове для себе відкрив
Не розслабляйся, скоро ШІ буде використовувати помідори з огірками, а згодом і кабачки з патисонами (рекомендую) підуть.
Станеш крупним дилером, заробиш мільярди, і за один з них купиш 6090 :lol:
daesz
Member

EvhenS: 20.08.2026 16:07 Мені тільки одне цікаво, як у самсунга організоване виробництво мікросхем, що вони досі не можуть в плюс вийти. Це ж золота рибка, яка раз в сто років буває. А у них виробництво збиткове.
Це тому, що мають багато браку, а ціну підняти вгору, щоб компенсувати % браку неможу бо стануть не конкурентно-спроможними :shuffle:
Piter Cantrope
Member

Фаби у самсунга поганенькі, якщо порівнювати з TSMC. Проблеми з нодами, дуже високий брак, нема клієнтів і, відповідно, нема як масштабувати виробництво. Ну, так було в останні роки. Бо ще до ковіду і особливо після нього, і самсунг, і інтел повністю програли конкуренцію TSMC. Nvidia випускала 3000 серію на фабах самсунга, перехрестилася, і тепер сидить на TSMC.

Але зараз такий попит на все, і TSMC так завалена, що от навіть самсунг може погрітись під сонечком.
AssayMAS
Member

big_bang: 20.08.2026 15:26як буде сипатися цей світ
так уже начался "крах" глобальной цивилизации от Чинмерики (Китай+США+шестёрки)
сча все страны или их союзы готовятся выживать на особицу (=в соло) с своим ДОРОГИМ национальным производством... дешевые товары "от рабов" компартии Китая закончилисЯ - будут производства национальные =товары дорогие и "не качественные". Через сколько то времени будет откат на один два техноуровня... не многоядерный проц по несколько ГГц в кармане в смартфоне сделанный на другом конце мира - а проц в 1-2ГГц местного самобытного разлива на столе за дикий оверпрайс. Не интернет всем и за пять копеек - а национальная патриотическая сеть под кураторством спец служб. Если нету интеллектуального и экономического потенциВала поддерживать инфраструктуру в городах миллиониках то будет депопуляция городов до сотен тысяч.
Китай, РФ, США, ... - знают и понимают и свои самобытные процы и ОС вываливают на обозрение миру, что бы "кто видит тот узрит" ... ну не будут тонные деняг в никуда с сомнительным выхлопом инвестировать (истерия с недо ИИ не в счёт - там сами себе "прибыля насчитали" продав друг другу воздух).
Ответить