SSD. Выбор накопителя, результаты тестов

SSD, HDD, Flash и прочие носители информации
Ответить
Автор
Король клавиатуры

Последний раз редактировалось Vovchic_jrc 05.03.2015 11:09, всего редактировалось 62 раза.
VovaII
Member

Порадьте SSD SATA та 0,5тб під розділ "С:"?
Збираю комп для батьків під Він11, на базі 3570. Все інше є.

Дякую.

прим.:"жабу" доведеться придушити.

прим.2: Якщо запропонуєте на М.2, то підкажіть перехідник, бо ніколи з ними не мав справи?
Grava
Member

VovaII: 07.08.2026 16:07то підкажіть перехідник
Будь який М2 сата ту сата. Це якщо буде М2 сата. Якщо М2 нвмє - 1155 не вміє з нвмє завантажуватися без танців з бубном, тому якщо брати перехідник М2 нвмє ту псі-є, то завантажувач буде на іншому носії або модифікувати біос.
Filabatya
Member

Б у сату самсунг ево 850 і новіше з лоха, і останню прошивку накатити відразу :rolleyes:
VovaII
Member

Grava
От морока. Доведеться сата шукати.
Melki
Member

VovaII: 07.08.2026 16:07SSD SATA та 0,5тб
VovaII: 07.08.2026 16:07комп для батьків
не жлобься хотя-бы на 1 Тб и бери любой из известных производителей, не noname китай
Grava
Member

Melki: 08.08.2026 11:20не жлобься хотя-бы на 1 Тб
Навіщо? Якщо ссд не потрібен для роботи то і 256 з головою вистачить.
vdemeshko
Member

Grava: 08.08.2026 11:26
Melki: 08.08.2026 11:20не жлобься хотя-бы на 1 Тб
Навіщо? Якщо ссд не потрібен для роботи то і 256 з головою вистачить.

сериал с торентов скачать что бы было место )) Винда + свап файл (а может еще и гибернация) + базовый набор софта уже 100Гб потянут (там еще хром же стал AI-шку локально устанавливать и пишут что до 20Гб может занимать в ряде случаев, но чаще до 5Гб вроде как) :) далее для SSD и эффективной работы алгоритмов garbage collector и прочего связанного с выравниеванием износа ячеек нужно держать около 10-15% свободного места.. тоесть еще минс 20-30Гб на диске. В общем 250Гб не так уже и много, а 500 уже вполне - я тоже думал что моему отцу пенсионеру хватит 250 )) хорошо что старый HDD решили оставить и подключили при сборке нового компа :) но ситуация в моем случае что HDD уже был, а тут вроде новый с нуля собирают и при текущих цена на HDD - не сильно много смысла в их покупке :)
Vitus
Junior

Grava: 08.08.2026 11:26 Навіщо? Якщо ссд не потрібен для роботи то і 256 з головою вистачить.
Поставив кумі під систему 860 EVO 500GB. Кусок 300GB виділив під розділ, а 200 - незадіяно. Через тиждень звоне - тормозе! Підключаюсь - забитий повністю, скинула фоткі з телефону та гугла не на hdd-файлопомийку, а на системний диск.
Так шо, скільки не став все одно заб'ють і уграють, тому краще більше і з перестраховкою у вигляді нерозміченної області.
fludimir
Member

Vitus: 15.08.2026 16:19Кусок 300GB виділив під розділ, а 200 - незадіяно.
те 200гб было неразмечено, и тем не менее при заполнении 300гб раздела ссд стал тормозить как будто он полностью забит данными?
Vitus
Junior

fludimir: 15.08.2026 20:26
Vitus: 15.08.2026 16:19Кусок 300GB виділив під розділ, а 200 - незадіяно.
те 200гб было неразмечено, и тем не менее при заполнении 300гб раздела ссд стал тормозить как будто он полностью забит данными?
Там получалось 50-100МБ свободных, тормозил не сам ссд, а система не могла толком ничего записать: времннные, кеш, профиль... из чего проги не открывались, зависоны, вечный кружочек.
LiquidStorm
Member

Vitus: 15.08.2026 16:19не на hdd-файлопомийку, а на системний диск
Для таких "досвідчених" користувачів треба робити ремап домашніх папок поза ssd, або взагалі весь профіль користувача через реєстр ProfilesDirectory в HKLM\Soft..\Micro..\Windows NT\..\ProfileList\ до його створення виноситься на інший диск.
Devijack
Member

Шо зараз порадите як антикризовий варіант? Треба 1тб нвмє в легіон під ігри.
Васильович
Member

LiquidStorm: 15.08.2026 21:25Для таких "досвідчених" користувачів треба робити ремап домашніх папок поза ssd, або взагалі весь профіль користувача
Так це теж крайність - купити SSD і всю щоденну "двіжуху" перенести потім знову на HDD :shuffle:
daesz
Member

Васильович: 20.08.2026 17:36
LiquidStorm: 15.08.2026 21:25Для таких "досвідчених" користувачів треба робити ремап домашніх папок поза ssd, або взагалі весь профіль користувача
Так це теж крайність - купити SSD і всю щоденну "двіжуху" перенести потім знову на HDD :shuffle:
У мене 5 (постійно підключені 4) ссд і кеш браузера на ХДД (який на столі біля системника стоїть) :gigi:
l-m
Member

daesz: 20.08.2026 17:55і кеш браузера на ХДД
що би що?
Filabatya
Member

Щоб тормозив нормально :gigi:
l-m
Member

Filabatya: 20.08.2026 20:24 Щоб тормозив нормально :gigi:
Так, це справді незручно коли сторінки швидко завантажуються, не встигаєш роздивитись появу кожного елементу. Ще й немає лампового хрускіту, непорядок.
Filabatya
Member

То вініл для бідних :shuffle:
daesz
Member

l-m: 20.08.2026 20:18
daesz: 20.08.2026 17:55і кеш браузера на ХДД
що би що?
Ресурс ссд (я знаю, я знаю, не кажіть це вголос) :gigi:
l-m: 20.08.2026 20:30Ще й немає лампового хрускіту
В мене його немає в принципі (я знаю як він звучить, в мене в допотопних 80гігових максорах вони були по дефолту, та й в сігєйтах вони доволі часто зустрічались; видно, вдала тошиба попалась).
Ответить