За підсумками кварталу ціни на пам’ять DDR4 зростуть на 50%, вважають аналітики Morgan Stanley

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Member

Kassatka: 19.08.2026 15:42А якщо загуглити модель акума, купити й замінити, то хіба це не врятує?
у SMD элементарной базы выработан ресурс - и не работающий аккум часто связан с поломками на самой матери, + аккум помер так как без питалова пролежал долго, или впал в защиту.
Kassatka: 19.08.2026 15:42 Тому купив гарний ноут,
ты задолбаешься ездить и менять их "по гарантии" пока найдёшь "гарный" = работоспособный.
Это новый ноут гарантированно отработает год-два, а б.у. 10+летней выдержки может уметь кучу трудно уловимых нюансов особенно после ремонтов опытных некромантов. Мну видел - не те аудио кодеки вкорячили, инженерные процы\чипсеты - дрова фиг найдёш, нехватка или не те микрухи на матери что убивало функционал типо юсб есть но из всех портов 1 только работает остальные только заряда, монитор только встроенный, ... .
Kassatka: 19.08.2026 15:42А 16 Гб було б дуже доречно, якщо не бажаєш на Win 7 залишатися, а хочеш принаймні Win 10, не кажучи вже про Win 11.
Win7 всё труп -ядро дырявое - как только в инет вылезет его съедят
а вин10 и на 4ГБ ОЗУ норм работает с браузером с 1 вкладкой
а вот вин11 ты тупо не поставишь - а если даже влепишь то нет дров, нет магии энергоэффективности, ... . Вплоть до микрофризов.
Не... те за много денег сделают любой каприз - а смысл экономический? за 300-400$ полноценный новый ноут...есчли бережно к нему относиться то несколько лет проживёт. А вот б.у. за 100$ на ддр3 чтобы оживить надо в него ещё быксов 50-100 вкинуть и кучу ЛИЧНОГО времени. Эконолмия по сравнению с новый так себе - ибо новый ассортимент и всегда в наличии.

Відправлено через 2 хвилини 53 секунди:
VladCorvi: 19.08.2026 15:07Так що мій старий двохядерний ноут у дідуся ще поживе!
что тебе плохого сделал человек что ты над ним так издеваешься?
за 100$ смарт мерекрывет потребности 99% пенсионеров.
за 50$ поаншет
спойлер
https://elmir.ua/cell_phones/_1Fe-84K/? ... derdir=asc
https://elmir.ua/tablets/?orderby=cost&orderdir=asc
QFlash
Member

Та то не тільки DDR4/DDR5 - золото, на всьо ціни crazy.
Якось у магазині:
- Пане продавець чого це у Вас ціни такі високі?
- Шановний, це не ціни, це у Вас зарплата така. :gigi:
Zero0
Member

Якщо на DDR5 є попит, то звідки взявся на DDR4 ? Вона вже відстала на сьогодні, навіть частота 3200 зливає сильно DDR5 6000 в усіх іграх
Який буде ігровий комп з такой слабою ОЗУ ? І кому вона потрібна і 2026 по ціні відеокарти як 4060, 5060. Незрозуміло...
evenmore
Member

Kassatka: 19.08.2026 15:42 А мені подобається ідея дуже дешевого старенького ноута.
Так дешёвый и старый это ддр4. Их полно на вторичке до 5к.
Ддр3 это антиквариат, где половина модулей умерла, вторая половина готовится.
Последний раз редактировалось evenmore 19.08.2026 18:50, всего редактировалось 1 раз.
CnC_General
Member

AssayMAS: 19.08.2026 18:02
спойлер
Kassatka: 19.08.2026 15:42А якщо загуглити модель акума, купити й замінити, то хіба це не врятує?
у SMD элементарной базы выработан ресурс - и не работающий аккум часто связан с поломками на самой матери, + аккум помер так как без питалова пролежал долго, или впал в защиту.
Kassatka: 19.08.2026 15:42 Тому купив гарний ноут,
ты задолбаешься ездить и менять их "по гарантии" пока найдёшь "гарный" = работоспособный.
Это новый ноут гарантированно отработает год-два, а б.у. 10+летней выдержки может уметь кучу трудно уловимых нюансов особенно после ремонтов опытных некромантов. Мну видел - не те аудио кодеки вкорячили, инженерные процы\чипсеты - дрова фиг найдёш, нехватка или не те микрухи на матери что убивало функционал типо юсб есть но из всех портов 1 только работает остальные только заряда, монитор только встроенный, ... .
Kassatka: 19.08.2026 15:42А 16 Гб було б дуже доречно, якщо не бажаєш на Win 7 залишатися, а хочеш принаймні Win 10, не кажучи вже про Win 11.
Win7 всё труп -ядро дырявое - как только в инет вылезет его съедят
а вин10 и на 4ГБ ОЗУ норм работает с браузером с 1 вкладкой
а вот вин11 ты тупо не поставишь - а если даже влепишь то нет дров, нет магии энергоэффективности, ... . Вплоть до микрофризов.
Не... те за много денег сделают любой каприз - а смысл экономический? за 300-400$ полноценный новый ноут...есчли бережно к нему относиться то несколько лет проживёт. А вот б.у. за 100$ на ддр3 чтобы оживить надо в него ещё быксов 50-100 вкинуть и кучу ЛИЧНОГО времени. Эконолмия по сравнению с новый так себе - ибо новый ассортимент и всегда в наличии.
Відправлено через 2 хвилини 53 секунди:
VladCorvi: 19.08.2026 15:07Так що мій старий двохядерний ноут у дідуся ще поживе!
что тебе плохого сделал человек что ты над ним так издеваешься?
за 100$ смарт мерекрывет потребности 99% пенсионеров.
за 50$ поаншет
спойлер
https://elmir.ua/cell_phones/_1Fe-84K/? ... derdir=asc
https://elmir.ua/tablets/?orderby=cost&orderdir=asc
спойлер
наприклад в мого дідуся ноут на мобільному Intel Core i7-5700HQ. Куплений ноут бу в першого власника. Скоро 11 повних років з дати виробництва ноута МСІ.
Стоїть сімка, 8+8Гб оперативки ДДР3. Ну так, для поточних МОЇХ завдань його мало.
Але для дідуся зайти подивитись погоду, подивитись Ютуб серіали, фільми чи останні новини на різних сайтах. А потім перемкнути на свої улюблені сайти про рибалку та гриби.
Перетягнути екран відео на Додатковий телевізор 37" , підключений до ноутбука. Та дивись сидячи в кріслі.
Ноут постійно стоїть на столі, і його ніхто нікуди не переносить. Батарейка ще рідна, жива, але десь 15хв якщо пропала електрика.
Цього якраз вистачає.
Питання тут скоріше в поставлених завданнях, та режимі роботі. Та які хотелки і очікування від його роботи.
evenmore
Member

Zero0: 19.08.2026 18:30 Якщо на DDR5 є попит, то звідки взявся на DDR4 ? Вона вже відстала на сьогодні, навіть частота 3200 зливає сильно DDR5 6000 в усіх іграх
Який буде ігровий комп з такой слабою ОЗУ ? І кому вона потрібна і 2026 по ціні відеокарти як 4060, 5060. Незрозуміло...
9700x на ддр5 vs 14600k на ддр4 в играх на одном уровне, в работе интел впереди. А нам ам5 люди продолжают собираться на 7500f и 7700, не говоря уже про 8400f и 8700f.
Никаких проблем у игрового ПК на ддр4 нет, особенно если разница по цене оперы идёт в видеокарту.
Filabatya
Member

evenmore
15%-20% то що нарив покищо інтел ддр4 проти 5 в іграх :shuffle:
Последний раз редактировалось Filabatya 19.08.2026 19:22, всего редактировалось 1 раз.
Zero0
Member

evenmore

Це неправда , не може такого бути, якщо взяти приблизно на одному рівні проци і щоб не було різниці між ними на DDR4 і DDR5. Не знаю яким ви тестерами довіряєте :gigi: . Я вірю цьому. Він вроді не заради реклами робе контент. Тут видно що переход з 4 на 5 пам'ять на 13600 kf дає прибавку до вражаючих 35% фпс. Це по вашому немає різниці :laugh:

Последний раз редактировалось Zero0 19.08.2026 19:21, всего редактировалось 1 раз.
Nihilakt
Junior

warp37: 19.08.2026 14:08 У меня где-то первая DDR валяется. Может в хозяйстве лишней тоже не будет? :lol:
я из такой сделал подпорку под видеокарту)
DDt
Member

Zero0
зачем ты тащишь сюда контент из рашки?
Zero0
Member

DDt
Яка різниця звідки контент ? Ми не на тему політики тут балакаємо. Він найбільш адекватний блогер, який розуміється на залізі . Я інших великих як він не знаю
LordTornado
Member

Zero0: 19.08.2026 19:09 Це неправда , не може такого бути, якщо взяти приблизно на одному рівні проци і щоб не було різниці між ними на DDR4 і DDR5. Не знаю яким ви тестерами довіряєте :gigi: . Я вірю цьому. Він вроді не заради реклами робе контент. Тут видно що переход з 4 на 5 пам'ять на 13600 kf дає прибавку до вражаючих 35% фпс. Це по вашому немає різниці :laugh:
ИИ в Гугле говорит, что разница ФПС в играх ДДР4 и ДДР5 составляет от 2 до 10% (в среднем 5%)... При этом разница в цене у них более чем двукратная...
Последний раз редактировалось LordTornado 19.08.2026 20:11, всего редактировалось 1 раз.
daesz
Member

Геральт: 19.08.2026 14:58 Десь з півроку тому продав 2*16 за 5к. Поспішив мабуть )
Теж саме, продав 2х16 3600 тут на форумі за 4-5к, "єслі би зараннє" (с)
Sanьka
Member

Zero0: 19.08.2026 19:38Яка різниця звідки контент ? Ми не на тему політики тут балакаємо. Він найбільш адекватний блогер,
Какая разніца, ми внє палітікі, харошій узкій....
Десь я вже це чув

Просто не тягни сюда контент з рашки, а сам дивись що хочеш. Подобається гівно - споживай сам.
Zero0
Member

LordTornado

ИИ находе, що будь хто пише, на яких заманеться сайтах. Ви и тестера нормального не найдете зразу. Який сенс от новачка, який наприклад зробив тест, де рівні між собою в швидкостях типи пам'яті DDR4 і DDR6 , в яких ніхрена не настроєно як треба ? :lol:

Отправлено спустя 2 минуты 25 секунд:
Sanьka: 19.08.2026 20:00
Zero0: 19.08.2026 19:38Яка різниця звідки контент ? Ми не на тему політики тут балакаємо. Він найбільш адекватний блогер,
Какая разніца, ми внє палітікі, харошій узкій....
Десь я вже це чув

Просто не тягни сюда контент з рашки, а сам дивись що хочеш. Подобається гівно - споживай сам.
Причому тут споживання гівга ? Окрім тестів заліза він про інше не балакає . Тут взагалі про політику ні слова. До чого тут взагалі Рашка і звідки він ? Мені цікаві тільки його тести заліза

P S : але я не хотів щоб він був відеом тут. Просто думав що буде силка на ютуб
starik_0
Member

Zero0: 19.08.2026 18:30 Якщо на DDR5 є попит, то звідки взявся на DDR4 ? Вона вже відстала на сьогодні, навіть частота 3200 зливає сильно DDR5 6000 в усіх іграх
закон рынка, чем больше спрос тем выше цена. а спрос на ддр4 становится выше а производство падает изза того что все переориентируется на выпуск того что можно закинуть в топку ИИ, то есть ддр5 и HBM ну и видеопамять частично
QFlash
Member

Zero0: 19.08.2026 20:11взагалі Рашка
рашка пишеться з малої букви. Поправка. B-)
erkins007
Member

Tyler: 19.08.2026 14:39 І всі антимонопольні комітети з язиками в дупі) оце попил планетарного масштабу, трильйони лиються
Потому что это не монополия, на рынке несколько игроков. Доказать же картельный сговор в ситуации когда спрос настолько сильно превышает предложение невозможно.
evenmore
Member

Filabatya: 19.08.2026 18:59 evenmore
15%-20% то що нарив покищо інтел ддр4 проти 5 в іграх :shuffle:
1. В пределах одного стандарта память можеть быть с разной частотой и таймингами
2. Я не сравнивал интел с интелом, я сравнил интел с амд
Вместе с тем, для 14600k в усредённых современных сценариях (ААА-игра, фулхд-2к, максимальные настройки, что позволят выдавать 100+ кадров) разница в фпс будет 1-10%. Берём 5% за среднее, получаем ~9700x. Цифры грубые, но общая тенденция очевидна. Ну и главное - конфигурации на ддр4 даже с 12600к/14400 более чем достаточно для ААА игр, вплоть до ~4090 всё будет упираться в видеокарту.
9005
Junior

dead_rat: 19.08.2026 14:58Амазон і ко навіть не ховали, що їх ціль позбутися персональних пк. Купуйте тонкий клієнт(смартфон) і підписку
Так уже давно так, у очень многих подростков нет и не планируется ПК но обязательно есть хоть какой то смартфон. Особенно если семья небогатая или бедная, а таких семей миллионы.

Отправлено спустя 2 минуты 39 секунд:
1234waltz: 19.08.2026 14:02Пропоную обговорити За підсумками кварталу ціни на пам’ять DDR4 зростуть на 50%, вважають аналітики Morgan Stanley
Как не маски так гречка, как не гречка так память. Крупный бизнес всегда исскуственно создает кризисы и дефициты и на этом раздевает голоту. Сраный капитализм.
Ответить