От Тобі смішно. З правилами вимірювань я знайомий з універа лабораторії електрохімії.
Та по налаштуванні звуку недавно ознайомився.
Та я не займаюсь цим питанням професійно. Вже казав, що із зором проблеми.
RoMiLiUs
Ти працював з аналітичними терезами, які вимірюють з точністю 10^-6 г., наважки які не можна брати руками, тільки пінцетом. Догадайся чому.
Ти виготовляв йоноселективні електроди на основі металів і складав програму на MК-60, бо на той час компютерних таких не було, графіки малював від руки?
Молодьож...
Последний раз редактировалось QFlash 19.08.2026 16:43, всего редактировалось 2 раза.
QFlash: ↑
19.08.2026 16:40Ти працював з аналітичними терезами, які вимірюють з точністю 10^-6 г., наважки які не можна брати руками, тільки пінцетом. Догадайся чому.
Яке це відношення має до звуку? Хоча і там важлива практика. Голимі теоретики нікому не цікаві, це про тебе
QFlash: ↑
19.08.2026 16:40Ти працював з аналітичними терезами, які вимірюють з точністю 10^-6 г., наважки які не можна брати руками, тільки пінцетом. Догадайся чому.
Яке це відношення має до звуку? Хоча і там важлива практика. Голимі теоретики нікому не цікаві, це про тебе
tablestikus RoMiLiUs
Ну як так. Чого ми такі злі?
Та того, оскільки нашу дорогущу апаратуру коцає драна Ромашка-какашка за 100$, по якості звучання.
Потужність в прольоті. Шкода.
От сліпого теста якраз зараз бракує до того всьго. То було б весело.
До речі я дивився на графіки Pioneer GM-A-series.
І там по НЧ резонанс в районі 55Hz. Що є добре.
Проте область 55-100Hz не так круто піднята порівняно з діапазоном 100-400Hz при ввімкнутому bass-bust.
І чомусь ВЧ без підйома при включеному bass-bust.
Тут самому треба тестити і дивитись.
Транзистори дивитись, бо якщо хоч один буде текучий - можна забути про Hi-Fi.
Filabatya
Там вище власник піонера казав що апарат достався безкоштовно. Не купляв.
А Ти знаєш що купляєш? Я коли брав транзистори і запальничкою палив їх в магазині бо продавець дозволив.
Все рівно виявилась якісна підробка - бо вони хоч не текли, але подзвонюють на меандрі, і на слух чуть чути, не критично.
Я згоден. Звязуватись зі старою технікою це такий гимор що тріндєц повний.
Але мова про ціну і якщо справа вигорить, то чому не заморочитись, так потрібен час.
Яле якщо Ти знаєш одразу куди копати - це того варте!
Ладно проїхали.
Ще цікаво як буде, якщо перевернути вихідний каскад MX50SE як по класиці, включити по системі Дарлінгтона.
По multisim вже подивився. Ніякого приросту по THD та відносно потужності.
Але в реальності, годен знати чого чекати? Може якось.
Але блін, там прейдеться повозитись транзистором зміщення, оскільки його треба буде переносити на основний радіатор, у системі "Шеклі" він розміщується на радіаторі разом з передвихідними драйверами і це ніяка не помилка - так має бути.
В стоку він включений по системі "Шеклі" - типова схема включення, яку описав Даг Селф. Та і сама схемотехніка цього poweramp - копія poweramp Дага Селфа.
PS/ Потужність можна більшу знімати тоді. То момент - транс не витягне. Шкода.
Відправлено через 52 хвилини 52 секунди:
Також велике значення має вхідний конденсатор.
Цей що ішов в комплекті КІТа плівковий 3,3μF викинув бо корьожив меандр на HЧ та й кривий сам був.
Поставив два зустрічні електроліти по 500μF - неполярний вийшов по 250μF і того забагато. Ну хоч мендр +/- норм.