be quiet! випускає «титанові» блоки живлення Dark Power Pro 14 IO потужністю до 1600 Вт

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Member

Ну в алюмінієвому корпусі виглядає супер, аж захотілось оновити бж.
lightbreathe
Junior

Я что-то не до конца понял, а как подключаться будет? По type-c? Какой на другом конце коннектор будет?
Последний раз редактировалось lightbreathe 19.08.2026 13:01, всего редактировалось 1 раз.
freemannew
Member

Моніторинг це добре, але обирати між режимами Single-Rail і Multi-Rail, активним або напівпасивним режимом.
Зараз я можу на блоці Be Quiet! Dark Power 14 1200W перемикати у будь-який час фізично перемикачами, які знаходяться ззаду на корпусі блоку. Але в цій версії вони прибрали перемикачі і залишили цей функціонал тільки в софті, тобто без завантаження вінди, ніякі режими переключити можливості немає.
SandmanN
Junior

Кому потрібні 1600 ватт ? В мене в самого 1300 з 5090
Filabatya
Member

Месії в нього 2,8)
dead_rat
Member

SandmanN: 19.08.2026 13:04 Кому потрібні 1600 ватт ? В мене в самого 1300 з 5090
Тому хто захоче 6090
У блока гарантія 10 років, то можна і про 7090 подумати
Последний раз редактировалось dead_rat 19.08.2026 13:08, всего редактировалось 1 раз.
lightbreathe
Junior

freemannew: 19.08.2026 12:53 Моніторинг це добре, але обирати між режимами Single-Rail і Multi-Rail, активним або напівпасивним режимом.
Зараз я можу на блоці Be Quiet! Dark Power 14 1200W перемикати у будь-який час фізично перемикачами, які знаходяться ззаду на корпусі блоку. Але в цій версії вони прибрали перемикачі і залишили цей функціонал тільки в софті, тобто без завантаження вінди, ніякі режими переключити можливості немає.
Хорошее замечание!
Robostyle
Member

freemannew
А хто у них ОЕМ?
yariksom
Member

Robostyle
Пишуть, що саме в цих Channel Well Technology, or CWT
спойлер
https://www.cybenetics.com/evaluations/psus/3313/
evenmore
Member

SandmanN: 19.08.2026 13:04 Кому потрібні 1600 ватт ? В мене в самого 1300 з 5090
2 x 4090/5090, например.

И небольшая статистика моего опыта с серией:
Dark power 11, брал новым, свист вентилятора в нагрузке, писк дросселей иногда
Dark power 12, шелест вентилятора без нагрузки (устранился сжатием корпуса БП), уход в защиту на мощных картах при низкой нагрузке (включения надо подождать)
Dark power 13, брал новым, шелест вентилятора без нагрузки, рандомное клацанье, ушёл из жизни с лёгким хлопком
Косички сата иногда вытягиваются вместе с рамкой разъёма
Вилка C19 даже на младшихз моделях (зачем?), что проблема при использовании в корпусах с передним размещением БП
yariksom
Member

Нема питпнь, та й ціна в порівнянні з іншими адекватна, висока але адекватна.

Отправлено спустя 59 секунд:
evenmore: 19.08.2026 15:25И небольшая статистика моего опыта с серией:
Dark power 11, брал новым, свист вентилятора в нагрузке, писк дросселей иногда
Dark power 12, шелест вентилятора без нагрузки (устранился сжатием корпуса БП), уход в защиту на мощных картах при низкой нагрузке (включения надо подождать)
Dark power 13, брал новым, шелест вентилятора без нагрузки, рандомное клацанье, ушёл из жизни с лёгким хлопком
А ти майстер в поїданні кактуса :lol:
Georgin
Member

evenmore
Хм, а я перший раз у житті взяв вживаний дворічний БЖ від BeQuiet! (BeQuiet! SFX-L Power 600W Gold) і він виявився офігєнним - супер-тихим, холодним та стабільним в роботі.
Єдине, що у мене немає зараз, чим його навантажити на повну потужність - можливо, там щось негативне і проявиться.
xIIImaL
Member

Хорошо живешь B-) у меня всего 1000 . Потомушо больше для нее и не нужно
Filabatya: 19.08.2026 13:05 Месії в нього 2,8)
Чем мощнее бп тем быстрее 5090 работает :gigi:
Последний раз редактировалось xIIImaL 19.08.2026 16:39, всего редактировалось 3 раза.
Барбарис
Member

Georgin, сірфа/хайпауер це інша база, ніж фсп/свт у дарків.
Раніше зустрічав лише відгуки, що 11 раптово дохнуть, як їх база фсп. А тепер ще й 13.
Але я все рівно собі для сфх обрав корсар. Взагалі жодних проблем не мав.
Georgin
Member

Барбарис
Corsair SF-серії трохи кращє по характеристиках але і шумніші (згідно тестів того самого власника Cybenetics).
Спочатку я теж дивився на них але практично все, що продавали було 19-21 років випуску і за ці моделі на 600W продавці хотіли 4000-4500 грн. А це ж не вино, щоб з роками тільки кращє ставати :)
А потім добра людина продала мені BQ у повній комплектації як новий за 3000 грн.

З FSP у мене теж ніколи проблем не було (було 3 штуки включно з теперішнім), навіть зараз бронза (а по тестам срібло) вже сьомий рік пихтить і горя не знає. FSP це взагалі мій фаворит недорогих і надійних БЖ :)
Хоча знову ж таки треба дивитись на конкретну лінійку.
RoMiLiUs
Member

Знов БЖ міняти. Чекав-чекав, не дочекався)))
Але шось по ефективності і по шуму гірші за non-IO моделі, особливо модель на 1600W
спойлер
Изображение
dead_rat
Member

Georgin: 19.08.2026 16:05 evenmore
Хм, а я перший раз у житті взяв вживаний дворічний БЖ від BeQuiet! (BeQuiet! SFX-L Power 600W Gold) і він виявився офігєнним - супер-тихим, холодним та стабільним в роботі.
Єдине, що у мене немає зараз, чим його навантажити на повну потужність - можливо, там щось негативне і проявиться.
В мене такий, лише на 500 ват. За 5 років лише позитивні відгуки.
evenmore
Member

Georgin: 19.08.2026 16:05 evenmore
Я писал про конкретную линейку, а не бренд в целом. С другими их блоками никаких проблем не было.
Ответить