GT1010 в отличии от 6300 продавается на рыбе соленой в розница в коробках. тот же Colorful поставляет ее. А 6300 это чисто оемный продукт. и 6300 всегджа на 2 гб а 1010 от гига до 4 рех гигов и есть как пасивные так и в крулятором от разных вендоровAssayMAS: ↑ 17.08.2026 07:55а как же rx6300XT?Святой: ↑ 17.08.2026 05:24Никто не вспоминал GT1010 не так давно вышедшую? там и версии 1gb и 2 gb и 4gb (но уже DDR4)
И OEM gt1010 rx6300 дошедший до розницы не сильно отличается в цене от старших gt1030 rx6400 ибо в товаре товара уже мало - основная цена логистика и налоги. А корпоративные 1010 6300 продаются на особых условиях... из разряда ПО на лям в подарок, особые кодеки, откаты кому надо, ... .
Новости
Последние статьи и обзоры
AMD не цікавлять огляди Radeon RX 9050: партнерам заборонено надсилати зразки для тестування
-
Святой
Member
-
1234waltz
Member
AssayMAS: ↑ 16.08.2026 14:28 Может из за архитектуры будет получше уметь в нейронки чем нвидиевская 5050
-
yurius_r
Member
Сам щось собі надумав і з собою сперечаєшся. Я просив щось повільніше за GDDR6? Зараз 8GB пам'яті коштує на dramxchange ~100$, для AMD це 70-80 максимум. Тулять вони в цю карту старший чіп, в якого блоків в два рази більше ніж потрібно, хоч і відбраковку, а могли б ставити окремий маленький дешевий і холодний чіп, що ще й систему охолодження і живлення спростило б. Тож як скинути ціну без зменшення об'єму пам'яті відомо. Але ж нафіга, якщо все можна списати на кризу AI?AssayMAS: ↑ 17.08.2026 04:51ну натулят те 8ГБ ддр3 или ддр4 и? Толку!
Вот у 1030 или 2ГБ ддр5 или 4Гб на ддр4 - и 4ГБ медленной памяти никак не превозмогут 2ГБ быстрой памяти в 98% игор. Смысла нету в памяти которой много но медленее чем у конкурентов.
-
AssayMAS
Member
чипы они по программе управляемые их можно в любой теплопакет зажать вендоруyurius_r: ↑ 17.08.2026 09:04а могли б ставити окремий маленький дешевий і холодний чіп
маркировка "ОС" у карты ОБЫЧНО означает что можно -15..+5% По Ваттам - но никто те мешает еще Вольты понизить как и частоты. И я видео ОС чито в -40..+12% умел прям с завода.
Так что условная 200 Ваттная карта в 100Ватт ужимается вендором без проблем с потерей 30+-% ФПС.
в природе существует в гомеопатических дозах - а в значимых дозах существует 1030 на 2ГБ ддр5 и 4ГБ ддр4. А всё что по иному то не одобрено Нвидией - и сортировать чипы на сорта "а вдруг 1030 4ГБ ддр5 потянет" удел всяких мелкосерийных контор.Святой: ↑ 17.08.2026 09:001010 от гига до 4 рех гигов и есть как пасивные так и в крулятором от разных вендоров
а на рынке есть? Есть! Значит "щось повільніше за GDDR6" норма. И гддр6 разная бывает: 16–20 Гбит/с на один контакт чито даст +-20% ФПС.yurius_r: ↑ 17.08.2026 09:04Я просив щось повільніше за GDDR6?
Відправлено через 3 хвилини 50 секунд:
не а вдруг чудо случится - АМД тайно новый фреймвёрк под ИИшечки подготовила1234waltz: ↑ 17.08.2026 09:02 Крикнув в голос.
Ведь куча клиентов Нвидии слезли с её дров и сами себе пишут "дрова" под ИИ и выигрывают десятки процентов производительности на тот же ватт.
-
kairo
Member
Ок, оговорився. Суть це не змінює, різниця між цими картами велика, людина десь побачила тест двох ігор в 4К і усім доводить, що карти близькі. HU в своєму огляді навіть не робили тести в 4К, бо це смішно для такої карти.waryag: ↑ 17.08.2026 06:27Вчить математику. 5050 випереджає на 57%, але 9050 відстає десь на 35 )
-
Shepard1985
Member
Як воно може бути дешевше, якщо пам'ять така дорога? Нвідіа має знижку на все, бо вона продає тонами, а тут АМД, як конкурувати? Ну і Нвідіа 5050 зараз вартує 350 євро, тому тут хтось писав за 249 доларів, яких я поки що не бачу.Voozy: ↑ 17.08.2026 00:03 Shepard1985
Якби навiть в 2 рази дешевше було - нiхто нiколи б поганого солва не сказав в сторону АМД![]()
Відправлено через 11 хвилин 40 секунд:
Ну з тобою все ясно ще за минулих коментарів. Ні розуму, ні фантазії...kairo: ↑ 17.08.2026 01:04Відставання всього лиш на 57%! Взагалі понти! А в 4К майже на рівні! У 8К навіть обганяє!!!Shepard1985: ↑ 16.08.2026 23:58Карта відстає від 5050 в деяких іграх небагато, а в деяких працює на рівні!![]()
![]()
![]()
- спойлер
- Screenshot 2026-08-17 010215.png
Відправлено через 7 хвилин 57 секунд:
АМД з часом завжди покращує продуктивність, це не в перше. Те, що в 4К різниця маленька в деяких іграх означає, що в карти є потенціал. Кому треба 30-60 кадрів за дешево, той купить собі таку карту. Не розумію, як можна щось писати про АМД, не маючи жодного продукту від цієї компанії? Якийсь дебілізм чесне слово.kairo: ↑ 17.08.2026 10:14Ок, оговорився. Суть це не змінює, різниця між цими картами велика, людина десь побачила тест двох ігор в 4К і усім доводить, що карти близькі. HU в своєму огляді навіть не робили тести в 4К, бо це смішно для такої карти.waryag: ↑ 17.08.2026 06:27Вчить математику. 5050 випереджає на 57%, але 9050 відстає десь на 35 )
-
kairo
Member
ЛОЛ, ти на цій карті одну гру все життя зібрався грати?Shepard1985: ↑ 17.08.2026 10:38Ну з тобою все ясно ще за минулих коментарів. Ні розуму, ні фантазії...
в 4К різниця маленька в деяких іграх
Дурнику, в мене в профілі AMD Ryzen 7 9800X3D.Не розумію, як можна щось писати про АМД, не маючи жодного продукту від цієї компанії? Якийсь дебілізм чесне слово.
-
1234waltz
Member
Вірю, я повірив. Як "розкриють потенціал", з задоволенням подивлюсь бенчі та реальні кейси. А зараз такий прикол, що всі ці тести це raw синтетика (навіть comfy досі в Experimental support), а не реальні задачі і тільки в FP16/FP32 (і тільки в перерахунку на Ватт). А як справа заходить до запуску реальних кейсів і запускається LLaMA‑13B в INT4 і 5080 майже в два рази швидше працює за 9070 XT. Та й в FP16, як тільки рахуєш не на Ватт, а по фактичній продуктивності, 5080 все одно виграє (хоч і з більшим жором) з відривом 30%. Отакої.AssayMAS: ↑ 17.08.2026 10:12 не а вдруг чудо случится - АМД тайно новый фреймвёрк под ИИшечки подготовила
Ведь куча клиентов Нвидии слезли с её дров и сами себе пишут "дрова" под ИИ и выигрывают десятки процентов производительности на тот же ватт.
-
AssayMAS
Member
9070хТ 41+тыщ 5080 70+тыщ И как бы в нейронках в зависимости от типа задачи от 1% до 20% превосходства у Нвидии за плюс 40+% к цене... Так что АМД норм выглядит я тотального превосходства Нвидии на доллар в рознице по РЕАЛЬНЫМ ценам не вижу.1234waltz: ↑ 17.08.2026 11:455080 все одно виграє (хоч і з більшим жором) з відривом 30%
-
Shepard1985
Member
Так то процесор! А в тебе був процесор Атлон, Феном....? В мене були різні процесори АМД, різні відеокарти на протязі 25 років. Перша відеокарта Радеон 1650, потім була Радеон 4830, R9 380x... Я пройшов увесь шлях з АМД від початку, тому я знаю, про що пишу.kairo: ↑ 17.08.2026 10:50ЛОЛ, ти на цій карті одну гру все життя зібрався грати?Shepard1985: ↑ 17.08.2026 10:38Ну з тобою все ясно ще за минулих коментарів. Ні розуму, ні фантазії...
Чому одну гру? На Ютубі є безліч відео, де порівнюють цю картку з іншими картами і вона видає 60 кадрів в більшості ігор. Що ще треба?в 4К різниця маленька в деяких іграх
Дурнику, в мене в профілі AMD Ryzen 7 9800X3D.Не розумію, як можна щось писати про АМД, не маючи жодного продукту від цієї компанії? Якийсь дебілізм чесне слово.
Ніколи не мав Інтела чи Нвідіа. Принципово не купую. Так само ніколи не мав IPhone і ніколи не куплю собі і справа не в грошах, а справа в тому, що я не збираюсь віддавати 2000 євро за шмат лайна, собівартість якої становить 20 баксів. Я завжди обираю - ціна=якість.
-
Buldozer.
Member
Суть этой карты ОЕМ. И там она будет уходить тысяча и в пк, где никто никогда и игры не запустит.
Сейчас такие цены, что можно творить что угодно.
Посмотрите на 5060/5070. И это ещё не конец...
-
Shepard1985
Member
Тільки як завжди забуваємо додавати різницю в ціні, коли Нвідіа 5080 в 2 рази дорожча за АМД 9070XT.1234waltz: ↑ 17.08.2026 11:45Вірю, я повірив. Як "розкриють потенціал", з задоволенням подивлюсь бенчі та реальні кейси. А зараз такий прикол, що всі ці тести це raw синтетика (навіть comfy досі в Experimental support), а не реальні задачі і тільки в FP16/FP32 (і тільки в перерахунку на Ватт). А як справа заходить до запуску реальних кейсів і запускається LLaMA‑13B в INT4 і 5080 майже в два рази швидше працює за 9070 XT. Та й в FP16, як тільки рахуєш не на Ватт, а по фактичній продуктивності, 5080 все одно виграє (хоч і з більшим жором) з відривом 30%. Отакої.AssayMAS: ↑ 17.08.2026 10:12 не а вдруг чудо случится - АМД тайно новый фреймвёрк под ИИшечки подготовила
-
Buldozer.
Member
Жвюаль тебя) честно. Лагеря крайностей есть разные ты в одном из них. Как и те кто кричат-эпл лучше всего. Вы соседи если шоShepard1985: ↑ 17.08.2026 13:18Так то процесор! А в тебе був процесор Атлон, Феном....? В мене були різні процесори АМД, різні відеокарти на протязі 25 років. Перша відеокарта Радеон 1650, потім була Радеон 4830, R9 380x... Я пройшов увесь шлях з АМД від початку, тому я знаю, про що пишу.kairo: ↑ 17.08.2026 10:50
ЛОЛ, ти на цій карті одну гру все життя зібрався грати?
Чому одну гру? На Ютубі є безліч відео, де порівнюють цю картку з іншими картами і вона видає 60 кадрів в більшості ігор. Що ще треба?
![]()
Дурнику, в мене в профілі AMD Ryzen 7 9800X3D.
Ніколи не мав Інтела чи Нвідіа. Принципово не купую. Так само ніколи не мав IPhone і ніколи не куплю собі і справа не в грошах, а справа в тому, що я не збираюсь віддавати 2000 євро за шмат лайна, собівартість якої становить 20 баксів. Я завжди обираю - ціна=якість.
-
Shepard1985
Member
Фанати куртки не знають, що таке ціна!Buldozer.: ↑ 17.08.2026 13:23 Суть этой карты ОЕМ. И там она будет уходить тысяча и в пк, где никто никогда и игры не запустит.
В них це розуміння від народження відсутнє.
Вони готові здати нирки, легені на платне донорство, аби задовільнити апетит куртки.
Відправлено через 4 хвилини 6 секунд:
А я ніде та ніколи не писав про те, що АМД краща. Я ж написав чому я обираю те, що обираю. Не треба маніпулювати.Buldozer.: ↑ 17.08.2026 13:24Жвюаль тебя) честно. Лагеря крайностей есть разные ты в одном из них. Как и те кто кричат-эпл лучше всего. Вы соседи если шоShepard1985: ↑ 17.08.2026 13:18
Так то процесор! А в тебе був процесор Атлон, Феном....? В мене були різні процесори АМД, різні відеокарти на протязі 25 років. Перша відеокарта Радеон 1650, потім була Радеон 4830, R9 380x... Я пройшов увесь шлях з АМД від початку, тому я знаю, про що пишу.
Ніколи не мав Інтела чи Нвідіа. Принципово не купую. Так само ніколи не мав IPhone і ніколи не куплю собі і справа не в грошах, а справа в тому, що я не збираюсь віддавати 2000 євро за шмат лайна, собівартість якої становить 20 баксів. Я завжди обираю - ціна=якість.![]()
-
kairo
Member
Так то процесор!
Тобто, процесор АМД, це не продукт АМД)))Не розумію, як можна щось писати про АМД, не маючи жодного продукту від цієї компанії?
Я пройшов увесь шлях з АМД від початку, тому я знаю, про що пишу.
Тобто, ти фанатік))Ніколи не мав Інтела чи Нвідіа. Принципово не купую
- спойлер

Чому не 20 центів?віддавати 2000 євро за шмат лайна, собівартість якої становить 20 баксів.
Лізі на тебе наплювати, прокинься. Бути фанбоєм корпоратів, це курам на сміх. Якщо завтра червоні випустять топову відеокарту, яка буде якісно переважати 4090 при адекватній ціні, я їх без вагань оберу. Мені байдуже, якого кольору коробка та який шильдик на ній. А ти далі захищай це сміття за 280 баксів.
-
Shepard1985
Member
kairo: ↑ 17.08.2026 13:32Так то процесор!Не розумію, як можна щось писати про
Ти схожий на мати, яка кинула дитину і через 20 років повернулася та хоче отримати допомогу від дитини на себе, бо вона наразі непрацездатна. А де "ти була, як мати 20 років, доки дитина зростала, хворіла..."?
Ну я підтримував АМД і до Лізи і під час Лізи.
Ти та людина, яка бере собі з усього найкраще і тобі начхати на інших, на їхні долі, на їхнє життя, чи не так? Такий собі трамп. Я так не жив і не живу. Мене турбує те, що мене оточує і я щось купуючи вкладаю в це свої кровні гроші. Я інвестуав у АМД і судячи з усього непогано. Тобто, те, що в тебе зараз стоїть процесор від АМД, бо він наразі найкращий, це і моя заслуга в тому числі і таких, як я, бо я купував і Атлони і Феноми, які майже нікому не були потрібні на той час, я купував відеокарти, які відставали технологічно....
В економіці не все тримається на мінливих клієнтах, які бігають з лавки у лавку залежно від того, де і яка цінова пропозиція, більшість компаній виживають за рахунок лояльних клієнтів, які роками йдуть пліч-о-пліч...
Так само я не купую ігри в Епік Геймс, тому що я лояльний до Валв і я терпіти не можу гнилу політики того Тіма Свіні, який вирішив нечесною політикою захоплювати ігровий ринок.
Ну ти можливо цього не розумієш, але з кожною покупкою ти впливаєш на навколишній світ і своєю позицією ти підтримуєш одну, чи іншу сторону.
Критикувати звісно є за що АМД і я це періодично роблю!
Наприклад, вони болта забили на додавання ФСР 4 до портативних пристроїв на РДНА 3,5 і у мене десятки звернень на цей рахунок до АМД на різних форумах.
Можливо і тут ціна завишена для цієї картки, але таке відчуття, наче люди не мають іншого вибора!
Конструктивна, здорова критика - це нормально, але не варто поливати брудом...