Клуб поціновувачів старого заліза

Куратор темы: mklm
Общие вопросы по настройке и разгону. А также прочие околокомпьютерные вопросы
Ответить
Автор
Member

це мене ввів в оману .ру сайт новин :(
спойлер
Изображение
Відправлено через 3 хвилини 8 секунд:
а може і не ввів :spy:
Prescot478
Member

20 років Core 2 Duo,
🍾 З днем ​​народження 🎉
27 липня 2006 р. – 27 липня 2026 р.
27 липня 2006 року Intel нарешті вимкнула «піч NetBurst».
З випуском тоді ще абсолютно нових процесорів Conroe, Intel остаточно поклала край Pentium 4.
Були випущені такі моделі:
Core 2 Duo E6300 – 1,86 ГГц
Core 2 Duo E6400 – 2,13 ГГц
Core 2 Duo E6600 – 2,40 ГГц
Core 2 Duo E6700 – 2,66 ГГц
Усі чотири процесори були засновані на 65-нм ядрі Conroe. Хоча E6300 та E6400 фізично мали 4 МБ кристала Conroe, 2 МБ кешу L2 було відключено. Справжні кристали Allendale з власним 2 МБ кешу з'явилися лише пізніше.
Усі моделі використовували роз'єм LGA775 та мали TDP 65 Вт.
E6600 вважався особливо легендарним; він був широко поширений у той час і надзвичайно популярний, особливо для розгону.
Intel також приготувала особливий подарунок для ентузіастів високої продуктивності: Intel Core 2 Extreme X6800. Ця модель продавалася з розблокованим множником та вищою стандартною тактовою частотою. Її продуктивність була приблизно на 10-15 відсотків вищою, ніж у E6700.
Архітектура Intel Core знову перетворила Intel на грізного конкурента. Практично за одну ніч Intel перетворився з відстаючого на явного лідера ринку, залишивши позаду Athlon 64, і AMD знадобилося багато років, щоб забезпечити таку ж сильну реакцію з Zen (Ryzen) у 2017 році. Тому Conroe сьогодні вважається одним з найважливіших поворотних моментів в історії процесорів, починаючи з середини ери Windows XP, або часу, коли поступово починалася ера Windows Vista.
Актуальщину стиряно з англомоаної групи , і даруйте за машинний переклад :)
S0N1C
Member

мабуть моя підсвідомість мені сьогодні нагадала запостити про коре :laugh:

Відправлено через 17 хвилин 1 секунду:
доречі цікаво, піч NetBurst вимкнули, але оцей X6800 по враженням гарячіше за Р4
хоча і по спекам він наче як 75Вт, але є приписка про 125 :gigi:
Maximum power dissipation 124.42 Watt
Thermal Design Power 75 Watt
spoglyadach
Member

А має хтось у своїй колекції диск від журналу Мой компьютер на якому є архів статей в html форматі за 1998-2001 роки, ну і може інші диски є. Оті що є в інтернетах можете не пропонувати, бо вже скачано :)
Mykolay3ack
HWBOT OC Team

spoglyadach
Chip 12-13 роки
spoglyadach
Member

S0N1C: 27.07.2026 16:10 доречі цікаво, піч NetBurst вимкнули, але оцей [url=https://www.cpu-world.com/CPUs/Core_2/Intel-
Щось нагадали про той NetBurst і пішов я оновлювати в пам'яті який в мене макс розгін був на Pentium Disaster :laugh:
Прийшла мені така думка в голову, ви взагалі імаджиніруєте собі обличча тіпа який сидить на 4.4-4.5Ггц пентіум, а йому викатують кору дуба з 1.8Ггц в стоках і кажуть що це мощний прорив, ривок, вставаніє з колєн :lol:
Mykolay3ack: 27.07.2026 18:44 spoglyadach
Chip 12-13 роки
Це там був той архів чи це що є у вас в наявності?
Mykolay3ack
HWBOT OC Team

spoglyadach
В наявності, пачка дисків в шухляді валяється.
Zakarul
Member

spoglyadach: 27.07.2026 18:31 А має хтось у своїй колекції диск від журналу Мой компьютер на якому є архів статей в html форматі за 1998-2001 роки, ну і може інші диски є. Оті що є в інтернетах можете не пропонувати, бо вже скачано :)
есть журналы дпк с 1го номера по последний кроме пары номеров :D
Sanьka
Member

Zakarul: 29.07.2026 16:15есть журналы дпк с 1го номера по последний кроме пары номеров
О, я був на форумі ДПК, гарний був форум :)
Десь лежить диск, який йшов з останнім журналом ДПК, з усіма журналами що вийшли.
S0N1C
Member

Sanьka
так залийте на https://archive.org/ :shuffle:

Відправлено через 2 хвилини :
ага, там і так є :super: https://archive.org/search?query=creato ... lishing%22

Відправлено через 57 секунд:
але без дисків :(
offece-trader
Member

Оживим тему.

Попался мне вот такой камешек Intel Pentium III Xeon 800 MHz SL3WU в хитром картридже:
спойлер
Изображение
Вопрос их под вендора лочили или нет ? Надо искать именно компак мать или пойдет любая серверная ? Надо затычку во второй слот или оно стартовало с 1 процом ?
offece-trader
Member

И еще вопрос.

Память на 286 матерях старых есть на что менять из современных аналогов, что бы по распиновке и питанию подходили ? А то али просмотрел, не нашел ничего подобного, или не так искал ? Или скупать старые матеря, выдирать оттуда память и тестировать ?
Anifix
Junior

Вона є в продажу. Но як завжди питання ціни. Я пару місяців тому продавав на віоліті v53c256p80 36 шт. забрали за 400 грн.
а якщо брати в магазинах то за подібну захоять 1-2 ойро за шт. як на мій погляд це дорого.
на олх чи на віоіті часто зустрічається неробочі плати з якої можно ободрати все цікаве а інше здати на мател
offece-trader
Member

Anifix: 17.08.2026 12:21 Вона є в продажу. Но як завжди питання ціни. Я пару місяців тому продавав на віоліті v53c256p80 36 шт. забрали за 400 грн.
а якщо брати в магазинах то за подібну захоять 1-2 ойро за шт. як на мій погляд це дорого.
на олх чи на віоіті часто зустрічається неробочі плати з якої можно ободрати все цікаве а інше здати на мател
Да я вот бегло пробедался по алишке и не нашел, или там надо искать по конкретным маркировкам мекрух ?

p.s. будет еще память - пишите, куплю, бо лежит пара досок 286\ХТ надо проверить.
Anifix
Junior

offece-trader: 17.08.2026 13:28
Anifix: 17.08.2026 12:21 Вона є в продажу. Но як завжди питання ціни. Я пару місяців тому продавав на віоліті v53c256p80 36 шт. забрали за 400 грн.
Да я вот бегло пробедался по алишке и не нашел, или там надо искать по конкретным маркировкам мекрух ?
p.s. будет еще память - пишите, куплю, бо лежит пара досок 286\ХТ надо проверить.
Вам би звернутися тут на форумі до тих хто пам'ятає як з такими платами працювати. Бо для старта памяті треба набагато. А з таких мікрух це вже докидували додаткову до 1Мб. Залежало від самої материнки но для відображеня біоса достатньо було 128 кб. Вони при старті видають звуковий сігнал?
Последний раз редактировалось Anifix 17.08.2026 13:41, всего редактировалось 1 раз.
Sanьka
Member

Краса.....неймовірно раритетна краса....з золотих часів міді і теплотрубок
Дякую OCZ. що ти був і знав що таке класний дезігн :pray:
Изображение
spoglyadach
Member

:laugh: щось там вже під радіаторами якась DDR4 мабуть, не схоже на OCZ
offece-trader
Member

spoglyadach: 17.08.2026 13:57:laugh: щось там вже під радіаторами якась DDR4 мабуть, не схоже на OCZ
Я когда 1 планку ддр4 ставлю, тоже вот такую штуку на нее одеваю:
спойлер
Изображение[/url]
Mykolay3ack
HWBOT OC Team

Sanьka
Класно.
В мене б просто валялись, а так для естетики піде.)))
spoglyadach
Member

Навіщо? В штатному режимі DDR4 взагалі не гріється, особливо якщо 1-2 планки стоять і між ними йде нормальна конвекція. Інша справа коли заповнені 4 слоти і пам'ять розігнана з підняттям вольтажу, тоді так треба щось думать

Відправлено через 1 хвилину 1 секунду:
Mykolay3ack: 17.08.2026 14:49 Sanьka
Класно.
В мене б просто валялись, а так для естетики піде.)))
А я такі планки періодично юзаю, в мене правда їх лише 2 штуки і тільки по 1Гб, але там доволі приємні таймінги та й є потенціал для оверклоцкінгу деякий
Ответить