боже, яке у вас примітивне мислення. ШІ це продукт, інструмент і тимчасово - спекулятивна історія. Цей продукт створюють монструозні корпорації щоб вирішувати свої комерційні задачі. Ми в цій системі - лише ресурс, який буде тим самим інструментом активно доїтись, ясно що у ШІ багато застосувань, але основна задача - бабло і влада. Крапка, Ніхто з великих гравців в цьому світі не думає про людей, щось там ліпше, свід до ші, світ після ШІ, шо за романтизм. Трильони долярів на кону, треба продавати шкіряним мішкам, що ШІ це прекрасно і всім допоможе, тому що інструмент ще сирий і на цих самих мішках він відточується - а коли відточиться - розмовляти з нами будуть вже з позиції сили, але тон розмови - я к з дітками, так і залишиться. Страшні антиутопії це не про зле зло, це про зло, яке максимально маскується під добро. Ну а ми просто споживачі і людський ресурс)AlexWest: ↑ 15.08.2026 12:34Ця проблема вирішиться винайденням нових джерел енергії. Людина не повернеться до старого, якщо бодай раз спробувала щось ліпше. ШІ зараз створюють у величезний збиток. Бо ніхто вже не хоче повертатися у світ без ШІ (із тих, хто його спробував).ddO: ↑ 15.08.2026 12:14
Вже дожили до часу, коли їжу можна робити чисто із хімії, без дорогих натуральних інгредієнтів. Так собі получається.
Ми все ближче до того, що показав Кемерон: P.S. роботи слуги та чорноробочі по своїй суті на даному етапі розвитку - абсурдні. Просто по причині колосальної ціни для виконання дешевої та нескладної праці. Скоріше гуманоїдні роботи появляться там, де люди обійдуться надто дорого - типу для космічних місій, складних робіт під водою чи в небезпечних умовах, тощо. А там де треба проста робота (типу для одної руки) - там немає сенсу переплачувати за цілого гуманоїда із ногами/ руками/ складною системою стабілізації та керуючим цим всім ШІ споживачим всю енергію атомної станції. Як приклад - роборуки вже давно працюють на ковеєрах - і у них рівно необхідна кількість шарнірів та датчиків для виконання їх роботи.
Новости
Последние статьи и обзоры
LG та NVIDIA спільно розроблятимуть гуманоїдних роботів та розвиватимуть ШІ
-
Tyler
Member
-
dead_rat
Member
Смішно.AlexWest: ↑ 15.08.2026 12:34 Бо ніхто вже не хоче повертатися у світ без ШІ (із тих, хто його спробував).
Я беру світ до ШІ. Скажімо 2021й рік.
Що було: роботи в ІТ хоч жуй, зарплати ростуть щороку, можна чілити по 4 години, є гугл, є амазон доставка, ну є біткойн лихоманка. Є робопилосос на лідарі.
Що стало: є глючний чат гпт, є генератор картинок і відео. Мій робопилосос в додачу до лідара отримав камеру щоб не розмазати фекаліі кота(якого в мене нема)
Зато є трильйонні борги корпорацій, роботи нема, я маю працювати по 10 годин щоб компенсувати великі звільнення, екологію відмінили і датацентри живляться авіатурбінами, літаки стали сильно дорожче…
Не знаю як тобі, а мені АІ не зайшов
-
werneo
Member
Читай те, що я написав до кінця.dead_rat: ↑ 15.08.2026 11:10Це ти живеш в минулому, зараз робот розпізнає, обʼіде і навіть пришле фотку «підарунка» тобі на телефон.werneo: ↑ 15.08.2026 11:08
І заведи собачку чи котика. І взрій, що таке тероризм, коли робот розвезе тобі по всій хаті результати життєдіяльності котика чи собачки, при тому, що він типу як мудрий, з вологим прибиранням і навчений результати життєдіяльності розпізнавати. Незабутній експіріенс.
Роки 2-3 тому, так, це ще було проблемою
-
dead_rat
Member
Ви це коли пробували? Яка модель робота?werneo: ↑ 15.08.2026 12:59Читай те, що я написав до кінця.dead_rat: ↑ 15.08.2026 11:10
Це ти живеш в минулому, зараз робот розпізнає, обʼіде і навіть пришле фотку «підарунка» тобі на телефон.
Роки 2-3 тому, так, це ще було проблемою
Останні Roborock, Ecovacs, Dreame, Mova - з середнього сегменту вже 99% фекалії не розмазують. Я собі взяв Ecovacs T90 - він суперово все розпізнає.
А якщо ви купили якийсь Ксяомі, що лише свою лейбу вішає на незнамо що, то хто ж дохтор
-
heidfeld
Member
Один гуманойд в кожанке на фото уже есть

-
DuckRider
Member
Как понять что затея мусор: в её основе лежат именно гуманоидные роботы. Это банально самая неоптимальная форма для выполнения отдельных задач. Ставлю на то, что через пару лет они разойдутся и даже не будут вспоминать об этом
-
kabostebeztak
Member
я вважаю що треба заборонити виказувати свою так звану думку юзерам шіAlexWest: ↑ 15.08.2026 12:16Не знаю як хто, а з ШІ я лише заощаджую гроші, а не витрачаю.dead_rat: ↑ 15.08.2026 12:10
Не зробить він - зробить інший.
Технології АІ не для того, щоб полегшити тобі життя, а щоб вичавити з тебе більше.
Не для того мегакорпорації вкладають трильйони
Не буде ніякої страшної антиутопії. Будуть свої плюси і мінуси, як і у всьому. Технології полегшили людям життя в одному, і ускладнили в іншому.
Новий світ буде в значній мірі азімовським – роботи слуги, компаньйони, друзі, начальники (такі теж); згодом – політичні радники і президенти. Це неминуче майбутнє, яке видно неозброєним оком.
-
Nick45
Junior
Народ, потрібно бойкотувати куртку, бо там вже неадекватні апетити, як у путлєра((((((((
Відправлено через 1 хвилину 47 секунд:
Відправлено через 1 хвилину 5 секунд:
Це ші божевілля нас і погубить((( Погоня за "долларом"!!!!!!!!!!!!
Відправлено через 1 хвилину 47 секунд:
І в чому ти заосчаджуеш! Рішення за тебе приймають! Чи ти багатший став, звільнивши пару працівників.....kabostebeztak: ↑ 15.08.2026 14:59я вважаю що треба заборонити виказувати свою так звану думку юзерам шіAlexWest: ↑ 15.08.2026 12:16
Не знаю як хто, а з ШІ я лише заощаджую гроші, а не витрачаю.
Не буде ніякої страшної антиутопії. Будуть свої плюси і мінуси, як і у всьому. Технології полегшили людям життя в одному, і ускладнили в іншому.
Новий світ буде в значній мірі азімовським – роботи слуги, компаньйони, друзі, начальники (такі теж); згодом – політичні радники і президенти. Це неминуче майбутнє, яке видно неозброєним оком.
-
S0N1C
Member
LG не може монітори та телеки зробити шоб не зафакапитися зі стеженням або встановленням небажоного софта, мені просто страшно уявити їхніх гуманоїдних роботів

-
AlexWest
Member
Я нікого не наймав і не звільняв. Чисто персональне користування. В кого є голова, того ніколи не общипають. В кого її нема – обдеруть і без ШІ. Чи ти ним типу ніколи не користуєшся? Чи вважаєш, що платити за нього – це теж щось страшне й неприпустиме?Nick45: ↑ 15.08.2026 15:03 Народ, потрібно бойкотувати куртку, бо там вже неадекватні апетити, як у путлєра((((((((
Відправлено через 1 хвилину 47 секунд:І в чому ти заосчаджуеш! Рішення за тебе приймають! Чи ти багатший став, звільнивши пару працівників.....kabostebeztak: ↑ 15.08.2026 14:59
я вважаю що треба заборонити виказувати свою так звану думку юзерам ші
Відправлено через 1 хвилину 57 секунд:
А що ще треба заборонити? Чи ти не юзер ШІ?kabostebeztak: ↑ 15.08.2026 14:59я вважаю що треба заборонити виказувати свою так звану думку юзерам шіAlexWest: ↑ 15.08.2026 12:16
Не знаю як хто, а з ШІ я лише заощаджую гроші, а не витрачаю.
-
dead_rat
Member
Давай порахуємо.AlexWest: ↑ 15.08.2026 16:48 Чи вважаєш, що платити за нього – це теж щось страшне й неприпустиме?
Фірми хочуть вливати в АІ трильйон на рік. Щороку.
Це 1 000 мільярдів $.
Населення усього західного світу десь мільярд людей(США + ЄС + партнери включно з Україною).
То щоб окупити АІ в нуль треба лише 1000$ на рік з кожного чоловіка, жінки, немовляти та пенсіонера в усьому західному світі. Ти свій косарик заплатив вже? І за бітьів і за дитину теж не забудь.
ПС. В мене підписка на 1000$ в місяць від фірми, тобто я хоч за десятьох башляю це як раз десять людей моєї сімʼі що за АІ не скинулися
-
AlexWest
Member
І? Яж кажу: ніхто вже не хоче повертатися у світ без ШІ. Тому розвивають його у збиток. Люди не повертаються з автомобілів до коней, чи зі смартфонів до телеграфу. Це вже не відмінити. Треба пристосовуватись, а не плакати, що все пропало. Чи пробувати подати якусь розумну ідею, якщо маєш виходи на розробників, щоб люди не мусили на робочих місцях в пляшки ходити.dead_rat: ↑ 15.08.2026 17:01Давай порахуємо.AlexWest: ↑ 15.08.2026 16:48 Чи вважаєш, що платити за нього – це теж щось страшне й неприпустиме?
Це 1 000 мільярдів $.
Населення усього західного світу десь мільярд людей(США + ЄС + партнери включно з Україною).
То щоб окупити АІ в нуль треба лише 1000$ на рік з кожного чоловіка, жінки, немовляти та пенсіонера в усьому західному світі. Ти свій косарик заплатив вже? І за бітьів і за дитину теж не забудь.
ПС. В мене підписка на 1000$ в місяць від фірми, тобто я хоч за десятьох башляю це як раз десять людей моєї сімʼі що за АІ не скинулися![]()
-
dead_rat
Member
Я спитав, в чому цей ШІ світ кращий. Навіть написав про себе.AlexWest: ↑ 15.08.2026 18:03І? Яж кажу: ніхто вже не хоче повертатися у світ без ШІ. Тому розвивають його у збиток. Люди не повертаються з автомобілів до коней, чи зі смартфонів до телеграфу. Це вже не відмінити. Треба пристосовуватись, а не плакати, що все пропало. Чи пробувати подати якусь розумну ідею, якщо маєш виходи на розробників, щоб люди не мусили на робочих місцях в пляшки ходити.dead_rat: ↑ 15.08.2026 17:01
Давай порахуємо.
Це 1 000 мільярдів $.
ПС. В мене підписка на 1000$ в місяць від фірми, тобто я хоч за десятьох башляю це як раз десять людей моєї сімʼі що за АІ не скинулися![]()
Незважаючи на великі бюджети, скажемо, десятки витрачених мільйонів доларів, я бачу ну дуже мінімальний вихлоп: можна швидко генерити код сумнівної якості, можна робити пошук вирогідно зручніший за гугл… і от далі якось не сильно пішло. І я бачу, що компанії навпаки визнають що погарячкували і урізають витрати на ші.
В чому цей ШІ світ кращий для тебе?
-
Hotspur
Member
будуть бити шкіряний мішок поки не купить самий новий телевізорS0N1C: ↑ 15.08.2026 15:18LG не може монітори та телеки зробити шоб не зафакапитися зі стеженням або встановленням небажоного софта, мені просто страшно уявити їхніх гуманоїдних роботів
Відправлено через 36 секунд:
гуглити простіше. і робити просто таблички. все інше без змінdead_rat: ↑ 15.08.2026 18:09Незважаючи на великі бюджети, скажемо, десятки витрачених мільйонів доларів, я бачу ну дуже мінімальний вихлоп: можна швидко генерити код сумнівної якості, можна робити пошук вирогідно зручніший за гугл… і от далі якось не сильно пішло. І я бачу, що компанії навпаки визнають що погарячкували і урізають витрати на ші.
В чому цей ШІ світ кращий для тебе?
-
S0N1C
Member
будуть бачити телевізор або мон не LG і бити в першу чергу їх, а потім вже шкіряного мішка змушувати купити LG 
-
kabostebeztak
Member
(де)генеративний ШІ ще було б непогано заборонити в усьому світіAlexWest: ↑ 15.08.2026 16:48
Відправлено через 1 хвилину 57 секунд:А що ще треба заборонити? Чи ти не юзер ШІ?kabostebeztak: ↑ 15.08.2026 14:59
я вважаю що треба заборонити виказувати свою так звану думку юзерам ші
Відправлено через 5 хвилин 3 секунди:
фух, я в безпеці)S0N1C: ↑ 15.08.2026 18:38 будуть бачити телевізор або мон не LG і бити в першу чергу їх, а потім вже шкіряного мішка змушувати купити LG![]()
Мені ще й LG gram подобається...
-
AlexWest
Member
Тоді тебе розірвуть мільйони школярів і студентів, які вже не знають як вчитися без нього. Ну й мільйони інших людей на додачу, хто вже оцінив. Як тобі перспективка?kabostebeztak: ↑ 15.08.2026 18:48(де)генеративний ШІ ще було б непогано заборонити в усьому світіAlexWest: ↑ 15.08.2026 16:48
Відправлено через 1 хвилину 57 секунд:
А що ще треба заборонити? Чи ти не юзер ШІ?
-
kabostebeztak
Member
В чому розірвуть?AlexWest: ↑ 15.08.2026 19:18Тоді тебе розірвуть мільйони школярів і студентів даунів, які вже не знають як вчитися без нього. Ну й мільйони інших недолюдей на додачу, хто вже оцінив. Як тобі перспективка?
Хай вчаться без слоп машини працювати)
Skill issue)
-
AlexWest
Member
Розірвуть, в сенсі з ненависті. А вчитися без ШІ вже пізно - нове покоління вже на ньому росте.kabostebeztak: ↑ 15.08.2026 19:23В чому розірвуть?AlexWest: ↑ 15.08.2026 19:18
Тоді тебе розірвуть мільйони школярів і студентів даунів, які вже не знають як вчитися без нього. Ну й мільйони інших недолюдей на додачу, хто вже оцінив. Як тобі перспективка?
Хай вчаться без слоп машини працювати)
Skill issue)
-
Kopstr
Member
Кто говорит что AI там сильно поможет человеку походу бестолоч капитальная ) у нас в айти галерах когда пошел бум AI того же клода то разраб начал пахать х3 больше как и тестировщик а зп осталась та же. Зато менеджер который проголосовал это чтобы пахали как кони стал работать еще меньше ну зп получил х2