Выбор звуковой карты

Звуковые карты, акустика, гарнитуры
Ответить
Автор
Junior

В этой теме выбираем звуковые карты

Пофилософствовать на тему звука можно там

Флуд наказуем и преследуется по всей строгости правил
Последний раз редактировалось gehka3 02.06.2015 19:00, всего редактировалось 2 раза.
Z440_User
Member

QFlash: 15.08.2026 02:03 Я не знаю як Ти, але я ніколи в житті не куплю аудіокарти дискретної по кінським цінам
Audigy 2zs куплена на olx за 150грн десь в 2015році.
X-Fi Titanium (PCIe, DSP CA20k2) куплена на OLX за 500гр десь біля 2020року.
Космічні гроші.

Іншого звукового обладнання торкатися не будемо. Там щось піднято зі стану "запчастини", щось купувалося на дурня, а щось шукалося та купувалося цілеспрямовано "от хочу саме це і крапка".
Загалом мій аналоговий звук це щось біля 2к$ розмазаних на років 15 щонайменше.

Як би питання було лише в музиці, вже давно взяв би якийсь б/в DAC чи б/в проф.інтерфейс, бо іноді треба LineIn щоб щось оцифрувати. Бюджет в 1,5-2кгрн не є космічним, бо я вініл за такі гроші купую і воно не напрягає.
Але мені треба квадрофонічний аналоговий вихід для кіно та іграшок з оточуючим звуком. Музика з ПК мене не цікавить. А це вже зовсім інша категорія пристроїв в зовсім іншому бюджеті.
Поглядаю на AV-процесор, або RME HDSPe AIO Pro (хоча сам не знаю навіщо воно мені :laugh: )
Radio Bay
Member

Z440_User
Ой, та йому той звук пофіг — він все одно в ньому нічого не розуміє.
Пам'ятаєш, що він вчора виклав, як досягнення? Заворот вух. Неодноразово казали — купи USB-свісток.
Ні, йому аби щось міряти та спамити, а для цього і встрійки вистачить. Навіщо платити більше? :)
Z440_User
Member

Scoffer: 15.08.2026 02:44 Стерео це коли ти посадив шкіряного мішка перед установкою, і в його голові так само як на запису. Для цього використовуються мікрофони типу ORTF...
Зав'язуй генерувати за допомогою ШІ навколо-технічний та навколо-науковий шум.

Є дві доріжки, для лівого, та правого каналів, є 2 мікрофони, з яких сигнал можна подати на обидві доріжки одночасно, в можна кожному видати свою окрему доріжку і він туди буде писати що чує.
ОРТФ це метод запису стереозвуку, а не тип стерео-мікрофонів, розроблений французами (здається).
Сам мікрофон це моно капсюль певного радіусу дії і чує лише один канал.
Два мікрофони = два канали. Далі питання комутації та зведення.
Два мікрофони розпаяні на 1 jack загальною землею на широкий контакт, а "горячим" контактом - один до контакту лівого каналу, інший до контакту правого каналу.

Далі вже фантазія використання тих мікрофонів, хоч рознось та став кожен окремо на своїй стійці там де вони мають слухати, хоч на спеціальній стійці що імітують людську голову з розведенням типу вуха людини (отой французький ОРТФ).
Мені нічого не заважає при запису ОРТФ технікою, звести мікшером сигнал від лівого мікрофону в центр, та правого в центр і буде тобі моно-запис ОРТФ технологією.

Звісно що проти фізики не попреш. Чим далі ти від істочників звуку тим ширше їх треба розносити бо відбувається змішування їх сигналів у просторі в умовну 1точку десь звідти. Але ж ми говоримо про звук у вітальні/кабінеті, а не про стадіон, так?
Мікрофони при техніці запису ОРТФ мають певну направлену характеристику яка віддаляє ту межу де сигнал обох АС зміксується в повітрі та буде отриманий обома мікрофонами одночасно як моно сигнал.
В смартфоні мікрофони всенаправлені, тому вони раніше перекриють один одного.

Відправлено через 14 хвилин 42 секунди:
Radio Bay, те що він виклав звучить так як має звучати така музика.

Ті MIDI банки згенерованих звуків в клавішах, прості "інструменти", простий мікс, мастеринг для танцювального "тиць-тиць-тиць" і мета щоб воно однаково грало на всьому що має хоч якийсь динамік. Радіо та ТВ, навіть рінгтон замість гудків в телефоні - сюди теж відноситься.

Це не про музику з живими інструментами, сценою, складним міксом та мастерінгом.

Це формат де справжнього тільки голос виконавця, і то не завжди. Бо є ефекти, які в DAW дозволяють по підтягувати виконавця якщо він в ноти не попав.
Не кажучи про анекдот з життя:
Звукач та гітарист в студії вже майже день намагаються записати соло.
Звукач не витримує та каже:
- Ти гаму зіграти можеш?
Гітарист киває.
- Зіграй, а я твоє соло сам з неї наріжу.

Я не можу якось оцінювати звук такої музики. Я чую знайомі звуки з банків в синтезаторах, секвенсерах, інших комп'ютерних програм, але оцінити звучання по таких треках я не можу, мій слух не знає за що зачепитися щоб почати аналізувати як воно звучить. :dontknow:
MSiAventador
Member

Z440_User: 15.08.2026 15:37
QFlash: 15.08.2026 02:03 Я не знаю як Ти, але я ніколи в житті не куплю аудіокарти дискретної по кінським цінам
Audigy 2zs куплена на olx за 150грн десь в 2015році.
X-Fi Titanium (PCIe, DSP CA20k2) куплена на OLX за 500гр десь біля 2020року.
Космічні гроші.

Іншого звукового обладнання торкатися не будемо. Там щось піднято зі стану "запчастини", щось купувалося на дурня, а щось шукалося та купувалося цілеспрямовано "от хочу саме це і крапка".
Загалом мій аналоговий звук це щось біля 2к$ розмазаних на років 15 щонайменше.

Як би питання було лише в музиці, вже давно взяв би якийсь б/в DAC чи б/в проф.інтерфейс, бо іноді треба LineIn щоб щось оцифрувати. Бюджет в 1,5-2кгрн не є космічним, бо я вініл за такі гроші купую і воно не напрягає.
Але мені треба квадрофонічний аналоговий вихід для кіно та іграшок з оточуючим звуком. Музика з ПК мене не цікавить. А це вже зовсім інша категорія пристроїв в зовсім іншому бюджеті.
Поглядаю на AV-процесор, або RME HDSPe AIO Pro (хоча сам не знаю навіщо воно мені :laugh: )
На ОЛХ дофіга ресиверів за 5000 грн. і Маранц і Денон. де чесні 5.1 а не ліві 4.0
Припиняй тут страждати і за*ерати гілку.
Radio Bay
Member

Z440_User: 15.08.2026 16:23те що він виклав звучить так як має звучати така музика.
Ні, ні, ні, там якась каша із звуків. Я не можу сконцентруватися на певній партії, щось перекриває, заважає, губиться фокус уваги. На самому ЮТ ісходнику такого нема, все чітко. Я навіть припустив, що там якийсь ефект на встрійці накручений. Scoffer припустив, що це взагалі бінауральний запис, який в навушниках звучить правильно, а в колонках — ні.

Попса, не попса, пофіг. Меня то иногда на попсу межет потянуть
Интересно что тут не так должно играть?

Вот єто прям из той серии, хотя Єнигму не слушаю, я ритмичную попсу люблю
Сравни с исходником
aaleksandrenko
Member

Що по звуковій карті порекомендуєте для магнітопланарів типу Hifiman?
Передивився трохи інфи. Попадались такі варіанти Fiio k5 pro, k7, k11, Fosi Audio K7, Topping DX3 Pro+, iFi Zen DAC 3
Radio Bay
Member

Бюджет? У Хайфайман там чуйка 92дБ може бути, їм потужності у сраку напхати треба. У самого Hifiman HE560
MSiAventador
Member

aaleksandrenko: 15.08.2026 16:52 Що по звуковій карті порекомендуєте для магнітопланарів типу Hifiman?
Передивився трохи інфи. Попадались такі варіанти Fiio k5 pro, k7, k11, Fosi Audio K7, Topping DX3 Pro+, iFi Zen DAC 3
Щось АКМ-івське, аби середньо-високі частоти не пилили мозок.

Gemini
Підсумок: що обрати?
Обирайте FiiO K7, якщо ваша головна мета — чисте прослуховування музики в Hi-Fi якості, точна передача деталей складних жанрів (джаз, класика, важкий рок) та максимум розкриття через подвійну схему ЦАП/THX.
Обирайте Fosi Audio K7, якщо вам потрібен універсальний комбайн під ігри, стрімінг та музику, де важливі вхід для мікрофона, підключення по Bluetooth та можливість за бажанням підкрутити баси чи високі частоти.
aaleksandrenko
Member

Radio Bay: 15.08.2026 16:56
Бюджет? У Хайфайман там чуйка 92дБ може бути, їм потужності у сраку напхати треба. У самого Hifiman HE560
до 300 макс. Бажано до 200
Последний раз редактировалось aaleksandrenko 15.08.2026 17:01, всего редактировалось 1 раз.
Radio Bay
Member

Нашел кого спитати, хоча я пока роздивлявся спеки тех до К7 прийшов,
навить став писати "Так на вскидку К7"

Відправлено через 9 хвилин 43 секунди:
FiiO K13 R2R?
MSiAventador: 15.08.2026 16:57Щось АКМ-івське, аби середньо-високі частоти не пилили мозок
Щоб не пілило мозок, а Хайфаймани можуть, R2R треба брати

Мої фаворити K7 / K13 R2R, але бажалось бы знати модель навушнуків точно

Відправлено через 30 секунд:
aaleksandrenko: 15.08.2026 16:59Бажано до 200
K7, бо К13 трохи вилазить за 300
QFlash
Member

Добре, який сенс слухати музику в домашніх умовах без тонкомпенсації. Рівна AЧХ - круто, но не то щось. В клубах, барах, вечірках - пофігу там движ. І то може 2-3 рази був в клубах.
Навушників не слухаю, хіба дуже рідко. Касети позношувались, не та віддача, голова також не вічна.
Цифра єдине джерело, але без тонкорекції я не можу то дєло слухати. Нафіга мені такий розклад.?
Scoffer
Member

Z440_User: 15.08.2026 16:23Зав'язуй генерувати за допомогою ШІ навколо-технічний та навколо-науковий шум.
Зав'язуй нести бредятину. На два всенаправлених мікрофони неможливо зробити стереозапис, не розвівши їх в просторі на метри.
Всі інженери такі тупи понавигадували десяток спеціальних стереоконструкцій мікрофонів, і лише одному тобі д'артаньяну достатньо мобілки :facepalm:
Відкриваєш будь-який підручних з фізики і починаєш читати про дифракцію звукових хвиль. Ви там зі своїми нейронками зовсім отупіли вже.
Те що ти записуєш це не стерео. Там немає просторової локалізації джерела. У тебе просто різні звуки в різні вуха. Це мало чим відрізняється від того що записати в ліве вухо як гудить пароход, а в праве як їде танк.
Radio Bay
Member

QFlash: 15.08.2026 18:20Добре, який сенс слухати музику в домашніх умовах без тонкомпенсації
Такий

І нафіг твоя ТК нікому не потрібна. Що шизофренік з цією ТК.
Не буде у тебе рівної АЧХ на Романтиці, а приміщення викручує АЧХ на любих колонках, вони ще й стоять у тебе криво, там ще відлуння і т.д. Фікус перед колонкою не заважає слухати музику? :)
QFlash: 15.08.2026 18:20але без тонкорекції я не можу то дєло слухати
Вигадав собі дурку. А я от можу, см. профіль, як вважаєш, у кого ліпше грає?

Знов пійшов шизофренічний спам :gigi:
QFlash
Member

Radio Bay: 15.08.2026 18:43Вигадав собі дурку. А я от можу, см. профіль, як вважаєш, у кого ліпше грає?
Так, то воно так. Якщо працюєш блогером, чи пишеш музику, або огляди проводиш. Питань нема.
Мені не потрібно нічого з того. Те що я хотів уже є.
Filabatya
Member

другий фікус вирівняє ачх до ідеала :up:
Radio Bay
Member

QFlash: 15.08.2026 18:59Якщо працюєш блогером, чи пишеш музику, або огляди проводиш
Ти реально дурень? Гарні колонки то для блогепів, для справжніх пацанів тонкомпенсація? :gigi:
QFlash
Member

Filabatya: 15.08.2026 19:02другий фікус вирівняє ачх до ідеала
спойлер
IMG_8443.PNG
Не ідеал. Нижня крива не тестова, для показухи.
Radio Bay
Member

QFlash: 15.08.2026 19:56Нижня крива не тестова, для показухи
Це чим знято? В тебе є мікрофон для того, щоб ти проганяв тестовий сигнал, записав, проаналізував, наприклад, у Room EQ Wizard?
QFlash
Member

Radio Bay: 15.08.2026 20:19Це чим знято? В тебе є мікрофон для того, щоб ти проганяв тестовий сигнал, записав, проаналізував, наприклад, у Room EQ Wizard?
Iphone 7+, який не пише музики. Тестовий сигнал згенерований REW. Програма DecibelX на тєлєфоні.
Melofon
Member

Девять страниц назад зашел спросить, оказалось не совсем по теме поэтому и удалил чтоб не флудить, зашел сегодня почитать тему и тупо 9 страниц флуда :facepalm:
Оказывается зря в шапке темы ссылка для Пофилософствовать на тему звука :shuffle:
Ответить