LG та NVIDIA спільно розроблятимуть гуманоїдних роботів та розвиватимуть ШІ

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Member

AlexWest: 15.08.2026 12:34
ddO: 15.08.2026 12:14
Вже дожили до часу, коли їжу можна робити чисто із хімії, без дорогих натуральних інгредієнтів. Так собі получається.
Ми все ближче до того, що показав Кемерон:
спойлер
Изображение
P.S. роботи слуги та чорноробочі по своїй суті на даному етапі розвитку - абсурдні. Просто по причині колосальної ціни для виконання дешевої та нескладної праці. Скоріше гуманоїдні роботи появляться там, де люди обійдуться надто дорого - типу для космічних місій, складних робіт під водою чи в небезпечних умовах, тощо. А там де треба проста робота (типу для одної руки) - там немає сенсу переплачувати за цілого гуманоїда із ногами/ руками/ складною системою стабілізації та керуючим цим всім ШІ споживачим всю енергію атомної станції. Як приклад - роборуки вже давно працюють на ковеєрах - і у них рівно необхідна кількість шарнірів та датчиків для виконання їх роботи.
Ця проблема вирішиться винайденням нових джерел енергії. Людина не повернеться до старого, якщо бодай раз спробувала щось ліпше. ШІ зараз створюють у величезний збиток. Бо ніхто вже не хоче повертатися у світ без ШІ (із тих, хто його спробував).
боже, яке у вас примітивне мислення. ШІ це продукт, інструмент і тимчасово - спекулятивна історія. Цей продукт створюють монструозні корпорації щоб вирішувати свої комерційні задачі. Ми в цій системі - лише ресурс, який буде тим самим інструментом активно доїтись, ясно що у ШІ багато застосувань, але основна задача - бабло і влада. Крапка, Ніхто з великих гравців в цьому світі не думає про людей, щось там ліпше, свід до ші, світ після ШІ, шо за романтизм. Трильони долярів на кону, треба продавати шкіряним мішкам, що ШІ це прекрасно і всім допоможе, тому що інструмент ще сирий і на цих самих мішках він відточується - а коли відточиться - розмовляти з нами будуть вже з позиції сили, але тон розмови - я к з дітками, так і залишиться. Страшні антиутопії це не про зле зло, це про зло, яке максимально маскується під добро. Ну а ми просто споживачі і людський ресурс)
dead_rat
Member

AlexWest: 15.08.2026 12:34 Бо ніхто вже не хоче повертатися у світ без ШІ (із тих, хто його спробував).
Смішно.

Я беру світ до ШІ. Скажімо 2021й рік.

Що було: роботи в ІТ хоч жуй, зарплати ростуть щороку, можна чілити по 4 години, є гугл, є амазон доставка, ну є біткойн лихоманка. Є робопилосос на лідарі.

Що стало: є глючний чат гпт, є генератор картинок і відео. Мій робопилосос в додачу до лідара отримав камеру щоб не розмазати фекаліі кота(якого в мене нема)
Зато є трильйонні борги корпорацій, роботи нема, я маю працювати по 10 годин щоб компенсувати великі звільнення, екологію відмінили і датацентри живляться авіатурбінами, літаки стали сильно дорожче…

Не знаю як тобі, а мені АІ не зайшов :laugh: і це ті трильйони ще не почали з мене здирати
werneo
Member

dead_rat: 15.08.2026 11:10
werneo: 15.08.2026 11:08

І заведи собачку чи котика. І взрій, що таке тероризм, коли робот розвезе тобі по всій хаті результати життєдіяльності котика чи собачки, при тому, що він типу як мудрий, з вологим прибиранням і навчений результати життєдіяльності розпізнавати. Незабутній експіріенс.
Це ти живеш в минулому, зараз робот розпізнає, обʼіде і навіть пришле фотку «підарунка» тобі на телефон.
Роки 2-3 тому, так, це ще було проблемою
Читай те, що я написав до кінця.
dead_rat
Member

werneo: 15.08.2026 12:59
dead_rat: 15.08.2026 11:10

Це ти живеш в минулому, зараз робот розпізнає, обʼіде і навіть пришле фотку «підарунка» тобі на телефон.
Роки 2-3 тому, так, це ще було проблемою
Читай те, що я написав до кінця.
Ви це коли пробували? Яка модель робота?

Останні Roborock, Ecovacs, Dreame, Mova - з середнього сегменту вже 99% фекалії не розмазують. Я собі взяв Ecovacs T90 - він суперово все розпізнає.

А якщо ви купили якийсь Ксяомі, що лише свою лейбу вішає на незнамо що, то хто ж дохтор
heidfeld
Member

Один гуманойд в кожанке на фото уже есть :laugh: :lol: :lol:
DuckRider
Member

Как понять что затея мусор: в её основе лежат именно гуманоидные роботы. Это банально самая неоптимальная форма для выполнения отдельных задач. Ставлю на то, что через пару лет они разойдутся и даже не будут вспоминать об этом
kabostebeztak
Member

AlexWest: 15.08.2026 12:16
dead_rat: 15.08.2026 12:10
Не зробить він - зробить інший.
Технології АІ не для того, щоб полегшити тобі життя, а щоб вичавити з тебе більше.
Не для того мегакорпорації вкладають трильйони
Не знаю як хто, а з ШІ я лише заощаджую гроші, а не витрачаю.
Не буде ніякої страшної антиутопії. Будуть свої плюси і мінуси, як і у всьому. Технології полегшили людям життя в одному, і ускладнили в іншому.
Новий світ буде в значній мірі азімовським – роботи слуги, компаньйони, друзі, начальники (такі теж); згодом – політичні радники і президенти. Це неминуче майбутнє, яке видно неозброєним оком.
я вважаю що треба заборонити виказувати свою так звану думку юзерам ші
Nick45
Junior

Народ, потрібно бойкотувати куртку, бо там вже неадекватні апетити, як у путлєра((((((((

Відправлено через 1 хвилину 47 секунд:
kabostebeztak: 15.08.2026 14:59
Не буде ніякої страшної антиутопії. Будуть свої плюси і мінуси, як і у всьому. Технології полегшили людям життя в одному, і ускладнили в іншому.
Новий світ буде в значній мірі азімовським – роботи слуги, компаньйони, друзі, начальники (такі теж); згодом – політичні радники і президенти. Це неминуче майбутнє, яке видно неозброєним оком.
І в чому ти заосчаджуеш! Рішення за тебе приймають! Чи ти багатший став, звільнивши пару працівників.....

Відправлено через 1 хвилину 5 секунд:
Це ші божевілля нас і погубить((( Погоня за "долларом"!!!!!!!!!!!!
S0N1C
Member

LG не може монітори та телеки зробити шоб не зафакапитися зі стеженням або встановленням небажоного софта, мені просто страшно уявити їхніх гуманоїдних роботів :horror: :gigi:
AlexWest
Member

Nick45: 15.08.2026 15:03 Народ, потрібно бойкотувати куртку, бо там вже неадекватні апетити, як у путлєра((((((((

Відправлено через 1 хвилину 47 секунд:

І в чому ти заосчаджуеш! Рішення за тебе приймають! Чи ти багатший став, звільнивши пару працівників.....

Відправлено через 1 хвилину 5 секунд:
Це ші божевілля нас і погубить((( Погоня за "долларом"!!!!!!!!!!!!
Я нікого не наймав і не звільняв. Чисто персональне користування. В кого є голова, того ніколи не общипають. В кого її нема – обдеруть і без ШІ. Чи ти ним типу ніколи не користуєшся? Чи вважаєш, що платити за нього – це теж щось страшне й неприпустиме?

Відправлено через 1 хвилину 57 секунд:
А що ще треба заборонити? Чи ти не юзер ШІ?
dead_rat
Member

AlexWest: 15.08.2026 16:48 Чи вважаєш, що платити за нього – це теж щось страшне й неприпустиме?
Давай порахуємо.

Фірми хочуть вливати в АІ трильйон на рік. Щороку.
Це 1 000 мільярдів $.
Населення усього західного світу десь мільярд людей(США + ЄС + партнери включно з Україною).

То щоб окупити АІ в нуль треба лише 1000$ на рік з кожного чоловіка, жінки, немовляти та пенсіонера в усьому західному світі. Ти свій косарик заплатив вже? І за бітьів і за дитину теж не забудь.

ПС. В мене підписка на 1000$ в місяць від фірми, тобто я хоч за десятьох башляю це як раз десять людей моєї сімʼі що за АІ не скинулися :laugh:
AlexWest
Member

dead_rat: 15.08.2026 17:01
AlexWest: 15.08.2026 16:48 Чи вважаєш, що платити за нього – це теж щось страшне й неприпустиме?
Давай порахуємо.

Це 1 000 мільярдів $.
Населення усього західного світу десь мільярд людей(США + ЄС + партнери включно з Україною).

То щоб окупити АІ в нуль треба лише 1000$ на рік з кожного чоловіка, жінки, немовляти та пенсіонера в усьому західному світі. Ти свій косарик заплатив вже? І за бітьів і за дитину теж не забудь.

ПС. В мене підписка на 1000$ в місяць від фірми, тобто я хоч за десятьох башляю це як раз десять людей моєї сімʼі що за АІ не скинулися :laugh:
І? Яж кажу: ніхто вже не хоче повертатися у світ без ШІ. Тому розвивають його у збиток. Люди не повертаються з автомобілів до коней, чи зі смартфонів до телеграфу. Це вже не відмінити. Треба пристосовуватись, а не плакати, що все пропало. Чи пробувати подати якусь розумну ідею, якщо маєш виходи на розробників, щоб люди не мусили на робочих місцях в пляшки ходити.
dead_rat
Member

AlexWest: 15.08.2026 18:03
dead_rat: 15.08.2026 17:01
Давай порахуємо.

Це 1 000 мільярдів $.

І? Яж кажу: ніхто вже не хоче повертатися у світ без ШІ. Тому розвивають його у збиток. Люди не повертаються з автомобілів до коней, чи зі смартфонів до телеграфу. Це вже не відмінити. Треба пристосовуватись, а не плакати, що все пропало. Чи пробувати подати якусь розумну ідею, якщо маєш виходи на розробників, щоб люди не мусили на робочих місцях в пляшки ходити.
Я спитав, в чому цей ШІ світ кращий. Навіть написав про себе.

Незважаючи на великі бюджети, скажемо, десятки витрачених мільйонів доларів, я бачу ну дуже мінімальний вихлоп: можна швидко генерити код сумнівної якості, можна робити пошук вирогідно зручніший за гугл… і от далі якось не сильно пішло. І я бачу, що компанії навпаки визнають що погарячкували і урізають витрати на ші.

В чому цей ШІ світ кращий для тебе?
Hotspur
Member

S0N1C: 15.08.2026 15:18LG не може монітори та телеки зробити шоб не зафакапитися зі стеженням або встановленням небажоного софта, мені просто страшно уявити їхніх гуманоїдних роботів
будуть бити шкіряний мішок поки не купить самий новий телевізор :lol:

Відправлено через 36 секунд:
dead_rat: 15.08.2026 18:09Незважаючи на великі бюджети, скажемо, десятки витрачених мільйонів доларів, я бачу ну дуже мінімальний вихлоп: можна швидко генерити код сумнівної якості, можна робити пошук вирогідно зручніший за гугл… і от далі якось не сильно пішло. І я бачу, що компанії навпаки визнають що погарячкували і урізають витрати на ші.

В чому цей ШІ світ кращий для тебе?
гуглити простіше. і робити просто таблички. все інше без змін
S0N1C
Member

будуть бачити телевізор або мон не LG і бити в першу чергу їх, а потім вже шкіряного мішка змушувати купити LG :laugh:
kabostebeztak
Member

AlexWest: 15.08.2026 16:48

(де)генеративний ШІ ще було б непогано заборонити в усьому світі

Відправлено через 5 хвилин 3 секунди:
S0N1C: 15.08.2026 18:38 будуть бачити телевізор або мон не LG і бити в першу чергу їх, а потім вже шкіряного мішка змушувати купити LG :laugh:
фух, я в безпеці)
Мені ще й LG gram подобається...
AlexWest
Member

kabostebeztak: 15.08.2026 18:48
AlexWest: 15.08.2026 16:48

Тоді тебе розірвуть мільйони школярів і студентів, які вже не знають як вчитися без нього. Ну й мільйони інших людей на додачу, хто вже оцінив. Як тобі перспективка?
kabostebeztak
Member

AlexWest: 15.08.2026 19:18
kabostebeztak: 15.08.2026 18:48

Тоді тебе розірвуть мільйони школярів і студентів даунів, які вже не знають як вчитися без нього. Ну й мільйони інших недолюдей на додачу, хто вже оцінив. Як тобі перспективка?
В чому розірвуть?
Хай вчаться без слоп машини працювати)
Skill issue)
AlexWest
Member

kabostebeztak: 15.08.2026 19:23
AlexWest: 15.08.2026 19:18
Тоді тебе розірвуть мільйони школярів і студентів даунів, які вже не знають як вчитися без нього. Ну й мільйони інших недолюдей на додачу, хто вже оцінив. Як тобі перспективка?
В чому розірвуть?
Хай вчаться без слоп машини працювати)
Skill issue)
Розірвуть, в сенсі з ненависті. А вчитися без ШІ вже пізно - нове покоління вже на ньому росте.
Kopstr
Member

Кто говорит что AI там сильно поможет человеку походу бестолоч капитальная ) у нас в айти галерах когда пошел бум AI того же клода то разраб начал пахать х3 больше как и тестировщик а зп осталась та же. Зато менеджер который проголосовал это чтобы пахали как кони стал работать еще меньше ну зп получил х2 :lol:
Ответить