Gigabyte вивела на європейський ринок відеокарти Aorus Infinity: за GeForce RTX 5090 компанія просить майже €6200

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Member

Пропоную обговорити Gigabyte вивела на європейський ринок відеокарти Aorus Infinity: за GeForce RTX 5090 компанія просить майже €6200

:lol:
Піду куплю велосипед за ці гроші :laugh:
А ще краще - не куплю нічого
kairo
Member

dead_rat: 14.08.2026 14:51Піду куплю велосипед за ці гроші
Може не вистачити))
спойлер
Screenshot 2026-08-14 145504.png
warp37
Member

Infinity - это о цене, не иначе.
Tyler
Member

Це вже перейшло всі межі абсурду
warp37
Member

kairo: 14.08.2026 14:55
dead_rat: 14.08.2026 14:51Піду куплю велосипед за ці гроші
Може не вистачити))
спойлер
Але велосипед не застаріє через два роки, коли вийде нова серія, а за нею - DLSS 6.

Хоча навіть з ціною у 30 гривень за проїзд, такий велосипед себе не виправдає десятки років, все одно виглядає менш божевільною витратою. :lol:
AntonyKandaurov
Member

6090 аорус інфініті за 10к $ легенько :laugh:
dead_rat
Member

warp37: 14.08.2026 15:06
kairo: 14.08.2026 14:55
Може не вистачити))
спойлер
Але велосипед не застаріє через два роки, коли вийде нова серія, а за нею - DLSS 6.

Хоча навіть з ціною у 30 гривень за проїзд, такий велосипед себе не виправдає десятки років, все одно виглядає менш божевільною витратою. :lol:
Такий велосипед не купують щоб замінити проїзд у громадському транспорті. Хоча я не розумію чого комрад кидає тайм тріал байки, ще й від дорогого виробника.
Є ж так би мовити, народні пропозиції :laugh: ще й на форму лишиться
спойлер

Изображение
SyncUA
Member

Так оно в Телемарт вже є в продажу пару днів як, усього 299 999. І це меньше 6к евро)))) Вигода!
https://telemart.ua/ua/products/gigabyt ... s-if-32gd/
МОНАХ
Member

► Гігабайти - :D ви ж мої сонечка!

► Перефразовуючи відому приказку: чим би Гігабайт не тішився, головне - аби прокладки не потекли. Цікавить яким тиражем вони вони цю лінійку випускають - чим керуються при плануванні виробництва?
Afit
Member

Stealth ICE в офіційному магазині виробника коштує більш ніж на півтори тисячі євро дешевше — 4610 євро.
Да... Объяснить такие цены абсолютно невозможно. Не может на полторы тыщи быть обвязки вокруг чипа и памяти, по сравнению с младшей версией.
leif
Member

Afit: 14.08.2026 15:43Объяснить такие цены абсолютно невозможно
ще й як можливо) цінність тієї чи іншої речі на звичайному споживчому ринку типу відеокарт формується виключно її цінністью для покупця. якщо покупець відчуває/робить висновок для себе, що для нього така потужна "ексклюзивна" версія вартує на 1500 дорожче -- він її купує, навіть якщо для виробника вона коштувала рівно стільки ж виробництві скільки і умовна Stealth ICE.

питання в тому, що гігабайт робить доволі сміливе припущення в данному випадку, що для покупця це саме так і є, як я написав вище. я ж думаю, що це вони крутовато загнули, але це моє припущення проти їхнього :D подивимось. якщо скинуть ціну -- помилились і справді крутовато загнули, якщо не скинуть -- зробили їх дуже мало і все одно продадуть чи дійсно покупці готові переплатити за дезігн
kairo
Member

dead_rat: 14.08.2026 15:25Такий велосипед не купують щоб замінити проїзд у громадському транспорті. Хоча я не розумію чого комрад кидає тайм тріал байки, ще й від дорогого виробника.
Є ж так би мовити, народні пропозиції ще й на форму лишиться
Там на скріні є народний Giant всього за 200к)) BMC, то для мажорів.

Якщо не вистачає, завжди можна бу-шку взяти
спойлер
Screenshot 2026-08-14 154921.png
Олег963
Member

Краще мати змогу таку карту купити і мати мізки цього не робити :idea: :gigi: :D
kairo
Member

warp37: 14.08.2026 15:06Але велосипед не застаріє через два роки, коли вийде нова серія, а за нею - DLSS 6.
Вела треба постійно обслуговувати та замінювати зношені запчастини.
dead_rat
Member

kairo: 14.08.2026 15:51
warp37: 14.08.2026 15:06Але велосипед не застаріє через два роки, коли вийде нова серія, а за нею - DLSS 6.
Вела треба постійно обслуговувати та замінювати зношені запчастини.
Це копійки як по ціні, так і по часу
kairo
Member

dead_rat: 14.08.2026 15:56Це копійки як по ціні, так і по часу
Відносно ціни вела так, але в цілому не те щоб супер дешево. Пара якісних покришок 150 Євро. Цеп 30-50 Євро, обмотка руля 1000 грн. ітд ітп.
dead_rat
Member

kairo: 14.08.2026 16:06
dead_rat: 14.08.2026 15:56Це копійки як по ціні, так і по часу
Відносно ціни вела так, але в цілому не те щоб супер дешево. Пара якісних покришок 150 Євро. Цеп 30-50 Євро, обмотка руля 1000 грн. ітд ітп.
Навіть якщо це 200 євро на рік… хоча мабуть менше. Це десь як ігри в Стімі у геймера
Kullerok
Member

Это гигагамно по-моему вообще стоит рассматривать как неудачную шутку :gigi: . Нэ ну если им захотелось такого навыпускать пускай делают. Я лично считаю зря только память перевели :laugh:
xIIImaL
Member

leif: 14.08.2026 15:49
Afit: 14.08.2026 15:43Объяснить такие цены абсолютно невозможно
ще й як можливо) цінність тієї чи іншої речі на звичайному споживчому ринку типу відеокарт формується виключно її цінністью для покупця. якщо покупець відчуває/робить висновок для себе, що для нього така потужна "ексклюзивна" версія вартує на 1500 дорожче -- він її купує, навіть якщо для виробника вона коштувала рівно стільки ж виробництві скільки і умовна Stealth ICE.

питання в тому, що гігабайт робить доволі сміливе припущення в данному випадку, що для покупця це саме так і є, як я написав вище. я ж думаю, що це вони крутовато загнули, але це моє припущення проти їхнього :D подивимось. якщо скинуть ціну -- помилились і справді крутовато загнули, якщо не скинуть -- зробили їх дуже мало і все одно продадуть чи дійсно покупці готові переплатити за дезігн

Ага . Вспоминаю как год назад мне здесь говорили что 110к грн за 5090 это дорого , надо подождать еще полгода и цена упадет :gigi:
kairo
Member

xIIImaL: 14.08.2026 16:42Вспоминаю как год назад мне здесь говорили что 110к грн за 5090 это дорого ,
Не сип сіль на рану. Я ще десь пів року тому хотів свапнути свої 32ГБ на 64ГБ, але подумав нафіг на це 6к витрачати...
Ответить