Выбор звуковой карты

Звуковые карты, акустика, гарнитуры
Ответить
Автор
Junior

В этой теме выбираем звуковые карты

Пофилософствовать на тему звука можно там

Флуд наказуем и преследуется по всей строгости правил
Последний раз редактировалось gehka3 02.06.2015 19:00, всего редактировалось 2 раза.
Z440_User
Member

QFlash: 12.08.2026 19:08
Radio Bay: 12.08.2026 18:52Так я ж тобі і говорю, що це інформація для розробників, спец. форумів. Тут люди діляться практикою використання, у кого що як грає, гарну мову продемонстрував Z440_User
Ок. Тільки я дуже критично відношусь до того що апарат за $$$$ знищує все інше, і співати не буде бо йому треба кабель за $$$$$$. :lol:
Всі апарти співають просто чудово, але на свої W.
Мені байдуже на шильдики та цінники. Я вірю своїм вухам та відчуттям, потім очам, та мозку.
Саме так, мозку в останню чергу, приблизно на рівні з очами. Бо немає профільної освіти, але маю самоосвіту з моменту, коли у мене, п'ятикласника який полюбляє музику і росте на фонотеці батьків - дохне бобіник Юпітер-203, а слідом за ним вертушка Арктур-004, які жодне телеательє не виявило цікавості ремонтувати (совкове гівно в 1995 році ми не ремонтуємо. Лише імпортну техніку) і я лишився з ламповим телевізором Електрон 716Д та 2,5телеканали що транслювалися в ефірі.
Отож довелося ходити в шкільну бібліотеку та брати підручники про електроніку/електротехніку за 11клас, а потім в районну бібліотеку і вивчати що там є з книжок про електроніку... Але я зміг самостійно починити і Юпітер-203 і Арктур-004.
А далі понеслася карусель совкової техніки, музичний гурт, збирання підсилювачів, педалей, ремонти аудіотехнікі, виготовлення магнітофону по схемам з журналів радіо, недозібраний ПК з журналів Радіо...
У мене до певного моменту був пунктик - зібрати Hi-Fi на радянських блоках, але першими пішли імпортні Оптоніка.
З появою Fisher STE-1150 (я мріяв купити Електроніка 75АС-065, але простіше виявилося взяти Fisher'и), серйозно роздумував над питанням Корвет 35АС-008 vs Fisher STE-1150. Коли вони встали поряд одна з одною, візуально фішери без варіантів, але по звуку вже виявилося все не так просто. Я десь півроку визначався з АС, слухаючи то ті, то інші, перемикаючи вихід "а"/вихід "б".
Воно виявилося не так все погано в Корветах як мені здавалося. Так, є переваги на певних рівнях та матеріалі у Корветів, але в той же самий момент Fisher'и цікавіше в інших моментах, з провалом де Корвет перемагає. Не просте було рішення. Але сукупно фішери перемогли.
В той самий час мені візуально подобаються деякі імпортні вінілокрути, але по факту вони не краще за мої поточні три столи у вигляді Електроніка ЕП-060 (на ремонті після трьох шахедів за вікном в полісаднику в травні - червні), Електроніка ЕП-017, Естонія ЕП-010 на ту різницю в грошах що хочуть за імпорт. Те що відчутно краще та візуально приємне - поза межами мого бюджету на забавки.

Я про твій підсилювач Романтика 223 в стоці нічого поганого не сказав. Але він не дарма 2 клас, бо в порівнянні з 0-класом совка він губиться в побудові 3Д сцени та стабільності сцени/панорами/чіткості на різних рівнях гучності.

А от АС твої - то вже про окремі жанрові вподобання, ближчі до масмаркет музики чим до академічної та іншої складної музики. І про споживання цієї музики. Включив і воно грає, а ти бродиш по хаті, сидиш в іншому куті кімнати за компом а воно фоном грає і ти майже не помічаєш, і таке інше... А не всівся по центру між АС, налаштувався на прослуховування і впитуєш кожну нотку, кожен звук від музики що лунає, всю стереопанораму та 3Д сцену, якою паличкою грає барабанщик, які струни (калібр та обмотка) у гітариста в запису, він грає на Фендері чи Джексон з датчиками ДіМарзо...

І да, я ретро-аудіо-задрот ще той :laugh:

Відправлено через 7 хвилин 14 секунд:
Можна зробити один тест. Я можу зробити склейку з двох семплів.
Чи почуєш ти відмінності між двома фрагментами в чіткості ВЧ, та скорострільності НЧ.
Тракт при запису був один і той самий, платівка теж та сама. Змінювався лише картридж на вінілокруті, який читав платівку. Зробити?
Radio Bay
Member

Z440_User: 13.08.2026 01:26Мені байдуже на шильдики та цінники
Усім нормальним людям байдуже до шильдиків, але є ті, хто приймає гарні рішення. Це, як Гібсон та Фендер, як Тама та Ямаха.
Так по дротах у мене Neotech та Oyaide, хоча один Van Den Hul Thunderline Hybrid між Шіітом та сабом в мене затесався, ну, нехай буде, від років 15 в мене тусується, другий у хламі, до речі, самі паяли з оригінальних комплектуючих, так дешевше.
До речі, виробник не радить підпаювати екран із боку приймача сигналу. Це секрет направленності кабелю з якого флудять дурні

Складні кабелюки у пайці, але є кому, тут не для рук із дупи
https://cdn1.avstore.ro/qube/get/212121 ... 13dbff8445
https://iprostir.com/aksessuary/razyomy ... n_hul_c8_0
https://www.stereonet.com/forums/classi ... cessories/
MSiAventador
Member

Z440_User: 13.08.2026 01:26
QFlash: 12.08.2026 19:08
Ок. Тільки я дуже критично відношусь до того що апарат за $$$$ знищує все інше, і співати не буде бо йому треба кабель за $$$$$$. :lol:
Всі апарти співають просто чудово, але на свої W.
Мені байдуже на шильдики та цінники. Я вірю своїм вухам та відчуттям, потім очам, та мозку.
Саме так, мозку в останню чергу, приблизно на рівні з очами. Бо немає профільної освіти, але маю самоосвіту з моменту, коли у мене, п'ятикласника який полюбляє музику і росте на фонотеці батьків - дохне бобіник Юпітер-203, а слідом за ним вертушка Арктур-004, які жодне телеательє не виявило цікавості ремонтувати (совкове гівно в 1995 році ми не ремонтуємо. Лише імпортну техніку) і я лишився з ламповим телевізором Електрон 716Д та 2,5телеканали що транслювалися в ефірі.
Отож довелося ходити в шкільну бібліотеку та брати підручники про електроніку/електротехніку за 11клас, а потім в районну бібліотеку і вивчати що там є з книжок про електроніку... Але я зміг самостійно починити і Юпітер-203 і Арктур-004.
А далі понеслася карусель совкової техніки, музичний гурт, збирання підсилювачів, педалей, ремонти аудіотехнікі, виготовлення магнітофону по схемам з журналів радіо, недозібраний ПК з журналів Радіо...
спойлер
У мене до певного моменту був пунктик - зібрати Hi-Fi на радянських блоках, але першими пішли імпортні Оптоніка.
З появою Fisher STE-1150 (я мріяв купити Електроніка 75АС-065, але простіше виявилося взяти Fisher'и), серйозно роздумував над питанням Корвет 35АС-008 vs Fisher STE-1150. Коли вони встали поряд одна з одною, візуально фішери без варіантів, але по звуку вже виявилося все не так просто. Я десь півроку визначався з АС, слухаючи то ті, то інші, перемикаючи вихід "а"/вихід "б".
Воно виявилося не так все погано в Корветах як мені здавалося. Так, є переваги на певних рівнях та матеріалі у Корветів, але в той же самий момент Fisher'и цікавіше в інших моментах, з провалом де Корвет перемагає. Не просте було рішення. Але сукупно фішери перемогли.
В той самий час мені візуально подобаються деякі імпортні вінілокрути, але по факту вони не краще за мої поточні три столи у вигляді Електроніка ЕП-060 (на ремонті після трьох шахедів за вікном в полісаднику в травні - червні), Електроніка ЕП-017, Естонія ЕП-010 на ту різницю в грошах що хочуть за імпорт. Те що відчутно краще та візуально приємне - поза межами мого бюджету на забавки.

Я про твій підсилювач Романтика 223 в стоці нічого поганого не сказав. Але він не дарма 2 клас, бо в порівнянні з 0-класом совка він губиться в побудові 3Д сцени та стабільності сцени/панорами/чіткості на різних рівнях гучності.

А от АС твої - то вже про окремі жанрові вподобання, ближчі до масмаркет музики чим до академічної та іншої складної музики. І про споживання цієї музики. Включив і воно грає, а ти бродиш по хаті, сидиш в іншому куті кімнати за компом а воно фоном грає і ти майже не помічаєш, і таке інше... А не всівся по центру між АС, налаштувався на прослуховування і впитуєш кожну нотку, кожен звук від музики що лунає, всю стереопанораму та 3Д сцену, якою паличкою грає барабанщик, які струни (калібр та обмотка) у гітариста в запису, він грає на Фендері чи Джексон з датчиками ДіМарзо...

І да, я ретро-аудіо-задрот ще той :laugh:

Відправлено через 7 хвилин 14 секунд:
Можна зробити один тест. Я можу зробити склейку з двох семплів.
Чи почуєш ти відмінності між двома фрагментами в чіткості ВЧ, та скорострільності НЧ.
Тракт при запису був один і той самий, платівка теж та сама. Змінювався лише картридж на вінілокруті, який читав платівку. Зробити?
Дуже багато страждань, тому моя порада:
- Type C цап на 4493/9039
- Підсилювач 2.0 MUSICAL FIDELITY A1 clone by WEILIANG AUDIO
- EMOTIVA Airmotiv/ ELAC 63
Radio Bay
Member

Якщо не гемор, вкладай. Чисто цікаво
MSiAventador
Member

Нова версія FiiO DM15 - AKM Edition
За 3 дні світовий старт продажів.
Изображение
QFlash
Member

Ось записав таке на оцінювання.
Телефон tcl 10 pro позичений.
https://drive.google.com/file/d/1WBd-q5 ... sp=sharing
Оригінал і відео тут
Radio Bay
Member

QFlash: 14.08.2026 20:19Ось записав таке на оцінювання
Нет чёткого разделения инструментов, каша, одно налазит на другое. Я не могу четко зацепится за инструмент, бэквокал и т.д. и слушать его отделно, мне посттоянно что-то мешает и переключает внимание. На ЮТ все прекрасно. По-моему мой первый музцентр Сансунг играл лучше. Сразу скажу, я никода никого не хейтю, чтоб ты не подумал чего. Хорошо б играло был бы только рад результату твоих трудов. Может еще кто выскажется.

P.S. Бас есть

Но что сделал уважуха
QFlash
Member

Radio Bay: 14.08.2026 20:36Нет чёткого разделения инструментов, каша, одно налазит на другое. Я не могу четко зацепится за инструмент, бэквокал и т.д. и слушать его отделно, мне посттоянно что-то мешает и переключает внимание. На ЮТ все прекрасно. По-моему мой первый музцентр Сансунг играл лучше. Сразу скажу, я никода никого не хейтю, чтоб ты не подумал чего. Хорошо б играло был бы только рад результату твоих трудов. Может еще кто выскажется.
Треба вимірювальний мікрофон.
Radio Bay
Member

Кстати, попробуй нормально поставить колонки и записать тоже. Поищи там схемы расстановки в равносторонний треугольник выше по ветке, микрофон где голова. Колонки подними только от пола, табуретки, ящики, т.д.
QFlash
Member

Radio Bay: 14.08.2026 20:43Кстати, попробуй нормально поставить колонки и записать тоже. Поищи там схемы расстановки в равносторонний треугольник выше по ветке, микрофон где голова. Колонки подними только от пола, табуретки, ящики, т.д.
Я бас і високі в 0dB поставив бо зашкал/ Нє, брешу високі були +1dB/
Вже не запишу, телефон віддав, так ледве позичив.
Співає та зараза шо тріндєц. Фізика. Графік-контроль системи тонкорекції витягнути нагору і всьо.
Последний раз редактировалось QFlash 14.08.2026 20:54, всего редактировалось 1 раз.
Radio Bay
Member

QFlash: 14.08.2026 20:43Треба вимірювальний мікрофон.
Фигня, не выдумывай, я прекрасно знаю, как звучит нормально записанный мобилой звук, мне ты это точно не впаришь

Відправлено через 7 хвилин 31 секунду:
QFlash: 14.08.2026 20:47Співає та зараза шо тріндєц. Фізика
То ты просто не знаешь, как звучит нормальный тракт потому спивае. Пофиг, что ты там выставил, если нет чёткого разделения инструментов, но ты не знаешь, как это и померить не можешь, это не меряется. Тот пример, когда все измерения яйца выеденного не стоят. Сцены конечно тоже нет. Реально, средний музцентр будет играть лучше и мерить ничего не надо

Відправлено через 16 хвилин 15 секунд:
Пример записи на мобилу с этого форума от RoMiLiUs, я о разделении инструментов. Да в инете полно записей на мобилу того, что попроще.
спойлер
KEF LS50W *Sub Turned Off* Sound Test на мобилу
Мне все ясно, питань нема. Чувак еще и ходит с мобилой и крутит ей
спойлер
Scoffer
Member

Radio Bay: 14.08.2026 21:15Сцены конечно тоже нет
Сцени і на твоїх відосах немає і бути не може хоча б з тієї причини що в мобілах мікрофон, зненацька, моно. Розділення інструментів гарне, так, але дальнє поле. В дальньому полі зробити гарно доволі просто, чого не можна сказати про ближнє.
У QFlash вище сцени теж немає, але є якась явна постобробка і в вуха прилітають різні звуки наче з отих бінауральних звуків природи. АІшечка всмалила якийсь всратий аналог ідентичний натуральному чи що :horror:
QFlash
Member

Scoffer
Системи тонкорекції (вини у мене не вимикаються по замовчуванню, так інженери спроектували) і психоакустика + 2 гармоніка домінує + жоден транзистор не тече при 100 град. Точка резонансу по НЧ ~20Hz.
Ответить