Ціни на старі прискорювачі для майнінгу NVIDIA CMP 170HX різко злетіли після розблокування пам’яті до 64–80 ГБ

Обсуждение статей и новостей сайта
Ответить
Автор
Advanced Member

Пропоную обговорити Ціни на старі прискорювачі для майнінгу NVIDIA CMP 170HX різко злетіли після розблокування пам’яті до 64–80 ГБ

Епічний анлок!

Епічність анлоку нагадує як я свій AMD Athlon II X3 425 в Phenom II X6 1045T анлокнув!
waryag
Member

alex_sul: 07.08.2026 13:42 Епічність анлоку нагадує як я свій AMD Athlon II X3 425 в Phenom II X6 1045T анлокнув!
Тут крутіше буде. На той анлок АМД дивилася крізь пальці, бо він домогав конкурувати з інтел, тільки що не піарила офіційно.
А для нвідіа це пряма втрата прибутку
Олег963
Member

Ух це розпаяно 80 гб, а доступно 10 такої щедрості не буде вже ніколи щоб десь тай розпаяти лишнього хоть і не розоміло чи роботоздатньою пам'ятаю.
МОНАХ
Member

Олег963: 07.08.2026 14:21 ...не розоміло чи роботоздатньою пам'ятаю.
► Попаде в руки "підвальним кєтайцям" (і не тільки) - вся піде як 100% роботоздатна, в даному випадку і сумніватися не прийдеться.
yariksom
Member

гарно анлокери попрацювали, мабуть таке вже не повториться.
Unsecond
Member

А зачем ставили 80гб памяти и ограничивали десятью? Если можно было просто распаять 10 и все? :rolleyes:
yariksom
Member

Unsecond: 07.08.2026 18:06А зачем ставили 80гб памяти и ограничивали десятью? Если можно было просто распаять 10 и все?
Память була дешева, шикували як могли :lol:
Earanak
Member

Unsecond: 07.08.2026 18:06 А зачем ставили 80гб памяти и ограничивали десятью? Если можно было просто распаять 10 и все? :rolleyes:
Я так понял это такая архитектура у A100 была, там прям под крышкой стак из HBM памяти, т.е там не отдельные чипы на самой плате, их не распаяешь как у обычных видях, они вместе с чипом пакуются. И получается отбраковка из этих старших A100 сразу делалась с ограниченной памятью (эти самые CMP 170HX). Я не эксперт (и близко) в таком железе, и не особо понимаю почему они изначально не делали отдельные версии чипа с разным объемом памяти. Но может какой то шарющий умник - пояснит за это.
Bukakanga
Member

какой-то вариант Мэд Макса, только с ГПУ вместо тачек. То 2080 в 22 гига переделывают, то майнинг-машинки анлокают. ГПУ-пост-апокалипсис...
Sanьka
Member

alex_sul: 07.08.2026 13:42 Епічність анлоку нагадує як я свій AMD Athlon II X3 425 в Phenom II X6 1045T анлокнув!
Якщо врахувати що Атлони ІІх3 були на ядрі Рана з 4!!! фізичними ядрами, то дійсно рівень твого анлоку в 6 ядерний проц якийсь нереальний, 2 ядра відросли напевно :lol:
Як казали вище, анлок у проців АМД був на рівні біля офіційного, тому таке.
А ось реальний анлок це АТІ Радеон9500 в 9700.
F1irSt
Junior

HBM = смерть після майнингу. В ту епоху ці карти робились з бракованного заліза, тому там пам'яті 64 гіг, при доступных робочих 8-10. На цю шляпу тільки лохи повелись котрі реддіт прочитали.
Це бабло в смітник, але якщо хтось хоче викинути 1500$ за " 64 " гіга пам'яті, я вам співчуваю.
ПиСи, забув дописати, там ніяк не побудувати збірку з кількох відях, бо там мертвий PCI, так що низька швидкість в кілька токенів / с це все, що буде на кількох чипах.
QFlash
Member

Хто зара майнить?
waryag
Member

Earanak: 07.08.2026 18:43Я так понял это такая архитектура у A100 была, там прям под крышкой стак из HBM памяти, т.е там не отдельные чипы на самой плате, их не распаяешь как у обычных видях, они вместе с чипом пакуются. И получается отбраковка из этих старших A100 сразу делалась с ограниченной памятью (эти самые CMP 170HX). Я не эксперт (и близко) в таком железе, и не особо понимаю почему они изначально не делали отдельные версии чипа с разным объемом памяти. Но может какой то шарющий умник - пояснит за это.
Зачем, если это крайне нишевый и ситуативный продукт для майнеров?
Scoffer
Member

waryag: 08.08.2026 09:42Зачем, если это крайне нишевый и ситуативный продукт для майнеров?
Тому що в поняттях будь-якого маркетолога ти маєш закрити кожну цінову нішу з кроком в два долари, але конвеєр з цим не згоден.
Амуде оно так само випускає епіки де лише 1 з 8 чиплетів активовано, а зараз може і 1 з 12, давно не дивився.
yurius_r
Member

waryag: 07.08.2026 13:55А для нвідіа це пряма втрата прибутку
Ви ж не думаєте, що ті люди що купують 170hx для анлоку і модифікацій це ті самі люди, яким NVidia продає останні моделі прискорювачів для робочих станцій чи серверів? Це як казати що ASRock BC-250 загрожує продажам PS5
waryag
Member

yurius_r: 08.08.2026 15:38Ви ж не думаєте, що ті люди що купують 170hx для анлоку і модифікацій це ті самі люди, яким NVidia продає останні моделі прискорювачів для робочих станцій чи серверів? Це як казати що ASRock BC-250 загрожує продажам PS5
:facepalm:
Крім дорогих є і молодші прискорювачі з +/- 20ГБ пам'яті, а також 16-ГБ ігрові карти. І тут модифікована 2080ті дає найкраще відношення обсягу пам'яті до ціни. З деякими "але", проте це цілком реальний варіант для багатьох людей.
doc-oc
Member

Ох как же приматы человека любят мусор по цене самолёта продавать) Алчные отморозки :laugh:
yurius_r
Member

waryag: 08.08.2026 16:09З деякими "але", проте це цілком реальний варіант для багатьох людей.
Ви пишете коментар до новини про 170HX, а не модифікації 2080Ti
Ответить