OpenAI переводить усіх користувачів ChatGPT на GPT‑5.6 та скасовує обмеження на текстові чати для безплатних тарифів

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Junior

yariksom: 07.08.2026 13:43
Евгений King: 07.08.2026 11:30 GPT давно шляпа, з виходу deepseek
Але поглянемо на нову модель, може думка зміниться
Таке було перше враження, але дікпік виявився також чимось не дуже.
Таке враження що тi хто насмикує на дiппсiх чи на гамнiнi навiть антропiк не куштували хочаб раз :super:
dead_rat
Member

Meandmy: 07.08.2026 14:12
yariksom: 07.08.2026 13:43
Таке було перше враження, але дікпік виявився також чимось не дуже.
Таке враження що тi хто насмикує на дiппсiх чи на гамнiнi навiть антропiк не куштували хочаб раз :super:
Що ж смачніше, Макдональдс чи Бургер кінг :lol:

Воно все одне :censoured: питання лише ціни.
Devianne
Member

Користуюсь: допомогає з когфігами мікротик/cisco. Але всеодно треба розуміти що робиш.
Alexsandr
Member

1234waltz: 07.08.2026 11:36
Andy7: 07.08.2026 11:31 Новий ChatGPT все ще програє Gemini Pro
Лол. Гірше на Gemini та Gemini Pro буквально нічого не існує. Він буквально власний gcd (Google Consent Data) сьогодні не зміг зрозуміти, коли йому лог завантажив. Тупо з третьої попитки:
Вроде у Gemini туго с математикой в любом смысле, а так ничего.
mult
Member

В якомусь зі штучних інтелектів, можна генерувати зображення в нормальному розширенні 2к чи 4к?
Бажано безкоштовна версія.
Пробував в ChatGPT, то там безкоштовно доволі невеликі зображення робить.
Інші ші не пробував.
Fulkrum
Member

Барбарис: 07.08.2026 13:00Fulkrum, вже є обмеження, але періодичні- без закономірностей.
у мене обмеження тільки було на Про модель, але я її досить рідко використовую тому може один чи два рази взагалі помічав. Плюс Джеміні не лочить чат де використовувалась краща модель, і далі можна з тим же контекстом працювати на моделі попростіше.
Inquisitor
Member

Що я з цими LLM вашими тільки не робив...
AI Augmented Architect, Forward Deployed Engineer, відкрийте мені вії...
1234waltz
Member

mult: 07.08.2026 16:13 Бажано безкоштовна версія.
Пробував в ChatGPT, то там безкоштовно доволі невеликі зображення робить.
>Бажано безкоштовна версія.
Для якісної моделі (щоб не зовсім слоп був) навіть 1024*1024 вже за 8 ГБ врами випадає. Це по тестам на локальних машинах. Тож я сумніваюсь, що хтось буде давати безкоштовно поціновувачам слопа по 12-16 ГБ віртуальної врами. Простіше зробити хінт прихований від споживача слопа, генерація в 512×512 з апскейлом до більших роздільних здатностей, можна навіть в пару етапів. Таким чином слоп можна скейлити хоч до 4К :D
AndrewV
Member

поддерживаю, ухе при апскейле 1024->2048 в локальных моделях потребление памяти улетает за 32ГБ легко
Samilo
Member

mult
Навряд такі є
Але не бачу проблеми кинути і прогнати зображення через апскейлер який безкоштовний
Последний раз редактировалось Samilo 07.08.2026 18:20, всего редактировалось 1 раз.
Alex Pepper
Member

Сегодня с ChatGPT подбирал себе тормозные диски с колодками на авто. Вроде бы всё выбрали. Потом думаю, дай закину ещё в гугловский Gemini. И он мне выдает диски диаметром 320 мм вместо 296. Я давай его переспрашивать, вин-код ему ещё раз давать, год выпуска, подробности двигателя и комплектации, даже ему прямо написал, что ChatGPT говорит 296. Но Gemini продолжил твёрдо стоять на своём - 320 и всё. Пришлось идти к машине с рулеткой. Через колёсный диск померять не удалось, не понятно толком сколько там, от 280 до 320. Я достал домкрат, поднял машину, открутил колесо, и померял - 296! :laugh: Пришёл домой, пишу ему про это, а он мне что-то типа "практика гораздо лучше теории, молодец, что проверил" :laugh:
rayn
Junior

Там доречі гугл роздає платну підписку безкоштовно на рік, кому потрібно гуглим "internshala google ai plus"
kabostebeztak
Member

слоооооооооооп
бульбашка наближається, бульбашка наближається

Відправлено через 1 хвилину 29 секунд:
Alex Pepper: 07.08.2026 18:20
Сегодня с ChatGPT подбирал себе тормозные диски с колодками на авто. Вроде бы всё выбрали. Потом думаю, дай закину ещё в гугловский Gemini. И он мне выдает диски диаметром 320 мм вместо 296. Я давай его переспрашивать, вин-код ему ещё раз давать, год выпуска, подробности двигателя и комплектации, даже ему прямо написал, что ChatGPT говорит 296. Но Gemini продолжил твёрдо стоять на своём - 320 и всё. Пришлось идти к машине с рулеткой. Через колёсный диск померять не удалось, не понятно толком сколько там, от 280 до 320. Я достал домкрат, поднял машину, открутил колесо, и померял - 296! :laugh: Пришёл домой, пишу ему про это, а он мне что-то типа "практика гораздо лучше теории, молодец, что проверил" :laugh:
Як ти до такого віку, щоб машину фізично міг водити дожив?
Alexsandr
Member

1234waltz: 07.08.2026 11:36
Лол. Гірше на Gemini та Gemini Pro буквально нічого не існує. Він буквально власний gcd (Google Consent Data) сьогодні не зміг зрозуміти, коли йому лог завантажив. Тупо з третьої попитки:
Вроде у Gemini туго с математикой в любом смысле, а так ничего.
DDt
Member

Alex Pepper: 07.08.2026 18:20
У знакомых был противоположный опыт но с версиями двигателей для машины: ChatGPT выдумывал фигню, Gemini правильно рассказал.

Я пробовал ChatGPT использовать для решения проблем с операционкой, и он как-то не консистентно отвечает: предлагает кучу вариантов диагностики, потом задаёт наводящие вопросы и предлагает варианты на основе своих вопросов, кароче как-то в кучу всё смешивает в одном ответе. Такое чувство что без спец промпта его нет смысла использовать.

А, ну и как показывает практика чаще всего лучше общаться на англ языке.
Meandmy
Junior

dead_rat: 07.08.2026 14:58
Meandmy: 07.08.2026 14:12
Що ж смачніше, Макдональдс чи Бургер кінг :lol:

Воно все одне :censoured: питання лише ціни.
Якщо з другої спроби GPT щось не зможе, то я перемикаюсь на Антропiк, та навпаки. Навiть сам СЕО антропiкiв так радить робити, та не нехтувати Gemini, але джемiнi це треш, дуже багато галлюнiв у Gemini, дуже :lol:
Alex Pepper
Member

DDt
ChatGPT тоже часто чушь несёт. И когда ему на это указываешь, то он обычно говорит "да, ты совершенно прав!" и дальше бла-бла-бла. Поэтому я когда не уверен в том, что ИИ предлагает, спрашиваю ещё у другого, либо же старым "дедовским" способом гуглю.
пирожок с малиной
Member

правильно сделали ведь ии это не больше чем просто легальный способ воровства чужой интелектуальной собственности а по факту ее кпд не больше 10% а может и вообще в минус смотря на исследования что люди с ии выполняют задачи медленнее
Ответить