Выбор акустики

Звуковые карты, акустика, гарнитуры
Ответить
Автор
Junior

SSSash: 07.08.2026 20:19
Так, можна подивитись графіки АЧХ самої аудіокарточки. Може там які провали є. Має бути ідеально рівна крива.
Я десь приводив графік Rачка (Realtek).
Якщо я не помиляюся, акустика, підключена через USB до материнської плати, не використовує ні вбудований Realtek, ні будь-яку іншу аудіокарту.
Звичайно не використовує, передається цифровий сигнал, який за допомогою ЦАП перетворюється на аналоговий сигнал,

Відправлено через 3 хвилини :
QFlash: 07.08.2026 21:39
SSSash: 07.08.2026 20:19Якщо я не помиляюся, акустика, підключена через USB до материнської плати, не використовує ні вбудований Realtek, ні будь-яку іншу аудіокарту.
Про це не можу нічого сказати. Я завжди використовував аналогові виходи звукової ПК, ноутбука, чи касетної деки.

Відправлено через 48 хвилин 58 секунд:
Вся біда сучасного звукового обладнання в тому, що виробники не дають графічної характеристики девайсів.
І динамічної головки не можливо розгледіти в корпусі АС.
THD, шум, інтермодуляція, гармоніки - зато там красиво малюють.
Дають але не всі, і за звичай на дешеве обладнання ніхто не париться, за звичай міряємо audio precision та Klippel
Bomchik
Member

Хлопці, привіт. Є якісь тут майстри, які займаються ремонтом акустики? Маю 1280db edifier і є така проблема, що я чув потріскування в "головній" колонці. А сьогодні там щось бахнуло і коротнуло, бо вибило автомат в щитку. Зараз вмикаю і все працює. Потрібно провести діагности та відремонтувати. Можливо щось підкажете. :weep:
S0N1C
Member

Можливо X2 фільтр конденсатор вибухнув, відкрий і подивися, якщо він, то відкуси залишки та заміни на аналог, обо просто відкуси і забий :gigi:

Відправлено через 1 хвилину 33 секунди:
На всяк випадок доповню, робити з відключеними від 220 колонками :D

Відправлено через 1 хвилину 53 секунди:
Якщо вибухнув якийсь електроліт(такий бочонок) то довелеться замінити :shuffle:
Bomchik
Member

Зрозумів. Через пару днів подивлюсь, а то купа справ на вихідних. Обов'язково відпишу, що там сталося))
Hotspur
Member

Bomchik: 07.08.2026 23:06 Зрозумів. Через пару днів подивлюсь, а то купа справ на вихідних. Обов'язково відпишу, що там сталося))
цікаво що там. вангую кз десь
Radio Bay
Member

QFlash: 07.08.2026 09:25Так, можна подивитись графіки АЧХ самої аудіокарточки. Може там які провали є. Має бути ідеально рівна крива.
Я десь приводив графік Rачка (Realtek).
АЧХ карточки к резултирующему звуку не имеет отношея. И вообще, купи цап, не Топпинг.
QFlash
Member

Radio Bay: 08.08.2026 03:20АЧХ карточки к резултирующему звуку не имеет отношея.
Так, дійшло до мене що у самих АС є DAC/лоханувся по ходу. :gigi:
Radio Bay: 08.08.2026 03:20 вообще, купи цап, не Топпинг.
Ніколи в світі. Чхати я хотів на драні DAC. Краще куплю динамічну голову 10ГДШ, бо одна криво співає, десь катушка чиркає (сам винен - піджарив :D) + запаси TCA730 Philips шукаю, рідкісна зараза.

Я нічого проти не маю DAC і вини чудово працюють.
Тільки вони також не вміють співати. АЧХ треба налаштовувати.
Взагалі нафіг мені щось купляти, якщо у мене на порядок краще співає всякого сучасного лайна.
Так що якось так.

Відправлено через 1 годину 21 хвилину 58 секунд:
Щодо так званого "прогріву" АС. В механічній рухливій системі змінюється еластичність (деформація) центруючої шайби та підвісу в процесі напрацювання. От і вся фізика.

Відправлено через 46 хвилин 6 секунд:
QFlash: 08.08.2026 08:47TCA730 Philips шукаю, рідкісна зараза.
Вони дають збої. Живлення їм накатав 18,34V, що по даташиту перевищує показники. По іншому ніяк.
А совкові - то тріндєц повний.
RoMiLiUs
Member

Так, ну шо, пора брать PMC Twenty5.22 Active. Кості брошени.
QFlash
Member

RoMiLiUs: 08.08.2026 14:42Так, ну шо, пора брать PMC Twenty5.22 Active. Кості брошени.
Треба уважно дивитись що і як...
RoMiLiUs
Member

QFlash: 08.08.2026 14:45Треба уважно дивитись що і як...
Я знаю шо і як.
QFlash
Member

RoMiLiUs: 08.08.2026 14:46Я знаю шо і як.
Розкажи що і як. Поясни людям.
Чи слабо.
Последний раз редактировалось QFlash 08.08.2026 14:51, всего редактировалось 1 раз.
Radio Bay
Member

RoMiLiUs: 08.08.2026 14:42Так, ну шо, пора брать PMC Twenty5.22 Active. Кості брошени.
На R2R їх
RoMiLiUs
Member

Та нехай спочатку хоч відправлять, а там вже буду думати:)
QFlash: 08.08.2026 14:50Розкажи що і як. Поясни людям.
Чи слабо.
Що саме тобі пояснити? За моїм суб'єктивним досвідом - PMC це найкраща акустика для мене яку я чув в адекватному бюджеті. Для мене вони номер один вже багато років.
MSiAventador
Member

RoMiLiUs: 08.08.2026 14:42 Так, ну шо, пора брать PMC Twenty5.22 Active. Кості брошени.
Поки всі збільшують купольні твітери для дисперсії, ширшого рівномірного покриття та зближення потужностей з н.ч. та с.ч. динаміками, PMC в Twenty5i Series робить те саме... зменшуючи твітер.
Цікаво цікаво...
RoMiLiUs
Member

MSiAventador: 08.08.2026 14:55PMC в Twenty5i Series робить те саме... зменшуючи твітер.
Так серії twenty.5 вже майже 10 років. Вони все роблять на Seas. І в 22 моделі там 6.5 + купольний твітер. Вони поличні. Купольний мідбас - це у верхніх .26. Я тут видео з ними викладав зі свого колишнього салону.
MSiAventador
Member

Це нагадало мені мої Сільвери 500, які при "переході з 6G на 7G" змінили с.ч. динамік з 4" на 3" задля узгодження з вузьким кутом розповсюдження в.ч. динаміка яке мали коменсувати "ВанДенХулли" внутрішньої проводки в 7G.
RoMiLiUs
Member

Було б взагалі цікаво порівняти D клас Pascal(в моїх Дінах) з IcePower в PMC

І ще може до мене заїдуть напогратись нові KEF LS Luxe. Також цікаво було б їх порівняти з моїми колишніми LS50 Wireless II
Последний раз редактировалось RoMiLiUs 08.08.2026 15:06, всего редактировалось 1 раз.
MSiAventador
Member

RoMiLiUs: 08.08.2026 15:04 Було б взагалі цікаво порівняти D клас Pascal(в моїх Дінах) з IcePower в PMC
IcePower це хіба не архітектура живлення, а Паскаль архітектура вхідної секції ?
RoMiLiUs
Member

MSiAventador: 08.08.2026 15:06IcePower це хіба не архітектура живлення, а Паскаль архітектура вхідної секції ?
Це дві різні кантори)
MSiAventador
Member

RoMiLiUs: 08.08.2026 15:07
MSiAventador: 08.08.2026 15:06IcePower це хіба не архітектура живлення, а Паскаль архітектура вхідної секції ?
Це дві різні кантори)
Ну всі контори вже навчились гарні блоки живлення робити для нового класу Д.
Вся різниця (важковловима) у реалізації обробки вхідного сигналу.
Ответить