leif: ↑
06.08.2026 22:22щодо гранітів на сайклі... ну, не скажу що мені дуже сподобалось, непогано, звісно бо світч пристойний, але не найкраща дошка для них, не розкриває. на днях розпаяю назад
розпаяв і таки знайшов потужний борд саме для гранітів з нинішнього домашнього зоопарку клавіатур.
раніше я ставив їх в сайкл, в матрац, в ф2, в ерго, в біас і, здається, ще кудись. з цих дошок тільки в матраці по моїх враженнях світч зміг зазвучати так, як задумано, але він в ньому не витримав конкуренції з черрі блеками
по інших бордах я зробив таке спостереження, що чим менше залишалось об'єму між пцб і дном корпусу (чисто по конструкції клавіатури), тим світч звучав пласкіше і різкіше. а чим більше було вільного об'єму -- відповідно, тим округліше і глибше ставав звучок.
і ось розпаявши граніти з сайклу я запаяв їх у
прастой савєцкій iron165 (з невеличким модом штатної пцб, який я робив минулого року) у якого як раз відстань від пцб до дна корпусу доволі пристойна, але раніше мені здавалось, що сам характер кейсу не до кінця пасує гранітам. як це часто буває, попередні висновки були дещо помилкові, і скільки б ти не зібрав білдів саме цієї дошки раніше стабільно стикаєшся з ситуацією "поки не спробуєш не дізнаєшся".
- спойлер

запаявши граніти з алю плейтом у iron165 я був приємно здивований: внутрішній об'єм дійсно допоміг повною мірою розкрити задуманий алексом глибокий і округлий звук нейлону гранітів, але і характер дошки дещо несподівано для мене справді підійшов світчу. it's a match!
чи це матеріали, чи це маунт чи ще щось, точно я не можу сказати, але на виході вийшло справді добре, і що цікаво, в цьому випадку, на відміну від матрацу, я б сказав, що граніти тут пасують, на мій смак навіть краще ніж черрі

отакої. хоча айрон це клавіатура з часів коли в ентузіастському світі взагалі нічого крім черрі по факту і не існувало, та і не просто черрі, а вінтажних блеків, адже хайперглайди ще не підвезли коли відбувався перший ран iron165, а до мх2а взагалі залишалось років 5
капи gmk redacted
- спойлер

з.і.
з сталевим чорним блокером мабуть виглядало б краще, але хотілось поскоріше зібрати і я полінувався його міняти наразі
Відправлено через 17 хвилин 49 секунд:
а що ж поїхало у сайкл7 після того як граніти його покинули, запитаєте ви?
- спойлер
- ніхто не запитає
а це ніщо інше, як маловідомий, можна сказати андерграундний світч -- гатерон мілкі йелоу про
незважаючи на те, що про цей світч мало хто чув, він доволі непоганий після фулл модінгу (LFSS) і на цей раз я вирішив зробити його з порон філмами дескейс замість полікарбонатних TX, які я використовую зазвичай, що можна помітити на цьому фото:
- спойлер

і... знову щось не то. в цілому дещо краще ніж було з гранітами, але немає потужності. непоганий білд, але сайкл може краще. тим паче з цим афтермаркет плейтом. відповідно буде знову розпаяний, бідолаха