Немає такої опції навіть в сьогоднішньому нічному Chromium
Більше того, завантажують всі ці моделі в теку з конфігурацією, а не кеш, що засмічує резервні копії багатогігабайтним сміттям: https://issues.chromium.org/issues/496887107
► На стандартному Хромі - є. Проблема в тому, що після оновлення програми - повзунок знову активовано, вже не вперше бачу.
► У мене одразу після його виходу якийсь природній "анти-хром" відбувся; легший, швидший, універсальніший... - та один х... хром, якщо він не давав волі кастомізації і глибокого налаштування! "Поклацав" його тоді кілька неділь паралельно з "лисицею" і видалив, пізніше не раз стикався з ним на інших машинах, на офіційно-робочих доводиться терпіти... але, в-принципі, кругом, де можу я його навіть за запасний варіант не тримаю (запасний у мене Vivaldi).
Дякую за інфу, повичищав усе від цієї зарази, опцію вимкнув, після оновлення так і залишилось вимкнутою. А взагалі буду шукати альтернативу на вихідних, це вже занадто, як на менеalex_sul: ↑ 07.08.2026 13:33 Firefox Dev вам у поміч
Так у мене є така опція у хромі 151.0.7922.109, так воно юзає мою відеокарту (Arc B580) завдяки Intel oneAPI Level Zero/
Ще подивимось як працює це Gemini Nano. І тілько потім вже висновки робити.
Файл знаходится тута: C:\Users\назвисько_вашого_профіля\AppData\Local\Google\Chrome\User Data\OptGuideOnDeviceModel\2025.8.8.1141
Аналогично, почистил и откл.ползунокS0N1C: ↑ 07.08.2026 14:23папка AppData\Local\Google\Chrome тепер важить 2 гіга, після видалення
Я так теж роблю, дуже зручно.alex_sul: ↑ 07.08.2026 16:11 Delfin4ick
Можеш ще на телефон Firefox поставити. І докрутити йому через меню розширення uBlock origin та Video Background Play Fix І дуй дивитися ютуб повноцінно через браузер)